Darwinova teorija je napačna

Prapok, vesolje, kozmologija, črne luknje...
Zaklenjeno
Hanuman
Prispevkov: 274
Pridružen: 7.8.2008 13:06

Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a Hanuman »

Pozdravljeni,

Vsak človek bi se moral vprašati po višjem smislu življenja. Spanje, hranjenje, parjenje in branjenje so štiri lastnosti skupne živalim in ljudem. Če človek dela izključno samo te štiri stvari, ni boljši od živali (je žival) in zapravlja dragoceno priložnost, ki mu jo nudi človeška življenjska oblika – priložnost, da izkoristi znanost o samospoznavanju. Razlika med živalmi in človekom je, da se samo človek lahko vpraša po višjem smislu življenja - kaj je ta telo, kje je, zakaj trpi, kdo je, kaj je ta svet okoli njega, kaj je vrhovno in kaj je Absolutna Resnica.

Prva pomembna stvar, ki bi jo moral spoznati vsak je, da nismo ta materialno telo, ampak, da smo večne duše (individualne osebe). Grobo materialno telo je zgrajeno iz zemlje, vode, ognja, zraka in etra, bolj fino subtilno telo pa je zgrajeno iz uma, inteligence in lažnega ega.

Tudi pri sedemdesetih letih se lahko še vedno spomnim časa, ko sem jih imel dvajset. »V tistih dneh sem bil pri polni moči; lahko sem tekel, lahko sem se marsikaj naučil in počel veliko stvari, ki jih zdaj ne morem.« Starec ve, da je zdaj ista oseba, kot je bil takrat. Jaz sem večno ista oseba. Zdaj sem ista oseba kakor prej, ista oseba pa bom ostal tudi v prihodnje. Spreminja se samo moje telo. Telo se razvija in stara. Telo bo zbolelo in nazadnje umrlo.
Materialno telo gre skozi šest stopenj: telo se rodi, raste, nekaj časa obstaja, proizvede nekaj stranskih produktov, ostari in umre. Tej naravni spremembi se ne moremo izogniti.

Še en primer, ki pojasnjuje pravo identiteto živega bitja; to je razlika med menoj in stvarmi v moji lasti. Svoji srajci rečem moja srajca – pripada meni, lastniku srajce. Prav tako je to moja roka, moja noga, moj noht, moji lasje, moje oči, moj nos, moji zobje, moj jezik, moje ledvice ali moja glava, pa tudi moje telo. Če ti odpade zob ali pa če greš na popolno preobrazbo, boš ti še vedno ti. Telo je zgolj prekrivalo. Lastnina se očitno razlikuje od lastnika.

Telo se v nekaj letih popolnoma zamenja, kar lahko dojamemo z zdravim razumom, je pa tudi znanstveno dejstvo. Nekateri zdravniki trdijo, da se vse celice v telesu zamenjajo vsakih sedem let. Tako je sedemdesetletnik v življenju desetkrat zamenjal telo. Toda čeprav se je njegovo telo desetkrat zamenjalo, je sam človek, ki je lastnik telesa, ostal isti. To zlahka razumemo, saj je duša, dejanska identiteta jaza v telesu, večna.

Materialno telo je v resnici samo vreča mesa, krvi, kosti in kup dre…, in mi smo več kot samo to.

Materialno telo ni trajno, zaradi delovanja celic in zaradi reakcij v njih se telo spreminja ter tako raste in se stara. Duša (individualna oseba) pa je večna in kljub spremembam telesa in uma ostaja enaka.

Živo bitje je transcendentalno glede na telo. Je živa duša, nerojena in neumrljiva. Vpliv časa povzroči uničenje grobega in subtilnega materialnega telesa, v njima prebivajoča duhovna duša pa nikoli ne umre.

Duša nima niti začetka niti konca. To je definicija večnega. Tako duša ostane v materialnem svetu v različnih življenjskih vrstah, dokler se ne osvobodi iz tega sveta s postopkom očiščenja. Dokler živi v tem svetu, je zapletena v niz vzrokov in posledic, da pa bi jih lahko uživala in trpela, mora ostati v materialnem svetu (obstaja tudi duhovni svet) in se rojevati v enem telesu za drugim.


Druga stvar je, da smo v iluziji.

Zaradi stika z materialnim svetom v obliki zemlje, vode, ognja, zraka, etra, uma, inteligence in lažnega ega nas begajo različne oblike iluzije. Ta iluzija nas prekriva, in zato se identificiramo z materialnim telesom in materialnim svetom. Ta identiteta, ki jo vsi imamo, se imenuje lažni ego ali lažna identiteta. Človek misli, da je telo, zato se identificira bodisi kot Slovenec, Slovenka, Američan, Rus, Kitajec; musliman ali kristjan in tako naprej. Ker se živo bitje lažno enači z s svojim telesom in ker misli, da je vse v povezavi z njegovim telesom njegovo – zemlja, bogastvo, orožje, ugled, družina, religija, družba, narod, rasa…, stalno prihaja do vojn ter ekonomskih, političnih in družbenih razprtij.

Vedski aforizem razglaša: athato brahma-jijnasa – zdaj, ko si v človeški obliki, poskusi spoznati, kaj je duh, in končno, kaj je vrhovno. Kakor hitro začnemo z izvajanjem postopka samospoznavanja, kot je predstavljen v Vedah, začnemo razumevati naš resnični položaj v odnosu do vrhovnega in do sveta, ki nas obkroža. Takšno razumevanje je prava vednost; vse druge dejavnosti so na živalski ravni in nas bodo potegnile vse globlje in globlje v brezno iluzije in kroga rojstva in smrti. Ta krog nas vodi v višje ali nižje življenjske vrste, ko prehajamo skozi rojstvo, smrt, starost in bolezen, omotani v različnih oblikah glede na naše želje. Čeprav izrabljamo ta materialni svet po svojih željah, smo jetnik rojstva in smrti in vseh težav, ki nas zadevajo vmes.

Ljudje ne razumejo, da v resnici zelo trdo delajo za nič. Kdor zasluži na milijone eurov, ne more pojesti veliko več od tistega, ki zasluži 10 eurov. Ne more spolno občevati z milijoni žensk. To ni v njegovi moči. Kakor je enaka njuna moč jedenja, je enaka tudi njuna spolna moč. To pomeni, da je naša moč uživanja omejena. Zato bi se morali zamisliti: '' Moje uživanje je enako uživanju človeka, ki zasluži 10 eur na dan. Zakaj torej tako garam in poskušam zaslužiti milijone eurov. Zakaj tratim svojo energijo? ''

Denar, avto, hiša, bazen, filmi, bari, glasba, hrana, seks, suhoparno materialno znanje, veseljačenje…, te stvari nas ne morejo nikoli zares osrečiti. To je iluzija. Zmeri nekaj manjka. Bolj ko zadovoljuješ svoja čutila (uživaš), bolj trpiš. Npr.: več ko seksaš bolj trpiš, več ko imaš, bolj si nesrečen. Srečen si lahko samo takrat, ko se vseh teh stvari osvobodiš in ko spoznaš svoj naravni položaj. Materialno delovanje nam ne bo prineslo prave sreče.

Bolj ko se vdajaš čutnemu uživanju (seks, alkohol, droge, meso, špekulacije z denarjem, ubijanje živih bitij…) bolj greš stran od sebe in Vrhovne Resnice. Postajaš vedno bolj živalski in vedno bolj degradiran, nisi človek v pravem pomenu besede.

Naše življenje je namenjeno askezi, to pomeni, da se moramo prostovoljno odrekati užitkom in udobnostim za višji, duhovni cilj.

Svoj čas in energijo je potrebno nujno porabiti za razumevanje Boga. To je smisel življenja.

Obstoj Stvarnika je stvar zdrave pameti. Z našimi nepopolnimi čuti ne moremo videti Boga. Z očmi lahko vidimo samo 3D (širino,višino in dolžino), Bog pa je v 4 dimenziji. Obstaja prvotni vzrok vseh vzrokov vsega ustvarjenega – materialnega sveta in življenja v njem. Iz mrtve materije ne more nastati živo bitje. Mrtvo je mrtvo. Danes življenje nastane iz življenja in prav tako je bilo tudi v preteklosti. Življenje ni nastalo s naključnim spajanjem mrtvih kemikalij (pa od kje so kemikalije prišle?). Živ moški in živa ženska, ki se združita, sta vzrok za rojstvo otroka. Mrtev moški in mrtva ženska ne moreta ustvariti živega potomstva. Življenje izvira iz življenja. Darwinova teorija o evoluciji je napačna. Vseh 8.400.000 različnih življenjskih vrst je bilo ustvarjena istočasno. Znanstveniki s svojimi nepopolnimi čutnimi sposobnostmi ne morejo razumeti prave stvarnosti. Znanstvenikom so na voljo vse mrtve kemikalije vendar vseeno ne morejo ustvariti življenja, niti zrnja riža ali pa kapljico mleka. V resnici gre res za evolucijo, samo, da gre za evolucijo zavesti.

Človek zaslepljen od treh gun (energij) materialne narave (vrlina, strast, nevednost), je v iluziji in zato ne ve, da nad materialno naravo obstaja Vsevišnji Gospod - Krišna. Bog je oseba, kot smo mi, z svojo obliko, imenom, lastnostmi... Prvotni vzrok vsega ustvarjenega, ne more biti manj od ustvarjenega. To pomeni, da vzrok stvarstva ni brezoseben, ker smo mi osebe. On je vrhovni lastnik, vrhovni uživalec in vrhovni prijatelj vsakogar. Nismo mi tisti, zaradi katerih se svet vrti.

Tretja stvar pa je, da vsi iščemo samo ljubezen in lepoto, zato vas prosim, da si vsi preberete sveti spis Bhagavad-Gito in Šrimad-Bhagavatam, začnite prakticirati bhakti-yogo in vaše življenje bo popolno.:D

Kaj pravite na to?

Lep pozdrav vsem

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a shrink »

Apeliram na moderatorja, da zbriše to temo in sicer iz naslednjih razlogov:

1. Večina besedila otvoritvenega posta ni v skladu z naslovom.
2. Besedilo/post ni v skladu s tematiko foruma "O zgodovini časa, vesolju in sploh vsem".
3. Besedilo/post je podvojeno, saj je bilo že objavljeno v forumu "Moč čistega uma" v temi "Jaz sem večno jaz" (torej: "Jaz sem večno jaz" = "Darwinova teorija je napačna").

Hanuman
Prispevkov: 274
Pridružen: 7.8.2008 13:06

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a Hanuman »

Dragi shrink

Večina besedila je v skladu z naslovom Darwinova teorija je napačna, samo razumet je treba celotno besedilo in malo razmislit. Govori o evoluciji, o nastanku vesolja in o Resnici se pravi o vsem. Priporočam ti, da si vzameš nekaj časa ter še enkrat nepristransko prebereš besedilo in ne na podlagi vnaprejšnih predsodkov, ki izvirajo iz omejenih in nepopolnih špekulacij. Tema pa je res na dveh kocnih, ker paše tja in sem, se opravičujem.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a shrink »

Hanuman napisal/-a:Dragi shrink

Večina besedila je v skladu z naslovom Darwinova teorija je napačna, samo razumet je treba celotno besedilo in malo razmislit.
Dragi Hanuman,

tvoje besedilo je en sam manifest religije, ki ji pripadaš in jo želiš širiti, o naslovu teme pa govori zgolj nekaj povedi v enem odstavku. Teh nekaj povedi povsem izzveni v celotnem kontekstu; to je jasno vsakemu slepcu.
Govori o evoluciji, o nastanku vesolja in o Resnici se pravi o vsem.
Priporočam, da svojo/vašo "Resnico" širiš na kakšnem drugem forumu.
Priporočam ti, da si vzameš nekaj časa ter še enkrat nepristransko prebereš besedilo in ne na podlagi vnaprejšnih predsodkov, ki izvirajo iz omejenih in nepopolnih špekulacij.
To bi bila čista izguba časa, saj je tvoja/vaša "Resnica" skregana z nedvoumnimi ugotovitvami znanosti (že tvoje/vaše zatrjevanje, da je "vseh 8.400.000 različnih življenjskih vrst bilo ustvarjena istočasno" zlahka ovrže vsak paleontolog). Predsodki gor ali dol, vsaka religija je že v osnovi špekulativna, zato so razpredanja o špekulativnosti znanosti iz ust vernika pravzaprav hecna.
Tema pa je res na dveh kocnih, ker paše tja in sem, se opravičujem.
Ta tema ne paše ne tam, še manj pa sem. :lol:

Uporabniški avatar
Aniviller
Prispevkov: 7263
Pridružen: 15.11.2004 18:16

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a Aniviller »

Ce tema pase v dva konca je z njo nekaj narobe :) V tem primeru se moras pac odlociti - vsakrsno podvajanje objav je spamanje, tako da je najbolje da se res zaklene. Pa tudi forum si zgresil.

Hanuman
Prispevkov: 274
Pridružen: 7.8.2008 13:06

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a Hanuman »

Dragi shrink,

Ponos, ošabnost, domišljavost, jezljivost, osornost, prevzetnost od samoljubja, omejen um in nevednost to je tvoj problem.

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a Roman »

To je njegov problem samo v primeru, če se je odločil, da bo zgoraj navedene tvoje lastnosti resno jemal.

Hanuman
Prispevkov: 274
Pridružen: 7.8.2008 13:06

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a Hanuman »

Aniviller,

Največja bolezen v znanstvenikovem (oziroma oni, ki se imajo za zelo inteligentna bitja) umu je, da ne verjame v resničnost neke stvari, če ni dokazana z znanstvenimi eksperimenti. Ko znanstvenik postavi neko trditev in jo podpre z znanstvenimi eksperimenti, vsi popolnoma verjamejo in v to niti ne podvomijo. Kadar tem znanstvenikom govoriš o duhovni duši, navadno rečejo: Kako lahko zaznamo prisotnost duše? Ker so vajeni delati z instrumenti, ne morejo verjeti, da je dušo mogoče odkriti z znanstvenimi eksperimenti. Znanstveniki hočejo poiskati nek alternativni vzrok ter smisel življenja in kreacije, s čimer bi opravičili svoje uporništvo proti avtoriteti Boga in svetih spisov. Čeprav bi ti znanstveniki radi verjeli, da je življenje nastalo iz mrtvih kemikalij, pa česa takega še nihče ni videl. Zato je znanost, ki se opira na takšna prepričanja, lahko samo znanost podlih in omejenih ljudi.

Vendar pa morajo priznati, da je tudi v njihovi znanstveni domeni mnogo dejstev, ki jih ni mogoče dokazati z eksperimenti. Dejstvo je, da duša obstaja, toda če hočemo razumeti njeno eksistenco, moramo sprejeti znanje iz Ved.

''Znanstvene'' teorije so polne špekulacij in se stalno spreminjajo. Špekuliramo lahko na milijone let, vendar tako ne boš nikoli spoznal Resnice.

Najboljše je, da v skladu s priporočenimi praksami v Vedah opraviš eksperiment na samemu sebi. Potem pa vidiš, kaj je res in kaj ni. :D

Saj se gre za Resnico na tem forumu, al ne?

Uporabniški avatar
Aniviller
Prispevkov: 7263
Pridružen: 15.11.2004 18:16

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a Aniviller »

Spet nekdo ki sodi stvari, ki jih ne pozna. Bistvo znanosti je ravno, da ni nobenih spekulacij in da je vse brezpogojno dokazljivo. Ti verjetno o znanosti in razumevanju sveta ne ves kaj dosti vec kot praclovek, in prav tam bi clovestvo obstalo, ce bi vsi razmisljali tako kot ti. Ne mislim pa se pregovarjati, ker ljudje kot si ti ponavadi ne razumejo logicnih argumentov in dokazanih absolutnih resnic.

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a Roman »

Hanuman napisal/-a:Največja bolezen v znanstvenikovem (oziroma oni, ki se imajo za zelo inteligentna bitja) umu je, da ne verjame v resničnost neke stvari, če ni dokazana z znanstvenimi eksperimenti.
Narobe, to je največja vrlina znanstvenikov. Brez te pomembne lastnosti bi bila znanost še vedno na nivoju alkimistov, plemenskih vračev ali piscev Ved.
Ker so vajeni delati z instrumenti, ne morejo verjeti, da je dušo mogoče odkriti z znanstvenimi eksperimenti.
Kako to misliš? Znanost vendar raziskuje dušo, samo ti temu drugače rečeš.
Znanstveniki hočejo poiskati nek alternativni vzrok ter smisel življenja in kreacije, s čimer bi opravičili svoje uporništvo proti avtoriteti Boga in svetih spisov.
Pravzaprav sploh ne. Znanstveniki želijo spoznati resnico (ne Resnice). Uporništvo zadeva kvečjemu nevednost in predsodke, ki izvirajo iz mistike.
Čeprav bi ti znanstveniki radi verjeli, da je življenje nastalo iz mrtvih kemikalij, pa česa takega še nihče ni videl.
Res. Takrat življenja na tem planetu še ni bilo. Vsekakor pa po tvoji teoriji tudi do amino kislin ne bi smeli priti.
Zato je znanost, ki se opira na takšna prepričanja, lahko samo znanost podlih in omejenih ljudi.
Podlost je vsa na strani njenih sovražnikov. Res pa se med njimi tudi precej inteligentni, a to ne spremeni dejstva. Škoda le, da jim uspe zapeljati toliko naivnežev.
Vendar pa morajo priznati, da je tudi v njihovi znanstveni domeni mnogo dejstev, ki jih ni mogoče dokazati z eksperimenti.
Nikoli ne reci nikoli.
Dejstvo je, da duša obstaja, toda če hočemo razumeti njeno eksistenco, moramo sprejeti znanje iz Ved.
So razumevanja in so razumevanja. Pomembna pa je (ne boš verjel) resnica. Koliko je te v Vedah?
''Znanstvene'' teorije so polne špekulacij in se stalno spreminjajo.
Zakaj ignoriraš osnovno vrlino znanstvenih teorij, namreč napovedovalno moč. Kaj so Vede takega napovedale?
Špekuliramo lahko na milijone let, vendar tako ne boš nikoli spoznal Resnice.
Ne gre za Resnico. Ta je pogosto (pravzaprav vedno) daleč od resnice.
Saj se gre za Resnico na tem forumu, al ne?
Ne. Po Resnico moraš iti na kak drug forum.

Hanuman
Prispevkov: 274
Pridružen: 7.8.2008 13:06

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a Hanuman »

Vidim, da si zelo vneto prizadevate dokazati, da Bog ne obstaja. Če Boga ni, zakaj bi si delal skrbi zaradi Njega? Logika pravi, da si ni mogoče predstavljati nečesa, kar ne obstaja. In če si neobstoječe entitete ne moremo niti predstavljati, kako bi lahko o njej govorili, bodisi pozitivno bodisi negativno?

Mal pa smo potelovadl, lahko noč :D

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a shrink »

Hanuman napisal/-a:Dragi shrink,

Ponos, ošabnost, domišljavost, jezljivost, osornost, prevzetnost od samoljubja, omejen um in nevednost to je tvoj problem.
Dragi Hanuman,

prodajalec megle ali CENZURA združuje vse zgoraj omenjene lastnosti. Saj se prepoznaš v tem opisu, kajne? :lol:
Največja bolezen v znanstvenikovem (oziroma oni, ki se imajo za zelo inteligentna bitja) umu je, da ne verjame v resničnost neke stvari, če ni dokazana z znanstvenimi eksperimenti.
Največja bolezen vernikov je, da verjamejo v dogme svetih/religioznih spisov, ki so dostikrat skregane z realnostjo.
Ko znanstvenik postavi neko trditev in jo podpre z znanstvenimi eksperimenti, vsi popolnoma verjamejo in v to niti ne podvomijo.
Take izjave kažejo na tvoje površno poznavanje znanstvenega pristopa in metode. Dvom je namreč osnova znanstvene metode, religija pa dvomov sploh ne dopušča.
Kadar tem znanstvenikom govoriš o duhovni duši, navadno rečejo: Kako lahko zaznamo prisotnost duše? Ker so vajeni delati z instrumenti, ne morejo verjeti, da je dušo mogoče odkriti z znanstvenimi eksperimenti.
Heh, zakaj se pa potem alternativci toliko trudijo, da bi z meritvami dokazali obstoj duše, aure itd.? Razni g. Šorliji se npr. ukvarjajo s tehtanjem duš črvov, Kirlianovo fotografijo in ne vem še s čim. :lol:
Znanstveniki hočejo poiskati nek alternativni vzrok ter smisel življenja in kreacije, s čimer bi opravičili svoje uporništvo proti avtoriteti Boga in svetih spisov.
Wrong. Znanstveniki se zgolj ukvarjajo z opisom naravnih mehanizmov, ne sprašujejo se pa po njihovem izvoru. Je pa konsistenca teh opisov dovolj dober pokazatelj, da se za naravnimi mehanizmi ne skriva noben višji mehanizem, Bog, ali kakorkoli ga že poimenujete. Za svete spise pa je jasno, da so nekonsistentni in dostikrat skregani s prej omenjenimi opisi.
Čeprav bi ti znanstveniki radi verjeli, da je življenje nastalo iz mrtvih kemikalij, pa česa takega še nihče ni videl.
Potem očitno ne poznaš najnovejših odkritij na področju genskega inženiringa. Craig Venter je pred kratkim prvi sintetiziral umetni kromosom (bakterije) in to ravno iz "mrtvih kemikalij":

http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/1151721
Zato je znanost, ki se opira na takšna prepričanja, lahko samo znanost podlih in omejenih ljudi.
Dosežki znanosti (glej link zgoraj) ravno podpirajo prepričanje, da za stvaritev življenja ni potreben višji mehanizem/Bog/whatever. Prepričanje, da se s tem ukvarjajo podli in omejeni ljudje, iz ust vernika, ki brezmejno verjame v dogme (večinoma nekonsistentne s samo realnostjo) svojih svetih spisov, pa sploh ne preseneča.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a shrink »

Hanuman napisal/-a:Vidim, da si zelo vneto prizadevate dokazati, da Bog ne obstaja.
Niti ne. Naravoslovci s(m)o pač prepričani, da po njem ni nobene potrebe, sam(i) pa se po njegovem obstoju ne sprašujem(o).
Če Boga ni, zakaj bi si delal skrbi zaradi Njega? Logika pravi, da si ni mogoče predstavljati nečesa, kar ne obstaja.
Ha ha ha, povej ti to kakšnemu matematiku: Če si matematik predstavlja n-dimenzionalni prostor, še ne pomeni, da je prepričan o tem, da v resnici obstaja. :lol:

Ergo: Tvoj logika je zelo slaba oz. temelji na napačni osnovi.
In če si neobstoječe entitete ne moremo niti predstavljati, kako bi lahko o njej govorili, bodisi pozitivno bodisi negativno?
Kot že rečeno, je tvoja logika napačna: Človek si lahko predstavlja stvari, ki ne obstajajo (kronski primer za to je abstraktno razmišljanje v matematiki).
Zadnjič spremenil shrink, dne 7.8.2008 22:02, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a shrink »

Pa še tole je izpadlo iz predprejšnjega posta:
Hanuman napisal/-a:Vendar pa morajo priznati, da je tudi v njihovi znanstveni domeni mnogo dejstev, ki jih ni mogoče dokazati z eksperimenti.
Znanost še zdaleč ni zmožna pojasniti ter odkriti vseh mehanizmov. Za tisto, kar je odkrila in pojasnila, pa obstajajo zelo močni dokazi, da je temu res tako. Nasprotno pa religija svojih dogem ni zmožna dokazati.
Dejstvo je, da duša obstaja, toda če hočemo razumeti njeno eksistenco, moramo sprejeti znanje iz Ved.
To ni nobeno dejstvo, saj ne obstaja noben prepričljiv dokaz, da je temu res tako. Sicer pa zakaj bi moral nekdo (beri: vernik) nujno sprejemati Vede: Kristjani imajo Biblijo, Muslimani Koran, Židi Talmud itd.
''Znanstvene'' teorije so polne špekulacij in se stalno spreminjajo.
Znanost je zvesta svoji metodi, religija pa je sploh nima. Religija temelji na dogmah, ki so bodisi skregane z realnostjo bodisi jih ni mogoče preveriti.
Špekuliramo lahko na milijone let, vendar tako ne boš nikoli spoznal Resnice.
Kot je že Roman dejal, znanost se ne sprašuje po Resnici.
Najboljše je, da v skladu s priporočenimi praksami v Vedah opraviš eksperiment na samemu sebi. Potem pa vidiš, kaj je res in kaj ni. :D
Tebi pa priporočam, da vzameš v roke kak Fizikalni praktikum in se prepričaš o veljavnosti naravnih zakonov. :lol:
Saj se gre za Resnico na tem forumu, al ne?
Ne za Resnico, ki jo ti iščeš, ampak za resnico (kot je že dejal Roman).

moderator
Prispevkov: 165
Pridružen: 5.2.2004 10:01

Re: Darwinova teorija je napačna

Odgovor Napisal/-a moderator »


Zaklenjeno