Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Kaj bi bilo, če bi lahko ... ?
problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a problemi »

mriz napisal/-a:Magično mišljenje pa osebno razumem bolj v smeri magičnosti vsebine opisov - pri magičnem mišljenju obravnavane ideje in procesi delujejo 'po čudežu', s skritim (ali skrivnostnim) ustrojem. Magično mišljenje vzpostavlja koncepte, katerih delovanje se ne raziskuje oz. utemeljuje, saj bi v tem primeru hitro padli (morda so tudi zato verski koncepti tako nedotakljivi - pač obstajajo/delujejo, kot so površinsko definirani in pika). Mislim tudi, da smo v določeni meri prav vsi žrtve magičnega mišljenja.
Jaz bi temu vseeno raje rekel strah in nevednost. "Žrtve" smo pač zato, ker se te informacije prenašajo iz generacije v generacijo. Nekateri še danes strašijo male otroke, da če ne bodo pridni, bo pa prišel bau-bau in bo cel hudič. Nehajmo otroke obravnavati kot bebce in jih, seveda letom primerno, učimo opisov realnosti, ki temeljijo na dokazanih dejstvih. Sistem v katerem deluje človeštvo je pravzaprav shizofren. Kot sem rekel, v šoli otroke učimo, pri predmetih kot so bilogija, fizika, matematika, kemija, ..., opise realnosti, ki temeljijo na dokazanih dejstvih ali pa teorije, ki imajo oporo v že dokazanih dejstvih. Tega se zavedamo, saj smo ločili verske skupnosti od oblasti. Zdaj se mi pa zastavi vprašanje: Kdo in zakaj potem dovoljuje, da otoci poslušajo neumnosti, poudarjam kompletne neumnosti, ki jim jih prenašajajo raznorazni verski učitelji (duhovniki, guruji, ...)??????? Če enkrat prekinemo tok prenosa teh bedastoč se po nekaj generacijah ljudje ne bodo spraševali, če ni mogoče strela, ki jo vidijo ob nevihti, božji srd. Konec koncev smo že izkoreninili bedastoče tipa geocentrizem, ...., zakaj so glede koncepta boga takšne težave. Odgovor je pomoje preprost: Oblasti paše, da je ljudstvo bebavo (lažje vladajo), cerkvi paše, ker se zelo izplača.
end napisal/-a:Mislim da je magično mišljenje čisto sociološki/ psihološki izraz. Pod to pade vse od prepričanja da tvoje misli vplivajo na svet, personifikacija stvari/pojavov/..., čudne vzročne povezave med dogodki... Kargo kult recimo je lep primer. Na tak način delujemo, vsi od največjih znanstvenikov, pa do najbol opranih šarlatanov.
Misliš ali veš? Daj malo razdelaj ta sociološki/psihološki izraz. Da pa se največji znanstveniki zatekajo nekemu magičnemu mišljenju pri vsojem delu je pa izjava, ki terja malo več tvoje argumentacije. Lahko začneš recimo z : "Kateri največji znanstveniki, in v katerem zgodovinskem obdobju so delovali?"

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a mriz »

problemi napisal/-a:Jaz bi temu vseeno raje rekel strah in nevednost.
Saj ne pravim, da strah in nevednost nista možna vzroka verskih konceptov. Izpostavil sem samo (za moje pojme) bistveno karakteristiko 'magičnih konceptov', katera je po moje značilna tudi za (nekatere) naše čisto vsakdanje koncepte in ideje.
Nehajmo otroke obravnavati kot bebce in jih, seveda letom primerno, učimo opisov realnosti, ki temeljijo na dokazanih dejstvih.
Mogoče pa bi bilo treba iti v obratno smer - v to, da začnemo kot bebce obravnavati tudi odrasle.
Zdaj se mi pa zastavi vprašanje: Kdo in zakaj potem dovoljuje, da otoci poslušajo neumnosti, poudarjam kompletne neumnosti, ki jim jih prenašajajo raznorazni verski učitelji (duhovniki, guruji, ...)???????
Mi oz. naši zakoni. Pred kratkim sem v enem članku glede teh telefonskih vedeževanj prebral, da zaradi svobode (ali nečesa v tej smeri) ne morejo prepovedati to izkoriščevanje neumnosti, ampak da se mora vsak posameznik zanesti na lastno presojo (ob tem je seveda jasno, da gre za izgubljeno bitko).
Če enkrat prekinemo tok prenosa teh bedastoč se po nekaj generacijah ljudje ne bodo spraševali, če ni mogoče strela, ki jo vidijo ob nevihti, božji srd. Konec koncev smo že izkoreninili bedastoče tipa geocentrizem, ...., zakaj so glede koncepta boga takšne težave. Odgovor je pomoje preprost: Oblasti paše, da je ljudstvo bebavo (lažje vladajo), cerkvi paše, ker se zelo izplača.
To se mi zdi preveč zarotniško, da bi to takoj sprejel - mislim namreč, da tudi oblast (večinoma) sestavljajo isto bebavi ljudje. Čeprav je meni vsaj pri Cerkvi očitno, da ima svoje vernike za totalne idiote (to pač sklepam po eksplicitni prepovedi branja heretičnih vsebin). Ne vem, mogoče pa je resnica nekje vmes.

Uporabniški avatar
=)
Prispevkov: 444
Pridružen: 18.7.2004 22:28

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a =) »

problemi napisal/-a:Kdo in zakaj potem dovoljuje, da otoci poslušajo neumnosti, poudarjam kompletne neumnosti, ki jim jih prenašajajo raznorazni verski učitelji
problemi napisal/-a:Nehajmo otroke obravnavati kot bebce in jih, seveda letom primerno, učimo opisov realnosti, ki temeljijo na dokazanih dejstvih.
Mah, si mi ti bebav...(izraz uporabljam zato, ker si ga ti)
Če ciljaš na razne verouke in duhovne vaje to ni ...hehe...
problemi napisal/-a:če ni mogoče strela, ki jo vidijo ob nevihti, božji srd.
hahaha.... :lol: ...ne vem, kje si to pobral...
Sem pa mnenja, da ni tako slabo, da se vrstniki dobivajo v krogu, kjer pogovor usmerja odrasla oseba in jih spodbuja k razmišljanju, filozofiranju, izražanju stališč...
V takih krogih otroci ustvarijo nov krog prijateljev, se učijo strpnosti, obiskujejo bolnike, hodijo v hribe, včasih kaj zapojejo, plezajo po zvonikih :D , se učijo igranja glasbil, pripovedovanja zgodb, samostojnosti,....
Če tega šolstvo ne zna dat je še dobro, da obstajajo ustanove, ki med drugim skrbijo tudi za to plat otrokovega razvoja.
Preden mi bo kdo očital lahko povem še, da ni nujno da to dobi v raznih formalnih skupnostih, lahko otrok gre na ulico (vprašanje koliko je varen!), lahko si sam (s pomočjo staršev) najde krog prijateljev, sodeluje pri kakšnih športnih aktivnostih, orkestrih, tabornikih...
Pa še vedno mislim, da nikjer (razen pri tabornikih) ni "prisiljen" v taki meri izražati svoja stališča in se naučit poslušat druge.
seveda to niso "znanstveni" dosežki - so pa kljub temu vredni pozornosti.

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a problemi »

=) napisal/-a:Mah, si mi ti bebav...(izraz uporabljam zato, ker si ga ti)
Če ciljaš na razne verouke in duhovne vaje to ni ...hehe...
V osnovi nimam nič proti, da mi rečeš, da sem bebav. Mogoče bi bilo primerno, da napišeš še kak argument o tem zakaj sem bebav. Točno tja ciljam. Kaj naj bi bil ta : "to ni hehe"... Jim na teh veroukih, duhovnih vajah, mogoče povedo, da so se motili skozi svojo celotno zgodovino. Pa so se malo motili glede geocentrizma (pa jih je šlo par v smrt), pa so se motili glede čarovnic (pa jih je šlo par v smrt), pa niso dovoljevali plebsu brati in tolmačiti biblije (pojavi se protestantizem, pa jih je šlo še par v smrt), a ti še naštevam. Po cca. 1500 letih pa se pojavi sveti oče in reče: "Ups, malo smo se zajebali. Sorči".
=) napisal/-a:hahaha.... :lol: ...ne vem, kje si to pobral....
Ne tako daleč, da ne bi vsaj malo skrbelo. Cca 400 km južneje v idilični bosanski vasici, kjer kmetje še danes ob nevihti komentirajo, da je pa danes Sveti Ilija spet hudo jezen. Da ne omenjam vsesvetovne vere v hudiča in ostale bau-baue. Sliši se smešno, vendar, ko stvar postaviš v kontekst in se spomniš kaj so si počeli ti idoti štiri leta v devedesetih prešnjega stoletja, vsaj meni stvar ni niti približno smešna. Toliko bolj, ker sta si kulturološko gledano kmet iz Bosne in kmet iz Slovenije zelo blizu. Taisto velja tudi za bebce.
Skušaj stvar gledati malo širše. Upam, da ti je jasno, da Ljubljna ali Slovenija ni cel svet. Pojdi okoli pa boš videla čemu vse ljudje verjamejo, in kaj počnejo drugim zato, ker to verjamejo.
=) napisal/-a:Sem pa mnenja, da ni tako slabo, da se vrstniki dobivajo v krogu, kjer pogovor usmerja odrasla oseba in jih spodbuja k razmišljanju, filozofiranju, izražanju stališč...
V takih krogih otroci ustvarijo nov krog prijateljev, se učijo strpnosti, obiskujejo bolnike, hodijo v hribe, včasih kaj zapojejo, plezajo po zvonikih :D , se učijo igranja glasbil, pripovedovanja zgodb, samostojnosti,...
Lahko mi očitaš nesramnost ali cinizem, vendar so to isto počeli tudi Hitlerjungend. Torej je še kako pomombno kaj oz. kakšno znanje ta odrasla oseba prenaša mladim. Me prav zanima, če župniki pri verouku uporabljajo frazo "bratje v veri" za muslimane. Kako predstavijo mladim npr. hudiča, nebesa, vice, pekel, in ostale bedastoče. Ali, če te prav razumem, o tem tam ne govorijo. Če ne, o čem pa potem?
=) napisal/-a:Če tega šolstvo ne zna dat je še dobro, da obstajajo ustanove, ki med drugim skrbijo tudi za to plat otrokovega razvoja.
Če šolstvo tega ne zna dati, je to samo dokaz, da ga je treba reformirati. Kar se pa tiče druženja in družabnega življenja pa nimam nič proti, celo spodbujati ga je treba. Konec koncev se tudi na tem forumu družimo.

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 855
Pridružen: 3.1.2006 22:08

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a celica »

problemi napisal/-a:Kako predstavijo mladim npr. hudiča, nebesa, vice, pekel, in ostale bedastoče
Veš da me prav zanima tvoja razlaga predstavitve mladim? :lol:

Uporabniški avatar
=)
Prispevkov: 444
Pridružen: 18.7.2004 22:28

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a =) »

Vidiš kako znaš biti destruktiven. Si tak vedno?
Če bi bil kdaj sam organizator kakšne večje skupine bi bolj razumel o čem ti pravim.
Rušit družbo, rušit Cerkev in ostalo religijsko nesnago, rušit šolstvo, kdor se zmoti bo obsojen! Dol z njim!!!
In potem, veliki mojster, s čim boš zidal?
problemi napisal/-a:V osnovi nimam nič proti, da mi rečeš, da sem bebav. Mogoče bi bilo primerno, da napišeš še kak argument o tem zakaj sem bebav.
Samo tvojo besedo sem vzela in jo uporabila točno na takšen način, kot si jo ti uporabil.
Tebi se zdi moja nesmiselna, stroga, neargumentirana in napačna, ... meni se zdi tvoja...
S to bebavostjo nisem mislila na tvojo osebnost.
problemi napisal/-a:Jim na teh veroukih, duhovnih vajah, mogoče povedo, da so se motili skozi svojo celotno zgodovino. Pa so se malo motili glede geocentrizma (pa jih je šlo par v smrt), pa so se motili glede čarovnic (pa jih je šlo par v smrt), pa niso dovoljevali plebsu brati in tolmačiti biblije (pojavi se protestantizem, pa jih je šlo še par v smrt), a ti še naštevam.
Ne boš verjel. Tudi to povedo.
pravzaprav pa jim o tem ni treba dosti pripovedovat, ker o tem še vsak klošar na cesti tuli...
problemi napisal/-a:Sveti Ilija spet hudo jezen.
Tega niso pri verouku pobrali. :lol:
Verjetno ne vedo niti, kdo je bil Elija...
problemi napisal/-a:kaj so si počeli ti idoti štiri leta v devedesetih prešnjega stoletja
ustavi se s temi zmerljivkami!
problemi napisal/-a:Skušaj stvar gledati malo širše. Upam, da ti je jasno, da Ljubljna ali Slovenija ni cel svet. Pojdi okoli pa boš videla čemu vse ljudje verjamejo, in kaj počnejo drugim zato, ker to verjamejo.
skušaj še ti pogledat malo širše. Si videl tudi kaj dobrega?
problemi napisal/-a:Torej je še kako pomombno kaj oz. kakšno znanje ta odrasla oseba prenaša mladim.
seveda. Zato ima otrok starše in dolžnost starša je da skrbi in bdi nad otrokovim razvojem.
problemi napisal/-a:Me prav zanima, če župniki pri verouku uporabljajo frazo "bratje v veri" za muslimane.
Z njimi niso bratje v veri. Kaj ti ni jasno?
problemi napisal/-a:Kako predstavijo mladim npr. hudiča, nebesa, vice, pekel, in ostale bedastoče. Ali, če te prav razumem, o tem tam ne govorijo. Če ne, o čem pa potem?
sam se pozanimaj. Meni boš očital ozkogledost ne glede na to kaj ti odgovorim.
problemi napisal/-a:Kar se pa tiče druženja in družabnega življenja pa nimam nič proti, celo spodbujati ga je treba. Konec koncev se tudi na tem forumu družimo.
Ja, virtualno.

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a problemi »

=) napisal/-a:Vidiš kako znaš biti destruktiven. Si tak vedno?
Če bi bil kdaj sam organizator kakšne večje skupine bi bolj razumel o čem ti pravim.
Rušit družbo, rušit Cerkev in ostalo religijsko nesnago, rušit šolstvo, kdor se zmoti bo obsojen! Dol z njim!!!
In potem, veliki mojster, s čim boš zidal?
Malto in zidaki. S čim pa se zida? Ne vem, kdo je destruktiven, rekel sem reformirati šolstvo ne rušiti. Ne govorim o nobenih obsodbah in pogromih. Te je tako izvajala organizacija katero očitni ščitiš, in bi bilo res noro kopirati njene metode. Pa kaj naj posameznikom, ki očitno zavajajo ljudi kličemo : "Gor z njimi"?????
=) napisal/-a:Ne boš verjel. Tudi to povedo.
Iz tvojih postov lahko razberem, da si bila pri verouku, oprosti, če se motim. Glede na to, da v eni drugi temi praviš, da ne moreš biti tiho in sprašuješ, ali si tudi veroučitelja vprašala po pojasnilu, kako to, da se nekdo oklicuje za božjega predstavnika na zemlji, istočasno pa zažiga nasprotnike geocentrizma. ????? Meni v tej zgodbi pač preveč stvari smrdi.
=) napisal/-a:pravzaprav pa jim o tem ni treba dosti pripovedovat, ker o tem še vsak klošar na cesti tuli....
Pa grede potem še naprej tja in poslušajo božjo besedo?? Govoriš o odgovornosti staršev. Strinjam se, res se je treba vprašati glede njihove odgovornosti.
=) napisal/-a:Verjetno ne vedo niti, kdo je bil Elija...
Sveti Ilija = pravoslavni svetnik; Elija = biblijski prerok.

=) napisal/-a:ustavi se s temi zmerljivkami!
Imaš prav, se opravičujem.
=) napisal/-a:Si videl tudi kaj dobrega?
Ogromno. Vendar verjamem, da bi ga bilo lahko še veliko več, in pa predvsem povsod.
=) napisal/-a:Z njimi niso bratje v veri. Kaj ti ni jasno?
Kristijani pravijo, da je en bog, muslimani pravijo, da je en bog. Torej oboji verjamejo v enega in edinega boga. Kaj tebi ni jasno? Poti se razlikujejo, cilj jim je isti.
=) napisal/-a:Ja, virtualno.
Kljub temu se družimo.

Uporabniški avatar
=)
Prispevkov: 444
Pridružen: 18.7.2004 22:28

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a =) »

problemi napisal/-a:Iz tvojih postov lahko razberem, da si bila pri verouku, oprosti, če se motim. Glede na to, da v eni drugi temi praviš, da ne moreš biti tiho in sprašuješ, ali si tudi veroučitelja vprašala po pojasnilu...
Nehala sem jih spraševati, ko sem ugotovila, da o tem ne vedo kaj dosti več, kot vem sama.
Pravzaprav sem kasneje sama opozarjala na njihove zmote - in ko sem videla, da je to izguba časa, ker nočejo razumeti, sem se umaknila.
problemi napisal/-a:kako to, da se nekdo oklicuje za božjega predstavnika na zemlji, istočasno pa zažiga nasprotnike geocentrizma. ????? Meni v tej zgodbi pač preveč stvari smrdi.
nisi edini, ki mu smrdi.

problemi napisal/-a:Pa grede potem še naprej tja in poslušajo božjo besedo?? Govoriš o odgovornosti staršev. Strinjam se, res se je treba vprašati glede njihove odgovornosti.
Gredo. Samo zažiganje nasprotnikov v preteklosti ne zmanjša pozitivnega učinka pogovora in razvijanja mnenj v skupini.
Sploh pa je zgodovinsko dogajanje delo Cerkve ne pa posameznikove vere v boga.
problemi napisal/-a:Kristijani pravijo, da je en bog, muslimani pravijo, da je en bog. Torej oboji verjamejo v enega in edinega boga. Kaj tebi ni jasno? Poti se razlikujejo, cilj jim je isti.
To sem mislila tudi jaz (to misli tudi marsikateri krščanski voditelj - bolje rečeno se spreneveda). Ampak ni isti.
Krščanska vera (to si lahko prebereš v molitvi Vera, ki se moli pri vsaki maši (Vera - nicejsko carigrajska)- gotovo jo imaš tudi na netu, če te res zanima) je vera v Sveto Trojico: Boga (Očeta), ki je svet ustvaril, njegovega Sina Jezusa Kristusa, ki je svet odrešil in Svetega Duha, ki deluje v svetu še danes.
To je osova krščanske vere (katoliške, protestantske), ki se z muslimansko razlikuje že samo zaradi tega, ker oni ne priznavajo Kristusa kot boga ampak kot enega izmed prerokov.

basketas
Prispevkov: 33
Pridružen: 29.8.2009 12:48

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a basketas »

=) napisal/-a:To sem mislila tudi jaz (to misli tudi marsikateri krščanski voditelj - bolje rečeno se spreneveda). Ampak ni isti.
Krščanska vera (to si lahko prebereš v molitvi Vera, ki se moli pri vsaki maši (Vera - nicejsko carigrajska)- gotovo jo imaš tudi na netu, če te res zanima) je vera v Sveto Trojico: Boga (Očeta), ki je svet ustvaril, njegovega Sina Jezusa Kristusa, ki je svet odrešil in Svetega Duha, ki deluje v svetu še danes.
To je osova krščanske vere (katoliške, protestantske), ki se z muslimansko razlikuje že samo zaradi tega, ker oni ne priznavajo Kristusa kot boga ampak kot enega izmed prerokov.
Krščanstvo je vera v troedinega boga. Molitev z imenom nicejsko-carigrajska veroizpoved se začne z besedami: Verujem v enega Boga.... Torej je bog v kršanstvu EDEN, ki pa se pojavlja v treh različnih osebah. Problemi je torej imel prav, oboji verjamejo v enega boga in imajo enak cilj (poneumljanje ljudi, nabiranje denarja, premoženja in moči...)

ZdravaPamet
Prispevkov: 2842
Pridružen: 16.8.2004 19:41

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a ZdravaPamet »

=) napisal/-a:Rušit družbo, rušit Cerkev in ostalo religijsko nesnago, rušit šolstvo, kdor se zmoti bo obsojen! Dol z njim!!!
In potem, veliki mojster, s čim boš zidal?
Mislim, kako to, da še vedno smatramo vero, cerkev in ne vem kakšno moraliteto za fundacijo, temelje družbe. A ti resno misliš, da lahko kaj zidaš z vero, cerkvijo in šolstvom?

Uporabniški avatar
=)
Prispevkov: 444
Pridružen: 18.7.2004 22:28

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a =) »

basketas napisal/-a: Krščanstvo je vera v troedinega boga. Molitev z imenom nicejsko-carigrajska veroizpoved se začne z besedami: Verujem v enega Boga.... Torej je bog v kršanstvu EDEN, ki pa se pojavlja v treh različnih osebah. Problemi je torej imel prav, oboji verjamejo v enega boga in imajo enak cilj (poneumljanje ljudi, nabiranje denarja, premoženja in moči...)
Iz drugega stališča gledaš. Praktično je res vse eno in isto, vendar se je vprašanje nanašalo na "brate v veri", ki pa po nauku to niso.
ZdravaPamet napisal/-a:A ti resno misliš, da lahko kaj zidaš z vero, cerkvijo in šolstvom?
Na čem bi pa ti gradil družbo?
Družina je itak osnova, potem so tu že šolstvo, religija, mediji, država, delvno mesto.

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a problemi »

=) napisal/-a:Iz drugega stališča gledaš. Praktično je res vse eno in isto, vendar se je vprašanje nanašalo na "brate v veri", ki pa po nauku to niso.
Glede tega "bratje v veri" imaš prav, saj se ta fraza uporablja znotraj posamezne verske skupnosti. Bi moral uporabiti "bratje v veri v enega boga" (kristjani, judje, muslimani).
=) napisal/-a:Družina je itak osnova, potem so tu že šolstvo, religija, mediji, država, delvno mesto.
Osnova je posameznik (človek).
=) napisal/-a:Sploh pa je zgodovinsko dogajanje delo Cerkve ne pa posameznikove vere v boga.
S takim pogledom se pa ne morem strinjati. Kot bi rekla, da je zgodovinsko dogajanje (holokavst) delo nacistične stranke (institucije)ne pa posameznikove vere v nacizem. Če se dobro spomnim, je pomenila, v prvih krščanskih skupnostih, beseda "cerkev", druženje vernih ljudi, prepevanje svetih pesmi, itn.... Cerkev so ljudje, ki jo sestavljajo.

ZdravaPamet
Prispevkov: 2842
Pridružen: 16.8.2004 19:41

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a ZdravaPamet »

=) napisal/-a:Na čem bi pa ti gradil družbo?
Družina je itak osnova, potem so tu že šolstvo, religija, mediji, država, delvno mesto.
Ne vem, kaj naj rečem na to. Ta stavba ne bo zdržala prodora v vesolje. Mislim pa, da je daleč stran od nekega spodobnega koncepta prihodnje družbe, ki bo zelo verjetno črpala svoje spoznanje iz Narave in ne iz svetih spisov in od prerokov. Prav tako ne bo obremenjena s temeljenjem v družini, ki ljudi bolj razdvaja kot pa povezuje. Če družino sestavljajo osebki z istimi starši, potem v te skupine lahko šteješ ogromna števila ljudi. Ločuje jih to, da so eni že umrli, drugi ne. Zakaj bi morala postavljati družino na dno, ko pa je družina vendarle vse človeštvo.

Družbo prihodnosti bi bilo potrebno graditi na bolj univerzalnih rečeh. Šolstvo, religija, mediji, država, delovno mesto so daleč od univerzalnih, so posebne reči v tem obdobju razvoja človeškega rodu. Šolstvo bo nemara ostalo, ampak to je inštrument za izobraževanje, ne znanje samo; torej irelevantno pri temeljenju. Vprašanje je, kako bo z Državo. Mislim, da bo tudi ta pojem začel bledeti.

janezsJohn
Prispevkov: 3
Pridružen: 22.10.2009 13:20

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a janezsJohn »

Jaz mislim, da bomo lahko zapustili zemljo in potovali velike razdalje med galaksijami, samo v elektronski obliki.
Torej, ko bomo šloveške možgane lahko spravili v računalnik in jih v elektronski obliki vstavili v mehansko bolj odporno telo, bomo sposobni selitev.
Jas samo upam, da bo sex po tem isti:)

ZdravaPamet
Prispevkov: 2842
Pridružen: 16.8.2004 19:41

Re: Bomo kdaj zapustili Zemljo?

Odgovor Napisal/-a ZdravaPamet »

Jaz bi upal, da bo boljši.

Odgovori