Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Kaj bi bilo, če bi lahko ... ?
ZdravaPamet
Prispevkov: 2842
Pridružen: 16.8.2004 19:41

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a ZdravaPamet »

gre za mir, brezčasnost pomeni mir.....čaj je le mera gibanja....imamo članek na to temo in ga bomo objavili v IJTP - International Journal of Theoretical Physics - kmalu
Najprej čas, zdaj čaj... imaš neurejeno podstrešje! Raje ne objavljajte, ker se smešite.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a shrink »

amrit napisal/-a:Ekonomska kriza z drugega zornega kota :)

Ste kdaj pomislili, da je prihajajoča ekonomska kriza tudi kozmični pojav, da se dogaja v vesolju. Najbrž ne, čeprav pogled s tega zornega kota odkriva nekatera dejstva, ki jih površni opazovalec spregleda. Danes razumemo, da je prihajajoča kriza rezultat prezadolženosti Američanov, ki so jim banke dajale posojila brez kritja, katerih sedaj ne morejo vračati.
Oglejmo si »kozmični vidik« ekonomske krize. Ideja, da se je vesolja začelo iz neskončno majhne točke in se neprestani širi, je pri mnogih fizikih že zdavnaj pozabljena preprosto zato, ker ne odgovori na dve vprašanji: od kod se je v velikem poku porodila materija, če se vesolje širi, od kod se neprestano poraja energija prostora ? Da bi zadovoljili tem vprašanjem, se pravi prvemu zakonu termodinamike, ki pravi, da se energija na more ustvariti in uničiti, lahko pa se pretvarja, nekateri fiziki gradijo modele vesolja, ki je v permanentnem dinamične ravnovesju, brez začetka in konca.
Ja, to že poznam(o):

viewtopic.php?f=2&t=2351&start=10

Ob prebiranju tega pisma sem se krohotal kot že dolgo ne. Takšne ugotovitve lahko dajejo samo šarlatani, ki mešajo naravoslovne in družboslovne zakonitosti, vsemu skupaj pa bi radi pridodali nek višji/religiozni smisel.
amrit napisal/-a:Viden predstavnik teh kozmologov je italijanski fizik Davide Fiscaletti.
Če uporabim tvoje besede: "Prosim te lepo, je to hec?" Viden predstavnik? Kje? Morda v šarlatanskih krogih? Ta tvoj kolega Fiscaletti (tako kot tudi sam ne) nima niti enega članka v revijah indeksiranih po SCI. Objavljata zgolj v šarlatanskih/kvaziznanstvenih revijah, ki po kredibilnosti ne presegajo magazina Aura.
amrit napisal/-a:Vesolje ni le ne-ustvarjen avto-ravnovesni sitem, ki se samo-obnavlja, vesolje je tudi brezčasno. V vesolju ni preteklosti in prihodnosti, v vesolju je zmeraj »sedaj«. Čas, ki ga merimo z urami, je le merilo za merjenje trajanja sprememb v vesolju. Osupljivo, toda res: mi ljudje živimo v času, ki je model uma in mera za trajanje sprememb, vesolje pa je izven časa, brezčasno. Seveda se mati rodi pred hčerjo in vnukinjo, toda ne času, ampak v brezčasnem vesolju, kjer z urami merimo potek njihovih rojstev in trajanje njihovih življenj.
V brezčasnem vesolju je tok energij zaključen, energija materije se pretvarja v energijo prostora in ta potem ponovno v energijo materije. V kozmični dinamiki ni izgub energije, vesolje se ne utrudi, ne stara, pravimo, da ima kot celota stalno stopnjo entropije. Osnovni zakona v vesolju je »zakon dinamičnega ravnovesja«, ki se dogaja v večnem »zdaj«.
V ekonomiji pa ni tako. Osnovni zakon v ekonomiji je ustvarjanje profita in presežne vrednosti v času. Po fiziki, če nekje nekaj dobimo, moramo to od nekod vzeti, ekonomija pa je ta zakon spregledala. Energetski tokovi tečejo enosmerno od narave proti človeku. Mi še zmeraj razumemo naravo kot vir surovin za ustvarjanje dobička, ne pa kot primarnega sistema, v katerem smo se razvili. Potem se seveda vsakih toliko let zalomi, pride do ekonomske krize, s katero nas vesolje opozarja, da je osnovni zakon v vesolju in naravi »dinamično ravnovesje«.
Druga iluzija v kateri živimo je čas, mi želimo napredovati v času, obogateti imeti zmeraj več. »Imeti« je bolj pomembno od »biti«. »Imeti« je vezano na čas, »biti« je vezano na »brezčasnost«, na »sedaj«. V zadnjih 40 letih imamo zmeraj več materialnih dobrin zmeraj manj časa. Ne znamo se več ustaviti, pogledati sočloveku v oči, se nasmehniti.
Šarlatanstvo "par excellence". Vzrok za ekonomsko krizo ne more biti "nespoštovanje" naravnih zakonov. Naravnih zakonov ni možno "ne spoštovati".

Sicer pa mi gre nasmeh nekdo, ki ima za izvorno zlo kopičenje materialnih dobrin, a sam s svojimi zmazki hoče še zaslužiti, saj jih na koncu opremlja s pozivi k donacijam. :?
amrit napisal/-a:Ekonomska kriza ki prihaja, je torej posledica naše odtujenosti od vesolja in od narave.
Odtujen si kvečjemu sam: in to od realnosti.
amrit napisal/-a:Ko bomo začeli spoštovati kozmični zakon »dinamičnega ravnovesja« in odkrili brezčasnost (biti), bomo začeli živeti na način, da bodo energijski tokovi »človek-narava-vesolje-človek« zaključeni in tako harmonični. Kriz ne bo več in časa bo na pretek, kajti odkrili bomo, da je edini čas, ki ga imamo, »sedaj«.
Ha ha ha: za tvoj "kozmični zakon" je že sedaj jasno, da je skregan z realnostjo. To ti je že marsikdo povedal (na marsikaterem forumu ali blogu). Ampak ne pusti se motiti: Še vedno lahko goniš naprej svojo religijo - svoboda veroizpovedi ti je zagotovljena z ustavo. :lol:
amrit napisal/-a:je pojem "atribut" znanstven pojem, mislite vi, da materija pogojuje prostor in čas.....to je čista apriorna predpostavka....znanost je daleč naprej, ne gradi na apriornih predpostavkah
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zanimivo, da o apriornosti razpreda nekdo, ki misli, da zapis četvercev z imaginarno časovno komponento implicira imaginaren/nerealen čas in ima to za enega največjih dokazov svoje "teorije atemporalnosti". Sicer pa je takšnim "mislecem", kot si sam, prof. Rydin dal odličen nasvet:
So let's stop playing with theories based upon faulty mathematical formulations that have nothing to do with real problems, and then trying to convince the public that there is a real situation out there that has just been solved by pure abstract reasoning.
Na kratko: tvoja "teorija" nima nobene zveze (beri: je skregana) z dejanskim svetom oz. realnostjo in kot taka ni vredna počenega groša. Dodajam, da so tvoje formulacije v zmazkih, ki jih pišeš, tako amaterske, da se jim lahko smejejo že malo bolj razgledani srednješolci. Priporočam ti, da se raje ukvarjaš s svojim poslom (wellness ali kaj že), kot pa da smetiš po medmrežju s svojimi smešnimi "teorijami".
Zadnjič spremenil shrink, dne 12.2.2009 16:22, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a shrink »

amrit napisal/-a:
ZdravaPamet napisal/-a:In na koncu svizec zavije čokolado v folijo...

Amrit, bo ta tema namenjena tvojim monologom in torej lahko upamo, da ne boš smetil še drugod, ali napoveduješ vsesplošno vojno?
gre za mir, brezčasnost pomeni mir.....čaj je le mera gibanja....imamo članek na to temo in ga bomo objavili v IJTP - International Journal of Theoretical Physics - kmalu
A morda v tej:

http://www.springer.com/physics/journal ... orialBoard ?

Rahlo dvomim, da sprejemajo v objavo take zmazke, kot jih producirata s Fiscalettijem.

Ker pa rad zavajaš (skušal si nas npr. prepričati, da je revija Physics Essays - šarlatanska revija isto kot Physical Review Letters - ena najuglednejših fizikalnih revij), je čisto možno, da bo šlo spet za kakšno šarlatansko revijo s podobnim nazivom, recimo:

Electronic Journal of Theoretical Physics - EJTP

v katerih si že objavljal in v katerih je moč najti članke o ugrabitvah s strani Nezemljanov in o žitnih krogih. :lol:

Uporabniški avatar
amrit
Prispevkov: 198
Pridružen: 13.12.2008 15:39
Kraj: Ptuj
Kontakt:

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a amrit »

gibanje je fizikalni pojav v vesolju, ki je brezčasno
čas pa je mera gibanja v brezčasnem vesolju

vsi znanstveni eksperimenti potrjujejo to trditev in noben je ne izpodbija, niti en eksperiment ne obstaja v znanosti, ki bi potrdil idejo, da se gibanje dogaja v času, zato je treba dati času pravo razumevanje in dojemanje

na primer izvor odda informacijo, sprejemnik jo sprejme, informacija potuje le v prostoru in ne v času, čas je le mera za potovanje informacije
pri EPR je hitrost prenosa informacije trenutna, čas je torej zero

ideje, da če ne bi bilo časa ne bi bilo bilo gibanja so apriorne
vesolje se je gibalo ko človeka še ni bilo na zemlji, da bi izumil čas........dajte malo študirat epistemologijo in fenomenologijo

Lister
Prispevkov: 175
Pridružen: 2.6.2008 11:14

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a Lister »

A razdalja pa ni nekaj kar si je človek izmilu? A res ne zastoppeš da smo si vse naše modele za razumevanje vesolja izmislel ljudje. Edin če so si jih zeleni sloni. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Aniviller
Prispevkov: 7263
Pridružen: 15.11.2004 18:16

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a Aniviller »

Se pravi ti trdis, da cas ne obstaja zato ker clovek ni prisel pravocasno, da bi ga izumil? Kot da ne velja potem enako tudi za prostor in snov...
čas pa je mera gibanja v brezčasnem vesolju
Eden izmed fenomenalno nasprotujocih si stavkov. Sam bi tezko nasel boljsi primer protislovja.
vsi znanstveni eksperimenti potrjujejo to trditev in noben je ne izpodbija, niti en eksperiment ne obstaja v znanosti, ki bi potrdil idejo, da se gibanje dogaja v času
Gibanje je po DEFINICIJI sprememba v casu, to je vsebovano ze v sami besedi. \(\mathbf{v}=\frac{d\mathbf{r}}{dt}\). Tu nima eksperiment kaj iskati.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a shrink »

amrit, tvoji posti so tako patetični, da ne vem, ali bi se jim smejal ali jokal. Si pa lahko prepričan, da bodo za večno ostali ovekovečeni na medmrežju in bodo tako deležni "brezčasnosti"; tako kot npr. tvoje postanje v:

http://www.physforum.com/index.php?showtopic=4528&st=15

Od tod nekaj "brezčasnih" replik na tvoje cvetke :lol: :
amrit napisal/-a:i do not need to prove my theory
i do not need GW to explain gravity
in a-temporal gravity theory
gravitational force acts into space and not between material objects
You sure don't need to, especially since it has already been disproven by experiment.
Your "theory" is dismissed as a hoax. You are dismissed as a fraud.
amrit napisal/-a:never proved my dear
speed of gravity was never measured directly
The assumption that gravity moves instantaneously can be checked because certain behaviours of systems wouldn't happen, they would behave differently. I'm fairly sure there are a number of experiments putting finite bounds on the speed of gravity.
amrit napisal/-a:if gravity would need 8 minutes to reach from the sun to the earth it would not be able to keep them together
how you can not cope that
It doesn't send out 'pulses' of gravity, it's always there. The Earth is feeling the gravity from the Sun all the time, it's just due to the time delay it feels the gravity of the Sun pull it towards where the Sun was 8 minutes ago (though the change is very little). There is no "The Earth wouldn't remain in orbit" problem. Just like we see the Sun shine continously, we are being effected by the Sun's gravity continously.
amrit napisal/-a:i do not need to prove my theory
If you want it to become mainstream you do.
amrit napisal/-a:i do not need your "hocus pocus" story that gravity is produced by gravitational mass
You're obviously not familiar with the notion of forces coupling to charged particles. Gravitational mass is a form of 'charge' for gravity. It is not 'hocus pocus', things like electric charge and colour on quarks are well establised ideas in quantum theory.
amrit napisal/-a:i need to explain who we are who Fiscaletti is
for sure one of the best theoretical physicist of İtaly
I ask because just saying "Someone else is taking over" and then naming someone doesn't validate your 'institute''s existence. If he's one of the best theoretical physicists in Italy, why do www.arxiv.org and www.citebase.org not have any of his papers? Plenty of Italian researchers are on those sites with published papers. Even Google finds little more about your friend than papers you've 'published' with him over on EJTP, which I wouldn't count as 'published'.

I'll have a look at some of his papers in a bit, when I've time to see if he's as great as you claim. While my ability to read academic papers isn't brilliant, I can tell the difference between 'sham' and real.

Remember, while I'm not your boss, if you attempt to get your ideas published by a proper journal and taken into the mainstream others will ask you the same questions I am, and if I can't give satisfactory answers to just one person with a maths degree, you'll be in a hell of a lot of bother when people with PhDs and professorships start asking you
amrit napisal/-a:answer for alfa numeric

Fiscaletti did noıt publish much because wery less people understand our a-temporality concept
in a five years we will apear in NATURE
You haven't "appeared" anywhere in mainstream journals in 7 years since you came up with this kooky idea. Only on antiscientific websites. So what makes you think that you will "appear" in Nature?

What if you don't "appear" in Nature? Will you eat your "paper"?
amrit napisal/-a:electromagnetism does not keep together object as gravity
your comments are getting boring
Amrit Sorli, you have been asked to answer our questions using math. Not word salads.
Please answer the questions using math. If you can't , then admit it.
Until you have a correct mathematical formalism and experimental proof your "theory" is nothing but a word salad.
Naj pristavim, da če bo kdaj kak tvoj ali Fiscalettijev zmazek bil objavljen v "Nature", grem takoj med menihe. :lol:

Uporabniški avatar
amrit
Prispevkov: 198
Pridružen: 13.12.2008 15:39
Kraj: Ptuj
Kontakt:

Re: BREZČASNO VESOLJE

Odgovor Napisal/-a amrit »

Roman napisal/-a:
amrit napisal/-a:čas in prostor sta atributa materije...........prosim vas lepo, je to hec...kakšna atributa ?
Kako kakšna atributa? Materija, prostor in čas so ena in ista stvar. Razlikovanje je pač koristno glede na teoretično znanstvene pristope, s pomočjo katerih spoznavamo lastnosti oziroma delovanje.
mislite vi, da materija pogojuje prostor in čas...
Pa še kako. Brez materije ni niti prostora niti časa.
to je čista apriorna predpostavka...
Sploh ne. Je posledica.
znanost je daleč naprej, ne gradi na apriornih predpostavkah
Nekdo, ki govori o brezčasnem vesolju, si take izjave skorajda ne bi smel privoščiti.
roman materija, prostor in čas so ena in ista stavar ? tu se zame debata konča

pojma materija in gibanje sta nastala na bazi elementarne percepcije (oči), o njuni eksistenci v fizikalnem svetu ni dvoma, mateija in gibanje sta bazični fizikalni realnosti

pojem prostor in čas sta nastala na nivoju abstraktnega uma
prostora in časa ni nikoli nihče videl z očmi
mi lahko z očmi vidimo samo razdalje in na podlagi opazovanja razdalj smo razvili v umu idejo prostora skozi katerega doživljamo svet

na podlagi gibanja pa smo razvili koncept časa, in preko njega doživljamo svet

to je povedal že Kant, ampak nihče noče tega vzeti zares..............

roberto11
Prispevkov: 1022
Pridružen: 17.11.2008 9:01
Kraj: Dolenjska

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a roberto11 »

Šarlatanstvo "par excellence". Vzrok za ekonomsko krizo ne more biti "nespoštovanje" naravnih zakonov. Naravnih zakonov ni možno "ne spoštovati".
To je verjetno mišljeno, kot če živiš v ravnovesju z naravo ali pa ne. Podobno je pri medsebojnih odnosih, če dva spoštujeta eden drugega, se dopolnjujeta in delujeta skladno, bo odnos dajal dobre rezultate.

Teorija o brezčasnem vesolju, pa je kot odgovor na to, da ni možno ugotoviti začetka oz. stvaritve vesolja. Ker tega ne poznamo, lahko logično sklepamo, da je vesolje kot nek večno-sedanji ciklus.
To je torej le kot neko logično sklepanje, kaj pa je resnica, pa nihče nima pojma.

Lister
Prispevkov: 175
Pridružen: 2.6.2008 11:14

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a Lister »

Ne amritovo ne tvoje sklepanje ni logično, prej magično.

roberto11
Prispevkov: 1022
Pridružen: 17.11.2008 9:01
Kraj: Dolenjska

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a roberto11 »

Zakaj ni logično ?
Če ne vidim ne začetka in ne konca, sklepam, da je brezkončno. A to ni logika ?
Če kdo pozna nastanek ali konec, pa naj napiše.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a shrink »

roberto11 napisal/-a:
Šarlatanstvo "par excellence". Vzrok za ekonomsko krizo ne more biti "nespoštovanje" naravnih zakonov. Naravnih zakonov ni možno "ne spoštovati".
To je verjetno mišljeno, kot če živiš v ravnovesju z naravo ali pa ne. Podobno je pri medsebojnih odnosih, če dva spoštujeta eden drugega, se dopolnjujeta in delujeta skladno, bo odnos dajal dobre rezultate.
In kako naj bi to zgledalo pri človeku? Da bi morda še vedno živel med krošnjami ali pa v savani? To je popoln nesmisel. Dandanašnji človek je prisiljen gospodariti z večino dobrin, saj njihovi viri niso neomejeni. Gospodarjenje z dobrinami pa sliši na ime ekonomika. Ravnovesje z naravo v tem smislu sploh ni možno, zato si je človek izmislil lastne (ekonomske) zakone za delitev dobrin. Ti zakoni pa nikakor ne kršijo "kozmičnih zakonov", kot to trdijo šarlatani kova amrit, zato tudi ekonomske krize ne morejo biti posledica neskladja z naravo, z njenimi zakoni ali čimerkoli v povezavi z njo.
roberto11 napisal/-a:Teorija o brezčasnem vesolju, pa je kot odgovor na to, da ni možno ugotoviti začetka oz. stvaritve vesolja.
Kdo to pravi? Starost vesolja je dokaj dobro znana. Seveda šarlatani, kot je amrit, ne verjamejo v to, da je vesolje nastalo z Velikim pokom, ker menijo, da je večno in podobne neumnosti. Zelo dobrih dokazov v prid Velikega poka pa seveda sploh ne razumejo.
roberto11 napisal/-a:Ker tega ne poznamo, lahko logično sklepamo, da je vesolje kot nek večno-sedanji ciklus.
Narobe. Beri zgoraj.
roberto11 napisal/-a:To je torej le kot neko logično sklepanje, kaj pa je resnica, pa nihče nima pojma.
Logični sklep je, da šarlatani ne razumejo dokazov, ki potrjujejo splošno priznane znanstvene teorije. O resnicah, ki jih podaja znanost, pa smo na tem forumu že na dolgo in široko govorili.
roberto11 napisal/-a:Zakaj ni logično ?
Če ne vidim ne začetka in ne konca, sklepam, da je brezkončno. A to ni logika ?
Začetne faze razvoja vesolja še danes lahko opazujemo; mikrovalovno sevanje ozadja namreč.
roberto11 napisal/-a:Če kdo pozna nastanek ali konec, pa naj napiše.
Nastanek z veliko gotovostjo poznamo: Veliki pok. Konec se nam zaenkrat še izmika, vendar je nekako jasno, da se vesolje pospešeno širi.

Roman
Prispevkov: 6598
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: BREZČASNO VESOLJE

Odgovor Napisal/-a Roman »

amrit napisal/-a:roman materija, prostor in čas so ena in ista stavar ? tu se zame debata konča
Pa ravno je začelo biti zanimivo...
pojma materija in gibanje sta nastala na bazi elementarne percepcije (oči), o njuni eksistenci v fizikalnem svetu ni dvoma, mateija in gibanje sta bazični fizikalni realnosti
Če je gibanje, je čas. Kakor je realno gibanje, je realen čas.
pojem prostor in čas sta nastala na nivoju abstraktnega uma
prostora in časa ni nikoli nihče videl z očmi
mi lahko z očmi vidimo samo razdalje in na podlagi opazovanja razdalj smo razvili v umu idejo prostora skozi katerega doživljamo svet
Marsikaj realnega je človek spoznal z uporabo abstraktnega mišljenja. Pravzaprav tudi materije, razdalj in gibanja ni mogoče videti z očmi. Z očmi vidimo izključno samo fotone, ki padejo na mrežnico, vse drugo je interpretacija v umu. Torej tudi materija in gibanje nista realna?

Uporabniški avatar
amrit
Prispevkov: 198
Pridružen: 13.12.2008 15:39
Kraj: Ptuj
Kontakt:

Re: BREZČASNO VESOLJE

Odgovor Napisal/-a amrit »

Roman napisal/-a:
amrit napisal/-a:čas in prostor sta atributa materije...........prosim vas lepo, je to hec...kakšna atributa ?
Kako kakšna atributa? Materija, prostor in čas so ena in ista stvar. Razlikovanje je pač koristno glede na teoretično znanstvene pristope, s pomočjo katerih spoznavamo lastnosti oziroma delovanje.
mislite vi, da materija pogojuje prostor in čas...
Pa še kako. Brez materije ni niti prostora niti časa.
to je čista apriorna predpostavka...
Sploh ne. Je posledica.
znanost je daleč naprej, ne gradi na apriornih predpostavkah
Nekdo, ki govori o brezčasnem vesolju, si take izjave skorajda ne bi smel privoščiti.
materija in prostor sta narejena iz istega "materiala" - oba sta različni obliki energije in se pretvarjata eden v drugega po formuli
E = mxcxc.
v črnih luknjah se materija spremeni v energijo prostora, v središčih galaksij se prostor strukturira v osnovne delce materije
ta proces je stalen, vesolje je večno, ni začetka in ni konca
in čas je tu le mera za gibanje energije

Uporabniški avatar
amrit
Prispevkov: 198
Pridružen: 13.12.2008 15:39
Kraj: Ptuj
Kontakt:

Re: Brezčasni fizikalni fenomeni [združeno]

Odgovor Napisal/-a amrit »

shrink napisal/-a:
amrit napisal/-a:
ZdravaPamet napisal/-a:In na koncu svizec zavije čokolado v folijo...

Amrit, bo ta tema namenjena tvojim monologom in torej lahko upamo, da ne boš smetil še drugod, ali napoveduješ vsesplošno vojno?
gre za mir, brezčasnost pomeni mir.....čaj je le mera gibanja....imamo članek na to temo in ga bomo objavili v IJTP - International Journal of Theoretical Physics - kmalu
A morda v tej:

http://www.springer.com/physics/journal ... orialBoard ?

Rahlo dvomim, da sprejemajo v objavo take zmazke, kot jih producirata s Fiscalettijem.

Ker pa rad zavajaš (skušal si nas npr. prepričati, da je revija Physics Essays - šarlatanska revija isto kot Physical Review Letters - ena najuglednejših fizikalnih revij), je čisto možno, da bo šlo spet za kakšno šarlatansko revijo s podobnim nazivom, recimo:

Electronic Journal of Theoretical Physics - EJTP

v katerih si že objavljal in v katerih je moč najti članke o ugrabitvah s strani Nezemljanov in o žitnih krogih. :lol:
FISCALETTI ima Ms (magisterij)v fiziki in bo imel kmalu tudi PhD na temo ITT
http://www.fqxi.org/data/forum-attachme ... li_209.pdf

Odgovori