V iskanju sreče!

Kaj bi bilo, če bi lahko ... ?
Uporabniški avatar
MAVER|CK
Prispevkov: 880
Pridružen: 27.5.2005 16:34
Kontakt:

V iskanju sreče!

Odgovor Napisal/-a MAVER|CK »

Po dolgem času sem napisal povzetek mojega razmišlanja na temo o sreči št. 22 V iskanju sreče! (da se spet ne bomo kragli kaj je teorija in kaj ne:) ).

Zadevo lahko potegnete z že znanega ftp naslova: ftp://oki:blatnik@blatnik.homeftp.net/teorije/ oziroma preberete na www strani http://blatnik.dyndns.org/oki/teorije.htm

Komentarji so zelo zaželeni:).

Rokerda
Prispevkov: 799
Pridružen: 11.11.2006 16:18

Odgovor Napisal/-a Rokerda »

ja do zdej kar sm prebrau je razmišljanje navadnega zemljana, ki nima skoraj nič pojma o fiziki, sorry ampak jst sm se tko smejou k sm tole brau ( KAJ JE HITREJŠE KOT SVETLOBA?)

lol....

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Oki, človek, ki danes želi objavljati, ne more shajati brez črkovalnika. Tega ti toplo priporočam, pa ponovi tudi kaj osnovnošolske slovnice.

Poleg tega imam občutek, da si ta sestavek pisal v veliki naglici, skoraj z ihto. Pravzaprav niti nisem razumel, kaj si želel zares povedati. Nametal si nekaj misli, ki so vsaka zase morda kar vredu, ampak rdeča nit pa nekako ni razvidna. Hm, morda pa sem tudi jaz bral hitro. Dobro, da nisi v naslov dal "teorija".

Rokerda
Prispevkov: 799
Pridružen: 11.11.2006 16:18

Odgovor Napisal/-a Rokerda »

Upam, da govoriš njemu in ne meni.
Će koga moti kako jaz pišem, naj pove, se bom potrudil in odgovarjal v pravilni slovenščini. Ampak pomoje si mislil na MAVER|CKa, saj je on objavljal in ne jaz :)

No tudi če se ne strinjam z vsem napisanim, moram reči, da je lepo da si si vzel čas in tole napisal. Različna razmišljanja morajo biti, tako napredujemo, četudi (pomoje) narobe razmišljaš.

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Rokerda napisal/-a:Upam, da govoriš njemu in ne meni.
Ni bilo jasno? Še z imenom sem ga nagovoril.

Rokerda
Prispevkov: 799
Pridružen: 11.11.2006 16:18

Odgovor Napisal/-a Rokerda »

Oki??? Ime?? ups, sorry, my mistake :wink:
oki se tut tko reče, npr oki doki,.... kot nek medmet preden bi neki povedu

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

Rokerda:

MAVER|CK-u je namreč ime Oki.

Roman:

Sicer bo zvenelo, da ga branim, vendar vseeno:

MAVER|CK še kako obvlada slovnico, vendar mu ta pri njegovih obstranskih hobijih ni tako pomembna, kot recimo pri svojem raziskovalnem delu. Nekatera njegova strokovna besedila (ki sem jih imel priložnost prebrati) so tako strokovno kot slovnično brezhibna.

Sicer se strinjam, da so slovnično neoporečna besedila dosti bolj privlačna (če ne drugače vsaj oblikovno), ampak se ob to na tem forumu ne mislim spotikati. Kvečjemu bi se spotaknil ob kakšno vsebinsko oz. terminološko napako.

Rokerda:

Verjemi, MAVER|CK še preveč dobro obvlada fiziko (še bolj pa tehniko), njegove teorije, ki si jih prebiral, pa so večinoma še od takrat, ko je bil osnovnošolec. Ker pa se svojih takratnih pogledov ne sramuje, jih je ohranil v enaki obliki. Tudi nove teorije, ki jih objavlja, so napisane bolj iz zabave kot iz potrebe po kakšnem globokem razumevanju določenih tem, zato jih ne gre ocenjevati preveč rigorozno.

Sicer je res, da se ponavadi človeka oceni na osnovi prvega vtisa, vendar to pri MAVER|CK-u ne bo držalo. Zagotavljam. 8)

Rokerda
Prispevkov: 799
Pridružen: 11.11.2006 16:18

Odgovor Napisal/-a Rokerda »

Aha, hvala lepa razložitev.
Razumem, da se takratnjih pogledov ne sramuje, ampak bi vsaj lahko kaj dopisal, da bi folk vedu za kaj se gre :P

Prvi vtis je zelo pomemben, vendar sem sam že ugotovil, da Oki ni kar tako. Namreč po njegovih odgovorih na forumih izleda kar moder možakar :wink:

Smem vprašat koliko si star, Oki?? Že študiraš, ali pa si že celo končal študij, če si keterega??

Hvala,
lp

Uporabniški avatar
jsz
Prispevkov: 16
Pridružen: 18.2.2006 20:36

Odgovor Napisal/-a jsz »

Citat iz članka o sreči: » 'Vse bolj sem prepričan, da sta gibalo slepega razvoja človeka strah in neustavljiva želja po zmagi: biti boljši v šoli, zmagati na tekmi, napredovati v službi. Premagati svoje tekmece je postalo vrednota, celo večja od ljubezni, spoštovanja in sočutja. Takšni nagibi človeka zopet postavljajo ob bok tistim živim bitjem, za katere pravimo, da jih skozi življenje usmerja zgolj nagon.' «

Tole tekmovanje, ki ga omenjaš se imenuje evolucija. IMHO nič ni napačnega v tem. Boljši preživi, slabši pač ne. :wink:

bianko
Prispevkov: 578
Pridružen: 15.12.2002 17:00

Odgovor Napisal/-a bianko »

Maverick je napisal:
Po dolgem času sem napisal povzetek mojega razmišlanja na temo o sreči št. 22 V iskanju sreče! (da se spet ne bomo kragli kaj je teorija in kaj ne:) ).
Kratko in jedrnato. Se 100% strinjam. Materializem in z njim povezan pohlep (kar je danes za nekatere vrlina) nas dela sužnje.

jsz je napisal:
Tole tekmovanje, ki ga omenjaš se imenuje evolucija. IMHO nič ni napačnega v tem. Boljši preživi, slabši pač ne.
A potem bodo preživeli samo George Bush, Bill Gates, Janez Janša & CO? :D

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

No, meni prvi vtis ne pomeni ničesar. Je pa lepo, Shrink, da si nekatere stvari pojasnil.

Bianko, marsikdo res povezuje materializem s pohlepom, ampak materializma sta dva. Prvi je res pehanje za materialnimi dobrinami, ampak drugi pa je filozofska drža, ki pravi, da vse izvira iz materije, in ni nujno pohlepen, vsaj ne bolj kot njegov filozofski protipol, idealizem. (Seveda sta tudi idealizma dva)

bianko
Prispevkov: 578
Pridružen: 15.12.2002 17:00

Odgovor Napisal/-a bianko »

Bianko, marsikdo res povezuje materializem s pohlepom, ampak materializma sta dva. Prvi je res pehanje za materialnimi dobrinami
No saj tega sem mislil.
ampak drugi pa je filozofska drža, ki pravi, da vse izvira iz materije, in ni nujno pohlepen, vsaj ne bolj kot njegov filozofski protipol, idealizem. (Seveda sta tudi idealizma dva)
Problem je v nerazumevanju te filozofske drže (pa kakršna koli že je). Ena od posledic tega nerazumevanja je tudi pohlep (čeprav je mogoče ravno ta pohlep glavno vodilo napredka, predvsem tehnološkega).

Uporabniški avatar
MAVER|CK
Prispevkov: 880
Pridružen: 27.5.2005 16:34
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MAVER|CK »

Hvala za vse komentarje in kritike bom kr mal po vrst odgovoril:

@Rokerda: O tej "teoriji" kaj je hitrejše kot svetloba smo napisali že kr nekaj strani in se nebi spet poglabljal v to kar sem napisal pred kar nekaj leti:), stvari zastarijo in moja ugotovitev je bila, da je ta hitrost le virtualna, saj ne more prenašati informacij:). Tako da iz te moke ne bo kruha...hehehe. Če greš pogledati na http stran in ne na ftp dobiš na koncu obvestilo, ki se glasi takole:

PS: Mnogo teorij sem napisal, ko sem bil še mlajši in sem imel drugačno mišlenje kot sedaj. Vendar sem se odločil, da svojih teorij ne bom spreminjal, tako da bodo ostale za spomin takšne kot so.

Ker nisem tip človeka, ki bi vedno lajal s kardelo, svojih mišlenj nebi spreminjal zaradi mišlenja drugih:). Tako bodo te stvari ostale zapisane take kot so!
In še zadnji odgovor, sem končal študij strojništva in ga še vedno študiram (podiplomski študij), star sem pa 26. Tako da moje znanje fizike ni ravno blesteče (sm se kr matral, da sm izpit naredil, ne tk kot Shrink) mi je pa zato tehnika precej bolj domača:). Bi pa rekel, da tele zadeve jemljem bolj ljubiteljsko, tako kot je to že dejal Shrink:).

@Roman: Se resno opravičujem in zadeva je bila res zelooo na hitro napisana, če ne bi mi vse spet ušlo iz glave (pisal sem takoj po prebrani knjigi) in to na prenosnika pa še zvečer je blo, zaradi tega toliko tipkarskih napak, ne bom pa lagal da mi je slovnica vedno delala težave in da imam inštalirane angleške office tako da nisem mogel izvesti "spell checka":(. Zadeva je sedaj pospelana:). Najbrž pa je v njej še vedno veliko napak. Nimam pa toliko denarja, da bi si privošču lektoriranje vseh 22 zadev, ker vsaka stran stane okoli 4 jurje, torej vseskupej skor 100 cukov, kr precej za tak larifari, hehe. Če pa zadevo dam prebrat parim kolegom pa tud še ni to neka objava, a ne:).

@shrink: Hvala za vse komplimente, tole pa vsak človek kdaj pa kdaj rabi, da si mal dvigne ego, hehe. Res je prava sreča, če imaš v življenju dobre prijatelje, na katere se lahko zaneseš in ki ti priskočijo na pomoč ko si v težavah! (v tem primeru še res nisem bil v težavah, hehe) vendar zpolnitev pete potrebe:) je zelo važna. Shrink res pa je, da je večina mojih del napisana v angleščini, mgoče je v njej še lažje pisati:). Ampak res pogrešam malo učnih uric slovenščine, mogoče bi po Bolonjskem procesu te lahko uvedli tudi v tehnične fakultete, hehe.

@jsz: Ta citat, ki si ga povzel je prelep, da bi lahko bil plod mojega dela, povzet je po knjigi, ki sem jo notri omenil (in avtor te knjige me je celo peljal v svojem letalu, s katerim je obkrožil svet). O evoluciji imam tudi napisano svoje razmišlanje, ki je zelo podobno temu, vendar me tu predvsem jezi, ker je dandanes denar postal evolucijsko sredstvo:(.

Ljudje bi se res mogli zavedati gesla: Ne sodi knjige po njenih platnicah. Saj prevečkrat kritiziramo druge ljudi katere niti ne poznamo. Saj še sebe komaj poznaš kako bi lahko kaj govoril o drguih. Če bi rekel res samo eno dobro besedo o sebi bi rekel, da z veseljem prisluhnem, kaj mi imajo ljudje za povedati in vzamem vsako kritiko resno (še posebej negativno) in poizkušam iz nje izvleči čim več, ne pa se upirati in odmikati stran od nje. Zaradi tega dam zadevo tudi za prebrati, drugače bi jih lahko sedaj že 9 let hranil doma in nikomur nikoli pokazal. Kakšen smisel bi potem imelo moje razmišlanje? Saj v tisk najbrž ne bo šlo nikoli nobeno moje delo, hehe.

Lep večer še naprej...

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Oki, res se ti ni treba opravičevati. Probleme s slovnico imam pač jaz sam, ker napake motijo mojo pozornost in razumevanje. Včasih se celo lotim ad hoc popravljanja kakega besedila, ki ga berem. Od tega sta dve koristi: odpravljam napake in počasneje berem - imam več od prebranega. Črkovalniki pa so res nuja, pa celo zastonj jih dobiš na internetu.

Kar se kritike tiče, sem povsem na tvoji strani. Kritika mora biti. Boljša je sicer dobronamerna (moja je že bila taka), ampak tudi slaba kritika je boljša kot nobena. Mi pa je prišlo na misel, da bi tvoj sestavek o sreči še enkrat prebral z zgoraj opisano metodo. Samo malo časa mi daj.

Uporabniški avatar
MAVER|CK
Prispevkov: 880
Pridružen: 27.5.2005 16:34
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MAVER|CK »

Roman za vsako lektoriranje ti bom hvaležen, sicer ti ne morm dat 4 jurje lahka ti pa plačam pijačo:). Meni še ni ratalo v angleške office vstavit slovenski črkovalnik a ker dober pozna proceduro?

Odgovori