palačinka
palačinka
mogoče je vprašanje kar malo smešno. zanima me zakaj prva palačinka nikoli "ne rata"? v čem se pogoji pri nastanku prve palačinke razlikujejo od tistih pri drugi, tretji, četrti,... Ali prva palačinka kako doprispeva da naslednje uspejo? in kako.
-
- Prispevkov: 56
- Pridružen: 2.12.2005 14:43
Ja, poleg temperature, ki verjetno se ni povsem pravilna, igra po moje pomembno vlogo tudi kolicina olja, saj ga je po mojih izkusnjah pri prvi palacinki ponavadi prevec. Prave kolicine in prave temperature mi pa se ni uspelo najti.
Sicer sem se pa ze davno nazaj sprijaznila z dejstvom, da najprej pojem en 'smorn' in sele v drugo palacinko...
Sicer sem se pa ze davno nazaj sprijaznila z dejstvom, da najprej pojem en 'smorn' in sele v drugo palacinko...
Štos je v izparevanju. Najprej vlij zelo malo olja in pokrij, dokler ne doseže zadovoljive temperature,Nato odkrij,počakaj par sekund in dodaj še malo oja,ter takoj prićni z delom palačink.Mmm bo dobra že prva. Podobni proces se pojavlja pri ponovnem gretju praženega krompirja,pri keterem mora biti ves čas gretja pokrit.Takrat je verjetno boljši kot svež.
pa dobertek.
pa dobertek.