Mucenje zivali

Človek kot stroj, o flori in favni...
Svarun
Prispevkov: 4
Pridružen: 16.6.2006 16:23
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a Svarun »

Groza! Kaj delajo ubogim živalim! Ena stvar je, če ti poješ žival za prehrano, za preživetje in jo ubiješ preden se sploh zave kaj se dogaja, drugo pa da ji vzameš kožuh, ko še diha in čuti, zato da se bo neka gospa lahko ponašala pred prijateljicami. :evil:

Lahko bi naredili kakšen načrt kako čimbolje spremeniti zadevo. Kakšni predlogi?? Se strinjam, da precej verjetno ne bomo spremenili sveta AMPAK LAHKO PA POSKUŠAMO!!

lp

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

No, če bom kdaj videl koga ki maltretira kakšno žival, ga bom poteptal. Dovolj za začetek?

Lahko pa organiziramo eno ekipo, ki bi naredila red... pred kratkim sem v časopisu bral in videl sliko ene mačke, katero je nekdo 7 krat z zračno puško ustrelil v glavo (mačka je preživela, ker ji ni prebilo lobanje) in me kar precej mika da bi šel na en krajši izlet proti Halozam..

bianko
Prispevkov: 578
Pridružen: 15.12.2002 17:00

Odgovor Napisal/-a bianko »

drugo pa da ji vzameš kožuh, ko še diha in čuti, zato da se bo neka gospa lahko ponašala pred prijateljicami
Vprašanje je, če tiste kure manekenske sploh vedo, kako se je pridobilo krzno, ki ga nosijo. Zato bi moral take posnetke obvezno (prisilno) videti vsak.
Lahko pa organiziramo eno ekipo, ki bi naredila red... pred kratkim sem v časopisu bral in videl sliko ene mačke, katero je nekdo 7 krat z zračno puško ustrelil v glavo (mačka je preživela, ker ji ni prebilo lobanje) in me kar precej mika da bi šel na en krajši izlet proti Halozam..

V temu primeru bi bila ena boljših rešitev Animal cop tako, kot po večjih mestih v Ameriki.

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

In kakšne sankcije uporabljajo tile pri Animal cops? Manjše denarne kazni in podobno? Če ustanovijo specialno enoto, ki bi tu pa tam komu preštela rebra, sem za...


Mogoče bi bilo še boljše da bi kure manekenske morale to delati same. Gledanje posnetkov je hudič, ni dovolj učinkovito... dvomim pa da si dosti žensk želi krzno tako zelo, da bi bilo pripravljenih osebno 'olupiti' par deset činčil. Če ne drugega, so za to preveč fine.

mirtelo
Prispevkov: 138
Pridružen: 20.4.2004 8:25

Odgovor Napisal/-a mirtelo »

Ne vem... Seveda sem odločno proti takšnemu pridobivanju krzna!!!! Pa vseeno, če ga bi prepovedali, ali nebi napravili krivico eskimom? Saj ti ljudje brez mesa in krzna nebi preživeli mrzlega podnebja....
Pa še nekaj o "kurah", jaz zagovarjam, da uporabnik ni kriv za postopke izvajalca.... Saj smo verjetno že vsi kaj kupili, kar ni bilo izdelano ali pridelano etično: izdelke izkoriščanih otrok? Mogoče hrano; ribe, ki so bile ulovljene z nekonvencionalnimi sredstvi??? Pa še kakšen prašiček, ki je bil slabo zaklan, pa je še kje krulil in trpel pred smrtjo???
SEVEDA, SE MORAMO ODLOČNO BORITI PROTI NEHUMANEMU RAVNANJU Z LJUDMI IN ŽIVALIM!!!!!Naj se kaznujejo "sadisti" kolikor mogoče strogo. Naj se jim omogoči tehnologija, ki bo takšno trpljenje preprečila...
Na koncu pa še : Ali smo končni porabniki, ki gledamo TV dnevnik sokrivi, ker preko naročnine financiramo pokole, ki nam jih prikazujejo????

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

mirtelo napisal/-a:Pa vseeno, če ga bi prepovedali, ali nebi napravili krivico eskimom? Saj ti ljudje brez mesa in krzna nebi preživeli mrzlega podnebja....
Saj je treba razlikovati med tem kaj je nujno za preživetje in kaj je samo delovanje po modnih trendih. Eskimom vsaj jaz ne odtegujem pravice do priskrbovanja hrane in potrebnih stvari za svojo družino (kdo pa tega ne bi počel?).

Kot praviš, boriti se je treba proti nepotrebnemu maltretiranju, proti sadističnemu ravnanju z bitji, ki so nujna za naše preživetje. Če si lačen ti (govorim na splošno, ne nagovarjam tebe) in tvoji otroki, je jasno, da moraš zaklati prašiča, ampak ni se ti pa treba pri tem izživljati in uživati v samem klanju. Ali pa še hujše, maltretirati žival za brezveze, mučiti žival in jo potem zavreči.
Ali smo končni porabniki, ki gledamo TV dnevnik sokrivi, ker preko naročnine financiramo pokole, ki nam jih prikazujejo????
Mogoče ne zaradi plačevanja naročnine, ampak bolj ker se vozimo z avtomobili? Ampak okej, odvisnost direktno od nafte ni naša krivda.

kontra guy
Prispevkov: 1
Pridružen: 28.6.2006 19:50

Odgovor Napisal/-a kontra guy »

To kar počnejo ti delavci je kruto, a nujno za njihovo preživetje.
To kar počnejo-počejo zaradi uporabnikov. Sicer pa je z vsemi
izdelki, ki so tako ali drugače povezani z živalmi enako. Postavite se v vlogo živali.
Ali bi vas tolažilo, da boste končali v trebuhu nekega človeka ali za bi vam bilo vseeno
ali bi vaši posmrtni ostanki greli ali nasitili človeka. Sicer pa živimo v svetu, kjer korist
ni nikoli obojestranska. Ta svet je krut ( to na žalost najbolj občutijo živali-lahko pa jih prostovoljno nadomestite tako, da se vi vržete pod sekiro - ali pa nož, če vam to bolj ustreza ) in v njem je prostor samo za lovca in plen. Je pa resnično treba zmanjšati količino takega manj (-ne)potrebnega mrcvarjenja.

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

To kar počnejo ti delavci je kruto, a nujno za njihovo preživetje.
Mučenje živali (oz. to, kar z njimi počnejo na posnetku) menda ni nujno, ali pač? Je tako težko žival s palico pošteno lopniti po glavi in jo komaj nato olupiti? Bi rekel da ne.
Je pa resnično treba zmanjšati količino takega manj (-ne)potrebnega mrcvarjenja.
Saj samo za to se gre, za zmanjševanje nepotrebnega mrcvarjenja.

Wiseman
Prispevkov: 25
Pridružen: 10.7.2006 23:41
Kraj: Atlantida
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Wiseman »

Bi rad samo nekaj povedal.

Vsi ste zelo zgroženi ob teh prizorih mučenja živali. Tudi meni ni bilo lepo pri srcu, ko sem gledal umirati te uboge kožuharje.

Ampak rad bi pa opozoril na to, da se dogajajo še hujše stvari - mučenje ljudi. Te živalce umrejo v nekaj minutah, najkasneje v nekaj urah groznih muk. Nekateri ljudje pa trpijo v suženjstvu in neverjetnih okoliščinah desetletja! Samo pomislite na otroke, ki jih v Aziji uporabljajo kot ceneno delovno silo in morajo delati v težki industriji, v rudnikih, ob nevarnih pogojih in neustrezni hrani ter zaščiti. Pa mlada dekleta, ki jih ugrabijo in prisilijo v prostitucijo pri devetih ali desetih letih. Da ne omenjam ljudi, ki jih ugrabijo in prodajo po organih...

Grdo ravnanje z živalmi je nedopustno in neopravičljivo. Vendar pa vse prevečkrat pozabljamo, da morda najhuje trpijo tisti, o katerih nič ne vemo. Primer: Tisti ki si v prometni nesreči zlomi nogo bolj javka, kot tisti, ki ima polomljenih več reber in močno kravavi ter mu grozi življenjska nevarnost.

genion
Prispevkov: 247
Pridružen: 13.4.2003 17:25
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a genion »

...medtem ko je mučenje ljudi - bi moralo biti nedopustljivo, je mučenje drugih vrst hujše. Probleme človeštva in njihove posledice bi morali čutiti samo ljudje.

alexa-lol
Prispevkov: 380
Pridružen: 12.5.2006 19:57

Odgovor Napisal/-a alexa-lol »

Jaz mislim da so kazni v RS preblagi.

npr. tisti ki je skoraj ubil policista(tist 15 letni) sploh ne bo kazni dobil :evil:, potem tisti ki ima 100 kaznivih dejanj se lahko se kar sprehaja...

Jaz mislim tko da je ze pr kali treba zatret take ljudi(beri dosmrtna jeca brez moznosti izpustitve) oz. s psihologi ugotovit profil cloveka in potem dolociti ce se ga lahko preusmeri al nima vec moznosti

glede zivali-
dokler ne bo tistih ki so za to odgovorni kdo iz koze dal, jih streljal z zracno, jih obmetaval s petardami... ne bojo naredili nic, žal.

trgovina z ljudmi...
- to bi lahko 'velesile' brez problema resile, samo ce bi jim pomagali bi jih bilo prevec(afrika naj bi imela cez 50 let vec kot 1 miljardo ljudi) in bi jih zaceli ogrozati(gospodarstvo)

Kunstova
Prispevkov: 3
Pridružen: 19.7.2012 9:38

Re: Mucenje zivali

Odgovor Napisal/-a Kunstova »

http://www.mikavna.si/2010/01/moda-ali-krutost/

Načrtno gojenje živali v ta namen ne samo da ni potrebno, ampak je absurdno...ni izgovorov za takšno početje. Pa saj smo v 21. stoletju!

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: Mucenje zivali

Odgovor Napisal/-a problemi »

Kunstova napisal/-a:http://www.mikavna.si/2010/01/moda-ali-krutost/

Načrtno gojenje živali v ta namen ne samo da ni potrebno, ampak je absurdno...ni izgovorov za takšno početje. Pa saj smo v 21. stoletju!
Ali lahko to utemeljiš?

Odgovori