Razpis za promocijo znanosti, družine in zakonske skupnosti

Razprave o najrazličnejših razpisih ...
alexa-lol
Prispevkov: 380
Pridružen: 12.5.2006 19:57

Odgovor Napisal/-a alexa-lol »

Jah to kar ta država izvaja je teror.
1. V šolah ni skoraj nič praktičnega izobraževanja(univerze)
2. Denar za znanost gre k društvom, ki se ukvarjajo s socilanimi zadevami(zakaj je že ministrstvo za socialne zadeve?)
3. Denar gre k društvom, pri katerih je opazen nizek IQ članov...če gledamo iz vidika povprečnega državljana, ki ima IQ 100.
4. To, da DMFA ne dobi denarja eni k promovirajo razne prireditva pa dobijo je pa absolutno neopravičljivo.

No pol pa mej cvetoče gospodarstvo...

marko20
Prispevkov: 2
Pridružen: 16.4.2007 17:53

Odgovor Napisal/-a marko20 »

Tale razprava je šla že malo tudi v druge vode, zato se opravičujem ker se malo vračam, ampak vseeno.
ZdravaPamet napisal/-a: Imaš prav, dvakrat moram premisliti, ko se govori o drugih znanostih. Verjetno mi gre skozi druge možganske centre. Bi pa rekel, da sem osoren zato, ker vem, kaj počno po znanstvenih fizikalnih/matematičnih/kemijskih ipd delavnicah, tudi v DMFA, ki ga omenja Shrink, in si težko predstavljam prispevek družinskih institutov k znanosti in njihovo pomembnejšo vlogo (če je nekdo desetkratni dohtar, pač pomeni, da jemlje več zdravil- ne vidim povezave z razpisom).
(in podobni)

Tole sem pa jaz našel na njihovi spletni strani:
”zavezani smo znanstveno raziskovati našo pomoč in intervence ter z znanstvenoraziskovalnimi metodami prispevati k boljšemu razumevanju tega, kako se družine, zakonci in posamezniki spreminjajo v smeri funkcionalnejših odnosov in kako najbolje pospeševati ta proces. S tem namenom smo usmerjeni tudi v znanstveno raziskovanje širšega polja medosebnih odnosov v družini, zakonske in družinske dinamike, vlog posameznikov v družinskem sistemu, primernega razvoja (in odstopanja) družine skozi razvojne cikle družine, relacijske in družinske psihopatologije, predzakonske dinamike ter dejavnikov odnosov v družini izven ožjega družinskega sistema....(tega je še več) ...”
Mi zveni kar znanstveno. In glede na vse opisano o njih, ter glede na njihove reference (http://sicris.izum.si/) se mi zdi, da so veliko tudi prispevali k znanosti na tem področju (ki definitivno obstaja, pogledamo lahko samo razne znanstvene revije in znanstvene knjige s tega področja) in se mi zdijo čisto upravičeni, da govorijo o znanosti. Ni mi všeč, da se kot znanost jemlje samo naravoslovne znanosti, vse ostale pa, kakor da so drugorazredne. Ok, pa če bi nekako še sprejel (čeprav se mi ne zdi povsem pošteno) da so drugorazredne (ostale da so kraljice znanosti itd.), bi še šlo, ampak da se reče, da jih sploh ni, pa se ne morem strinjat. Tudi na področju drugih znanosti so primerne metode – npr. na sociološkem področju se ne dela eksperimente tako, kot npr. v fiziki, poznamo pa npr. t.i. socialni eksperiment, pa še vrsto drugih metod, ki so znanstveno priznane.

Se strinjam, da je nekaj družinska terapija, samo če jaz prav berem, pri financiranju ne gre za programe družinske terapije (ali propagiranja družinskih vrednot), ampak za promocijo znanosti na področju družine in zakona (financirana programa sta: Predstavitev in promocija znanstvenih odkritij na področju družine, zakona in starševstva in Znanost v družini in zakonu za mlade)– to pa je po moje lahko upravičeno, da se financira iz naslova ministrstva za znanost. (kot piše na strani ministrstva, razpis pokriva npr. prikaz dela slovenskih znanstvenikov, poljudno predstavljanje dosežkov znanosti različnim javnostim ...; spodbuda za osvajanje novih znanj; predstavitev državljanom, še zlasti mladim, priložnosti poklicnega raziskovalnega delovanja; kratka interaktivna predavanja s področij naravoslovja, družboslovja in tehnike z namenom popularizacije znanosti med mladimi, večanju njene razumljivosti in izobraževanja; ipd ...). Tudi glede na npr. razne eskapade v šolah v Sloveniji, o katerih se v zadnjem času toliko govori, se mi zdi, da bi bolj razvita znanost na področju družine in zakona, prišla Sloveniji še kako prav – (je res, da je to področje znanosti precej aplikativno, ampak zaradi tega je še vedno znanost).

V bistvu zdaj v razpravi ne gre samo za ta inštitut, ampak tudi in predvsem za druge. O drugih težko govorim, ker o njih vem še manj, samo - hočem reči, da je potrebno bit previden, ko se delajo kakšni taki posplošeni zaključki, kot so v kakšnih prejšnjih sporočilih, ker morda pa nimamo vseh informacij.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

marko20 (in podobni):

Nihče ne pravi, da delovanje Frančiškanskega inštituta ne zveni znanstveno; prej nasprotno. Kljub temu pa njihovo področje delovanja enostavno ne zagotavlja primernih izhodišč za promocijo znanosti v omenjenem tematskem sklopu, ki se tiče mladih. Že res, da znanost ni samo naravoslovje, toda promoviranje znanosti poteka bolj učinkovito preko otipljivih naravnih zakonitosti, kot pa preko zapletenih družbeno-socialnih odnosov. Treba je pač priznati, da so naravoslovne vede bolj eksaktne (najbolj eksaktna med njimi je ravno matematika in od tod naziv kraljica znanosti) od družboslovnih in so zato iz vidika vzbujanja raziskovalnega duha med mladimi prve bolj primerne. Ne predstavljam si namreč, kako bi lahko Frančiškanski inštitut z delavnicami iz področja svojega delovanja vzpodbudil v mladih željo po raziskovanju (to je namreč cilj promocije znanosti pri mladih). Če bi to želel doseči (kakor sam praviš) tudi s kratkimi interaktivnimi predavanji s področij naravoslovja in tehnike, bi to samo pomenilo, da njihovo področje za mlade ni dovolj zanimivo, kar pa še ne pomeni, da ni koristno; prej nasprotno. Morda je res, da bi bolj razvita znanost o družini in zakonu v določenih primerih Sloveniji prišla prav, toda to ne more biti izgovor za preferiranje teh programov (beri: popolno zavrnitev nekaterih drugih programov, ki so - po mojem mnenju - za omenjeni sklop bolj primerni).

Strinjam se (to sem že dejal), da so - kot znanstveno - raziskovalna ustanova - upravičeni do sredstev (tudi Ministrstva za znanost), ampak ne iz naslova vzpodbujanja raziskovalnega duha med mladimi. Slednje znajo bolje početi naravoslovci.

V bistvu gre sedaj predvsem za to, da so določeni ocenjevalci merila za pridobitev sredstev "interpretirali na zelo čuden način", sicer ne bi DMFA, ki ima desetletne izkušnje pri promociji znanosti pri mladih, tako eklatantno izviselo ravno na tem področju. Kaj dejansko tiči v ozadju, pa si lahko samo predstavljam.

Uporabniški avatar
Marsovec
Prispevkov: 74
Pridružen: 7.6.2006 15:13

Odgovor Napisal/-a Marsovec »

Marko20 napisal/-a:Se strinjam, da je nekaj družinska terapija, samo če jaz prav berem, pri financiranju ne gre za programe družinske terapije (ali propagiranja družinskih vrednot), ampak za promocijo znanosti na področju družine in zakona (financirana programa sta: Predstavitev in promocija znanstvenih odkritij na področju družine, zakona in starševstva in Znanost v družini in zakonu za mlade)– to pa je po moje lahko upravičeno, da se financira iz naslova ministrstva za znanost. (kot piše na strani ministrstva, razpis pokriva npr. prikaz dela slovenskih znanstvenikov, poljudno predstavljanje dosežkov znanosti različnim javnostim ...; spodbuda za osvajanje novih znanj; predstavitev državljanom, še zlasti mladim, priložnosti poklicnega raziskovalnega delovanja; kratka interaktivna predavanja s področij naravoslovja, družboslovja in tehnike z namenom popularizacije znanosti med mladimi, večanju njene razumljivosti in izobraževanja; ipd ...). Tudi glede na npr. razne eskapade v šolah v Sloveniji, o katerih se v zadnjem času toliko govori, se mi zdi, da bi bolj razvita znanost na področju družine in zakona, prišla Sloveniji še kako prav – (je res, da je to področje znanosti precej aplikativno, ampak zaradi tega je še vedno znanost).
Priznam, da o FDI vem predvsem to, kar piše na njihovi spletni strani, zato nimam popolne informacije o njihovem delu. Vsekakor pa je za svoj program "Znanost v družini in zakonu za mlade" dobil v zadnjih 3 letih iz naslova razpisa za promocijo znanosti razmeroma velike vsote (pobrskaj po arhivu javnih razpisov na http://www.mvzt.gov.si ).

Po drugi strani pa na spletni strani http://franciskani.rkc.si/fdi program "Znanost v družini in zakonu za mlade" ni nikjer izrecno omenjen, torej ne želijo javno napisati, katere dogodke in aktivnosti iz tega denarja financirajo. To mi poraja sume, da se pod postavko "Znanost v družini in zakonu za mlade" skrivajo razni tečaji priprave na zakon (obvezni za cerkveno poroko), študentski verouk, duhovni vikendi in podobno. Pri teh stvareh vedno sodelujejo tudi kakšni doktorji (teoloških) znanosti, pa jim lahko dajo nalepko "promocija znanosti med mladimi", čeprav gre za interna izobraževanja z verskim ozadjem.

Za primerjavo si poglej nekaj spletnih strani DMFA, iz katerih je zelo jasno, s kakšnimi dogodki oni promovirajo znanost in kdo so udeleženci:
http://www.dmfa.si/mat_OS/PoletneSole.html (seznam udeležencev osnovnošolskih poletnih šol za matematiko od leta 1980 dalje - nekje vmes sem tudi jaz)
http://www.dmfa.si/fiz_OS/PoletneSole.html (seznam udeležencev osnovnošolskih poletnih šol za fiziko od leta 1994 dalje)
http://www.dmfa.si/DrustveniSeminarji.html (seznam seminarjev od leta 1961 dalje)
http://wiki.fmf.uni-lj.si/wiki/Matemati ... _kolokviji (seznam matematičnih kolokvijev od leta 1998 dalje)
http://www.pef.uni-lj.si/~gregort/verizni/verizni.htm (Verižni eksperiment) Mimogrede, DMFA je Verižni eksperiment tudi letos prijavil na razpis za promocijo znanosti, a ga je komisija izločila, češ da ne ustreza razpisnim pogojem (napačen datum zaključka projekta). Zato ta projekt med zavrnjenimi programi sploh ni omenjen, torej zavrnjeni programi DMFA za delo z mladimi niso le trije, ampak celo štirje!

Pa še nekaj. Lani je bil DMFA na razpisu uspešnejši in je dobil sofinanciranje štirih programov dela z mladimi. A primerjajte zneske: Verižni eksperiment 209.000 SIT, Fizika za vsakogar 119.000 SIT, Dnevi fizike 133.000 SIT, Prvi zamahi v globine matematike 319.000 SIT, Znanost v zakonu in družini 1.308.000 SIT. Da ne omenjam Fenklub mladih, ki recimo letos dobil 4300€ (krepko čez milijon SIT), pa ste videli njihove reference na http://www.fenklub.si ...

Uporabniški avatar
Marsovec
Prispevkov: 74
Pridružen: 7.6.2006 15:13

Odgovor Napisal/-a Marsovec »

V zvezi s FDI in promocijo znanosti sem našel še članek v Mladini iz leta 2005!

http://www.mladina.si/tednik/200540/cla ... ja_pirc-2/

Uporabniški avatar
Marsovec
Prispevkov: 74
Pridružen: 7.6.2006 15:13

Odgovor Napisal/-a Marsovec »

Samo še to, potem pa neham.

Pravkar sem ugotovil, da je FDI leta 2006 prejel precej denarja na razpisu Podpora družini, ki ga je razpisalo Ministrstvo za delo, družino in socialo. Za štiri programe (Aktivno starševstvo, Priprava mladih parov na zakon, Skupina za samopomoč ob razvezi, Skupina za pare v krizi) so prejeli nekaj pod 2.000.000 SIT.

Povsem verjamem, da so ti programi kvalitetni in da je ta denar res šel za Podporo družini.

Če pa so isti programi sofinancirani tudi iz naslova Promocija znanosti, je pa to zelo sporno...

Uporabniški avatar
Marsovec
Prispevkov: 74
Pridružen: 7.6.2006 15:13

Odgovor Napisal/-a Marsovec »

S spletne strani Fenkluba Mladih:

1. TRIDNEVNI SEMINAR FENKLUBA MLADIH o pomenu mladinskega dela in delavnice o projektnem delu v našem klubu. Od 13.04. do 15.04. bo na Krvavcu potekal seminar, kjer se bomo naučili osnov pri načrtovanju in izvedbi kvalitetnega projekta. Naučeno bomo že v letošnjem letu prikazali skozi naš program. Zaradi pomanjkanja nastanitvenega prostora so bili za prvič udeleženci vabljeni, prihodnič pa se boste takšnega dogodka lahko udeležili tudi vi.

Galerija http://www.fenklub.si/gallery/view_albu ... krvavec_07

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

V Mladini so pisali tudi o rezultatih (letošnjega) javnega razpisa za sofinanciranje programa promocije znanosti v letu 2007:

http://www.mladina.si/tednik/200714/cla ... a_crnovic/

V polno povsem zadene sklepni del prispevka:
Mladina napisal/-a:Skupno bo letos ministrstvo torej namenilo slabih 8 % razpisanih sredstev za programe, ki bodo znanost promovirali skozi družinske vrednote. Zanimivo pa bo videti, kako bo na primer program Individualna priprava na zakon "vzpodbujal kreativnost in radovednost otrok in mladine ... z razvojem novih demonstracijskih eksperimentov na način, da jih lahko mladi sami izvajajo", kakršen je eden od ciljev tematskega sklopa, ki se posveča mladim.

Na sploh bodo letos prek javnega razpisa dobro poskrbeli za duhovno plat znanosti, saj sta med prejemniki sredstev tudi Mohorjeva družba z 9263 evri dodeljenih sredstev in Zavod Antona Martina Slomška, ki bo za Živi e-kampus prejel 8241 evrov. Zato ni presenetljivo, da ministrstvo ne bo sofinanciralo Delavsko pankerske univerze Mirovnega inštituta, ki je svoja predavanja doslej gostila pod okriljem Metelkove.
Očitno tudi novinarji (mediji) razumejo programe Frančiškanskega inštituta in podobnih ustanov bolj kot promocijo družinskih vrednot kot pa znanosti, ki naj bi tičala v ozadju. Ta teza (ki smo jo nekateri tudi izpostavili v tem topicu) torej le ni tako iz trte izvita.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

V Mladini je bil pred kratkim objavljen članek z naslovom Dve leti vzpona družinske znanosti in podnaslovom Država v znanost vedno več vlaga prek frančiškanov:

http://www.mladina.si/tednik/200717/cla ... a_crnovic/,

ki kaže na to, da ni čisto jasno, za kaj je FDI sploh dobil sredstva.

Zelo zgovorni so odlomki:
Mladina napisal/-a: [...]V treh letih je tako inštitut od MVZT v okviru programa za promocijo znanosti prejel že 64.053 evrov ali 15.349.668 tolarjev. Vse do danes pa ni povsem jasno, kako frančiškani promovirajo svoja znanstvena odkritja, saj na svoji spletni strani programov za promocijo znanosti ne omenjajo, hkrati pa so nedosegljivi za novinarska vprašanja.

Tudi na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo nam letos niso postregli s podrobnostmi o njihovih programih, so pa pred dvema letoma, ko je FDI prvič prejel 28.225 evrov, za Mladino povedali, da bodo udeleženci programa lahko "spoznali, kako močno so jim lahko znanstvena spoznanja na področju [družine, zakona in starševstva] v pomoč pri vsakdanjem življenju in kaj lahko od njih pričakujejo". [...]

V zvezi s slednjim razpisom smo od nekaterih strokovnjakov izvedeli, da so bili frančiškani še pred tremi leti popolna neznanka, zato bi se za tako eminentno institucijo v vzponu morda spodobilo, da bi začela odgovarjati na novinarska vprašanja in pojasnila, kaj točno počne z javnimi sredstvi.

ZdravaPamet
Prispevkov: 2842
Pridružen: 16.8.2004 19:41

Odgovor Napisal/-a ZdravaPamet »

Vprašanje bralca Mladine je precej zanimivo:
Je tudi svetovanje za uspešno spolnost znanost?
Pustimo ob strani medicinske dosežke. SSKJ pod "znanost" spozna tudi "črno znanost". Je morda to to? Lahko le z molitvijo zanosim?
Sam seveda ne morem pristati na slovarsko definicijo znanosti, ampak strinjam pa se, da znanost je v bistvu preverljiva, dokazljiva, če hočete. Rad bi torej videl njihovo znanstveno raziskovanje (to ni mahanje z rokami in pogovori z verniki o seksu in zakonu), ponovljene poskuse in podobne nujnosti.

NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

Morda bodo pa eksperimentiral? :P

Uporabniški avatar
Marsovec
Prispevkov: 74
Pridružen: 7.6.2006 15:13

Odgovor Napisal/-a Marsovec »

Po spletni strani http://www.fenklub.si sodeč je organizacija Fenklub mladih v zadnjem času zelo aktivna na področju promocije znanosti: zdaj poleg izbora za Rock otočec organizirajo tudi oglede rugby tekem, paintball in koncert skupin Drinkers in Maršali.

V zvezi s skrivnostnim projektom Graviton+, za katerega so na javnem razpisu za promocijo znanosti prejeli več kot 4000€, pa so doslej objavili le novico, da je bilo 8. maja izvedeno interaktivno predavanje na OŠ Dol pri Ljubljani (brez naslova predavanja, imena predavatelja ali česarkoli drugega - torej je informacija povsem nepreverljiva).

ZdravaPamet
Prispevkov: 2842
Pridružen: 16.8.2004 19:41

Odgovor Napisal/-a ZdravaPamet »

http://www.kvarkadabra.net/
http://www.stanislav.si/stanislav/studia.htm
http://www.radiokrka.com/default.cfm?Je ... M=2&Y=2007

Oprostite, g. Minister, ampak vaša uprava ima zelo nenavadne poglede na promocijo znanosti.
Če sem štejemo slikanje kipcev in slik, terapija zakoncev, ki trpijo za slabim spolnim življenjem, najbrž povezanim z obiskom nedeljskih maš, informiranje tujcev o naši kulturni dediščini in:
širjenje miselnega, kulturnega in duhovnega obzorja ljudi, opozarjanje na vprašanja družin in mladine, spodbujanje odgovornosti in solidarnosti, prizadevanje za varstvo narave in trajnostni razvoj, omogočanje kakovostnega preživljanja prostega časa, skrbeti za skladen razvoj podeželja ter promovirati vrednote miru, družbene vključenosti, prostovoljnega dela in dialoga,
bi se (jaz) moral odločiti za družbosloven poklic, ker, kot kaže, je tam denar in prihodnost.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

No, na tokratnem razpisu za sofinanciranje Centrov za promocijo znanosti vsaj ni izvisel DMFA, pa čeprav se je prijavila le podružnica iz Kopra (ki si pa vsekakor zasluži sredstva, saj je bil njihov Center eksperimentov v Kopru do sedaj opremljen z "odpisano" laboratorijsko opremo iz obalnih srednjih šol).

Toda, pozor: rimsko-katoliška cerkev spet prednjači pred ostalimi, pa tudi podjetniški inkubator iz Slovenskih konjic (ki je sicer izvisel) je bil za vlogo promotorja znanosti bolje ocenjen kot Kvarkadabra! Zares narobe svet (morda pa smo začeli živeti v paralelnem vesolju in se tega še ne zavedamo :shock: )!

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

Ampak res me zanima, kako je lahko bil program Evropskega kulturnega in tehnološkega centra Maribor ocenjen s 45 od 50 možnih točk, ko pa je iz Meril za ocenitev jasno, da se ocenjujejo doprinosi k področjem naravoslovja, tehnike in humanistike ter interdisciplinarnosti med njimi?

Iz spletne strani EKTC (http://www.eukcm.org/) je namreč popolnoma razvidno, da je do nedavnega (poglejte njihov logotip) bil zgolj Evropski kulturni center Maribor in je torej pokrival le področje humanistike. Seveda je zelo enostavno vriniti v naziv pridevnik "tehnološki", ampak korenin pa le ni mogoče skriti.

Nadalje se v Merilih za ocenitev pojavlja sintagma "interdisciplinarno eksperimentiranje", pa naj to pomeni karkoli že. Kako bodo pri EKTC "interdisciplinarno eksperimentirali", če še sami (na svoji spletni strani) poudarjajo, da so usmerjeni najbolj v področje humanistike:
NAMEN EKTC Maribor

Evropski kulturni in tehnološki center Maribor (EKTC Maribor) je bil ustanovljen z namenom obogatitve kakovosti socialnega, političnega in kulturnega življenja vseh, ki pripadajo Evropi. V tem vidi svojo osrednjo nalogo, ko pripravlja in izvaja mednarodne, tako kulturno kot tudi tehnološko zasnovane projekte.

Zavod je še posebno usmerjen v delovanje na področju kulture in v krepitev sodelovanja na znanstvenem področju v okviru držav Evropske unije.

Pobuda za ustanovitev je bilo spoznanje, da se lahko hude posledice moralne, kulturne in družbene odtujitve (sic!) v stiku med vzhodno, južno in zahodno Evropo, ki sta jih povzročili obe svetovni vojni, ideološko pogojena delitev med vzhodom in zahodom ter razdelitev Jugoslavije premagajo le z veliko idejo in prizadevanjem za združeno Evropo.

EKTC Maribor s pospeševanjem evropske kulturne izmenjave vodi mednarodne razgovore in projekte na osnovi skupnih evropskih kulturnih korenin (sic!). Njegova naloga je promoviranje ciljev združevanja v Evropsko integracijo. Zavod si prizadeva izvajati projekte, ki jih razpisuje Evropska komisija. Pospeševanje splošnih vrednost (spoštovanja, harmoničnega življenja) s timskim delom in iskanjem preko različnih narodnosti, religij in kultur je eden izmed namenov EKTC.

Idejna podlaga zavoda so skupne kulturne in verske korenine (sic!) Evrope v širšem pomenu, zgodovinske izkušnje ekumenskega in pacifiškega gibanja v Evropi in po svetu, enkratna zgodovinska izkušnja mirnega sožitja narodov v združenih državah ter pričujoče gibanje prostovoljnega vključevanja narodov in držav v skupno Evropo, ki želi po vsem svetu izpolniti temeljno miroljubno kulturno nalogo.

Namen EKTC Maribor je tudi prenašanje primere dobre prakse in s tem bogatiti življenje ostalih.

Težišča organizacije in izvedbe interesnih dejavnosti v kulturi, vzgoji in izobraževanju, znanosti in mednarodnem sodelovanju so:
- koncepcija in izvajanje projektov na evropski ravni, ki bodo predstavljali izmenjavo in poudarjanje skupne kulturne dediščine evropskega pomena;
- koncepcija in predstavitev evropskega muzeja, ki bo vključeval različne kulturne vidike.

Na področju tehnologije je namen zavoda povezati tehnološka podjetja v skupne projekte; vloga zavoda je v pripravi, koordinaciji in administriranju takih projektov. Zavod bo pri tem uporabljal obstoječe povezave s partnerji po vsej Evropi in izkušnje iz izvedenih projektov. Zavod bo tudi prispeval k povezovanju izobraževalnih inštitucij (univerz in drugih visokošolskih ustanov). Prioritetno področje je področje informacijsko-komunikacijsko tehnologije, ki je vir neslutenih možnosti pri izobraževanju, posredovanju, približevanju in obdelavi informacij in za katere dostopnost si zavod prizadeva.

Na področju promocije tehnoloških znanosti in naravoslovja je namen zavoda pripravljati in spodbujati tovrstne programe, saj je promocija znanosti med mladimi dolgoročni interes.
?

Sedaj si pa sami seštejte, kolikokrat sta omenjena naravoslovje in tehnika (podčrtano) in humanistika (odebeljeno). :shock:

P.S. S kurzivno pisavo sem si med citiranim tekstom dovolil povsem osebne komentarje.

Odgovori