Upokojitev fotona

Posebna in splošna teorija relativnosti
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11601
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a vojko »

Rozman napisal/-a:Maxwell, gravitacijska sila je majhna. Tudi če se masa elektrona poveča za več razredov, je še vedno neznatna v primerjavi s silo električnega polja. Če si zamisliš raketo, ki pospešuje proti svetlobni hitrosti, se le ta že mnogo pred doseženo svetlobno hitrostjo razleti, ker ji pobegnejo elektroni iz atomov.

Rock, na tem forumu že dolgo ni nobenega fizika. Pred časom so bili, pa jih je pregnal primitivizem in zdraharstvo shrinka. Ne razumem pa vodstva foruma, da shrinka ne onemogoči in vzpostavi civilizacijsko komunikacijo. Ne verjamem, da vodstvo shrinka ne bi moglo utišati, razen če je primitivizem politika vodstva foruma. Osebno na forum občasno dam kakšen paradoks, ki jo trdijo fiziki. Ne zato, da bi klientela kvarkadabre imela odgovor na te provokacije, bolj zato, da pokažem v kakšni dogmatiki čepi fizika. Mogoče je to ne odzivanje način skrivanja fizikalnih zadreg.
Stanje v fiziki je res žalostno; kot vsi vemo, obstajajo 'fizikalne zadrege' že od Newtona naprej. :lol: Ves čas so jih fiziki skrivali ... :lol:
Dobro, da te imamo, Rozman, sicer sploh ne bi bilo nikogar, "da jim pokaže, v kakšni dogmatiki čepi fizika" ... :lol:
Tavali bi v temi dogmatike in zardevali ob fizikalnih zadregah morda še tja v 22. stoletje ... :lol:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14590
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a shrink »

Rock napisal/-a:
shrink napisal/-a:
Rock napisal/-a:Kvazinaravoslovne trditve so odpadek, ker jih je po zakonu potrebno zavreči.
Najprimernejša metoda je sežig, o tem pa si, shrink, že dobil p.p. (pravni pouk).
Nedeljskopravno flancanje so smeti, ki so bile kot po pravilu v preteklosti brisane, ned. prav. pa se je tako pritoževal - izjemoma navajam jokcanje iz ZS, ki ga je ned. prav. naslovil tudi name:
/.../
Moderatorska funkcija je bila ukinjena.
Na forumu je problematična primarno zgolj ena oseba, shrink.
Mogoče bo uprava foruma imela naslednjič pri izboru več sreče.
Pa koga bi ti rad farbal, nedeljskopravni kljukec? Moderatorska funkcija nikakor ni bila ukinjena, to so le mokre sanje trolov, kot si sam, ki so jokcali, ko jim je moderator brisal smetenje - dokaz:
Rock napisal/-a:
derik napisal/-a:Naj ponovim še zadnjič.
1) Tvoje vprašanje ni spadalo v temo, kjer si ga objavil.
Zavračam tvoj odgovor.

Nivo, ki ga kot moderator hočeš uveljaviti, in to nasilno, ni ustrezen. - V časopisnem članku je bilo 'vesolje' namreč dokaj široko obravnavano. Moje vprašanje je bilo zelo primerno. (Kar je irelevantno, je shrinkov predhodni negativen odgovor na članek, njegov posmehljiv ton, njegov vzvišen ton. Shrink bi lahko svoje nestrinjanje izrazil vsebinsko, in ne z etiketiranjem.) - In ti tak modus podpiraš. Vprašanje, ali si primeren za moderatorja Kv., to je, za edinstven slovenski poljudno-znanstven forum.

Recimo, če bi v preteklosti slovenski duhovniki imeli patološki odnos do slovenskega komaj pismenega ljudstva, ne bi Slovenci v A-O monarhiji v parlamentu govorili slovensko, ne bi imeli Mohorjeve družbe, slovenske gimnazije (kjer se je šolal npr. tudi BUČAR F.), ne bi imeli slovenske univerze, ne bi doživeli ločitve od totalitarizma in ustanovitve prve lastne države.
Kljub temu si kot odgovor prejel navodilo
Hvala. Ne potrebujem navodila, ampak odgovor.
da je bilo nanj že prej izčrpno odgovorjeno in da si ga poišči iz arhiva. To je tudi v skladu z navodili za uporabo foruma, s katerimi si se strinjal ob registraciji.
Pričakoval sem kratko vsebinsko razlago o 'neširitvi vesolja' in o naravi 'prostora' - to je o dveh delikatnih fizikalnih temah; in napotitev s hiperpovezavo na ti temi (ki da sta bili že prediskutirani). Preveč za strokovnjake?
2) Na odgovor si se žaljivo odzval.
Zelo se trudim, da je moj začetek z vsakim prijateljski. - Sem pa vrnil shrinku milo za drago: najbrž je treba reči, da njegov odgovor ni bil 'žaljiv' v kazensko-pravnem smislu v okviru slovenskega prava, ampak samo neprijazen. Isto velja za moj komentar na shrinka.
saj jo je derik opravljal le začasno (pol leta), kar je tudi napovedal.

Seveda pa jo je - glede na gornje jokcanje enega največjih trolov na tem forumu - odlično opravljal. :lol:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14590
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a shrink »

Rozman napisal/-a:Rock, na tem forumu že dolgo ni nobenega fizika. Pred časom so bili, pa jih je pregnal primitivizem in zdraharstvo shrinka. Ne razumem pa vodstva foruma, da shrinka ne onemogoči in vzpostavi civilizacijsko komunikacijo. Ne verjamem, da vodstvo shrinka ne bi moglo utišati, razen če je primitivizem politika vodstva foruma. Osebno na forum občasno dam kakšen paradoks, ki jo trdijo fiziki. Ne zato, da bi klientela kvarkadabre imela odgovor na te provokacije, bolj zato, da pokažem v kakšni dogmatiki čepi fizika. Mogoče je to ne odzivanje način skrivanja fizikalnih zadreg.
Hah, ko šarlatanski megaloman pritrjuje svojemu nedeljskopravnem advokatu. :lol:

Seveda je imbecilna teza, da sem sam "pregnal" ostale fizike, da sem "neciviliziran" in da bi me bilo treba "utišati", s strani šarlatana Rozmana po svoje ironična glede na jokcanje iz preteklosti, ko ni "mogel najti resnih fizikalnih razpravljalcev":
Rozman napisal/-a:Kvarkadabra ni pravo mesto za iskanje odgovorov na fizikalna vprašanja. Kot prvo se tu praviloma odvija dokaj prostaško komuniciranje (z izjemami), kar ne omogoča strokovne fizikalne razprave. Kot drugo bralci Kvarkadabre praviloma namerno spregledajo fizikalne pojave in meritve, ki ne podpirajo aktualne PTR - niso za odprto razpravo ampak ozko in emocionalno podpirajo eno točno določeno fizikalno paradigmo. Takšno neučinkovito razpravo potencira še anonimnost razpravljavcev. Sam si resne fizikalne razpravljavce poiščem drugje.
Seveda je za vsakogar količkaj fizikalno izobraženega jasno, kako je treba gornje pravilno interpretirati:
shrink napisal/-a:Podnapisi za Rozmanov post:

Kvarkadabra ni pravo mesto za iskanje odgovorov na šarlatanska vprašanja. Kot prvo se tu odvija dokaj prostaško komuniciranje le po mnenju užaljenih šarlatanov, ki niso sposobni strokovne fizikalne razprave. Kot drugo bralci Kvarkadabre praviloma vedno ugotovijo, da so fizikalni pojavi in meritve, ki ne podpirajo aktualne PTR, le plod domišljije šarlatanov - ti se niso pripravljeni izobraziti, ampak megalomansko smetijo s svojo hobifizikalno paradigmo. Za neučinkovitost šarlatanov pri spoznavanju lastnih zmot anonimnost razpravljavcev ni vzrok. Sam si pa resnih fizikalnih razpravljavcev, ki bi se strinjali z njegovimi umotvori, Rozman nikakor ne more poiskati. :lol:

Rozman
Prispevkov: 1519
Pridružen: 6.10.2005 14:50
Kraj: Tržič
Kontakt:

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a Rozman »

Moderator tega foruma živi v iluziji, da se fizikalne razprave med ljubitelji fizike ne dogajajo, če te razprave prežene iz foruma. Dogajajo se, mogoče še bolj v 'Back Office', v 'Front Office' pa prihajajo že obdelana vprašanja, največkrat kot izziv ali provokacija impotentni fiziki na forumu. Forum ni sposoben priznati, da je današnje poznavanje fizike mogoče le bled odsev resnične realnosti. Svoj napuh in neznanje prikriva z napadalnimi umiki pred fizikalnimi vprašanji. Iz tega pa nastane zanimiva igra Tom and Jerry.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14590
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a shrink »

Veš kaj, šarlatanski megaloman, "ljubitelj" si le sam, pa ne fizike, ampak svojih penzionističnih skrpucal, ki so s pravo fiziko povsem skregana. In to ve vsakdo, ki se količkaj spozna na fiziko, da niti ne omenjam tistih, ki so jo dejansko študirali in se z njo ukvarjajo. Med slednje spadamo tudi določeni forumaši, ki smo te skušali izobraziti glede tvojih zmot, ampak smo kmalu uvideli, da je to pri zaslepljenem megalomanu tvojega kova pravzaprav nemogoče, kar je sicer že takoj namignil Jure, ki je imel opravka s tabo, še preden si se pojavil na tem forumu. :lol:

Seveda tvojega klasičnega motenega jokcanja o tem, da na tem forumu ne "steče razprava o impotentni fiziki", ki je bojda "mogoče le bled odsev resnične realnosti," ne mislim posebej komentirati, morda te lahko le spoštljivo napotim po recept za tabletke, pa ne modre, da ne boš več haluciniral o "neznanju" ostalih, kdo pa v resnici izkazuje "napuh" pa že veš, šarlatanski megaloman:
Rozman napisal/-a:Ugotavljam, da je v tej temi konec razprave o merjenju hitrosti svetlobe na osnovi merjenja frekvence in valovne dolžine. Razprava je prešla v agresivno demagogijo. Zgleda da že sama pobuda za meritev povzroča bralcem veliko travm, zato se za sedaj umikam iz foruma. Pa še napoved: Hitrost svetlobe na predlagan način bo slej kot prej izmerjena in ko bo izmerjena bo področje teorije relativnosti tako enoumno in jasno, da forum 'Vprašanja za Einsteina' ne bo več potreben. Čas pa bo pokazal, ali so te slutnje razlog za tako agresivno in emocionalno dogajanje na forumu.
Roman napisal/-a:Temu jaz rečem napuh.
:lol:

Rozman
Prispevkov: 1519
Pridružen: 6.10.2005 14:50
Kraj: Tržič
Kontakt:

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a Rozman »

Tom (pardon shrink), preveč se ukvarjaš z Jerry-em. Nedvomno ti stopi na žulj, ti pa cviliš. Pusti ga in se odpočij.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14590
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a shrink »

Dej, nehi, no, Francelj, duhovit si ko kravja ***. :lol:

Rock
Prispevkov: 9229
Pridružen: 27.11.2008 11:14
Kraj: Ljubljana

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a Rock »

Rozman napisal/-a: Rock, na tem forumu že dolgo ni nobenega fizika. Pred časom so bili, pa jih je pregnal primitivizem in zdraharstvo shrinka. Ne razumem pa vodstva foruma, da shrinka ne onemogoči in vzpostavi civilizacijsko komunikacijo. Ne verjamem, da vodstvo shrinka ne bi moglo utišati, razen če je primitivizem politika vodstva foruma. Osebno na forum občasno dam kakšen paradoks, ki jo trdijo fiziki. Ne zato, da bi klientela kvarkadabre imela odgovor na te provokacije, bolj zato, da pokažem v kakšni dogmatiki čepi fizika. Mogoče je to ne odzivanje način skrivanja fizikalnih zadreg.
Ja, morda je analiza točna. Forumaši niso študenti. Izjave ogrožajo. Žalostno.

(Ali ni tudi žalostno:
• po odcepitvi 1991 smo si izbrali za državni simbol (panterja?), in za podobo na 'novem bankovcu' (knežji kamen?) - na 'pripombo' Ö smo simbola takoj umaknili.
• kdo po svetu pozna 'Slovenijo'? Pomislijo morda na Slovaško, ali Slavonijo
• za 'začasni denar' smo izbrali potujčeno besedo (tolar)
• poznanje 'ex Yugoslavia' pa ni problem!)

Rock
Prispevkov: 9229
Pridružen: 27.11.2008 11:14
Kraj: Ljubljana

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a Rock »

vojko napisal/-a:
Rock napisal/-a:
shrink napisal/-a: Nedeljskopravno flancanje so smeti, ki so bile kot po pravilu v preteklosti brisane, ned. prav. pa se je tako pritoževal - izjemoma navajam jokcanje iz ZS, ki ga je ned. prav. naslovil tudi name: /.../
Moderatorska funkcija je bila ukinjena.
Na forumu je problematična primarno zgolj ena oseba, shrink.
Mogoče bo uprava foruma imela naslednjič pri izboru več sreče.
Vljudno te prosim, da nam neposvečenim pojasniš, kaj od tega, kar si izvolil napisati o moderatorju deriku velja:
Pozdravljam nastop moderatorja.
Ne potrebujemo moderatorja, ki brani žalitelje, samoobrambe pa ne dovoljuje.
Derik, želim ti uspešno delo!
Toda v resnici v obravnavanju zadev, ki so v koliziji, nisi doma.
Pohvala, moderatorju.
Kot moderator si žal odpovedal. Od moderatorja se pričakuje nepristranost in v primeru različnih stališč omogočitev poštene razprave. Očitno si navajen na arbitrarne umisleke in krivično razsojanje. Svojim nerazumnim etiketiranjem samolastno podeljuješ status brezprizivne resnice.
Forum ne potrebuje formalnega diktatorja,
Mislim, da je derik potencialno odličen moderator (zaradi širokega znanja, besedne spretnosti)
Mislim, derik, da se v resnici zavedaš nekorektnosti
Odločno protestiram proti tvoji 'oceni', kdo je tisti, ki žali!
To je sedaj že drugič, da si se postavil na napačno stran.
Če kdo napravi hinavski zaključek, in prepreči pošteno razpravo, se to imenuje zloraba moderatorskih pooblastil.
Upam, da nisi edini, ki ima javna pooblastila na tem forumu.
Ustavi shrinka! Izvršuj svoja moderatorska pooblastila.
Zaklenitev (in brisanje postov) ni utemeljena. Moje mnenje je, da je potrebno 'odločanje' (moderiranje) vzeti resno.
:lol:
Tertium non datur ... :lol:
Neverjetno, bivša KOS bi te takoj sprejela v službo.

In trdiš, da nisi prepoznal namiga na 'znanega partijskega funkcionarja'?

Velja vse, kar sem bil napisal o moderatorju.
Izpostavil bi: 'Če kdo napravi hinavski zaključek, in prepreči pošteno razpravo, se to imenuje zloraba moderatorskih pooblastil.'

maxwell
Prispevkov: 100
Pridružen: 16.11.2011 19:10

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a maxwell »

Rozman napisal/-a:Maxwell, gravitacijska sila je majhna. Tudi če se masa elektrona poveča za več razredov, je še vedno neznatna v primerjavi s silo električnega polja. Če si zamisliš raketo, ki pospešuje proti svetlobni hitrosti, se le ta že mnogo pred doseženo svetlobno hitrostjo razleti, ker ji pobegnejo elektroni iz atomov.
Ok, sem poračunal, gravitacijska sila je res zelo majhna. Imam še pomislek: ko elektron kroži ustvarja magnetno polje. V Lorentzovi sili pa nastopa produkt hitrosti in gostote magnetnega polja, torej se Lorentzova sila povečuje, če večamo njegovo hitrost.

Nasploh, ali nebi bilo potrebno v primeru atoma upoštevati kvantno mehaniko? Ali lahko v tem primeru gledamo na elektron kot na gibajoč delec in upoštevamo Einsteinovo enačbo za seštevanje hitrosti? Ali moramo na elektron gledati kot na valovno funkcijo? Zanima me še, ali hitrost atoma vpliva kaj na valovno funkcijo elektrona, npr: če se atom giblje z \(0.99c_0\) (mirujoči opazovalec opazuje gibajoč atom) pride do kontrakcije dolžine, torej se mora spremeniti valovna funkcija in s tem verjetnost kje se nahaja elektron.

@rozman pripeti link si kaj preveril?

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11601
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a vojko »

Rock napisal/-a:
vojko napisal/-a:
Rock napisal/-a: Moderatorska funkcija je bila ukinjena.
Na forumu je problematična primarno zgolj ena oseba, shrink.
Mogoče bo uprava foruma imela naslednjič pri izboru več sreče.
Vljudno te prosim, da nam neposvečenim pojasniš, kaj od tega, kar si izvolil napisati o moderatorju deriku velja:
Pozdravljam nastop moderatorja.
Ne potrebujemo moderatorja, ki brani žalitelje, samoobrambe pa ne dovoljuje.
Derik, želim ti uspešno delo!
Toda v resnici v obravnavanju zadev, ki so v koliziji, nisi doma.
Če kdo napravi hinavski zaključek, in prepreči pošteno razpravo, se to imenuje zloraba moderatorskih pooblastil.
Kot moderator si žal odpovedal. Od moderatorja se pričakuje nepristranost in v primeru različnih stališč omogočitev poštene razprave. Očitno si navajen na arbitrarne umisleke in krivično razsojanje. Svojim nerazumnim etiketiranjem samolastno podeljuješ status brezprizivne resnice.
Forum ne potrebuje formalnega diktatorja,
Mislim, da je derik potencialno odličen moderator (zaradi širokega znanja, besedne spretnosti)
Mislim, derik, da se v resnici zavedaš nekorektnosti
Odločno protestiram proti tvoji 'oceni', kdo je tisti, ki žali!
To je sedaj že drugič, da si se postavil na napačno stran.
Če kdo napravi hinavski zaključek, in prepreči pošteno razpravo, se to imenuje zloraba moderatorskih pooblastil.
Upam, da nisi edini, ki ima javna pooblastila na tem forumu.
Ustavi shrinka! Izvršuj svoja moderatorska pooblastila.
Zaklenitev (in brisanje postov) ni utemeljena. Moje mnenje je, da je potrebno 'odločanje' (moderiranje) vzeti resno.
:lol:
Tertium non datur ... :lol:
Neverjetno, bivša KOS bi te takoj sprejela v službo.

In trdiš, da nisi prepoznal namiga na 'znanega partijskega funkcionarja'?

Velja vse, kar sem bil napisal o moderatorju.
Izpostavil bi: 'Če kdo napravi hinavski zaključek, in prepreči pošteno razpravo, se to imenuje zloraba moderatorskih pooblastil.'
Ni treba biti KOS-ovec, da napaberkuješ šopek parov izključujočih trditev, ki si jih sproduciral o deriku. :lol:

Ne delaj se neumnega (čeprav ti gre to neverjetno dobro od rok)! Ne bi bil problem, če bi napisal: "Če kdo napravi hinavski zaključek, in prepreči pošteno razpravo, se to imenuje zloraba moderatorskih pooblastil." in ostal pri tem.

Problem pa nastane, če že v naslednjem stavku napišeš: "Pozdravljam nastop moderatorja." Ali pa: "Mislim, da je derik potencialno odličen moderator (zaradi širokega znanja, besedne spretnosti)" ... :lol:

Potem začne publika ugibati, ali je to lopata ali so vile ... :lol:

Rock
Prispevkov: 9229
Pridružen: 27.11.2008 11:14
Kraj: Ljubljana

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a Rock »

vojko napisal/-a: Ni treba biti KOS-ovec, da napaberkuješ šopek parov izključujočih trditev, ki si jih sproduciral o deriku. :lol:
Ne delaj se neumnega (čeprav ti gre to neverjetno dobro od rok)! Ne bi bil problem, če bi napisal: "Če kdo napravi hinavski zaključek, in prepreči pošteno razpravo, se to imenuje zloraba moderatorskih pooblastil." in ostal pri tem.
Problem pa nastane, če že v naslednjem stavku napišeš: "Pozdravljam nastop moderatorja." Ali pa: "Mislim, da je derik potencialno odličen moderator (zaradi širokega znanja, besedne spretnosti)" ... :lol: Potem začne publika ugibati, ali je to lopata ali so vile ... :lol:
Zakaj si pa končal s tremi pikicami (...), če meniš, da "Tertium non datur"?
Še nisi gotov, ali so bili Butalci (MILČINSKI) subverziven element?

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11601
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a vojko »

Rock napisal/-a:
vojko napisal/-a: Ni treba biti KOS-ovec, da napaberkuješ šopek parov izključujočih trditev, ki si jih sproduciral o deriku. :lol:
Ne delaj se neumnega (čeprav ti gre to neverjetno dobro od rok)! Ne bi bil problem, če bi napisal: "Če kdo napravi hinavski zaključek, in prepreči pošteno razpravo, se to imenuje zloraba moderatorskih pooblastil." in ostal pri tem.
Problem pa nastane, če že v naslednjem stavku napišeš: "Pozdravljam nastop moderatorja." Ali pa: "Mislim, da je derik potencialno odličen moderator (zaradi širokega znanja, besedne spretnosti)" ... :lol: Potem začne publika ugibati, ali je to lopata ali so vile ... :lol:
Zakaj si pa končal s tremi pikicami (...), če meniš, da "Tertium non datur"?
Še nisi gotov, ali so bili Butalci (MILČINSKI) subverziven element?
Tropičje na koncu stavka je moja drobna stilska posebnost, kot si najbrž že opazil. Uporabljam ga v skladenjski rabi in z njim zaznamujem nedokončano misel, ki bi se v konkretnem primeru lahko nadaljevala recimo takole: "Potem začne publika ugibati, ali je to lopata ali so vile ... se pravi, da govorec ne ve, kaj bi rad povedal (kot nadebudni kovaški vajenec ni vedel, kaj kuje)." :wink:

Butalci so nesmrtni liki v naši literaturi, nikoli ne bodo 'iz mode', kajti butalcev je povsod in vedno koliko hočeš. Kar ozri se okoli sebe! V tem smislu so seveda subverziven element, ker s svojimi dejanji 'štrlijo' iz mediokritete. 8)

Rock
Prispevkov: 9229
Pridružen: 27.11.2008 11:14
Kraj: Ljubljana

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a Rock »

vojko napisal/-a:
Rock napisal/-a:
vojko napisal/-a: Ni treba biti KOS-ovec, da napaberkuješ šopek parov izključujočih trditev, ki si jih sproduciral o deriku. :lol:
Ne delaj se neumnega (čeprav ti gre to neverjetno dobro od rok)! Ne bi bil problem, če bi napisal: "Če kdo napravi hinavski zaključek, in prepreči pošteno razpravo, se to imenuje zloraba moderatorskih pooblastil." in ostal pri tem.
Problem pa nastane, če že v naslednjem stavku napišeš: "Pozdravljam nastop moderatorja." Ali pa: "Mislim, da je derik potencialno odličen moderator (zaradi širokega znanja, besedne spretnosti)" ... :lol: Potem začne publika ugibati, ali je to lopata ali so vile ... :lol:
Zakaj si pa končal s tremi pikicami (...), če meniš, da "Tertium non datur"?
Še nisi gotov, ali so bili Butalci (MILČINSKI) subverziven element?
Tropičje na koncu stavka je moja drobna stilska posebnost, kot si najbrž že opazil. Uporabljam ga v skladenjski rabi in z njim zaznamujem nedokončano misel, ki bi se v konkretnem primeru lahko nadaljevala recimo takole: "Potem začne publika ugibati, ali je to lopata ali so vile ... se pravi, da govorec ne ve, kaj bi rad povedal (kot nadebudni kovaški vajenec ni vedel, kaj kuje)." :wink:
Tvoja "drobna stilska posebnost" je v protislovju s tvojim "Tertium non datur".

(Če ne misliš spoštovati pravil o pravilnem mišljenju, to je logike, ne računaj na dialog z mano. - Kv. ne bo tolerirala marksistničnih perverznosti.)

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11601
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: Upokojitev fotona

Odgovor Napisal/-a vojko »

Rock napisal/-a:
vojko napisal/-a:
Rock napisal/-a: Zakaj si pa končal s tremi pikicami (...), če meniš, da "Tertium non datur"?
Še nisi gotov, ali so bili Butalci (MILČINSKI) subverziven element?
Tropičje na koncu stavka je moja drobna stilska posebnost, kot si najbrž že opazil. Uporabljam ga v skladenjski rabi in z njim zaznamujem nedokončano misel, ki bi se v konkretnem primeru lahko nadaljevala recimo takole: "Potem začne publika ugibati, ali je to lopata ali so vile ... se pravi, da govorec ne ve, kaj bi rad povedal (kot nadebudni kovaški vajenec ni vedel, kaj kuje)."
Tvoja "drobna stilska posebnost" je v protislovju s tvojim "Tertium non datur".

(Če ne misliš spoštovati pravil o pravilnem mišljenju, to je logike, ne računaj na dialog z mano. - Kv. ne bo tolerirala marksistničnih perverznosti.)
Očitno je bil moj kratek ekskurz v semantiko, formalno logiko in (delno) semiotiko (analogija, metafora, simbolizem, signifikacija) pretrd oreh zate in ga nisi 'zapopadel'. :lol: A ti si me cukal za rokav, tako da ... :lol:

Nič hudega, bova drugič izbrala lažjo tematiko, recimo analizo stilske vrednosti Katekizma za birmance ... :lol:

Zaklenjeno