(Izjemoma sem si ogledal link, in menim:)bargo napisal/-a:vojko napisal/-a:Bargo, nekaj zate, ki imaš rad inteligentne ptice ...Jaz sem se nasmejal do solz ...
![]()
http://www.mojvideo.com/video-papagaj-p ... 80a9e134a7To je že nekaj več kot samo inteligenca, to so čustva, ki jih izkaže z obnašanjem.
Ni najbolj jasno ali ga je vznemirilo dejstvo, da je možak uničil njegovo zavetje ali zato, ker je končno uničil njegovo kletko.
Najprej, stavek 'Ni najbolj jasno ali ga je vznemirilo dejstvo, da je možak uničil njegovo zavetje ali zato, ker je končno uničil njegovo kletko.' - bi bilo potrebno preformulirati v:
Ni najbolj jasno, zakaj ga je vznemirilo dejstvo, da je možak uničil njegovo kletko: ker je kletka predstavljala zavetje, ali zato, ker je predstavljala ječo.
Ampak ta ocena (menim, da je to bilo pristno razmišljanje) po m. mn. ni pravilna:
- v primeru, da ne gre zgolj za fotomontažo
- bi bilo nelogično, da bi se papagaj razburjal z. uničenja svoje ječe, torej bi preostala le možnost, da se je razburjal z. uničenja kletke kot zavetja
- vendar p. sploh ni tako razumno bitje, in tudi z. drugih okoliščin - bi veljala morda tretja varianta:
p. je začel preklinjati, ker je možak začel skakati (v konkretnem primeru po kletki; a tudi če bi začel uničevati kaj drugega, bi p. vreščal/ponavljal iste kletvice; sprožilo pri p. ni bila kletka kot taka, ampak 'besno skakajoči možak', ki je tak bil sam pogosto, in je pri tem preklinjal).
Kaj pravite?