Medzvezdna potovanja

Prapok, vesolje, kozmologija, črne luknje...
Odgovori
Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14592
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a shrink »

Veš kaj, jodlarski trol, spet ponavljaš svoje šarlatansko jokcanje, ki kaže na REVEN spomin tvoje podučiteljske glave - izredna ponovitev za tvojo šarlatansko pamet:
shrink napisal/-a:
smolejleo napisal/-a:Če ti ta Dr. Dahlke ne odgovarja, pa poskusi z Veternikom. Saj je tudi Newton verjel v čarovnice, hudiča in alkemijo, kljub temu so nekatere njegove stvari pravi mejniki in biseri znanosti!
Bilo ti je že razloženo, da Newton ni mešal teologije in alkimije s fiziko (oz. s tedanjo filozofijo narave), tale dr. Dahlke pa meša npr. reinkarnacijo z medicino. :lol:
Mogoče ti bosta pa Rock in Veternik pomagala pri spremembi k pozitivizmu:
Tole je najbrž tako zanimivo kot ezoterika Quack Doctorja (ki ti je osebno zanimiva). :D
Koliko so koristne informacije tega šarlatana dr. Dahlkeja, pa tvoja podučiteljska pamet tudi že ve - spet izredna ponovitev za tvojo šarlatansko pamet:
shrink napisal/-a:
smolejleo napisal/-a:Zanimivo za razmišljanje je tudi modrovanje Dr. Dahlkea - njegove seminarje podpira in sofinancira avstrijska in nemška zdravniška zbornica.

https://www.youtube.com/watch?v=Asjo6A1E6Pk

Škoda, da je samo v nemščini!!!
:?:
Ja, tale Quack Doctor ima nasploh "zanimiva razmišljanja":
wikipedia napisal/-a:Dabei habe ihm auch seine Erfahrung aus vorangegangenen Reinkarnationstherapien geholfen.

Colin Goldner bezeichnete die in dessen Buch geäußerten Ansichten Dahlkes zur Lichtnahrung als „hochgefährlichen Unsinn“.
Res škoda, da ni zapisa o tem "zanimivem" osebku na slovenski wikipediji. Prikrajšani si lahko pomagajo z Google Translate:

https://translate.google.si/?hl=sl&tab= ... n%20Unsinn

:lol:
O koristnosti tvojih hobikozmoloških predstav pa je bilo že vse povedano, tako da repriza res ni potrebna. :lol:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14592
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a shrink »

Veš kaj, pesniški trol, če meniš, da ti "reinkarnacijska terapija" lahko koristi, se odpelji v jodlarijo in z jodlarskim trolom družno obiščita Quack Doctorja Dahlkeja: morda dobita skupinski popust. :lol:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14592
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a shrink »

Mimogrede, jodlarski trol, v tem odstavku spet jokcaš v množini:
smolejleo napisal/-a:Podobno je s tem, kar ti napišeš. Če je kakšno vprašanje zelo podobno primeru, ki se najde v knjigi Rešene naloge iz fizike ali matematike, je kar ok. Takoj, ko je vprašanje malo drugačno - potem je bolje, da preberemo kakšno pravljico kot tvoj odgovor. Vsi poznamo tvoje eksotične odgovore na določene teme (in to zelo preproste - izstrelki, teža na drugem planetu, zložljive stopnice,...) , ki so tako mimo, da mora vsak resen človek podvomiti o tvojem ... bom napisal.. znanju in razumevanju teme! Velikokrat je to tema in ne tema, kako taka tema zgleda, sem ti pa že nazorno upodobi - celo v povečani sliki (glej sliko temne snovi - zgoraj).
V imenu koga že jokcaš? Čaki, da uganem: morda v imenu vseh pameti v svoji šarlatanski glavi? Kajti na tem forumu vemo (ja, uporabljam množino, ker bom navedel oceni forumašev, s katerimi se popolnoma strinjam), koliko vsak "resen človek" jemlje tvoje ocene, kaj šele tvoje šarlatanske izlete v fiziko:
Motore napisal/-a:Dokazano je da obstaja nekaj kar poimenujemo temna snov in temna energija. To ni stvar interpretacije, to so dejstva. Stvari, ki jih imaš ti za nedokazane so tipična posledica neizobraženosti.
smolejleo napisal/-a:pa prosim, nisem vam dovolil, da me tikate, saj nisem ne vaš šolarček ne vaš prijatelj.
Ker smo uporabniki tega foruma anonimni, ni prav nobene škode če se med seboj tikamo. Vsaj pri meni se to ne bo spremenilo.
in
gcn64 napisal/-a:Smolej, kaj še vedno jočeš, ker noben fizikalno izobražen nikoli ne pritrdi tebi? :lol:
smolejleo napisal/-a:Razumljivost "fizike" je nedvomno povezana z osebnim prepričanjem.
:lol:
smolejleo napisal/-a:Tebi, Asinus Šrinkel je seveda vse jasno in to temelji na tvojem osebnem (zmotnem) prepričanju, da je samo tvoja razlaga edina in pravilna.
Katera pa bo, tvoja?
sprememba kinetične energije - sunek sile
:lol:
smolejleo napisal/-a:Velikokrat imaš seveda prav, saj prepišeš uradno sprejete ali najbolj razširjene teorije. To ti pa ne pomaga veliko, saj napisanega - prepisanega večinoma ne razumeš, vsekakor pa ne ločiš med naukom, teorijo, tezo, hipotezo.
...tu se najlepše vidi, da nimaš najmanjšega pojma o Shrinkovih odgovorih uporabnikom, ki iščejo fizikalno in/ali matematično pomoč -> razlog je seveda tvoja fizikalno - matematična nepismenost...
smolejleo napisal/-a:Torej Asinus šrinkel, zavedaj se, da sta dve možni hipotezi ali teoriji enakovredni (saj veš, katere pogoje mora kaj takega izpolnjevati), pa naj eni verjame 99,97 % učenjakov, drugi pa le peščica. Večina nima vedno prav!
Tipično šarlatansko nabijanje :lol:

Seveda, vsak ki ima vsaj malo pojma o fiziki je kvakec, ti ko si na tem forumu dokazal le to, da še branjevke na tržnici bolje razumejo najenostavnejše fizikalne probleme, si pa velepamet (kateri pa žal nihče ne "sledi" :lol: )...

Ti pa še kr lepi debilne slike, s tem zgolj potrjuješ moje zgornje zaključke...

smolejleo
Prispevkov: 1704
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a smolejleo »

Kako jokcaš - šrinkolino, ti je kdo pojedel medolino!

Tebi sledi četica kvakcov - vsak resen človek je zapustil to kvakkadabro ali pa se smeji tvojemu omejenemu enoumju!

Slika

smolejleo
Prispevkov: 1704
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a smolejleo »

In še glasbena spremljava zate in tvoje pajdaše - na koncu boste videli luč na koncu tunela, potem pa sliko temne snovi - dokaz za njen obstoj!

https://www.youtube.com/watch?v=A81Mm5No1hw


8)

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8081
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a bargo »

shrink napisal/-a:Veš kaj, pesniški trol, če meniš, da ti "reinkarnacijska terapija" lahko koristi, se odpelji v jodlarijo in z jodlarskim trolom družno obiščita Quack Doctorja Dahlkeja: morda dobita skupinski popust. :lol:
Kako pridejo te ideje? Veš, sprva bi moral TI pojasniti vse te pojme, samo ti povem, da JAZ ničesar ne menim v tej tvoji smeri, kako bi le, saj ne vidim v tvojo bučo!? :lol:

Poštarino, še ena zate:

Madonna - Hung Up (Official Music Video) Dol. :lol:
Every little thing that you say or do
I'm hung up
I'm hung up on you
Waiting for your call
Baby night and day
I'm fed up
I'm tired of waiting on you

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14592
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a shrink »

Lepo je videti, da sta se trola (jodlarski in pesniški) dokončno snela z verige in spet klasično smetita z imbecilnim oglašanjem začinjenim z lepljenjem zimzelenih imbecilnih slik in imbecilnih videov. :lol:

Kar tako naprej, prej ali slej vaju bo spet srečala administrativna šiba, pa bosta spet mrknila: eden se bo resignirano umaknil v pralnico dud in slinčkov, drugi bo užaljeno jokcal iz greznice v drugi inkarnaciji. :lol:

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8081
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a bargo »

shrink napisal/-a:Lepo je videti, da sta se trola (jodlarski in pesniški) dokončno snela z verige in spet klasično smetita z imbecilnim oglašanjem začinjenim z lepljenjem zimzelenih imbecilnih slik in imbecilnih videov.

Kar tako naprej, prej ali slej vaju bo spet srečala administrativna šiba, pa bosta spet mrknila: eden se bo resignirano umaknil v pralnico dud in slinčkov, drugi bo užaljeno jokcal iz greznice v drugi inkarnaciji.
Nekateri so za vroče! 0K. 8)

Stajica! :lol: :D :arrow:Nina Simone - Just in Time (Best version of this song)

Let's go
Just in time you've found me just in time
Before you came my time was running low
I was lost the losing dice were tossed

My bridges all were crossed nowhere to go
Now you hear now I know just where I'm going
No more doubt of fear I've found my way
For love came just in time you've found me just in time
And changed my lonely nights that lucky day

Found my way, clik, clik, clik, ... 8)

Kaj češ, nihče ni popoln! Vojko se reži!

Vojko, pridi ven izpod divana, no?!

smolejleo
Prispevkov: 1704
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a smolejleo »

Šrinkolino!

Te tvoje grožnje šibe administratorja si vtakni za ušesa! Če bi bil ti vsaj malo mož na mestu, bi ti že dali pravice moderiranja, tako pa vsi vidimo, da si za tako vlogo nezrel in nesposoben. Na kratko - šrinkano - v razvoju na socialnem in kulturnem področju si zaostal, zato te vloge ne dobiš. Pri (ne)razumevanju znanosti pa tudi ne ločiš med dokazanimi dejstvi in hipotezami, med realnostjo in modelom.

shrink napisal/-a:Treba je še povedati, da se na kozmološki skali kot objekte jemlje jate/gruče galaksij in te se v prostoru ne gibajo oz. so popolnoma prepuščene Hubbleovemu toku/širjenju prostora. Sama globalna geometrija prostora pa ne vpliva na gibanje galaksij v prostoru, kajti prostor je, ne glede na geometrijo, na velikih skalah homogen, gibanje galaksij v prostoru pa je možno le zaradi nehomogenosti, ki so prisotne na majhnih skalah.
Poglej, kako se smešiš! Veš kaj je model in kaj realnost in kdo je zaradi koga in kdo vpliva na koga? Vse si zamešal!:idea:

Obkroži že tiste prostorčke, ki se širijo/ne širijo - če se že širokoustiš o tem!

Slika

Roman
Prispevkov: 6494
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a Roman »

smolejleo napisal/-a:Če bi bil ti vsaj malo mož na mestu, bi ti že dali pravice moderiranja ...
Postavi se pred ogledalo in se vprašaj, zakaj ti nimaš moderatorskih pravic. Namig: Kvarkadabra bi dobesedno crknila.

smolejleo
Prispevkov: 1704
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a smolejleo »

Roman napisal/-a:
smolejleo napisal/-a:Če bi bil ti vsaj malo mož na mestu, bi ti že dali pravice moderiranja ...
Postavi se pred ogledalo in se vprašaj, zakaj ti nimaš moderatorskih pravic. Namig: Kvarkadabra bi dobesedno crknila.
Kvarkadabra je že zdavnaj crknila - za Kvakkadabro se pa ne potegujem, je užitek gledati, kako crkava! Je nimajo več kam prestaviti - še črna luknja je ostala!

:oops:

Roman
Prispevkov: 6494
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a Roman »

smolejleo napisal/-a:Kvarkadabra je že zdavnaj crknila
Po tvoji zaslugi in tebi podobnih.
... je užitek gledati, kako crkava!
Rušiš jo in še uživaš pri tem? Hudo. Proti takim Kvarkadabra res nima zdravila.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14592
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a shrink »

Ja, jodlarski trol, vprašaj se: "Zrcalce, zrcalce povej, zakaj moderator nisem v deželi tej?"

Odgovor: "Ti, jodlarski trol, ti, kralj lahko le v Jodlariji si." :lol:

Kdo se v resnici smeši, je pa vsakomur, ki ima vsaj malo stika z realnostjo, jasno:
gcn64 napisal/-a:Smolej, kaj še vedno jočeš, ker noben fizikalno izobražen nikoli ne pritrdi tebi? :lol:
smolejleo napisal/-a:Razumljivost "fizike" je nedvomno povezana z osebnim prepričanjem.
:lol:
smolejleo napisal/-a:Tebi, Asinus Šrinkel je seveda vse jasno in to temelji na tvojem osebnem (zmotnem) prepričanju, da je samo tvoja razlaga edina in pravilna.
Katera pa bo, tvoja?
sprememba kinetične energije - sunek sile
:lol:
smolejleo napisal/-a:Velikokrat imaš seveda prav, saj prepišeš uradno sprejete ali najbolj razširjene teorije. To ti pa ne pomaga veliko, saj napisanega - prepisanega večinoma ne razumeš, vsekakor pa ne ločiš med naukom, teorijo, tezo, hipotezo.
...tu se najlepše vidi, da nimaš najmanjšega pojma o Shrinkovih odgovorih uporabnikom, ki iščejo fizikalno in/ali matematično pomoč -> razlog je seveda tvoja fizikalno - matematična nepismenost...
smolejleo napisal/-a:Torej Asinus šrinkel, zavedaj se, da sta dve možni hipotezi ali teoriji enakovredni (saj veš, katere pogoje mora kaj takega izpolnjevati), pa naj eni verjame 99,97 % učenjakov, drugi pa le peščica. Večina nima vedno prav!
Tipično šarlatansko nabijanje lol

Seveda, vsak ki ima vsaj malo pojma o fiziki je kvakec, ti ko si na tem forumu dokazal le to, da še branjevke na tržnici bolje razumejo najenostavnejše fizikalne probleme, si pa velepamet (kateri pa žal nihče ne "sledi" lol )...

Ti pa še kr lepi debilne slike, s tem zgolj potrjuješ moje zgornje zaključke...
Kdo je v resnici vse pomešal, pa je tudi vsakomur količkaj fizikalno izobraženemu jasno:
Motore napisal/-a:Dokazano je da obstaja nekaj kar poimenujemo temna snov in temna energija. To ni stvar interpretacije, to so dejstva. Stvari, ki jih imaš ti za nedokazane so tipična posledica neizobraženosti.
smolejleo napisal/-a:pa prosim, nisem vam dovolil, da me tikate, saj nisem ne vaš šolarček ne vaš prijatelj.
Ker smo uporabniki tega foruma anonimni, ni prav nobene škode če se med seboj tikamo. Vsaj pri meni se to ne bo spremenilo.
:lol:

smolejleo
Prispevkov: 1704
Pridružen: 3.3.2004 11:52
Kraj: celovec
Kontakt:

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a smolejleo »

Šrinkolino!

Ostani pri pravljičarstvu!

Tisti verzi zgoraj so res odlični, seveda za tvoj IQ. In vidim, da rad ponavljaš!

Kar tako naprej - zelo :!: dober prispevek v tako :!: dobrem forumu!


:lol:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14592
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Medzvezdna potovanja

Odgovor Napisal/-a shrink »

Veš kaj, jodlarski trol, lahko bi vedel, glede nato da si expert za dude in slinčke, od kod izhajajo tisti verzi: če tega ne veš, pa vprašaj kakega kratkohlačnika. :lol:

Seveda pa se imbecilno ponavljaš le sam: znova in znova s šarlatanskim jokcanjem tipa "gre za lego modelčke, pop fiziko, pravljičarstvo" in tako repetitivno smetenje je lahko deležno le ponovitve ocen forumašev, da si pač "neizobražen" oz. "fizikalno-matematično nepismen". :lol:

Sicer pa, jodlarski trol, če je ta forum predober zate, se pač spokaj (kot si že večkrat napovedoval v preteklosti). :lol: Ker pa ti tega tvoja "cvangsštorung" ne dovoli, boš pač spet deležen moderatorjeve šibe. :lol:

Odgovori