Čudeži in znanost

Prapok, vesolje, kozmologija, črne luknje...
Odgovori
Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11770
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a vojko »

smolejleo napisal/-a:Po uradnih slikah razvoja človeka imamo z neandertalci skunega prednika in neandertalec, tako kot npr. avstralopitek, šimpanz, ... ni prednik človeka. Pika.

Za gens Kvakcev okoli poglavarja Asinusa Šrinka fon Begne - Blaznega pa izdelajte novo drevo, spet vas čaka nobelova nagrada :lol: Iz veje neanderalcev je nastal rod kvakcev - naj živi evolucija - v tem primeru so sicer mutanti neandertalcev - kvakci - njihovo nazadovanje, a vseeno so živ dokaz, da se evolucija človeku podobnih stvorov nadaljuje.



:shock:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... uselang=de

Slika
Pa saj to ti skušamo že ves čas dopovedati. Homo neaderthalensis je podvrsta v skupini hominidov, imamo pa skupnega prednika, zato sem že večkrat zapisal, da smo z njimi bratranci, ne pa bratje. :lol:

smolejleo
Prispevkov: 1721
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a smolejleo »

Tole si napisal
vojko napisal/-a: To, da sva midva danes tukaj je tako neverjeten dogodek, da bi težko izračunali njegovo statistično (ne)verjetnost! Moraš vedeti, da je možnost oploditve samo pri eni ejakulaciji 1:250,000.000! Koliko ejakulacij pa je šlo v nič! In to (ne)verjetnost moraš ponoviti nazaj za vsako generacijo (kajti tudi pri tvojih starših je šlo za to ruleto!) vse do kromanjoncev, pa neandertalcev, pa Homo erectusa, Homo habilisa, pa do Lucy. Seveda se veriga tu ne pretrga, saj je tudi Lucy imela prednike... :D
vojko napisal/-a: Prednik v strogem smislu tudi ni tvoja tetina teta, pa imaš z njo skoraj 100% identičen genom. Če si kdaj prelistal ABC ANTROPOGENETIKE ZA ZAČETNIKE, dobro veš, kaj pomeni 'prednik' v debati o genetskih sorodstvenih vezeh med hominidi. V nekem zelo širokem smislu pa tako vsi izviramo iz skupnega debla - tudi kopriva na tvojem dvorišču... :lol:

Vidiš v čem je razlika med neandertalcem in homo erectusom - poglej drevo razvoja. Ti pa oba mečeš med naše prednike!

Zate vidimo, da imaš veliko skupnega s paglavci - po tvoji logiki je to tvoj prednik :lol:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a shrink »

Še vedno ti ne potegne, osmoljenileo: seveda je lahko neandertalec tvoj prednik, kajti možno je bilo medvrstno parjenje. In nekatere študije kažejo na to, da imate tudi jodlarji gene neandertalcev. Če se težko sprijazniš s to možnostjo, priporočam, da spiješ še en nevroleptik več kot običajno. :lol:

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11770
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a vojko »

shrink napisal/-a:Še vedno ti ne potegne, osmoljenileo: seveda je lahko neandertalec tvoj prednik, kajti možno je bilo medvrstno parjenje. In nekatere študije kažejo na to, da imate tudi jodlarji gene neandertalcev. Če se težko sprijazniš s to možnostjo, priporočam, da spiješ še en nevroleptik več kot običajno. :lol:
:D :!: :lol:

smolejleo
Prispevkov: 1721
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a smolejleo »

shrink napisal/-a:Še vedno ti ne potegne, osmoljenileo: seveda je lahko neandertalec tvoj prednik, kajti možno je bilo medvrstno parjenje. In nekatere študije kažejo na to, da imate tudi jodlarji gene neandertalcev. Če se težko sprijazniš s to možnostjo, priporočam, da spiješ še en nevroleptik več kot običajno. :lol:
Veš kaj vse, potrjujejo nekatere študije :lol:

Npr. - tvoja študija kaže na to, da na izstrelke ne vpliva zračni upor
shrink napisal/-a: shrink napisal/-a:

Povsem zadošča začetna hitrost in elevacijski kot izstrelka,... :lol:
Navedi že literaturo, študije, ..dokaze in pisatelje teh tvojih šarlatanskih hipotez (jih je že kar nekaj) - v resni lieraturi beremo vse kaj drugega :D Veliki pravljičar si - Asinus Šrinkel fon Begne - imenovan Blazni.


:shock:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a shrink »

osmoljenileo napisal/-a:
shrink napisal/-a:Še vedno ti ne potegne, osmoljenileo: seveda je lahko neandertalec tvoj prednik, kajti možno je bilo medvrstno parjenje. In nekatere študijekažejo na to, da imate tudi jodlarji gene neandertalcev. Če se težko sprijazniš s to možnostjo, priporočam, da spiješ še en nevroleptik več kot običajno.
Veš kaj vse, potrjujejo nekatere študije

Npr. - tvoja študija kaže na to, da na izstrelke ne vpliva zračni upor
shrink napisal/-a:Povsem zadošča začetna hitrost in elevacijski kot izstrelka
Navedi že literaturo, študije, ..dokaze in pisatelje teh tvojih šarlatanskih hipotez (jih je že kar nekaj) - v resni lieraturi beremo vse kaj drugega Veliki pravljičar si - Asinus Šrinkel fon Begne - imenovan Blazni.
Spet kažeš svojo motenost, jodlarski podučitelj:

- po šarlatansko mešaš študije in ugotovitve, ki jih je sposoben vsakdo količkaj fizikalno izobražen (le neizobraženi pralci dud in slinčkov ne); :lol:

- po šarlatansko interpretiraš trditve ostalih: le polpismeni podučitelj lahko trditev:
shrink napisal/-a:zračni upor je [ob določenih pogojih] zanemarljiv
razume kot:
osmoljenileo napisal/-a:zračni upor ne vpliva
:lol:

- moteno ponavljaš pozive, da se ti predoči literatura, ki ti je že davno bila navedena; izredna ponovitev samo za tvojo moteno pamet:
shrink napisal/-a:Če tvoji moteni pameti ne potegne, da ti modeli ravno temeljijo na strokovnih člankih oz. literaturi, je pač to le njen problem, lahko pa ji navedem, kje najde "formulce", da se bo z njimi sama igrala npr. v Excelu:

Pejsa, A. J.: New Exact Small Arms Ballistics, 2008.
shrink napisal/-a:S tem zgolj potrjuješ svojo polpismenost in neizobraženost - samo zate podnapisi, šarlatanski podučitelj:

Tista druga možnost je ovržena z astronomskimi opažanji na veliki skali, zato preostane le še možnost dejanskega obstoja temne snovi, kar je standarden pogled v kozmologiji; samo zate iz Kozmologije 101 (A. Liddle: An introduction to modern cosmology):

"Given the strength of the EVIDENCE that most of the matter in the Universe is composed of dark matter/.../"

In vsakdo, ki se želi resno ukvarjati s kozmologijo, mora prebrati vsaj kak osnovni učbenik. Hobi kozmologi tipa podučitelj osmoljenileo pa seveda tega nočejo ali ne zmorejo, zato lahko le kot neizobraženi šarlatani smetijo s cvetkami tipa, da ne "verjamejo kozmologiji", poljudne zapise pa v skladu z lastno polpismenostjo tipično šarlatansko razumejo; tako jim še vedno ni jasno, da:

- je temna snov dejansko dokazana, alternativne razlage, ki sicer lahko pojasnijo rotacijske krivulje galaksij, odpovejo drugod, zato jih praktično nihče ne jemlje resno;

- ima temna energija eksperimentalno preverjene lastnosti kozmološke konstante, zato JE kozmološka konstanta, pa ne glede na to, da kvantna teorija polja napoveduje kozmološko konstanto, ki je za \(10^{120}\) krat večja od izmerjene, saj ta teorija za kozmološko skalo enostavno ni primerna.

In ker tega šarlatanski podučitelj enostavno ne razume, lahko samo jokca, kako on "ne verjame uradni kozmologiji, ki je preveč na majavih temeljih..." in kako morajo tisti, ki dejansko količkaj poznajo in razumejo stvari iz tega področja, "pogledati čez plot svojega peskovnika". Kam, osmoljenileo? Morda v tvoj šarlatanski peskovnik, v katerem se valjajo dude in slinčki? :lol:

In potem se šarlatanski podučitelj spet poslavlja ("se mi ne ljubi več v kotu, škoda časa in energije"), "stiska x v kotu", a se vedno znova prijavi in spet po šarlatansko "diskutira" ter pridno polni mesečno statistiko trolanja. :lol:
Drugič naj bo tvoja motena pamet raje deležna nevroleptika, da ne bo več repetitivno trolala. :lol:

smolejleo
Prispevkov: 1721
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a smolejleo »

Asinus Šrinkel Blazni fon Begne!

Res si trola, ker še do sedaj nisi dojel, da je temna materija "samo" postulirana
citat
"Die Existenz Dunkler Materie, die nicht direkt sichtbar, aber mit „Gravitations-Wechselwirkung“ behaftet ist, wird in der Kosmologie postuliert, weil im Standardmodell der Kosmologie nur so die Bewegung der sichtbaren Materie erklärt werden kann, insbesondere die Geschwindigkeit, mit der sichtbare Sterne das Zentrum ihrer Galaxie umkreisen."
konec citata https://de.wikipedia.org/wiki/Dunkle_Materie


Kaj piše o temni energiji
citat
"Als Dunkle Energie wird in der Kosmologie eine hypothetische Form der Energie bezeichnet. Die Dunkle Energie wurde als eine Verallgemeinerung der kosmologischen Konstanten eingeführt, um die beobachtete beschleunigte Expansion des Universums zu erklären. Der Begriff wurde 1998 von Michael S. Turner geprägt.

Die physikalische Interpretation der Dunklen Energie ist weitgehend ungeklärt und ihre Existenz ist experimentell nicht nachgewiesen. "
konec citata http://de.wikipedia.org/wiki/Dunkle_Energie

Če je tebi o temni snovi in temni energiji vse jasno in dokazano - ok, zame te zadeve še niso dorečene.

Glede izstrelkov se pa ne izmikaj!
Za zelo specialne izstrelke si sam naračunal, jaz pa že odgovoril:
smolejleo napisal/-a:
Točno tako. Šrinko se več ali manj sklicuje na svoje članke. Citiraj strokovno literaturo in navedi vir, če za balistične krivulje napišeš:

shrink napisal/-a:
Povsem zadošča začetna hitrost in elevacijski kot izstrelka,...
Vidim, da si ostal na nivoju idealiziranega poševnega meta. Balistika upošteva še vse kaj drugega in tole

shrink napisal/-a:

Absolutna napaka v vertikalni smeri na razdalji \(x=500\rm{~m}\) je: \(\Delta y \approx33\rm{~cm}\) oz. relativna napaka: \(\frac{\Delta y}{y}\approx 15\%\).

Absolutna napaka v vertikalni smeri na razdalji \(x=300\rm{~m}\) je: \(\Delta y \approx 7\rm{~cm}\) oz. relativna napaka: \(\frac{\Delta y}{y}\approx 10\%\).

Če se zadovoljimo s takšno napako, je napoved modela brez upora dovolj dobra aproksimacija za balistično krivuljo tega izstrelka na razdaljah do \(500\rm{~m}\)
:
je zares laično. Tako napako - 33cm na 500m - \(\frac{\Delta y}{y}\approx 15\%\) :lol: boš pa ja upošteval 15% :lol:

Že v cm je veliko, v odstotkih je pa ogromno !!!

Torej pravljičar Tošo Asinus Šrink, nehaj trobiti neumnosti. Je pa zanimivo, kako ti tvoji pajdaši Kvakci kar verjamejo, verujejo vate in plešejo kot jim ti trobiš - res si veliki vodja.


https://www.youtube.com/watch?v=ZPIdV44mtq4


Oglej si še članek za kratkohlačnike - citat
"Šrinko !
Tu je vir, ki ti pove, kaj vse moraš upoštevati pri izstrelkih.

Npr:
citat "
Pot izstrelka je odvisna od začetne hitrosti, naklonskega kota
cevi, teže, zračnega upora, oblike izstrelka, vrtenja izstrelka
in še (temperatura, vlažnost, vetrovi itd.). Računanje poti
izstrelka je težavna naloga, saj bi pri natančnem računu pri morali
upoštevati še spreminjanje težnega pospeška z vi šino, vrtenje
Zemlje . . ." - konec citata.

http://www.presek.si/5/5-2-Pisanski.pdf

Si tudi izračunal precejšno napako - v cm in % :lol: , če pri specialnih izstrelkih ne upoštevaš zračnega upora."
konec citata

Prosim, raloži mi/nam, kako si naračunal tole napakico 10%, 15%

Sedaj pa nova tema - neandertalci - kje so dokazi!?

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11770
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a vojko »

Leo Koroški je napisal:

Sedaj pa nova tema - neandertalci - kje so dokazi!?
Tule:
https://www.youtube.com/watch?v=rF02m5dB-fc

+++++++++
"A species is often defined as a group of individuals that actually or potentially interbreed in nature. In this sense, a species is the biggest gene pool possible under natural conditions."

http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/evo_41
+++++++++++++
Ti naj to povem še bolj po kmečko? To pomeni, da so si bili H.s.s. in H. neanderthalensis genetsko tako blizu, da so se lahko medsebojno uspešno parili! Še bolj simplified edition? To pomeni – kot menijo nekateri ugledni strokovnjaki za antropogenezo – da je šlo v bistvu za dve podvrsti, ne različni vrsti. Vrsta se namreč definira kot množica individuov, ki se lahko med seboj uspešno parijo.

Namesto jagode na torti pa še drobna lekcija iz evolucijske antropogenetike: genom neandertalca je volumensko enak našemu, genetska identičnost pa znaša 99,7%..
++++++++++++++++++++
:lol:

Še enkrat si preberi na glas tudi shrinkove odgovore v tem kontekstu. Očitno nisi pazljiv pri pouku in gledaš skozi okno ter sanjariš o črnih luknjah... :lol:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a shrink »

Spet imbecilno trolaš, jodlarski podučitelj osmoljenileo; tvoja šarlatanska hobikozmologija in hobibalistika je že bila deležna ustreznih replik, ki jasno kažejo, kako si polpismen in neizobražen, zato ti seveda ne more biti jasno, da JE TEMNA ENERGIJA DOKAZANA, sicer ne bi bila podeljena Nobelova nagrada, in da so modeli brez upora DOVOLJ DOBRI za opis balistične krivulje pri določenih pogojih, sicer se ne bi krivulje dokaj dobro ujemale.

Sedaj pa še kar naprej moteno trolaj v svojem dunkel stilu, šarlatanski podučitelj. :lol:

smolejleo
Prispevkov: 1721
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a smolejleo »

vojko napisal/-a: Ti naj to povem še bolj po kmečko? To pomeni, da so si bili H.s.s. in H. neanderthalensis genetsko tako blizu, da so se lahko medsebojno uspešno parili! Še bolj simplified edition? To pomeni – kot menijo nekateri ugledni strokovnjaki za antropogenezo – da je šlo v bistvu za dve podvrsti, ne različni vrsti. Vrsta se namreč definira kot množica individuov, ki se lahko med seboj uspešno parijo.

Namesto jagode na torti pa še drobna lekcija iz evolucijske antropogenetike: genom neandertalca je volumensko enak našemu, genetska identičnost pa znaša 99,7%..
++++++++++++++++++++

l:
Sem bral v časoisu, da so se v Ljubljani H.s.s. parili s pitbulli - ponavadi pa potomcev ni ali pa hitro izumrejo.

Slika

Ne najdem nobene skice razvoja H.s.s., ki bi potrdila hipotezo, da je neandertalec PREDNIK modernega človeka.

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11770
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a vojko »

smolejleo napisal/-a:
vojko napisal/-a: Ti naj to povem še bolj po kmečko? To pomeni, da so si bili H.s.s. in H. neanderthalensis genetsko tako blizu, da so se lahko medsebojno uspešno parili! Še bolj simplified edition? To pomeni – kot menijo nekateri ugledni strokovnjaki za antropogenezo – da je šlo v bistvu za dve podvrsti, ne različni vrsti. Vrsta se namreč definira kot množica individuov, ki se lahko med seboj uspešno parijo.

Namesto jagode na torti pa še drobna lekcija iz evolucijske antropogenetike: genom neandertalca je volumensko enak našemu, genetska identičnost pa znaša 99,7%..
++++++++++++++++++++

l:
Sem bral v časoisu, da so se v Ljubljani H.s.s. parili s pitbulli - ponavadi pa potomcev ni ali pa hitro izumrejo.

Slika

Ne najdem nobene skice razvoja H.s.s., ki bi potrdila hipotezo, da je neandertalec PREDNIK modernega človeka.
Ali je v tvoji navadi, da ne prebereš dokazov, ki ti jih ponujajo drugi? Dvakrat sem ti navedel argumente (pa še shrink najmanj tolikokrat), kjer je dokazano, da so si bili neandertalci in naša vrsta tako genetsko kompatibilni, da je lahko prihajalo med njimi do spolnih stikov s prokreacijo vrste.

Kaj je še močnejši dokaz, da je neka podvrsta tvoj prednik, saj zelo verjetno nosiš tudi nekaj njihove DNK?

smolejleo
Prispevkov: 1721
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a smolejleo »

shrink napisal/-a:Spet imbecilno trolaš, jodlarski podučitelj osmoljenileo; tvoja šarlatanska hobikozmologija in hobibalistika je že bila deležna ustreznih replik, ki jasno kažejo, kako si polpismen in neizobražen, zato ti seveda ne more biti jasno, da JE TEMNA ENERGIJA DOKAZANA, sicer ne bi bila podeljena Nobelova nagrada, in da so modeli brez upora DOVOLJ DOBRI za opis balistične krivulje pri določenih pogojih, sicer se ne bi krivulje dokaj dobro ujemale.

Sedaj pa še kar naprej moteno trolaj v svojem dunkel stilu, šarlatanski podučitelj. :lol:
Velik hobbit si!
Modeli brez upora so dovolj dobri za igrice v tvojem peskovniku - v resničnosti se pogovarjajo o pritisku, temperaturi, vlažnosti zraka in ne, ali naj zrak upoštevajo ali ne :roll:

O temni energiji pa ..., predlagam, da jo imenujemo šrinkova, po expertu, ki ve kaj in kako je z njo, samo dokazi še manjkajo - dokazuješ pravo šarlatanstvo :(

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8301
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a bargo »

smolejleo napisal/-a: Sem bral v časoisu, da so se v Ljubljani H.s.s. parili s pitbulli - ponavadi pa potomcev ni ali pa hitro izumrejo.
Saj to ti razlaga in skuša pojasniti Vojko.

Poglej:

The Origin of Us

Archaic Genomics - Svante Pääbo

Leo, naša vrsta se je pojavila in asimilirala na poti iz Afrike. :D Vojkova je po njegovem pričanju bila asimilirana, kar pa ni verjetno, kot sva ugotovila. :D

Očitno si umanjkal Leo, to smo jemali tukaj.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a shrink »

Hobi si le sam, moteni podučitelj, saj poznaš svoj nick: ihbinhobifirales. :lol:

In zato, dubisthobifirales, je le tvoje razumevanje balistike hobistično, kaj šele tvoje dojemanje kozmologije, za katero si moteno prepričan, da si jo je moč lastiti (ne pozabi tega omeniti specialistu - je karakterističen simptom tvoje motenosti). :lol:

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11770
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a vojko »

Formula za kinetično energijo je mv*2/2. Intuicija pravi, da bi energija morala naraščati linearno s hitrostjo, narašča pa z njenim kvadratom. Zakaj me intuicija vara? Zakaj je potrebno več energije za pospeševanje od 1 m/s do 2 m/s kot pa od 0 m/s do 1 m/s?

O tem sem našel različne razlage. Katera je pravilna?

Odgovori