Torej, za začetek par dokumentarnih filmov, ki sem si jih odledal, nekatere že kar nekaj časa nazaj:
PBS - NOVA - The elegant universe: po knjigi Briana Greena(je voditelj oddaje) o teoriji strun;
BBC - Horizon - Einstein's Equation Of Life And Death: kot naslov pove, dokumentarec o E=mc^2 ter atomski bombi;
BBC - Horizon - Einstein's Unfinished Symphony(2 dela): O Einsteinovih zadnjih dnevih, ter poskusih združenja vsega v eno teorijo;
BBC - Horizon - Feynman - The Pleasure Of Finding Things Out: dokumentarec, intervju s samim Feynmanom, lahko bi se rekli moj idol

BBC - Horizon - Parallel Universes: dokumentarec o vzporednih vesoljih, ki morda so pa se mi ne zavedamo;
BBC - Horizon - Supermassive Black Holes: o super masivnih črnih luknjah, ki naj bi bile v središčih galaksij;
BBC Horizon - The Hawking Paradox: o paradoksu, ki buri duhove, ter je v konfliktu s fiziko, informacija naj bi se v črni luknji izgubila, izginila, to je dejal Hawking, no sedaj pravi da se je motil, to je "preview" s čim se sedaj ukvarja Hawking, kaj hoče dokazat;
PBS - Nova - Einstein Revealed(2 dela): o Einstenovih miselnih poskusih, teoriji relativnosti, času itd.;
BBC - The planets(8 delov): o človekovem raziskovanju osončja, zanimiva zadeva,
Exodus Earth: ali je genetski inženiring res neetičen, kaj nas čaka v prihodnosti, kam bomo šli, kaj bomo naredili, ko pač zemlja ne bo več "raj".
Tako, na spisku imam še nekaj dokumentarnih filmov, ki jih nisem gledal, tisti ki bojo zanimivi poročam

Pa najbrž sem tudi katerega pozabil, če se spomnim takisto poročam

Vi ste na vrsti