Zanima me, če bi bil kak kemik pripravljen malo bolj podrobno razložiti anomalijo vode s kemijskega stališča. (ali vsaj priporočiti kakšno dobro knjigo, lahko tudi v angleščini)
Prebral sem kar nekaj gradiva in dobro vem kaj je anomalija vode, da gostota od 4 stopinj celzija navzdol ne narašča ampak pada ... Vendar glavno vprašanje ki me muči je Zakaj je temu tako? Verjetno je vse povezano s kemijsko sestavo, kar pa ni ravno moje področje in mi ni čisto jasno. Zakaj je torej pri vodi tako (za razliko od drugih snovi), da s padanjem temperature gostota vode narašča do +4 stopinje celzija, nato pa gostota pada oz. se manjša.
Anomalija vode
Re: Anomalija vode
Geehard Staguhn - V iskanju najmanšega delca
Tukaj boš najdel odgovor, sem prebral knjigo, moram jo pa šeenkrat, zdej se mi je polegl znanje, zdej ga pa morm še bolj podrobno razumet.
Bom pa preštudiral to temo pa napisal odgovor.
Tukaj boš najdel odgovor, sem prebral knjigo, moram jo pa šeenkrat, zdej se mi je polegl znanje, zdej ga pa morm še bolj podrobno razumet.
Bom pa preštudiral to temo pa napisal odgovor.