Piramide

Kaj bi bilo, če bi lahko ... ?
Odgovori
Uporabniški avatar
matemusic
Prispevkov: 72
Pridružen: 22.7.2006 19:09

Odgovor Napisal/-a matemusic »

prebrav sm samo naslov...
jankovič bo naredu piramido?

Uporabniški avatar
Mephisto
Prispevkov: 268
Pridružen: 31.1.2006 14:15
Kraj: Skopo

Odgovor Napisal/-a Mephisto »

@Kasjus Klej:
Kasijus Klej napisal/-a:1.)Človek ima nekje med hrbtenjačo in zgornjo možgansko skorjo čutilo za zaznavo spremembe magnetnega polja, podobno kot reptili ali ptice.
2.) Splošno je znano, da človek izkorišča le 5% svojih možganov
1.) Kakšna podlaga za to trditev (povezava, članek, itd.)?
2.) Znano je, da človek lahko izkorišča nekje okoli 10% možganov HKRATI, kar pa ne pomeni da ostalih delov nikoli ne izkorišča.

@matemusic: Ja in gor bo en velik logo - Lumpi :lol:

Roman
Prispevkov: 6494
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Kasijus Klej napisal/-a:Splošno je znano, da človek izkorišča le 5% svojih možganov
Ja, tole je res splošno znano, vendar gre kljub temu za urbano legendo.

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 831
Pridružen: 3.1.2006 22:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a celica »

Bravo Japi,če res veš pa še ne vem, ker si napisal samo: če to velja le za električni vlak, potem je stvar itak logična.

Drugače pa pri nas uporabljaqmo instrumente, ne hrbtenjačo kot izjavlja Kasijus Klej.

Mephisto kaj ja. Od kdaj pa Jankovič
Tole je pa res
Iniciativna skupina za izpeljavo projekta je ustanovljena, predseduje ji politik Zmago Jelinčič, ki je član skupščine WEU in pobudnik projekta. Člani so predstavniki štirih ministrstev - za kulturo, obrambo, promet in gospodarstvo. “Uspelo nam bo le, če pritegnemo še podjetja, javno-zasebno partnerstvo je tu nujno. Prvi odzivi podjetij so pozitivni. Letalski muzej se bo, ko bo odprl vrata, financiral sam. Ker bo prispeval tudi k večjemu obisku drugih turističnih znamenitosti Slovenije, bomo partnerje našli. Tudi sredstva EU, s katerimi bi sofinancirali gradnjo muzeja, bo laže pridobiti,” je prepričan član iniciativne skupine Anton Špolar.
Prva odločitev bo v Ajdovščini Piramido bi zgradili severno od letališča v Ajdovščini na zemljišču ministrstva za obrambo.
WEU je sprejel Jelinčičevo pobudo o ustanovitvi muzeja v Sloveniji konec leta 2000. Od takrat so iskali lokacijo. “V Mariboru so lastniki zemljišč dvignili cene in piramida bi bila predraga. V Cerkljah na Dolenjskem je bil proti Nato, ker bi motili vojaški del letališča. Zdaj je odločitev v rokah Ajdovcev. V začetku prihodnjega leta bo nared presoja, ali bi bila piramida lahko severno od letališča v Ajdovščini na zemljišču ministrstva za obrambo. Piramida mora biti najvišja na svetu, ker bo to še en razlog za obisk muzeja,” je povedal Jelinčič.
WEU bo podarila eksponate
Kaj pomeni, da projekt podpira WEU? Gre za parlamentarno organizacijo s 50- letno tradicijo, ki si prizadeva za boljše varnostne razmere v Evropi. Vanjo je vključenih 35 držav, tudi Rusija. “Članice bodo brezplačno prispevale muzejske eksponate, denimo letala,” pravi Jelinčič.
Številke in dejstva: 36 milijonov evrov za 400 delovnih mest
Okvirna vrednost projekta je 36 milijonov evrov.
Muzej naj bi prihodke prinašal 400 delavcem.
Razstavljenih bo približno 300 letal, tudi concord in airbus. Med eksponati bo vesoljska tehnologija, kot so rakete, sateliti, oprema astronavtov. Na ogled bo tudi letalska oborožitev.
Z nekaterimi eksponati bo možno tudi poleteti. Leteti bo mogoče tudi na simulatorjih raznih tipov in vrst letal.
Muzej bo imel dve restavraciji, kinodvorane, čitalnice, knjižnico, prodajalne spominkov, delavnico za restavracijo letal.

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 831
Pridružen: 3.1.2006 22:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a celica »

Čakam pa odgovor še nekoga. Potem pa nadaljujemo.

Roman
Prispevkov: 6494
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Upam, da nisem jaz tisti, ki ga čakaš. Nasploh sem navdušen nad tehniko in v tem smislu podpiram piramido. Imam pa rahlo neprijeten občutek v želodcu: vipavska dolina slovi po izrednem podnebju in odlični zemlji, ki bi jo bilo škoda pokriti s steklom in betonom, pa concorde gor ali dol. Toliko gneva proti vetrnicam na Volovji rebri, s piramido pa nobenih problemov?

Uporabniški avatar
GJ
Prispevkov: 2635
Pridružen: 27.1.2003 22:08

Odgovor Napisal/-a GJ »

celica napisal/-a:Muzej bo imel dve restavraciji, kinodvorane, čitalnice, knjižnico, prodajalne spominkov, delavnico za restavracijo letal.
Čisto slučajno pa si pozabil omeniti grobnico, ki bo globoko v kleti piramide!

Lep dan želim..

Uporabniški avatar
Mephisto
Prispevkov: 268
Pridružen: 31.1.2006 14:15
Kraj: Skopo

Odgovor Napisal/-a Mephisto »

@celica:
sarkazem, ironija, so ti kej znani tej pojmi? :D

Ta piramida ne bo nikoli zgrajena, ker sodeč po članku iz Financ bi morala imeti po ene 10.000 obiskovalcev na dan, da bi se investicija izplačala (približno pol tolk obiskovalcev, kot Pariški Louvre).
Drugič, Jelinčič je itak polna usta prazna rit, kar je dokazal že večkrat. Kdo bi vlagal v zabačeno Vipavsko dolino, kjer bo postavil največjo piramido na svetu? Lepo vas prosim. Njegove trditve o podpori ostalih držav so pomojem plod njegove domišlije.

Sploh pa ni to tema. No celica, boš nam dokazal to svoje čudo, ali bo ostalo le pri besedah? Ali kot pravijo naši kameradi američani: You can talk the talk, but can you walk the walk? :)

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 831
Pridružen: 3.1.2006 22:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a celica »

Mephisto
Kakšno čudo bi ti zdaj rad, vlak ali tisto o piramidi, pa ne Jelinčičevi,ki mi je čisto vseeno ali bo ali pa ne,podajam samo trenutne podatke.

Uporabniški avatar
Mephisto
Prispevkov: 268
Pridružen: 31.1.2006 14:15
Kraj: Skopo

Odgovor Napisal/-a Mephisto »

@celica:
Vlak vlak.
Razpiši malo pogoje, kako, kaj in kje. Za kdaj se potem lahko že domenimo.

Uporabniški avatar
Japi
Prispevkov: 230
Pridružen: 16.4.2004 17:17

Odgovor Napisal/-a Japi »

@celica:
če sta na isti progi dva vlaka, ki ob različnem času speljeta je malo problem povedat, kateri od njiju je speljal, glede česa več pa ti rajši pustim še malo te ljudi držat v firbčnosti. Če bom imel kej odveč časa, bom šel to v realnem probat zmerit, da ne bi le o teoriji :D

Piramidi bi potem še manjkal kakšen inkovski tempelj, pa še kakšna jama s poslikavami, da bi tudi navzven pokazali, v katero smer gremo v realnem :D

P.S.

GJ, pozdravljen :wink:

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 831
Pridružen: 3.1.2006 22:08
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a celica »

Dopolnitev teorije o piramidah


Skrivnost piramide je skrivnost človeštva in ne toliko skrivnost same piramide.

Skrivnost človeštva je preživetje, zakaj?

Napačno je mišljenje da bo človek vseskozi živel v pogojih,ki vladajo sedaj, ali v pogojih ki so bili, do točke ki še lahko dobi podatke.Prav pogoji za življenje bo tisto, za katero se bo moral človek vprašati, kako preživeti.Dobro vemo iz dosedanjega učenja življenja na zemlji, da naravo ne moremo spremeniti v
taki meri, da nam nebi škodovale večje spremembe na zemlji.Zato moramo ohranjati življenje na nam prirejene načine,ki ustrezajo preživetju.
Te nevarnosti za preživetje človeštva pa moramo najprej poznati, kajti v drugem primeru pri pojavu nevarnosti ne znamo reagirati.Torej,če poznamo nevarnost se lahko nanjo tudi pripravimo.
Katere pa so te nevarnosti, da bi morali za to zgraditi piramido.Če začnemo naštevati možne nevarnosti preživetja človeka, nam kaj kmalu zmanjka možnih dogodkov naravnih nesreč,proti katerim bi se zavarovali prav z piramido.

Za kateri naravni pojav pa so jo potem zgradili.To je nam še popolnoma neznano, in to toliko časa, dokler ne ugotovimo, kje sploh živimo, kdo nas obdaja,kaj je okoli nas.To žal danes človek še ne ve.

Gradnja piramid je bila v točno določene namene in tukaj odpade vsa mistika in verovanja prej ali sedaj.Piramido je naredil človek.

Zakaj so gradili piramide in v kakšen namen se je potrebno najprej vprašat? Vsaka stvar ki jo je naredil človek ima svoj namen,tudi če so to delali nezemljani,a mislim da jih do danes še ni bilo.

Ko ugotovimo namen izdelave in uporabnost,se moramo vprašat za koga je to narejeno.Ko imamo te odgovore vemo zakaj se gre.

Piramida pride v poštev samo v določenem času pri spremembi resonančnega stanja Zemlje(točno določeni energiji), vse drugo je brez veze. Piramida takrat deluje kot akomulator in agregat določenih energij.Za samo delovanje je potrebna Kristalna struktura,ki mora biti čimbolj naravna .Pri tem je pa najboljše, če je v materialu čimvećje število kristalov.

Kaj pa se pri pogojih za življenje lahko spremeni.Marsikaj, vendar samo ena je tista, ki temeljito spremeni podobo človeka,če seveda preživi.

Človek živi v magnetnem polju zemlje, ki tvori magnetne in posledično elektromagnetne valove. Brez njih ni ćloveškega in tudi kateregakoli življenja. Ti valovi so hkrati tudi prenosnik informacij,ki jih človek sprejema in oddaja v času življenja.V mislih imam naše znanje. Hkrati informacije sprejema tudi ostalo naše telo skozi čutila in iz ostalih delov telesa.

Pri spremembi magnetnega polja zemlje se pojavi drugače sestavljen spekter magnetnega valovanja in posledično elektromagnetnega.Ker pa je ćloveško telo sestavljeno iz drugega spektra je vprašanje, če bo preživel ob tem prehodu. Pa če že preživi, zagotovo ne bo imel več znanja.

V ta namen so gradili piramide.Kot sem že pisal zgoraj, piramide prilagajajo prehod iz enega spektra magnetnih valovanj pred spremembo magnetnega polja, v drugega po spremembi magnetnega polja.

V sami piramidi je pred spremembam na zemlji pod določenim kotom odprt jašek, ki služi zato da informacije katere potrebujejo naši možgani prihajajo skozi ta jašek.Možgani informacije predelajo in pošljejo nazaj.Vendar ker kot odprtine-jaška ne dopušča pretok informacij se le te shranijo v samih
kristalih znotraj piramide (Prenosna frekvenca oddanih informacij je na drugi valovni dolžini zato ni možen pretok skozi isti jašek). Pred spremembo magnetnega polja ali magnetne resonance Zemlje je potrebno jašek zapolniti.Po spremembi pa odpreti jašek, ki je pod drugim kotom kot je bil pred spremembo.Drugi jašek dopušča pretok informacij nazven, noter pa ne.Po določenem času so piramido lahko zapustili, ker so bile informacije zapisane v sami Zemlji tako kot pred spremembo, toda sedaj z drugačno magnetno resonanco
Zemlje, ki je osnova prenosa informacij ali energij katere potrebujejo možgani za normalni razvoj človeškega uma.
Verjetno ni naključje,da so jaške gradili prav po zvezdah.Verjetno tudi ni naključje z ostalimi podatki piramide. Zelo veliko podatkov pa govori o položaju zemlje in vesolja.

V sodobnem, torej današnjem svetu,če razumemo delovanje piramide nam ne bo potrebno delati piramid, ker imamo druge možnosti.
Dokaz da je teorija realna bi bilo potovanje človeka izven magnetnega polja zemlje, kar pa mislim da v današnjem času ni težko, vsaj glede tehnike.

TO JE SKRIVNOST PIRAMIDE
Skrivnost piramid ni skrivnost piramid, ampak človeštva.

Nekdo od vas je omenil živali.Živalski možgani delujejo drugače in za preživetje tudi ne rabijo toliko informacij kot človek ker delujejo nagonsko po trenutnih razmerah na Zemlji.Živali imajo zaradi tega prilagojena čutila.Po vsej verjetnosti pa ob prehodu na drugačno magnetno sestavo Zemlje čutijo te
spremembe.Mislim da se živali kaj hitro privadijo novim spremembam.


Lp.

Uporabniški avatar
matemusic
Prispevkov: 72
Pridružen: 22.7.2006 19:09

Odgovor Napisal/-a matemusic »

šeena neumesna glede piramid: Zakaj se res toliko trudijo s stolpnicami, zakaj ne poskušajo narediti piramide, ki je sigurno bolj varna (potresi, teroristi)

Rokerda
Prispevkov: 799
Pridružen: 11.11.2006 16:18

Odgovor Napisal/-a Rokerda »

Pomoje je razlog neizkoriščen prostor. Prvič je to nad piramido samo, tam kjer bi pri stolpnici bili prostori. drugič pa zaradi tega, ker je "strop" postrani in bi imeli probleme , prostor bi ostal prazen.

Roman
Prispevkov: 6494
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Meni pa se zdi zanimiva naslednja domneva, odgovor na vprašanje, zakaj piramide. Osnovna lastnost piramid naj bi bila trajnost, obstojnost. In ko so egipčani v pregovorno spremenljivem pesku v puščavi ugotovili, da so najbolj trajne tiste sipine, ki imajo obliko piramide, so to spoznanje uporabili pri piramidah.

Odgovori