Big Bang se ni nikoli zgodil

Kaj bi bilo, če bi lahko ... ?
Roman
Prispevkov: 6598
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Matjaž napisal/-a:ker pa se ne da nič znanstveno dokazat, so zanimive samo za tiste, ki jih zanima duhovnost.
Ja, sem si mislil. Tisto, kar me pri teh rečeh včasih še vedno osupne, je, kako zlahka ljudje pripisujejo dogajanje v svojih glavah nekim znanstveno nedokazljivim svetovom.

genion
Prispevkov: 247
Pridružen: 13.4.2003 17:25
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a genion »

Matjaž napisal/-a:Ti svetovi so v drugih dimenzijah in jih naš materialni svet ne zaznava, zato ti ne bi mogel dati materialnih dokazov, ki bi bili zate verjetno edini veljavni.
Ne bom govoril o svetovih, le o drugih dimenzijah! Tam ni svetov, ker je vse skupaj le en svet in verjetno tudi ne starca z belo brado do kolen! Vse dimenzije so povezane med seboj in se prepletajo z našimi, saj je vse del celote.
Recimo, kaj je senca? 3D objekt odda sled, ki zaseda 2D prostor. Medtem pa vemo, da obstajajo vakumske fluktuacije, ki se pojavljajo neodvisno od prostora-časa. Lahko da so samo sledi nečesa, kar obstaja v večih dimenzijah obenem, mi jih pa opazimo takšne kot jih zaznamo. Lahko, da je materija samo podaljšek nečesa, ki zaseda več kot samo prve štiri dimenzije.
Naše vesolje je tako natančno narejeno (vse se pokorava nakakšnemu redu in vse lepo deluje - zato poznamo takšne kompleksne stvari kot je življenje). No načelo nedoločljivosti zelo razjeda misel o urejenosti, ampak poudarjam, da zaenkrat še zelo malo vemo (ne bom rekel da ne vemo nič, ker bi s tem izval Romana).
No, samo razmišljam - nič drugega. :roll:

Matjaž

Odgovor Napisal/-a Matjaž »

Ja, sem si mislil. Tisto kar me vedno osupne pri teh stvareh je, da ljudje sodijo o stvareh, ki jih ne poznajo.

Matjaž

Odgovor Napisal/-a Matjaž »

genion, mislim da je samo stvar terminologije kaj pojmujemo kot svet. Vsekakor obstaja samo ena celota, ki jo lahko imenujemo svet, ki pa ima lahko svoje podsvetove, podobno kot Zemlja kontinente. Dimenzije se vsekakor prepletajo, to se dogaja npr. na nivoju osnovnih delcev, zato se tam dogajajo nenavadne stvari.
Vseeno pa vztrajam da obstaja življenje tudi v nematerialni obliki. Med mnogimi knjigami o tem področju so dobre knjige Barbare Brennan, po izobrazbi je fizik, v katerih piše tudi o komuniciranju s temi svetovi, od kjer dobiva pojasnila o raznih manj poznanih aspektih našega življenja. Piše o 10 svetovih, kar bi lahko odgovarjalo 10 dimenzijam modela superstrun. Piše tudi o vajah kako doseči sposobnosti telepatskega komuniciranja. Mislim da je smiselno o teh stvareh nekaj prebrati in se potem odločiti, namesto vnaprej zavračati nekaj, kar ne poznamo.

Roman
Prispevkov: 6598
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

genion napisal/-a:ne bom rekel da ne vemo nič, ker bi s tem izval Romana
Joj, tole pa res ni razlog, da ne poveš tistega, kar misliš. Obzirnost sicer cenim, a v debati so izzivi vedno dobrodošli. Jaz pa bi ti na ta izziv odgovoril, da ima človek pač pomanjkljivo spoznavno orodje. Svet sicer spoznava (tako da ustvarja teorije o njem), nikoli pa ne more z gotovostjo reči, da ga pozna. Tisto, kar ve, so pač njegove teorije (pravilne ali napačne).

O dimenzijah pa bi rad pripomnil tole: če govorimo o dolžinskih dimenzijah, obstaja samo 3d prostor. V naravi ni niti ravnin, niti premic, niti točk. Lahko pa si jih predstavljamo, in to je vir marsikaterega nesporazuma. Pravzaprav bi moral reči, da bi prostori različni od 3d morda lahko celo obstajali (pa si ne morem predstavljati kako), a komunikacija med njimi ni možna.
Matjaž napisal/-a:Mislim da je smiselno o teh stvareh nekaj prebrati in se potem odločiti, namesto vnaprej zavračati nekaj, kar ne poznamo.
To je sicer res, čeprav je res tudi to, da mi ni treba prav veliko vedeti o trikotnikih s štirimi koti, da lahko z gotovostjo zanikam njihov obstoj. Barbara Brennan praviš? Je prevedena?

Japi

Odgovor Napisal/-a Japi »

GJ, zakaj se tako navdušuješ nad enačbo E=m*c^2? Sej ni vsa energija le v obliki mase, kot verjetno veš.

Matjaž

Odgovor Napisal/-a Matjaž »

Do nesporazumov glede dimenzij prihaja, ker se nismo na začetku dogovorili, kaj naj bi ta beseda označevala. Navadno beseda navadno označuje geometrijske dimenzije, mene pa prehitro zanese v model superstrun, kjer ta beseda pomeni nekaj drugega.
Barbara Brennan je prevedena v skoraj vse jezike, knjige so osnova za razumevanje človekovega energetskega polja, kjer se dogaja vse tisto, za kar medicina pravi: ne poznamo vzroka, nimamo zdravil.

Uporabniški avatar
GJ
Prispevkov: 2635
Pridružen: 27.1.2003 22:08

Masa

Odgovor Napisal/-a GJ »

Japi napisal/-a:GJ, zakaj se tako navdušuješ nad enačbo E=m*c^2? Sej ni vsa energija le v obliki mase, kot verjetno veš.
No ja masa predstavlja levji delež energije, kar pa sploh ni pomembno.
Trdim le, da je energija dimenzija, ki določa prostor.
Na ta način sem lahko izpeljal enačbo Lorentzovega prostora. Nekaj postov nazaj, lahko vidiš, da sta iz nje izpeljane dve enačbe Lorentzove transformacije:
1)Za energijo, ki se širi s hitrostjo c.
2)Za energijo, ki se krči s hitrostjo c.

Torej, moj model prostora pravi, da obstajata dva med seboj inverzna prostora. Dimenzija energije ju združuje v celoto.
Ko sem združil enačbo E=m*c^2, ki predstavlja inverzni prostor in enačbo Lorencovega prostora, sem dobil enačbo realnega 4D prostora.

Moj model pravi, da je površina delcev energije enega kg mase, enaka c^2 kvadratnih metrov.

....


:roll:

Roman
Prispevkov: 6598
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Matjaž, kar si mi povedal, sem lahko razbral tudi iz informacij na internetu. Zanima pa me, kakšno zvezo ima to s svetovi brez časa in prostora.

GJ, pričakoval sem (in te tudi spraševal v tem smislu), da boš predstavil svojo teorijo v bolj povezani in konsistentni obliki, pa sem očitno pričakoval preveč. Pri tvojem pristopu, ki je večinoma pesniški, pravzaprav ni o čem razpravljati (čeprav je ideja kljub tem pomanjkljivostim videti zanimiva), in smo daleč od tega, da bi sploh lahko ugotavljali smiselnost teorije. Ampak, kot sem že dejal, presenečenj ne pričakujem več.

Matjaž

Odgovor Napisal/-a Matjaž »

Naše energetsko polje vsebuje tudi naše energetsko telo, ki je hkrati prisotno in dejavno tudi v nematerialnem svetu, kjer ni prostora in časa, preko njega lahko s tem svetom komuniciramo.

Roman
Prispevkov: 6598
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Matjaž, govoriš, kot da bi to bilo nesporno dejstvo.

Matjaž

Odgovor Napisal/-a Matjaž »

Kakor za koga, zame in še za mnoge druge je.

Roman
Prispevkov: 6598
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Vem.

Maedhros
Prispevkov: 162
Pridružen: 16.1.2004 23:57

Odgovor Napisal/-a Maedhros »

Naše energetsko polje vsebuje tudi naše energetsko telo, ki je hkrati prisotno in dejavno tudi v nematerialnem svetu, kjer ni prostora in časa, preko njega lahko s tem svetom komuniciramo.
In to je podprto s kakšnimi dokazi....sej ne da ne verjamem (ker skušam pač ostati odprt za vse možne teorije), ampak mal me pa le zanima če obstajajo kakšni "hard evidence" za to tezo...

Roman
Prispevkov: 6598
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Maedhros napisal/-a:In to je podprto s kakšnimi dokazi
Čemu le? Od tistih, ki verjamejo, boš dobil naslednji odgovor: Kdor verjame, ne potrebuje dokazov, kdor ne verjame, pa mu ne moreš ničesar dokazati.

Odgovori