Gensko spremenjeni ljudje

Človek kot stroj, o flori in favni...
Rokerda
Prispevkov: 799
Pridružen: 11.11.2006 16:18

Odgovor Napisal/-a Rokerda »

Ja navadne celice se ne delijo v neskončnost. Tko da če ne umremo zarad kakšne bolezni, pa zarad tega, zarad starosti. Rakave celice se pa delijo v neskončnost, se nekoli ne nehajo deliti

nejc@
Prispevkov: 19
Pridružen: 18.5.2007 22:14

Odgovor Napisal/-a nejc@ »

a
Zadnjič spremenil nejc@, dne 2.2.2021 16:11, skupaj popravljeno 1 krat.

Rokerda
Prispevkov: 799
Pridružen: 11.11.2006 16:18

Odgovor Napisal/-a Rokerda »

Ne ne....
Saj mi nebi imeli rakavih celic.....imeli bi celice, ki bi imele to, enako lastnost kot rakave. Rakave celice so seveda več kot škodljive za nas, pa ne zaradi tega ker se delijo(to je samo prednost....nastane več "bolnih" celic)

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

celica napisal/-a:shrink, od kdaj so pa lososi ljudje.
Kaj pa bi preprečevalo gensko spremenjenim ljudem pobeg? Morda božja previdnost, kateri pobeg gensko spremenjenih lososov ni bil podvržen? :lol:
nejc@ napisal/-a:logično je da bi bili gensko spremenjeni ljudje bolj zavarovani in bi bolj pazili na njih, kot na losose.
Tu ne vidim nobene logike. Razen če kdo misli, da bi gensko spremenjeni ljudje bolj ogrožali obstoječo človeško populacijo kot gensko spremenjeni lososi obstoječo populacijo lososov.

Na samo "pazljivost" pa se ni preveč za zanašati, saj še tako strogi ukrepi ne morejo zagotoviti 100% varnosti.

Rokerda
Prispevkov: 799
Pridružen: 11.11.2006 16:18

Odgovor Napisal/-a Rokerda »

Ja če bi bilo to gensko spreminjanje kakšna skrivnost, potem bi sigurno dobro skrili, tako kot vse vojaške skrivnosti :P

bianko
Prispevkov: 578
Pridružen: 15.12.2002 17:00

Odgovor Napisal/-a bianko »

Glede na situacijo v Iraku bi zdaj take gensko spremenjene vojake krvavo potrebovali.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

Rokerda napisal/-a:Ja če bi bilo to gensko spreminjanje kakšna skrivnost, potem bi sigurno dobro skrili, tako kot vse vojaške skrivnosti :P
Še tako velika skrivnost ne ostane večno skrita.

Maeroc
Prispevkov: 56
Pridružen: 14.1.2005 10:04
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Maeroc »

Ko bomo ugotovili, kako pravilno in dokončno spreminjati gene, bodo svetovne oblasti po mojem uvedle kakšen zakon, ki bo to dovoljeval samo za primere bolezni, da ne bo prišlo do dogodkov kot so supervojske ali pa samo izbiranje genov otrok (kar se mi zdi popolnoma bedno, random je v redu). Jaz bi raje spremenil (pravzaprav "popravil" spolne celice staršev, pa bi bili otroci zdravi (še vedno pa ostane verjetnost mutacij najbrž). Tudi meni se zdi uporabljanje takih tehnologij na ljudeh primerno v tem trenutku samo v primeru bolezni. 100% pa bi se razvil črni trg za take zadeve. Tako bi lahko npr. starši "na črno" "sestavili" otroka. Ta primer se sliši bolno, a ne?

Mafijec
Prispevkov: 472
Pridružen: 12.12.2005 21:36

Odgovor Napisal/-a Mafijec »

Da, sliši se bolno. Pravzaprav sem si želel, da bi se okrog tega razvila debata. Sumim, da homo sapiens sapiens ne bo več najnaprednejša vrsta (vsaj kar se tiče mentalnih sposobnosti) na tem planetu.

Rokerda
Prispevkov: 799
Pridružen: 11.11.2006 16:18

Odgovor Napisal/-a Rokerda »

Saj to bo še vedno homo sapiens sapiens, ali ne? Imel pa pač nekaj 'popravkov'. Sicer pa se tako 'popravki' dogajajo vsak dan, z mutacijo celic.

Mafijec
Prispevkov: 472
Pridružen: 12.12.2005 21:36

Odgovor Napisal/-a Mafijec »

Ne vem, odvisno od sprememb in definicij. Nisem biolog niti se več ne spominjam iz srednje šole, kako se pač te zadeve poimenujejo.

Upam pa si trditi, da bi nekoč naredili kar precej sprememb in posledično ne bi bil sapiens, ampak kaka druga (pod)vrsta.

Maeroc
Prispevkov: 56
Pridružen: 14.1.2005 10:04
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Maeroc »

Če ne bi naredili tako drastičnih sprememb, da se nova bitja ne bi mogla več uspešno razmnoževati z nespremenjenimi ljudmi, ampak samo še med sabo, bi to bila nova vrsta. Za podvrste pa nisem siguren, kako se jih definira, tako da bi mogoče lahko bila podvrsta. Ampak za novo vrsto se mi pa zdi, da bi morali kar dosti stvari spremeniti. Mogoče bi bili potem "ta novi" res imenovani Homo superior (x-meni :D ), če bi bili superiorni seveda.

Uporabniški avatar
SlovenianDevil
Prispevkov: 36
Pridružen: 26.7.2007 22:03

Odgovor Napisal/-a SlovenianDevil »

A ne obstaja že nekaj takega, npr. z gensko terapijo se da povečati človeške sposobnost in take stvari. Vem pa da obstaja tudi nek drugi način mislim da se imenuje DNA activation, kjer bi ti DNK ujačali da bi bil v vsem boljši naj bi se ti dvignile vse sposobnosti, možganska dejavnost bi se naj dvignila na 10%, dvignila naj bi se tudi možnost telepatije, premikanjem stvari na daljavo (priročno :D ), pogled v misli ostalim (težko verjetno ampak, da vidiš kaj tvoj nasprotnik pri šahu misli bi blo ql 8) ) in tudi fizične sposobnosti bi se ti zvišale (tudi v to dvomim ker newem če je možno da se ti z spreminjanjem DNK spremenijo mišice se pravi da bi brez fizične vadbe postal močnejši). O DNA activation sem zasledil na internetu in sem bolj skeptičen glede tega tak da.........

Je pa še ena stvar nekaj časa nazaj je krožil po internetu posnetek ko v vojski izvajajo poskuse, pa dajo enemu vojaku neko inekcijo z ''napojom nesmrtnosti'', človek čez 30sekund pade v šok ga začne zvijati za kakih 20sekund se vstane, kot da se ne bi nič zgodilo. Pa pričnejo z poskusom in prideta 2 vojaka z M-16 puškami in mu ustrelita vsaki cel seržer v noge in še tip vedno stoji, potem dobi pošten rafal z .50 cal Browning MG tudi v noge in še tip vedno stoji. Čez nekaj sekund pa se mu iz ušes in nosu vlije kri, kmalu še iz ust potem pa človeka začne ponovno zvijati pade po tleh tokrat pa se vidi da človek dobesedno eksplodira od znotraj. Pri obdukciji pokaže da so se mu vse mišice v telesu tako razširile da v telesu ni bilo več prostora, možgane mu je zalepilo na lobanjo, tak da človek sploh ni bil več za prepoznati.
Če je to res ali ne tudi newem ker posnetka naenkrat ni več na nobeni internetni strani.

Rokerda
Prispevkov: 799
Pridružen: 11.11.2006 16:18

Odgovor Napisal/-a Rokerda »

Mafijec napisal/-a:Ne vem, odvisno od sprememb in definicij. Nisem biolog niti se več ne spominjam iz srednje šole, kako se pač te zadeve poimenujejo.

Upam pa si trditi, da bi nekoč naredili kar precej sprememb in posledično ne bi bil sapiens, ampak kaka druga (pod)vrsta.
Se strinjam.

Uporabniški avatar
Xantos
Prispevkov: 51
Pridružen: 21.3.2006 20:04
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Xantos »

Do genske manipulacije bo definitivno prej kot slej prišlo. Tehnologija se razvija pospešeno. Naš DNK se beleži in tolmači dnevno tako, da ni nobene ovire, da se to ne bi zgodilo. Prvi bodo gensko manipulacijo pokasirali vojaki. Sem bral neke članke o tem, kaj načrtujejo (recimo, da stvar močno spominja na FarCry/Crysis igro).
Osebno v tem ne vidim nič spornega. Ravno nasprotno. V tem vidim dobro. Ko bomo enkrat izpostavljeni vesolju (civilizacije, okolje ipd.) bomo to še prekleto potrebovali.
Možnosti, v katero smer se bo genska manipulacija razvila je veliko. In od takrat naprej, ko bomo to obvladali v nulo, se bo Homo Sapiens Sapiens preimenoval v Homo Sapiens Lego. Dejansko boš lahko dal nase kar češ in kolikor češ. Seveda bo najbrž pogojeno z denarjem.
Strah je upravičen. Nujne nadgradnje bodo dobili policisti, vojaki, gasilci in ljudje, ki na splošno skrbijo za red in mir zato, da bodo lahko shajali s kriminalci, ki bodo nedvomno dobili tehnologijo v roke. Navadni smrtniki bodo to dobili za določeno ceno.

Do pokoja mislim, da bom videl velik del današnjih Sci-Fi tehnologij. Kaj pa vem, mogoče bom imel priložnost si še parkrat podaljšati življenje vmes.

Odgovori