Ja, lepo si to argumentiral, samo to velja tudi za tvoje izjave, a ne?Roman napisal/-a:Če nekaj trdiš, je povsem logično, da vprašam po pojasnilu. Še posebej v primeru, ko nisi jasen, kar se itak zgodi v večini primerov.bargo napisal/-a:TI kar naprej pričakuješ, da ti JAZ nekaj pojasnjujem, malo postoj, pojasni prvo tvoja videnja in bova videla, kako in kaj naprej.
A tako si TI mislil, si pa res posrečen, ni kaj.Roman napisal/-a:O tem, kako prelagaš svoje breme na hrbte drugih, pa nič?bargo napisal/-a: Saj komaj verjamem, to je zadetek v polno!
Evo, tvoja posrečenost se nadaljuje. Kako pa si prišel do takšnega stališča "po tvojem mnenju svetloba nekje čaka"?Roman napisal/-a:Ampak po tvojem mnenju svetloba nekje čaka, da boš spet pritisnil na stikalo. Po tem te (očitno zaman) sprašujem. Kam neki se je torej skrila svetloba, kam tvoja zavest?bargo napisal/-a:To je analogno, kot da bi bil v svetli zaprti sobi z in pritisnil na stikalo in ugasnil edino svetilo ter se vprašal, kam se je skrilo svetilo?Roman napisal/-a:Preprosto: udarim te z njo po buči in ti zgubiš zavest. Kam neki se je ta tvoja zavest skrila?

Ok, to ti lahko ob priložnosti pokažem.Roman napisal/-a:Tega ne vidim.bargo napisal/-a: Verjetno sem, zadnje čase lahko vidiš, da uporabljam cikle, iz teorije grafov.
Tam, kjer je tudi tvoja. Poglej, poglej, Pauli se reži.Roman napisal/-a:Za začetek poskusi odgovoriti na kako vprašanje. Recimo: kje je zavest. Če je splošno vprašanje pretežko, pa povej vsaj, kje je tvoja zavest.bargo napisal/-a: ... dozdeva se pa mi, da bi moral JAZ pomagati tebi.
Se še kar stopnjuje tvoja posrečenost, me zanima, do kam prideš. Seveda vem, očitno je, da TI misliš da JAZ ne vem, v bistvu ne veš TI, niti, "Kdo ali kaj je JAZ, ki misli v meni?", kaj šele, da bi vedel, kje se skriva ta, ta, ta, ki misli v tebi.Roman napisal/-a:Ne bereš svojih trditev? Pa bi bilo koristno. Napisal si: Vem pa JAZ, da nisi tam, kjer misliš da si TI. Trdiš torej, da veš. Tako sem prišel do tega sklepa.bargo napisal/-a: KAKO pa si prišel do tega sklepa?
Opa, se še kar stopnjuje.Roman napisal/-a: Ali pa: Sem vedel, da ne slediš pouku, štrcaš po "telefonu" in gledaš skozi okno, kaj? Ponoviva, polje inteligence, polje življenja, polje zavesti, če jih naštejem samo prvih nekaj. Nobene sledi o negotovosti, nobenega vprašanja, nobene zadrege. Ti preprosto veš.
To je pa res, JAZ tega ne vem, veš kaj, hecno je, ker veš TI.Roman napisal/-a: In tega sploh ni tako malo. In za češnjo na torti dodaš še, kako se razni Aberti, Wernerji in podobni režijo. Seveda se, tebi, ampak tega pa žal ne veš.

Veš, ne vem, če boš to doseženo stopnjo posrečenosti kdaj lahko presegel.