Čudeži in znanost

Prapok, vesolje, kozmologija, črne luknje...
Odgovori
Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8301
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a bargo »

shrink napisal/-a:Raje ne pesni o fiziki, bargon (še posebej ne v zvezi s testnimi delci in širjenjem praznega vesolja ), ker ob prebiranju tvojih pesnitev sleherni količkaj fizikalno izobraženi dobijo smejalne krče.
Samo navajam tvoje bistroumnosti.
Shrink pravi: "Ah, spet zgolj nakladaš, ker očitno nisi niti še odprl kakšnega učbenika. Testni delci so povsem kompatibilni s praznim vesoljem, ki se širi" in Shrink pravi: "matematika je lahko povsem skregana z realnostjo, pa je kljub temu pravilna"

Vidiš Poštar, si v klinču sam s seboj?! :lol:

To so močne izjave, vendar teorija o novomašniku jih zagotovo prekaša.
shrink napisal/-a: Lahko se sedaj izvijaš, kolikor hočeš, npr. tudi z imbecilnim sklicevanjem na preteklost, ki je seveda zelo vprašljivo, kajti tudi takrat so razlikovali med pravimi in cerkvenimi pravniki, a to ne more spremeniti dejstva, da nikoli nisi bil in seveda tudi nikoli ne boš pravnik.
Kako bi le bil, če pa še fiziki niso fiziki? :?
shrink napisal/-a: Seveda ni bilo posebej težko ugotoviti, kam v zvezi s tabo pes taco moli (verska spranost je bila zelo jasen indic), svoj "resen študij" na fakulteti za farje pa si vis-a-vis področja prava lahko vtakneš tam, kamor si lahko amrit vtakne svojo inž. diplomo vis-a-vis fizike: oba sta namreč šarlatana - ti pravni, on pa fizikalni.
Shrink, Vera te daje, da kar boli in ker tebi visi dol je videti, da ne bo rešitve. :lol:

shrink napisal/-a: S pesnitvami o matematiki pa si se že dovolj smešil v preteklosti; svetujem baldrijan za omilitev trolanja, pardon: pesnjenja.
Spet kopiraš, ti je zmanjkalo idej?

Pa ne da si preklopil na domačo lekarno, bolje bi bilo, da se držiš svojih lastnih nasvetov in pri tem ne mislim na tiste modele, ki mislijo tebe, temveč one kuharske, kot so palica in korenček. :D Mogoče še uporabiš rizom kurkume, ko smo že pri soncu. :lol:

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a Roman »

bargo napisal/-a:Kako bi le bil, če pa še fiziki niso fiziki?
Samo v primeru, če jih jemlješ enako kakor pastirje (ki seveda niso pastirji), se pravi angažirano in s skrajno mero naivnosti. Zamisli se nad svojim pristopom. Dobro bi bilo tudi, če ne bi prisojal sogovornikom tiste vere, ki tebe vodi na stranpota.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a shrink »

Narobe, pesnik, nič ni "mojega", to so le razlage, ki jih vsakdo izobražen najde v učbenikih in ki jih vsakdo fizikalno opismenjen tudi razume. :lol: Ker pa sam nisi ne eno, ne drugo, lahko le po šarlatansko jokcaš in nakladaš kot ostali šarlatanski kompanjoni (recimo oni podučitelj, ki ravno tako imbecilno jokca, da gre za "moje zakone" :lol: ), se smešiš z imbecilnim prepričanjem o "znanosti kot veri" ter širokogrudno pesniš, čemur bi se sicer lahko ognil, če bi dnevno spil kak nevroleptik oz. vsaj zaužil lek, ki ti je ljub. :lol:

"Teorijo o novomašniku" (kar si imbecilno le sam izpeljal na osnovi posmehovanja onemu nedeljskemu pravniku, s katerim pričakovano simpatiziraš) pa kar sam preveri. :lol:

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8301
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a bargo »

shrink napisal/-a:Narobe, pesnik, nič ni "mojega", to so le razlage, ki jih vsakdo izobražen najde v učbenikih in ki jih vsakdo fizikalno opismenjen tudi razume.
Bo že držalo, če tako praviš. Veš, raje pozabi na "testne delce v praznem prostoru, ki se širi" in naj izpod tvoje tipkovnice prileze kakšen vic, da se bomo lahko tudi mi smejali. Saj veš, kot fiziki razmišljajo se bog najbolje zabava. :lol:
shrink napisal/-a: Ker pa sam nisi ne eno, ne drugo, lahko le po šarlatansko jokcaš in nakladaš kot ostali šarlatanski kompanjoni (recimo oni podučitelj, ki ravno tako imbecilno jokca, da gre za "moje zakone" :lol: ), se smešiš z imbecilnim prepričanjem o "znanosti kot veri" ter širokogrudno pesniš, čemur bi se sicer lahko ognil, če bi dnevno spil kak nevroleptik oz. vsaj zaužil lek, ki ti je ljub.
Tale povzetek in zaključek je sicer zabaven, vendar je oboje napačno. "Znanost kot vera", :shock: ne slediš pouku.

Shrink, ko ti uporabljaš izpeljanke pojma "imbecil" imaš morda v mislih hujšo stopnjo duševne nerazvitosti? :roll:


Matematično je izračunano, da ima 68 % populacije IQ v intervalu M ± 1 SD, to je med 85 in 115, 95 % populacije pa med M ± 2 SD, to je med 70 in 130. Torej če imaš IQ 100, ima polovica populacije nižji IQ, polovica pa višjega. Če imaš IQ 130, ima 97,5 % nižji IQ, 2,5 % pa višjega. Pri IQ pod 70 govorimo o motnjah v duševnem razvoju različnih stopenj. Zakaj že več desetletij let ne uporabljamo izrazov debil, imbecil in idiot, menda ni potrebno razlagati.


Pa naj še kdo reče, da Shrink ni vernik. :D
shrink napisal/-a: "Teorijo o novomašniku" (kar si imbecilno le sam izpeljal na osnovi posmehovanja onemu nedeljskemu pravniku, s katerim pričakovano simpatiziraš) pa kar sam preveri.
Videti je da pričakuješ, res je da včasih premalo, včasih preveč, vendar na koncu dneva je itak pomembno samo pričakovanje.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a shrink »

Spet narobe, bargon, na fiziko (in matematiko) lahko pozabijo le pesniki tvojega kova, kajti vsakokrat, ko kaj spesnijo v zvezi z njima, je zabava zagotovljena; zatorej, moteni pesniški trol, tvoji vici povsem zadoščajo. :lol:

Kar si s svojim imbecilnim pesnjenjem v resnici želel povedati, pa je konec koncev irelevantno, saj ga ostali (glej npr. Romanov odziv) enako razumemo. :lol:

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8301
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a bargo »

shrink napisal/-a:Spet narobe, bargon, na fiziko (in matematiko) lahko pozabijo le pesniki tvojega kova, kajti vsakokrat, ko kaj spesnijo v zvezi z njima, je zabava zagotovljena; zatorej, moteni pesniški trol, tvoji vici povsem zadoščajo. :lol:
Kaj je spet narobe? Dobil si nasvet, pravzaprav več njih, ki jih lahko upoštevaš ali pa ne, skratka svobodna volja. :wink:
Svobodno voljo sicer zanikaš tako da ... :lol:
shrink napisal/-a: Kar si s svojim imbecilnim pesnjenjem v resnici želel povedati, pa je konec koncev irelevantno, saj ga ostali (glej npr. Romanov odziv) enako razumemo. :lol:
Če poskusim prevesti to tvojo bistroumnost v preprost jezik, bi lahko šlo lahko takole: "Kar si s svojim duševno zaostalim pesnjenjem v resnici želel povedati, pa je konec koncev nepomembno, saj ga ostali enako razumemo." :shock: Rock bi napisal, razumi kdor more.

Veš, kako ti razumeš stvari je še za boga skrivnost, kaj razumeš nam je vsem znano. Očitno je, da ne delaš nalog in ti podam namig za rešitev ene od njih, ki gre takole:
“I do not believe in the God of theology who rewards good and punishes evil. My God created laws that take care of that. His universe is not ruled by wishful thinking, but by immutable laws.”
-- Albert Einstein


Ker si že omenil Romana, naj ga še sam; Črvina:
Bargo: Veš Roman, če nekdo prilagaja celotno Vesolje svojim željam ...
Roman: Pa zakaj neki tedaj to počneš? Ustavi se, boš videl, lažje ti bo.
Bargo: Ah, saj mi ni težko. Samo v arhiv pogledam, veš, vse je že predstavljeno, se samo zlaga in ko se zloži struktura ...

Wishful seeing is the phenomenon in which a person's internal state influences their visual perception. People have the tendency to believe that they perceive the world for what it is, but research suggests otherwise. Currently, there are two main types of wishful seeing based on where wishful seeing occurs—in categorization of objects or in representations of an environment

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a shrink »

Narobe je le to, da spet trolaš z imbecilnostmi (pardon: pesniš), čemur se lahko nemoteni forumaši na tem forumu le smejejo. Seveda pa lahko govoriš v imenu vseh motenih nakladačev ali pa vseh glasov v svoji glavi, pesnik. :lol:

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a Roman »

bargo napisal/-a:Kaj je spet narobe? Dobil si nasvet, pravzaprav več njih, ki jih lahko upoštevaš ali pa ne, skratka svobodna volja.
Kaj je narobe? Prazno mišljenje, iz katerega izvirajo zavajajoči nasveti. To je narobe. In če to počneš svobodno, pa ni samo narobe, ampak tudi nemoralno.
My God created laws that take care of that.
Iztrgano iz konteksta.
His universe is not ruled by wishful thinking, but by immutable laws.
Tega nikakor nočeš dojeti.
Samo v arhiv pogledam, veš, vse je že predstavljeno, se samo zlaga in ko se zloži struktura ...
No, težava je ta, da luknje, ki jih je sicer veliko (predstavljeno še daleč ni vse), samovoljno zapolniš s svojimi interpretacijami, da potem dobiš vtis, da je vse predstavljeno. Varaš samega sebe, ali pa to počne tvoja vera :(

Vedež
Prispevkov: 1051
Pridružen: 19.4.2004 8:33

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a Vedež »

Samo še 7 dni nas loči.

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a Roman »

Vedno nas loči 7 dni. Pa tudi 1 dan. Pa tudi katerakoli druga doba. In zdaj pričakuješ vprašanje, do česa?

bianko
Prispevkov: 578
Pridružen: 15.12.2002 17:00

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a bianko »

bargo napisal/-a:Svobodno voljo sicer zanikaš tako da ... :lol:
Kar nekako precej je tale svobodna volja odvisna
http://phys.org/news/2015-09-youre-irra ... human.html

Kar se pa vere tiče http://phys.org/news/2015-02-big-quantu ... verse.html
Vesolje obstaja, če verjameš vanj ali, če ne verjameš.

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11770
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a vojko »

Big news out of Harvard University, for the first time ever there are more atheists and agnostics in the incoming Freshman class than those who identify as part of two main religions. It’s just more evidence of an encouraging trend toward secularization in the United States. Maybe some of these future non-believing Harvard grads will even have a chance at winning high public office -- something not yet true in today’s America.
https://richarddawkins.net/2015/09/ther ... -179449849

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8301
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a bargo »

Roman napisal/-a:
bargo napisal/-a:Kaj je spet narobe? Dobil si nasvet, pravzaprav več njih, ki jih lahko upoštevaš ali pa ne, skratka svobodna volja.
Kaj je narobe? Prazno mišljenje, iz katerega izvirajo zavajajoči nasveti. To je narobe. In če to počneš svobodno, pa ni samo narobe, ampak tudi nemoralno.
In kaj je prazno ali polno mišljenje?
Roman napisal/-a:
bargo napisal/-a: My God created laws that take care of that.
Iztrgano iz konteksta.
Saj ne morem verjeti. Seveda je iztrgano iz konteksta, iztrgal pa si kar ti, da bi ugotovil iztrganost?!

Delno je kontekst bil takšen:
I do not believe in the God of theology who rewards good and punishes evil. My God created laws that take care of that. His universe is not ruled by wishful thinking, but by immutable laws.”
-- Albert Einstein

Moral bi videti mavrico.

Roman napisal/-a: His universe is not ruled by wishful thinking, but by immutable laws. Tega nikakor nočeš dojeti.
Daj no Roman, pa saj ne morem verjeti.
Črvina

Roman napisal/-a:
bargo napisal/-a: Samo v arhiv pogledam, veš, vse je že predstavljeno, se samo zlaga in ko se zloži struktura ...
No, težava je ta, da luknje, ki jih je sicer veliko (predstavljeno še daleč ni vse), samovoljno zapolniš s svojimi interpretacijami, da potem dobiš vtis, da je vse predstavljeno. Varaš samega sebe, ali pa to počne tvoja vera :(
:shock:
O kakih luknjah govoriš? Pa ja ne misliš, da boga trpam v znanstveno temo? :cry: Mislim, da je vzrok tvoja Vera.

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8301
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a bargo »

shrink napisal/-a:Narobe je le to, da spet trolaš z imbecilnostmi (pardon: pesniš), čemur se lahko nemoteni forumaši na tem forumu le smejejo. Seveda pa lahko govoriš v imenu vseh motenih nakladačev ali pa vseh glasov v svoji glavi, pesnik. :lol:
Hvala za dovoljenje, Mirkec. Sedaj ko imam žegen od vas, bom naložil še kakšno, tudi v imenu nemotenih nakladačev, da se bodo lahko nemoteni forumaši smejali. :D :lol:

Izpadel je sicer Paul Adrien Maurice Dirac, vendar bo šlo tudi brez njega, čeprav težko. :D

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Čudeži in znanost

Odgovor Napisal/-a shrink »

Dej, nehi, no, pesnik: do sedaj si leta in leta imbecilno trolal brez dovoljenja in sedaj si domišljaš, da si ga dobil? :lol: Spij baldrijan, preden sploh začneš klofati po tipkovnici. :lol:

Odgovori