Medzvezdna potovanja

Prapok, vesolje, kozmologija, črne luknje...
Odgovori
Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8009
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a bargo »

derik napisal/-a:
vojko napisal/-a:
derik napisal/-a: Za Cerkev je glede čistosti spolnih odnosov odločilno le to, ali so znotraj zakonske zveze in ali so z namenom prokreacije in jačanja zveze.
Dobro veš, da to niti približno ne drži.
Pa ravno to drži. Ne drži pa cela vrsta populističnih in površnih predstav in napačnih naukov celo med verniki.
Celo med verniki?! Vsi smo mi verniki. 8) Derik, kako drugačni pa so ti verniki, ki jih izpostavljaš? Vojko bi rekel, da verjamejo v drugačno interpretacijo istih simbolov, a ne? :roll:

Izvor te drugačnosti, ki jo izpostavljaš, je najverjetneje povezana z znanjem, ki ga ti opišeš oz. definiraš, kot priučeno razumevanje podatkov, torej preučevanjem zapisov in njihovo interpretacijo (določevanje pomena) skozi zgodovino naše vrste. Če tako, potem se moramo zavedati, da je razvoj in odkrivanje novega znanja, v zadnjih 100 letih dosegel neverjeten zagon in se pač nehote postavijo vprašanja kot; ali so še tradicionalne interpretacije primerne današnjemu času? Nenazadnje so nekateri zapisi stoletja enaki, a ne?

derik napisal/-a:
vojko napisal/-a: RKC je tudi proti vsaki spolni praktiki znotraj sanctum matrimonium, ki ni v skladu z njihovim arhaičnim pojmovanjem 'normalnega' seksa. Mislim, da zagovarjajo samo 'misijonarski položaj', za težek greh štejejo vsak coitus interruptus, da o bolj eksotičnih spolnih praktikah (ki se jih danes gredo že srednješolci) niti ne zgubljava besed ... :lol:
Navajaš precejšno zmedo napačnih predstav. V spolnem aktu znotraj zakonske zveze mora biti zagotovljena tudi možnost oploditve, in če to je, je tudi vse ostalo dovoljeno.
Zakaj bi bilo sploh kaj prepovedano? Kdo ali kaj je tisti, ki bi pisal pravila lepega obnašanja v spalnici? :roll:
derik napisal/-a:
vojko napisal/-a: Skratka, spolnost zaradi užitka je hud greh, dovoljena je le taka, kot pri živalih: samo zaradi nadaljevanja vrste.
Tudi to o živalih je hudo zastarelo pojmovanje, namreč da naj bi seksale samo zaradi ohranjevanja vrste, pač pa to počnejo tudi iz užitka in celo na načine, kjer oploditev sploh ni možna.
Seveda, bonobo opice so že tak primer. :wink:
Bonobo sex

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8009
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a bargo »

derik napisal/-a:
bargo napisal/-a:
derik napisal/-a: Šele z določeno specializacijo lahko forum pričakuje zadostni kvalitetni nivo.
Torej ti meniš, da specializacija vpliva na dvig kakovosti?
Tako je. Če se hočeš česa učiti, se splača pogovarjati predvsem s specialistom za tisto področje.
Čemu pa bi se učili?

Ali se učimo zato, da povečujemo živost ali samo zato, da ohranjamo živost ali mogoče zato, da ohranjamo ego? Če zadnje potem je lahko obojestranska zabava tako za specialista, kot tudi za laične možgane, ki so na poti gojenja in rasti ega. Sokrat se samo smeji. :D

Zadnje in ne nazadnje, včasih je celo koristno ne vedeti, kot veš, ne-znanje je blagoslov. :wink:

Blondie - Call me
Colour me your colour, baby
Colour me your car
Colour me your colour, darling
I know who you are

Ooo-oo-oo-oo-oo, he speaks the languages of love
Ooo-oo-oo-oo-oo, amore, chiamami, chiamami
Ooo-oo-oo-oo-oo, appelle-moi mon cherie, appelle-moi
Anytime, anyplace, anywhere, any way
Anytime, anyplace, anywhere, any day-ay

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11587
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a vojko »

Rock napisal/-a:
vojko napisal/-a: Za RKC je grešna že sama spolna sla, ki je v temelju ohranitve vrste:
" But I say to you, everyone who looks at a woman with lust has already committed adultery with her in his heart."[Matthew 5:28]
"According to the church, any sexual positions other than what is now termed the "missionary position" (with the man lying on top of the woman) could not be condoned and were considered "unnatural."
"Anal and oral sexual practices were also considered unacceptable to Church authorities, but for a slightly different reason. These were seen as acts against nature, not because they interfered with standard male and female roles during intercourse, but because neither could possibly lead to procreation, which was considered the primary - and according to many purists the only - purpose of sexual interactions. Anal and oral intercourse were simply a means for sexual gratification, which the majority of canonists and theologians viewed as sinful in itself."
"Among what are considered sins gravely contrary to chastity are masturbation, fornication, pornography, homosexual practices and artificial contraception."
"A man’s orgasm is always tied to his fertility so therefore the church states that oral sex that would end with a male orgasm outside of sexual intercourse is not permissible."
Zopet zavajaš:
- kar zadeva evangelijski citat (Mt 5,28): ne veš, kaj pomeni adultery?
- glede ostalih 4 pasusov pa nisi napisal, da tvoja gornja biblična oznaka (Mt 5,28) ne velja, si pa uporabil isti slog in isto plavo barvo, in s tem ustvaril vtis, da imajo biblično naravo, kar pa ne ustreza resnici
- torej, skupaj: 5 pasusev - pet laži.
derik napisal/-a:Glede pojma brezmadežnega spočetja smo že razpravljali, a ti še vedno ni jasno, da nima ničesar opraviti s seksom.
vojko napisal/-a:Pa saj to je moja temeljna poanta!! Momljati o spočetju in rojstvu BREZ SEKSA JE ne samo totalno bizarno, ampak je tudi conradictio in adjecto že samo po sebi. :lol:
Nadaljnje zavajanje.
'Brezmadežno spočetje Marije', Jezusove matere, ima poseben pomen v katoliški doktrini (gre za prenos 'izvirnega greha', ne za spolnost).
Tvoja interpretacija je napačna (prav na isti način je zavajal v svojem času glavni nacistični ideolog A. ROSENBERG [ki je zviška gledal na krščanstvo, čeprav ga je slabo poznal]).

Jasno, da ima 'Brezmadežno spočetje Marije', Jezusove matere, poseben pomen v katoliški doktrini (.../". Ta 'poseben pomen' je seveda poskus dokazovanja, da naravni zakoni ne veljajo, da so dovoljeni čudeži. Lep 'argument'!
:lol: :lol:

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11587
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a vojko »

Bargo je napisal:
Zakaj bi bilo sploh kaj prepovedano? Kdo ali kaj je tisti, ki bi pisal pravila lepega obnašanja v spalnici?


Vsak ima svoje zvezdne trenutke; tole je bil tvoj ... :D :D :!:

Rock
Prispevkov: 9229
Pridružen: 27.11.2008 11:14
Kraj: Ljubljana

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a Rock »

bargo napisal/-a:
Rock napisal/-a: Po m. mn. je tak način razmišljanja napačen, ter ima katastrofalne posledice.
Napačno razmišljanje pa je v naslednjem: eno je narava (in zakonitosti, ki jih more človeški ratio odkriti v naravi), drugo so te 'ugotovljene zakonitosti'. Oboje more človeški ratio utemeljeno označiti za 'dejstvo', toda ko hoče človek uporabiti svoje znanje v svoj dobrobit, ne sme pozabiti na različno naravo obojnih vrst dejstev.
Rock, prosim te lepo, NO! Napačno razmišljanje z katastrofalnimi posledicami!! Kaj si sploh hotel povedati? Da to kar človek spozna, ve, zna in aplicira in sicer tako, da izvaja manipulacije v naravi, so sicer dejstva vendar ta dejstva niso celota, ker je pač človek omejen znotraj svojega okvira dojemanja?! In tako človek naredi hladilnik, posledica oz. stranski produkt pa je ozonska luknja, ki jo povzročajo plini, ki smo jih uporabili za hlajenje hrane. :D Bog je res komik.
Rock napisal/-a: Uporabil si besedo "manipulacije", to dokazuje, da si dobro razumel.
bargo napisal/-a: Kaj pa naj bi po tvoje razumel, Rock? :shock: Vse te prenešene besede ali so mogoče citati? Veš, domnevam, da še ti sam ne razumeš kaj si napisal, kaj šele, da si jaz upam razmišljati o razumevanju tvojih zapisov.
SSKJ:
manipulacija manipulácija -e ž (á) 1. opravljanje dela pri nameščanju, premeščanju, obdelavi: palete za manipulacijo drobnejšega kosovnega blaga; prostor za manipulacijo; pren., slabš. nekaterim je novejša poezija samo manipulacija pojmov // adm. tehnično delo z uradnimi spisi, dokumenti: blagajniška, pisarniška manipulacija / stroški za manipulacijo 2. ravnanje, upravljanje: zamotane manipulacije; manipulacija z žerjavom / redko hipnotizer je delal manipulacije z rokami gibe 3. nav. slabš. preračunljivo ravnanje, dejanje: zakaj so bile potrebne vse te manipulacije, če si vedel, da ne bo nič; denarne manipulacije 4. gozd. manjša organizacijska enota za izkoriščanje gozda: upravnik (gozdne) manipulacije ◊ les. ravnanje z lesom v vseh fazah sečnje, prevoza in predelave
Če meniš, da sem te napačno razumel, si že imel vso možnost, da navedeš pravo interpretacijo.
Zato prav nič 'lepo ne prosi', in tudi - v svojo dobrobit [tu naj se 'lingvist vojko' oglasi: v kratkem sem 2x napisal 'dobrobit', pa nisem prepričan v končnice] - iz Boga se ne norčuj.
----------------
Immanuel se smeji in nekaj odkimava. Sam se čudim, da zavračaš mojo ponižno prošnjo in ... Vidiš, te je kar zmanjkalo, si preklopil na Vojka, dobrobit in statistiko ter zaključil z ugotovitvijo, ki nima veze z menoj.
vojko je reagiral in poskusil po svojih močeh lingvistično pomagati.
Kdo se pa norčuje z Boga!? Videti je, da ga vzameš v bran, ko mi počnemo neumnosti, samo vedi, da to lahko počnemo, saj nam je bila dana svobodna volja, a ne? Da pa TI braniš vsemogočnega, veš, to je zabavno tudi zame, ne samo zanj. :D
Stvarniku gotovo ni treba, da ga človek vzame v bran.
Pač pa je primerno, da vernik pokaže, da ne dopušča napada na tisto, kar ima za svoje vrednote.
Tudi s stališča sekularnosti je tisti, ki zagovarja zlikovce (storilce klasičnih kaznivih dejanj) - ki jim pomaga, ki jih moralno podpira, ki je pasiven do zla - enak njim, po stopnji svojega ravnanja.
še več, beseda je lahko skrita v valovanju in ne boš verjel, da lahko gre za takšne vrste valovanja, ki niti ne potrebuje več materije za gibanje v prostoru. Materija postane celo ovira gibanja.
----------------
Zanimivo razmišljanje morda. Ga lahko s čim utemeljiš?
-------------------
Utemeljuje ga računalnik preko in s pomočjo katerega komunicirava, pa GSM telefoni in vse kar prenaša informacije po prostoru, s pomočjo elektro-magnetnega valovanja, pri čemer prostor ne vsebuje etra, kot veš sam. Si se vprašal, kako je mogoče, da odtipkaš številko sosedovega telefona in se ti čudežno javi nekdo iz natanko njegovega telefona in to včasih nekaj metrov vstran drugič pa iz morja, ko je tisoče kilometrov oddaljen. :)
Veš, primer je boljši s sosedom, kot pa da bi omenjala ženo, ki pravi, da je doma vendar sam bog ve kje pa je dejansko.
-------------------
Vsaka ženska bi tako pravilno odgovorila takemu možu.
------------------
Za božjo voljo Rock, utemeljevala sva besedo, TI pa izpostaviš žensko, no, če bi bila vsaj EVA.
Eva v Genezi je beseda, ki izvira iz hebrejščine, ter v Bibliji pomeni življenje, mater, žensko.
Da ne omenjamo DNK, ki je najstarešji nam znani zapis znanja.
-----------------
Kakšna vrsta znanja pa je zate ta zapis? Ga vzporejaš s sumerskimi tablicami?
--------------
To je čudovita vrsta znanja in ja, to znanje je mogoče zapisati tudi na glinene tablice, ki so jih izumili že Sumerci. Šlo pa bi tako: luknjica, polno, polno, luknjica,luknjica, ...
--------------
Si lahko bolj konkreten, da te bom vsaj nekoliko razumel?
----------------
Naj te spomnim na Max-a?! No, naj ti bo. Tokrat poglejva tvoj pametni telefon in narediva sliko. Si naredil. OK. Poglej sliko. Vidiš. Lepo, a ne? Si se vprašal, kako je nastala ta slika in kako je mogoče, da jo lahko pogledaš tudi jutri, pa še čez 100 let bo gledljiva, brez da bi se spremenila njena kakovost? Slika je samo niz luknjic, ničel in enic, a ne? Mimogrede, ko gledaš, gledaš v preteklost, ker v sedanjost ne moreš, ne smeš pozabiti tega dejstva.
----------------
Bolje, da ne nadaljujem, kdo ve, kaj boš sicer še moral napisati.
--------------
No, bil bi vesel, da v nadaljevanju dostaviš Max-a, vidiš, spet bo sobota in naj tokratna nedelja ne bo novo razočaranje.
Mislim, da si se ob poteku časa že lepo privadil na čakanje.
in dobiš lahko potencialnega ROCK-a. Vidiš, 'skala' zapisana v skali.
--------------
Zapis v naključnem vrstnem redu pa sproducira virtualnega barga?
------------------
Seveda, samo moraš paziti, kdaj uporabiš naključje in kdaj je to dejansko usoda. 8)
------------------
Skrb je odveč, kajti za tistega, ki ne priznava svobodne volje, sta naključje (dva ali več vzrokov, od katerih noben ni bil uperjen na posledico, ki je nastopila) in usoda na istem bregu.
--------------------
Ne vem, če lahko kar tako odpraviva skrb, kot lahko ugotavljava so najini pogledi na svobodno voljo in vsemogočnega različni, a ne?
Pojdi v kako cerkev, ali beri Sv. Pismo; npr., 'pridite k meni vsi, ki ste obteženi, in jaz vas bom poživil'.

Rock
Prispevkov: 9229
Pridružen: 27.11.2008 11:14
Kraj: Ljubljana

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a Rock »

derik napisal/-a:Glede pojma brezmadežnega spočetja smo že razpravljali, a ti še vedno ni jasno, da nima ničesar opraviti s seksom.
vojko napisal/-a:Pa saj to je moja temeljna poanta!! Momljati o spočetju in rojstvu BREZ SEKSA JE ne samo totalno bizarno, ampak je tudi conradictio in adjecto že samo po sebi. :lol:
Rock napisal/-a:Nadaljnje zavajanje.
'Brezmadežno spočetje Marije', Jezusove matere, ima poseben pomen v katoliški doktrini (gre za prenos 'izvirnega greha', ne za spolnost).
Tvoja interpretacija je napačna (prav na isti način je zavajal v svojem času glavni nacistični ideolog A. ROSENBERG [ki je zviška gledal na krščanstvo, čeprav ga je slabo poznal]).
vojko napisal/-a: Jasno, da ima 'Brezmadežno spočetje Marije', Jezusove matere, poseben pomen v katoliški doktrini (.../". Ta 'poseben pomen' je seveda poskus dokazovanja, da naravni zakoni ne veljajo, da so dovoljeni čudeži. Lep 'argument'!:lol: :lol:
Nihče ti ne grozi, da opustiš Materijo-Boga, in da preideš na večinsko Duh-Bog.
Živiš v svobodni deželi, ni več totalitarizma: lahko veruješ, lahko ne veruješ, lahko si nekje vmes.
Pač pa ne razširjaj laži (verske nestrpnosti) na poljudno-znanstvenem forumu - ker oviraš resnico, in prizadeneš tiste, ki se s tvojimi podmenami ne strinjajo.

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11587
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a vojko »

Rock napisal/-a:
derik napisal/-a:Glede pojma brezmadežnega spočetja smo že razpravljali, a ti še vedno ni jasno, da nima ničesar opraviti s seksom.
vojko napisal/-a:Pa saj to je moja temeljna poanta!! Momljati o spočetju in rojstvu BREZ SEKSA JE ne samo totalno bizarno, ampak je tudi conradictio in adjecto že samo po sebi. :lol:
Rock napisal/-a:Nadaljnje zavajanje.
'Brezmadežno spočetje Marije', Jezusove matere, ima poseben pomen v katoliški doktrini (gre za prenos 'izvirnega greha', ne za spolnost).
Tvoja interpretacija je napačna (prav na isti način je zavajal v svojem času glavni nacistični ideolog A. ROSENBERG [ki je zviška gledal na krščanstvo, čeprav ga je slabo poznal]).
vojko napisal/-a: Jasno, da ima 'Brezmadežno spočetje Marije', Jezusove matere, poseben pomen v katoliški doktrini (.../". Ta 'poseben pomen' je seveda poskus dokazovanja, da naravni zakoni ne veljajo, da so dovoljeni čudeži. Lep 'argument'!:lol: :lol:
Nihče ti ne grozi, da opustiš Materijo-Boga, in da preideš na večinsko Duh-Bog.
Živiš v svobodni deželi, ni več totalitarizma: lahko veruješ, lahko ne veruješ, lahko si nekje vmes.
Pač pa ne razširjaj laži (verske nestrpnosti) na poljudno-znanstvenem forumu - ker oviraš resnico, in prizadeneš tiste, ki se s tvojimi podmenami ne strinjajo.
Ne bodi smešen in ne igraj klovna, dovolj je bilo zabavljaštva. Ti meni očitaš 'razširjanje laži'???!!! Potem, ko že dve tisočletji poslušamo očitne laži in traparije o kršitvah naravnih zakonov??!! :lol:

Jaz sem tudi 'prizadet', če mi kdo reče, da sem noekeynsijanec, pa zato ne kličem moderatorjev in ne nastavljam bomb po šolah in vrtcih! Tisoč let ste pljuvali po normalnih ljudeh (ateistih), jih zapirali, mučili in zažigali, zdaj pa ste nenadoma 'prizadeti', ko imamo končno pravico in možnost drugače misleči povedati svoje, brez da bi trepetali pred neko obliko inkvizicije??!! :lol:

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8009
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a bargo »

Rock napisal/-a: Rock: Po m. mn. je tak način razmišljanja napačen, ter ima katastrofalne posledice.
Napačno razmišljanje pa je v naslednjem: eno je narava (in zakonitosti, ki jih more človeški ratio odkriti v naravi), drugo so te 'ugotovljene zakonitosti'. Oboje more človeški ratio utemeljeno označiti za 'dejstvo', toda ko hoče človek uporabiti svoje znanje v svoj dobrobit, ne sme pozabiti na različno naravo obojnih vrst dejstev.
Bargo: Rock, prosim te lepo, NO! Napačno razmišljanje z katastrofalnimi posledicami!! Kaj si sploh hotel povedati? Da to kar človek spozna, ve, zna in aplicira in sicer tako, da izvaja manipulacije v naravi, so sicer dejstva vendar ta dejstva niso celota, ker je pač človek omejen znotraj svojega okvira dojemanja?! In tako človek naredi hladilnik, posledica oz. stranski produkt pa je ozonska luknja, ki jo povzročajo plini, ki smo jih uporabili za hlajenje hrane. :D Bog je res komik.

Rock: Uporabil si besedo "manipulacije", to dokazuje, da si dobro razumel.

Bargo: Kaj pa naj bi po tvoje razumel, Rock? :shock: Vse te prenešene besede ali so mogoče citati? Veš, domnevam, da še ti sam ne razumeš kaj si napisal, kaj šele, da si jaz upam razmišljati o razumevanju tvojih zapisov.
SSKJ:
manipulacija manipulácija -e ž (á) 1. opravljanje dela pri nameščanju, premeščanju, obdelavi: palete za manipulacijo drobnejšega kosovnega blaga; prostor za manipulacijo; pren., slabš. nekaterim je novejša poezija samo manipulacija pojmov // adm. tehnično delo z uradnimi spisi, dokumenti: blagajniška, pisarniška manipulacija / stroški za manipulacijo 2. ravnanje, upravljanje: zamotane manipulacije; manipulacija z žerjavom / redko hipnotizer je delal manipulacije z rokami gibe 3. nav. slabš. preračunljivo ravnanje, dejanje: zakaj so bile potrebne vse te manipulacije, če si vedel, da ne bo nič; denarne manipulacije 4. gozd. manjša organizacijska enota za izkoriščanje gozda: upravnik (gozdne) manipulacije ◊ les. ravnanje z lesom v vseh fazah sečnje, prevoza in predelave
Rock: Če meniš, da sem te napačno razumel, si že imel vso možnost, da navedeš pravo interpretacijo.

Človek božji, saj ne gre zato, da si ti mene razumel, prav ali narobe, gre zato, da sam sebe ne razumeš.


Rock napisal/-a:
Zato prav nič 'lepo ne prosi', in tudi - v svojo dobrobit [tu naj se 'lingvist vojko' oglasi: v kratkem sem 2x napisal 'dobrobit', pa nisem prepričan v končnice] - iz Boga se ne norčuj.
----------------
Immanuel se smeji in nekaj odkimava. Sam se čudim, da zavračaš mojo ponižno prošnjo in ... Vidiš, te je kar zmanjkalo, si preklopil na Vojka, dobrobit in statistiko ter zaključil z ugotovitvijo, ki nima veze z menoj.
----------------
vojko je reagiral in poskusil po svojih močeh lingvistično pomagati.

Ja, Vojko pač pomaga, če gre prosiš, samo bistvo je, da je tvoj um odtaval in kako ravno do Vojka, se meni postavlja vprašanje. :roll:

Rock napisal/-a:
Kdo se pa norčuje z Boga!? Videti je, da ga vzameš v bran, ko mi počnemo neumnosti, samo vedi, da to lahko počnemo, saj nam je bila dana svobodna volja, a ne? Da pa TI braniš vsemogočnega, veš, to je zabavno tudi zame, ne samo zanj.
------------
Stvarniku gotovo ni treba, da ga človek vzame v bran.
Pač pa je primerno, da vernik pokaže, da ne dopušča napada na tisto, kar ima za svoje vrednote.

Komu pa kaže in koga brani vernik in pred kom brani svoje vrednote? Ti pomagam, pred drugim vernikom, kajti vsi smo božji otroci, a ne?

Rock napisal/-a:
Tudi s stališča sekularnosti je tisti, ki zagovarja zlikovce (storilce klasičnih kaznivih dejanj) - ki jim pomaga, ki jih moralno podpira, ki je pasiven do zla - enak njim, po stopnji svojega ravnanja.

Opa, kako je že bilo s svetim sedežem za časa II. svetovne vojne? Niso se pretirano trudili reševati ljudi, ki so jih zbirali in transportirali z enim samim namenom, upepelitev.

Rock napisal/-a:
še več, beseda je lahko skrita v valovanju in ne boš verjel, da lahko gre za takšne vrste valovanja, ki niti ne potrebuje več materije za gibanje v prostoru. Materija postane celo ovira gibanja.
----------------
Zanimivo razmišljanje morda. Ga lahko s čim utemeljiš?
-------------------
Utemeljuje ga računalnik preko in s pomočjo katerega komunicirava, pa GSM telefoni in vse kar prenaša informacije po prostoru, s pomočjo elektro-magnetnega valovanja, pri čemer prostor ne vsebuje etra, kot veš sam. Si se vprašal, kako je mogoče, da odtipkaš številko sosedovega telefona in se ti čudežno javi nekdo iz natanko njegovega telefona in to včasih nekaj metrov vstran drugič pa iz morja, ko je tisoče kilometrov oddaljen. :)
Veš, primer je boljši s sosedom, kot pa da bi omenjala ženo, ki pravi, da je doma vendar sam bog ve kje pa je dejansko.
-------------------
Vsaka ženska bi tako pravilno odgovorila takemu možu.
------------------
Za božjo voljo Rock, utemeljevala sva besedo, TI pa izpostaviš žensko, no, če bi bila vsaj EVA.
------------------
Eva v Genezi je beseda, ki izvira iz hebrejščine, ter v Bibliji pomeni življenje, mater, žensko.

Lepo, tukaj v tem lokalnem svetu, smo niz EVA povezali še z univerzalnim jezikom, ki ga imenujemo matematika.

Nitka iz Čudeži in znanost.
Matematika je gospa, velika gospa in bodi zelo spoštljiv do starih modrosti. Če kaj, potem fizika služi za zbiranje dokazov, da matematika deluje. To gospo lahko imenuješ v bodoče, EVA.


Rock napisal/-a:
Da ne omenjamo DNK, ki je najstarešji nam znani zapis znanja.
-----------------
Kakšna vrsta znanja pa je zate ta zapis? Ga vzporejaš s sumerskimi tablicami?
--------------
To je čudovita vrsta znanja in ja, to znanje je mogoče zapisati tudi na glinene tablice, ki so jih izumili že Sumerci. Šlo pa bi tako: luknjica, polno, polno, luknjica,luknjica, ...
--------------
Si lahko bolj konkreten, da te bom vsaj nekoliko razumel?
----------------
Naj te spomnim na Max-a?! No, naj ti bo. Tokrat poglejva tvoj pametni telefon in narediva sliko. Si naredil. OK. Poglej sliko. Vidiš. Lepo, a ne? Si se vprašal, kako je nastala ta slika in kako je mogoče, da jo lahko pogledaš tudi jutri, pa še čez 100 let bo gledljiva, brez da bi se spremenila njena kakovost? Slika je samo niz luknjic, ničel in enic, a ne? Mimogrede, ko gledaš, gledaš v preteklost, ker v sedanjost ne moreš, ne smeš pozabiti tega dejstva.
----------------
Bolje, da ne nadaljujem, kdo ve, kaj boš sicer še moral napisati.
--------------
No, bil bi vesel, da v nadaljevanju dostaviš Max-a, vidiš, spet bo sobota in naj tokratna nedelja ne bo novo razočaranje.
--------------
Mislim, da si se ob poteku časa že lepo privadil na čakanje.

Ne, nisi ti profesor, ki poučuje potrpežljivost, da te slučajno ne zanese, če kaj, si mož, ki se precenjuje in ne obvladuje strahu.


Rock napisal/-a:
in dobiš lahko potencialnega ROCK-a. Vidiš, 'skala' zapisana v skali.
--------------
Zapis v naključnem vrstnem redu pa sproducira virtualnega barga?
------------------
Seveda, samo moraš paziti, kdaj uporabiš naključje in kdaj je to dejansko usoda.
------------------
Skrb je odveč, kajti za tistega, ki ne priznava svobodne volje, sta naključje (dva ali več vzrokov, od katerih noben ni bil uperjen na posledico, ki je nastopila) in usoda na istem bregu.
--------------------
Ne vem, če lahko kar tako odpraviva skrb, kot lahko ugotavljava so najini pogledi na svobodno voljo in vsemogočnega različni, a ne?
--------------------
Pojdi v kako cerkev, ali beri Sv. Pismo; npr., 'pridite k meni vsi, ki ste obteženi, in jaz vas bom poživil'.

No, vidiš beseda lahko pride k meni, pa saj nismo brez koristi razvijali ves ta internet. :D Saj veš, cerkev so ljudje in ne ravno zgradbe polne zlata, blišča in bede.

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8009
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a bargo »

vojko napisal/-a:
Bargo napisal/-a:Zakaj bi bilo sploh kaj prepovedano? Kdo ali kaj je tisti, ki bi pisal pravila lepega obnašanja v spalnici?


Vsak ima svoje zvezdne trenutke; tole je bil tvoj ... :D
Si pa zadel "žebljico na glavico" vendar vedi, da je takih trenutkov bilo veliko več, kot jih ti uspeš videti. :wink:

Nitka iz Čudeži in znanost.
Bargo: Znotraj konteksta, narava je vse kar je, bi lahko to pomenilo, da relacije, ki smo jih prepoznali med različnimi stvarmi, apliciramo na druge stvari in tako lahko preverjamo ali delujejo tudi tako.

Vojko: To pa podpišem.

Bargo: Dobro, kaj dobro, odlično. :D Od tod potem vsa bajeslovna bitja, a ne? Povej mi eno bitje, ali en sam primer, ki ni sestavljeno iz dejstev iz narave?

Vojko: Imaš probleme s semantiko, bargo. "Bajeslovno bitje" (npr. angel) ni bitje v enostavnem neprenesenem pomenu. To je pojem. Ali pa je "dejstvo", je pa odvisno od tega, kaj razumeš pod terminom "dejstvo". Če si zaljubljen, je to gotovo dejstvo (vsaj zate!), toda težko bi rekli, da je to dejstvo "sestavljeno iz dejstev iz narave", mar ne?

Bargo: Videti je, da domnevaš napačno. Preberi še enkrat modro poved. Kar koli je že angel dejstvo ali pojem, je le ta sestavljen iz znanih lastnosti oz. dejstev iz narave. Lahko ima bela krila ali pa jih nima, zagotovo pa nima nekaj kar mi ne bi poznali. Celo iz temne snovi je lahko sestavljen, ta tvoj angel, in ga zato (še) ne vidimo. :lol:

Vojko: Ne bova prišla suha na drugi breg. Skuhal si semantični močnik, ki je neprebavljiv. Ali pa se greš le larpurlatizem...

Bargo: Kaj naj sedaj? Iz definicije, "narava je vse kar je" in z odkrivanjem relacij v naravi in kreiranjem našega sveta in ko mi začnemo govoriti še o naravnih zakonih, pač pridemo do takšnih zaključkov, da ne vemo in ne moremo vedeti, kaj je nadnaravno. Kako pa bi sploh bilo nekaj zunaj vsega? :roll:


Hallelujah - Alexandra Burke
Now I've heard there was a secret chord
That David played, and it pleased the Lord
But you don't really care for music, do you?
It goes like this
The fourth, the fifth
The minor fall, the major lift
The baffled king composing Hallelujah

Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Your faith was strong but you needed proof
You saw her bathing on the roof
Her beauty and the moonlight overthrew you
She tied you to a kitchen chair
She broke your throne, and she cut your hair
And from your lips she drew the HallelujahNitka iz Čudeži in znanost
Veš, fizika ni opis narave, temveč samo opis naših spoznanj o naravi. Atom, molekula ne vsebuje informacij, ampak so informacije, kaj ne? Naj te spomnim na Janeza: "V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog.".
Torej fizik, ko meriš, da bi pridobil informacijo, dejansko izgubiš informacijo in tako pojasniš naključnost, a ne?

derik
Prispevkov: 2043
Pridružen: 6.3.2010 9:04

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a derik »

vojko napisal/-a:Derik je napisal:
Navajaš precejšno zmedo napačnih predstav. V spolnem aktu znotraj zakonske zveze mora biti zagotovljena tudi možnost oploditve, in če to je, je tudi vse ostalo dovoljeno.
"/... je vse ostalo dovoljeno"!??! Ah, no, derik, lepo te prosim! Malo resnosti in objektivnosti ne bi škodilo nivoju debate. :lol:

Za RKC je grešna že sama spolna sla, ki je v temelju ohranitve vrste:

"But I say to you, everyone who looks at a woman with lust has already committed adultery with her in his heart."[Matthew 5:28]

"According to the church, any sexual positions other than what is now termed the "missionary position" (with the man lying on top of the woman) could not be condoned and were considered "unnatural."

. . .
Na to temo lahko zlahka najdeš ravno tak citat, kot ga potrebuješ.

A če ideološko neobremenjeno gledaš na doktrino, pogledaš v katekizem ali pa recimo Gaudium et spes, ne boš našel tega, da so spolni užitki v okviru zakona in prokreacije prepovedani. Ravno nasprotno, tak užitek je naraven, od Boga dan in jača zvezo.
Glede pojma brezmadežnega spočetja smo že razpravljali, a ti še vedno ni jasno, da nima ničesar opraviti s seksom.
Pa saj to je moja temeljna poanta!! Momljati o spočetju in rojstvu BREZ SEKSA JE ne samo totalno bizarno, ampak je tudi conradictio in adjecto že samo po sebi. :lol:
Saj se strinjam, da je to tvoja poanta, in ravno v tej poanti je jedro tvojega nerazumevanja.

"Brezmadežno spočetje" namreč NE pomeni spočetja brez seksa, pač pa spočetje brez prenosa izvirnega greha na potomca (v tem edinem in konkretnem primeru na Jezusa). Najbrž sploh ne veš, kaj je to izvirni greh, nabrž misliš da je to seksanje, poželenje, uživanje. Daj se no najprej tovrstno malo izbrazit, preden greš postavljat take trditve.

Ena stvar je, ali se z doktrino kot tako strinjaš, ali ne. Popolnoma druga stvar pa je pripisovati doktrini nekaj, kar to ni. Tvoja argumentacija je tukaj analogna Rozmanovim napadom na teorijo relativnosti, ko polemizira z nekimi "postavkami" teorije, ki so povsem iz trte izvite.

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8009
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a bargo »

Nasmešek je Sigmundu narisal ustnice, ki pravijo: "Tam kjer je bil ID, tam bo EGO." :)

Škoda, da so Čudeži in znanost zaprti, debata o brezmadežnem spočetju v medzvezna potovanja namiguje na vesolje ali pa gre mogoče res samo za ID v povezavi z EGOm. :?

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11587
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a vojko »

Derik je napisal:
A če ideološko neobremenjeno gledaš na doktrino, pogledaš v katekizem ali pa recimo Gaudium et spes, ne boš našel tega, da so spolni užitki v okviru zakona in prokreacije prepovedani. Ravno nasprotno, tak užitek je naraven, od Boga dan in jača zvezo.
"Ideološko neobremenjeno gledaš na doktrino"???!!! Kaj pa naj bi to pomenilo??!! Torej, da se strinjaš z doktrino? Kako lahko recimo "ideološko neobremenjeno gledaš na" nekonsistentnosti, nelogičnosti, nemožnosti in kršitve vseh poznanih naravnih zakonov, ki jih je ta religiozna doktrina polna od prve do zadnje strani, kaj, derik? To mi razloži?

Po temle 'argumentu' sem ostal brez besed.

Ja, res, "če pogledaš v katekizem" (ali katerekoli druge svete bukvice, če smo že pri tem), potem res ne boš našel nobenega protislovja, nelogičnosti ali preprosto smešnih stvari. Tam je vendar samo božja beseda, v to pa ne gre dvomiti ... :lol:
Saj se strinjam, da je to tvoja poanta, in ravno v tej poanti je jedro tvojega nerazumevanja.

"Brezmadežno spočetje" namreč NE pomeni spočetja brez seksa, pač pa spočetje brez prenosa izvirnega greha na potomca (v tem edinem in konkretnem primeru na Jezusa). Najbrž sploh ne veš, kaj je to izvirni greh, nabrž misliš da je to seksanje, poželenje, uživanje. Daj se no najprej tovrstno malo izbrazit, preden greš postavljat take trditve.
Kar smele trditve: 'jedro tvojega nerazumevanja', 'sploh ne veš, kaj je to izvirni greh, najbrž misliš da je to seksanje, poželenje, uživanje'. No, ker si očitno ekspert za te stvari (in nisi 'samo malo izobražen', kot jaz), pa mi razloži koncept 'izvirnega greha', po katerem je novorojenček 'grešen' in se ga tega 'greha' opere šele s krstom, čeprav ne vem, kakšen smisel ima takšna sholastična debata o konceptih spolne morale iz zbirke zgodbic iz železne dobe! :lol:
Ena stvar je, ali se z doktrino kot tako strinjaš, ali ne. Popolnoma druga stvar pa je pripisovati doktrini nekaj, kar to ni. Tvoja argumentacija je tukaj analogna Rozmanovim napadom na teorijo relativnosti, ko polemizira z nekimi "postavkami" teorije, ki so povsem iz trte izvite.
Če ti tako praviš, bo že držalo ...

Mimogrede, pristojni so res imeli srečno roko pri izbiri moderatorja za poljudno-znanstveni forum ... :lol:

Odlikuje ga – poleg vseh drugih nespornih vrlin – tudi "ideološko neobremenjeno gledanje na doktrino", ki temelji na vpogledu v 'katekizem' in/ali v Pastoralno konstitucijo o cerkvi v modernem svetu iz leta 1965, ki so jo izdali njegova svetost papež Pavel VI in ki ima srčkan bukolični naslov 'Veselje in upanje' ...

Želim ti obilo spolnih užitkov v okviru zakona, saj je po tvoje "tak užitek naraven, od Boga dan in jača zvezo." Samo, ni mi jasno, zakaj toliko prešuštev, ločitev in razpadlih zakonov, če pa je vsak coitus "od Boga dan in jača zvezo"... :lol:
Zadnjič spremenil vojko, dne 29.5.2016 18:49, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11587
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a vojko »

bargo napisal/-a:Nasmešek je Sigmundu narisal ustnice, ki pravijo: "Tam kjer je bil ID, tam bo EGO." :)

Škoda, da so Čudeži in znanost zaprti, debata o brezmadežnem spočetju v medzvezna potovanja namiguje na vesolje ali pa gre mogoče res samo za ID v povezavi z EGOm. :?
Nisi edini, ki meni, da je to škoda. :D

Očitno pa so bili argumenti moderatorja tako silni, da preprosto ni mogel drugače ... :lol:

Šlo je za same temelje čistosti foruma in tu ne sme biti popuščanja ... :lol:

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8009
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a bargo »

vojko napisal/-a:
bargo napisal/-a:Nasmešek je Sigmundu narisal ustnice, ki pravijo: "Tam kjer je bil ID, tam bo EGO." :)

Škoda, da so Čudeži in znanost zaprti, debata o brezmadežnem spočetju v medzvezna potovanja namiguje na vesolje ali pa gre mogoče res samo za ID v povezavi z EGOm.
Nisi edini, ki meni, da je to škoda. :D
Kaj to koristi, če ljudje z močjo odločanja menijo drugače, posledice pa bodo molk ali pa zaprtje te teme, ker pač debata ne odraža konteksta. :(
vojko napisal/-a: Očitno pa so bili argumenti moderatorja tako silni, da preprosto ni mogel drugače ...
Saj ni ničesar povedal, samo zaprl je temo, ker je pač lahko. Funkcija in z njo avtoriteta pač zahteva odločitve. Problem je, da sedaj ne morem predlagati premik v "Čudeži iz znanost" kamor bi brezmadežno spočetje zagotovo sodilo. Predlagam pa lahko ponovno odprtje teme "Čudeži in znanost" kot nadaljevanje in ne kot verzije 2.0. Torej moderator, bo predlog obravnavan in objavljeni rezultati obravnave?
vojko napisal/-a: Šlo je za same temelje čistosti foruma in tu ne sme biti popuščanja ...
Recimo, avtoritete pač določajo prioritete in dopuščajo in podpirajo vsebino, ki je dovoljena, tako pač je, saj veš, politika pa to.
Samo, da derik argumentira z neizobraženostjo drugih, ko zapiše "Daj se no najprej tovrstno malo izbrazit, preden greš postavljat take trditve", me je pa krepko presenetilo. Niti v sanjah si nisem predstavljal, da ima Merlin tako velik vpliv. :lol:

Medtem, ko Merlin riše realnost, stvarno realnost in pozablja na ljubezen, je derik očitno zavzel drugačno stališče, mogoče se zaveda, da ljubezen ni stvarna in da realnosti torej nekaj manjka. :wink: Sex tako koristi jačanju zveze, znotraj zakona, javno izražene ljubezni, kot pravi sam! Pozabil je na pankerte!

Nitka iz Čudeži in znanost

Vojko: Pri tem so jih poučevali, da je ta položaj edino dovoljen od boga.
Domačini so se jim seveda smejali, ampak izraz se je ohranil do danes in prešel v pogovorni in knjižni jezik vseh kulturnih narodov. No, nekaj koristnega pa so misijonarji le prispevali v svetovno kulturno dediščino...

Bargo: Misim, da pretiravaš s smehom !? Samci zmeraj čuvajo samice, tako je to v naravi.
Tole težko "delo" je verjetno imelo tudi posledice. So to bili pankerti, ali kako ?


Ko se omenja doktrino in neideološko gledanje na njo, tudi mene bega, čeprav menim, da smo vsi verniki. Doktrinam se ne moremo ogniti, saj smo nenehno poučevani tako ali drugače in vprašanje je ali se sploh zavedamo predstavniki katere doktrine smo?


wiki:"Doktrina (latinsko doctrina iz docere = učiti) je po SSKJ sistem teorij z določenega področja oziroma nazor ali načelo, včasih tudi togo, neživljenjsko mnenje.

Doctrine (from Latin: doctrina) is a codification of beliefs or a body of teachings or instructions, taught principles or positions, as the essence of teachings in a given branch of knowledge or belief system. The Greek analogue is the etymology of catechism.[1]"

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11587
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a vojko »

Bargo je napisal:
V: Nisi edini, ki meni, da je to škoda.
Kaj to koristi, če ljudje z močjo odločanja menijo drugače, posledice pa bodo molk ali pa zaprtje te teme, ker pač debata ne odraža konteksta.
Se strinjam. Takšne so pač žalostne posledice cenzure. :(
Saj ni ničesar povedal, samo zaprl je temo, ker je pač lahko. Funkcija in z njo avtoriteta pač zahteva odločitve. Problem je, da sedaj ne morem predlagati premik v "Čudeži iz znanost" kamor bi brezmadežno spočetje zagotovo sodilo. Predlagam pa lahko ponovno odprtje teme "Čudeži in znanost" kot nadaljevanje in ne kot verzije 2.0. Torej moderator, bo predlog obravnavan in objavljeni rezultati obravnave?
Kaj, če bi povprašala še 'tiho večino' po mnenju o ponovnem odprtju teme?
Recimo, avtoritete pač določajo prioritete in dopuščajo in podpirajo vsebino, ki je dovoljena, tako pač je, saj veš, politika pa to.
Samo, da derik argumentira z neizobraženostjo drugih, ko zapiše "Daj se no najprej tovrstno malo izbrazit, preden greš postavljat take trditve", me je pa krepko presenetilo. Niti v sanjah si nisem predstavljal, da ima Merlin tako velik vpliv.
Gre za specialni primer teorije relativnosti: čim nižje potisneš druge, tem višje si (relativno) sam ... :lol:
Medtem, ko Merlin riše realnost, stvarno realnost in pozablja na ljubezen, je derik očitno zavzel drugačno stališče, mogoče se zaveda, da ljubezen ni stvarna in da realnosti torej nekaj manjka. Sex tako koristi jačanju zveze, znotraj zakona, javno izražene ljubezni, kot pravi sam! Pozabil je na pankerte!
Ne samo na pankrte, še na marsikaj drugega ... :lol:

Odgovori