Mali gnjavi, kaj češ sedaj.vojko napisal/-a:Albert se ni nikoli sprijaznil z bizarnostmi KM. Proti koncu so se 'mladi levi' smejali njemu...bargo napisal/-a:Shrink: Odvisno, kaj se jemlje kot zrnatost prostor-časa.
Vojko: Nezmožnost opisovanja stvari s podmeno o "gladkosti" prostora, ko se približujemo Planckovemu kvantnemu režimu. Diskontinuiteta prostora in časa, ko enačbe, ki opisujejo "običajen" prostor/čas odpovedo. Zelo laično, vendar drugače ne znam...
Shrink: No, vsaka teorija kvantne gravitacije neobhodno pomeni kvantizacijo prostor-časa in v tem smislu "zrnatost" prostor-časa. Če se vrnem nazaj na razlike med delci kot točkami in strunami (v povezavi s kvantno peno in dogajanjem na Planckovi in sub-Planckovi skali), je tole odličen opis:
http://library.thinkquest.org/27930/stringtheory2.htm
Vojko: Tvoji linki so vedno vredni pazljivega branja. Dvakrat sem ga prebral in nisem zasledil nič takega, kar bi ne bilo v skladu s tem, kar tu zagovarjam. Še posebej sem poudaril kvantizacijo prostor/časa v QG, kar kot nujnost navajaš tudi ti. Malo sem bil zbegan le okoli mesta v članku, kjer pravi, da kvantno peno lahko "odmislimo", da je le neke vrste matematični pripomoček. Lahko malo to pojasniš za nas telebane?
“We live on an island surrounded by a sea of ignorance. As our island of knowledge grows, so does the shore of our ignorance.”
― John Archibald Wheeler
Niels vaju pozdravlja, Albert je padel dol, od smeha. Je na tleh in komaj še zajema zrak, duši ga vakuum, ki se je ustvaril v sobi.
Poker ni za pubece.
Kvantne fluktuacije7 to me!

Črvina
Saj imamo že cel trop belih zajčkov, ki jih vodi lev.

Najdite si mentorja, ker drugače vas bo volk požrl.