Evolucija človeka

Človek kot stroj, o flori in favni...
Franko
Prispevkov: 174
Pridružen: 15.1.2003 23:35

Odgovor Napisal/-a Franko »

Odgovor si že sama napisala. :) => ¤Love is the message¤ oz. Love is the path :)

bing bang

Odgovor Napisal/-a bing bang »

ko bo clovek ugotovil, da je za planet zemlja potrebno eno vesolje in posledicno iz tega stvarjenje inteligence bo prislo do odlocitve-medgalakticni referendum-51%za..torej big bang bo... :twisted:

Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Do prehoda človeka v digitalen svet bo prišlo verjeto okoli 2020-2030.

Prepare yourself for the ride of your life

Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Hum, nekoč (ene 5, 6 let nazaj) je bilo novo leto. Frend je mel špinel in sem probal narest dva dima, da vidim v čem je štos. Puf! Obležal, konec novga leta.
Pa pride drug dan, se vsedem v avto in grem domov spat. Ampak tista hudičeva reč še kar "fleša" in tako napol v spanju se mi odvrti en full-lenght Sci-Fi film z vsemi dialogi pa to...
Pa se mi ne da pisarit, bom pa za zabavo sam na kratko opisal te sanje, ker se mi zdi dobr materjal za kako ala Matrix varjanto.
(Malce "spominja" na krščansko vero, čeprav jo osebno globoko preziram.)

Tip živi v samostanu (ne vem zakaj ravno samostan, ampak OK).
Nč, briga se zase tako kot tist majstr v matrici in karnaenkrat federalci in vojska obkolijo samostan, vdrejo notr in zbezljajo tipa ven.

Pa tip vpraša kaj jim je, da so se spravli na njega, pa mu tile pravijo, da v interesu človeštva in ostalih bitij ga - žal - morjo skenslat s sveta.
Pa tipu čist nč ni jasno pa sprašuje naprej, oni pa razlagajo, da se je vesolje začelo na robovih sesuvat. In sesuva se v naši smeri. Da vir te rušilne energije izhaja ravno iz tega samostana. In da so po dolgem opazovanju ugotovili, da je vir ravno on.

Pa njemu še manj jasno. Pa ga vprašajo, če ve zakaj on sploh nima nobenih reproduktivnih organov. Pa pravi, da je očitno genetska napaka, zaradi tega problema je tudi našel zatoćišče v samostanu.
Pa federalci, da žal ni tako enostavno. Nima organov zato, ker se je z njim evolucija končala in razmnoževanje ni več potrebno.

Tip v smeh, gleda okrog kje je skrita kamera pa to, federalc pa nadaljuje razlago in pravi:
"Poznate, Darvinovo teorijo in veste, da je edini namen življenja razvijanje, izpopolnjevanje in prenašanje genov. Vse to ima en namen: ustvariti popolno bitje. Evolucija je proces razvoja, vesolje ni nič drugega kot maternica v kateri se ustvarjajo popolna bitja - bogovi"

Dobro, bla bla bla, zgodba teče dalje, na koncu pa tip verjame federalcem in popusti. Pravi, da ni treba, da ga oni skisajo, da če njegova smrt lahko zaustavi rušenje vesolja in smrt vseh ostalih bitij, si bo kar sam vzel življenje. Nakar sledi nekaj ganljivih prizorov, besed in muzike nakar tip fenta sam sebe.

Vendar, ko je to naredil, je zapolnil edino vrzel, ki je še manjkala, da bi postal popoln: to da se je žrtvoval za vse ostalo življenje.
V tistem trenutku se vesolje sesuje in on se rodi kot Bog.

:lol:


MP002

moderator
Prispevkov: 165
Pridružen: 5.2.2004 10:01

Odgovor Napisal/-a moderator »

Prosim, da imate v prihodnje pri svojih prispevkih v mislih, da je Kvarkadabrin forum namenjen pogovoru o znanosti.

Franko
Prispevkov: 174
Pridružen: 15.1.2003 23:35

Odgovor Napisal/-a Franko »

V oči me je zbodlo tole

Koda: Izberi vse

Malce "spominja" na krščansko vero, čeprav jo osebno globoko preziram
Za moje pojme ćlovek sploh ne ve kaj prezira.

Roman
Prispevkov: 6598
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Pa tudi tega ne, kaj spoštuje, ljubi ali obožuje.

Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

moderator: se opravičujem, vendar se mi ni zdelo, da bo moj post po vsebini in nivoju preveč odstopal od ostalih, razen tega da je napisan v obliki zgodbe, pa ne zgolj zaradi zanimivosti, pač pa tudi zato, da se na drugačen način zastavi vprašanje "kam gredo naši geni".
Vprašanje je nujno filozofsko in interdisciplinarno, kot marsikatero drugo vprašanje o vesolju.

Franko in Roman: tudi vama se opravičujem, če sem vaju slučajno (s citirano izjavo) užalil, kar ni bil namen. Vseeno pa se mi zdi, da sta zapretiravala v hitrosti vajinih sklepov.

MP002

Franko
Prispevkov: 174
Pridružen: 15.1.2003 23:35

Odgovor Napisal/-a Franko »

zastavi vprašanje "kam gredo naši geni"
Hja, narava ima svoj način(preživetje najmočnejšega). Sem pa bral nek članek(ni bil v znanstveni reviji) o moškem genu Y, da naj bi izginjal al nekaj podobnega...ne vem no, lahko da je samo trač.

Mojca
Prispevkov: 16
Pridružen: 26.12.2004 14:15
Kraj: Maribor
Kontakt:

Lep pozdrav vsem skupaj!

Odgovor Napisal/-a Mojca »

Tu je nekaj o evoluciji na splošno, kar bo nekomu mogoče pomagalo ustvariti si neko mnenje.

Grobo gledano evolucija poteka tako, da bolj ali manj naključno nekje v genomu nastane mutacija (sprememba zapisa v DNK). Možnosti nato je več. Lahko se ta mutacija ohrani tako da se taka celica deli naprej, ali pa jo popravljalni mehanizmi v celici popravijo. V večini primerov je takšna mutacija negativna in je organizem ne more prenesti naprej na naslednje generacije in sčasoma se odstrani iz populacije. V zelo redkih primerih pa se lahko pokaže za pozitivno in takšen organizem jo prenese na naslednje generacije in mutacija se lahko ohrani v populaciji. Večina mutacij pa je nevtralnih in se lahko ali ohranijo (fiksirajo), ali pa ne. Stvar je bolj ali manj naključna. Če zdaj to gledamo skozi daljša časovna obdobja, med generacijami nastajajo drobne razlike. In zakaj do tega sploh prihaja? Dejstvo je, da nismo izpostavljeni konstantnim pogojem in ta proces nam omogoča prilagajanje na manjše ali večje spremembe v okolju. Večja kot je genetska variabilnost, več možnosti imamo za preživetje. Če bi se evolucija zaključila, bi to vodilo v neizogiben propad organizma.

Res je tudi, da bolj kot je nek organizem kompleksen, težje se prilagaja, in bolj počasi vse skupaj poteka.

Moje mnenje je, da se evolucija človeka ne bo nikoli končala, razen v primeru izumrtja. Pa še nekaj. Mogoče res veliko ljudi misli, da smo najinteligentnejša bitja na zemlji, ampak definitivno pa nismo najbolje prilagojena in prilagodljiva na okolje in spremembe v okolju. Če samo pomislite za koliko miljonov let evolucijske prednosti imajo bakterije pred nami, boste videli da smo mi v bistvu šele prišli in imamo šele zelo zelo kratko evolucijsko zgodovino za sabo...

Upam da razumete, da je moj opis evolucije zelo poenostavljen! Tu vzadaj se namreč skriva cela znanost :D

Uporabniški avatar
powerslave
Prispevkov: 68
Pridružen: 26.12.2003 22:11

Odgovor Napisal/-a powerslave »

...ja cela znanost,...taksna raziskovanja molekularne biologije so pripeljala do stevilnih ugotovitev, vendar je nivo se vedno atomarni.
Veliko pise v: Molecular Biology of the Cell:Bruce Alberts, Dennis Bray, Julian Lewis, Martin Raff, Keith Roberts, James D. Watson


Je pa bilo tudi ze znanstveno dokazano, da lahko vsak posameznik vpliva na samo strukturo DNA. Znanstveni poizkus, kjer so zraven mojstra Zena med meditacijo polozili rakave celice prostate, je pokazal, da je bila njihova rast inhibirana in je celo tezila k regresiji!!!


We know that for every thought, feeling and emotion that we create, there is a chemistry pattern in our bodies that reflects this thoughts, feelings and emotions. So if your thoughts are loving and happy your DNA mirrors the joy and happiness. In case of HIV children, not knowing of the virus and having an emotional stable happy environment the DNA reflected the happiness and changed its expression of the immune system. For the first time in research at the Heart-Math Institute of California digitally measured thoughts, feelings and emotions and found they have a direct linear effect on the quality of the DNA and the human immune system.

Another way to describe this is through the 64 codons that are possible in the DNA but only 20 of these are presently being used. Some scientists believe that these HIV children could possibly be using 24 codons. The children simply lived the life, the innocence and joy of being a child and the belief system present had no place for the HIV virus. Over a few years the body responded and the DNA mirrors the joy of the child and the virus had no place for expression.

The child simply transcended what the virus meant. By the time the child goes to pre-school, about 4 years old, the tests for the virus was negative and was completely gone from the child's body. What this means is that we have the power simply changing the way we think, feel and our emotions, by changing this we are changing the DNA.

Gregg Braden

Painkiller
Prispevkov: 9
Pridružen: 17.2.2005 21:07

Re: Very soon...

Odgovor Napisal/-a Painkiller »

TechnoShaman Level 3 napisal/-a:Ufa... my favorite topic :mrgreen:

Moja groba ocena (tko od oka) pravi, da se človeška evolucija konča približno 21. Decembra 2012 ob 21:12:22 (plus-minus ena sekunda). :P .. ok šalo na stran, glede ure mal blefiram.

Nekaj silnic, ki kažejo tja:
  • Tehnološka singularnost - trenutek, ko nastopi "učenje" (lahko tudi tak AI) z nekončno hitrostjo in bomo vedeli vse kar se vedet da.
  • End of Time by Maya - Mayi imajo zanimiv koledar, ki se konča ravno na ta dan.
  • TimeWave Zero - Fraktalna valovna funkcija. Povezava mayskega koledarja s kitajskim I-Ching (the book of changes), ki jo je iznašel Terrence McKenna ter naj bi bil "čas sam". Konvergira, oči-vidno zakaj, na omenjen dan.
  • Konec z Zemljinimi naravnimi resorsi - študija porabe nafte in drugih dobrin zemlje naj bi pokazala, da bomo leta 2012 izčrpali Zemljo.
  • Galactic Equinox - naš sončni sistem prečka galaktični ekvator. Field-Reversal, Pole-Shift,... naslednja ledena doba.
  • Spontaneous Enlightenment - jst popizdim nad vojnami na svetu in se odločim, da grem raj pogledat kako se majo v Q-continuumu. ;)
(ok, zadnje alineje ni treba jemat tolk resno...)

Vprašanja dobrodošla. 8)
jst pa mislim, da je tole glede leta 2012 samo tako čudno naključje. Ledene dobe nikakor ne bo čez 7 let, ker tako hitro to pač ne gre, mam prav?
glede nafte in drugih reči... Pod morjem jo je še dovolj za naslednjih 50 let, so izračunalni pred kratkim...
Če bo človeštvo hotelo preživet, bojo pa res mogl skp držat, ne pa da se stalno ene vojne ponavlajo.... Predstavlite si še eno jedrsk vojno...Že sam to ma loh usodne posledice... Sej vrjetn usi veste kašne bi ble posledice[/img]

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

Še eno jedrsko vojno? A sem kaj prespal? :D

Torej itak nimamo šanse za preživetje ker nikoli nebomo znali držati skupaj kot človeštvo. Vojne se bodo ponavljale, ne moreš kaj dosti proti temu. Upam samo, da bo, ko se bomo (ljudje) dokončno zradirali, še možnost življenja za več bitij na tem planetu- poleg ščurkov, podgan in škorpijonov :?

Uporabniški avatar
sstone
Prispevkov: 180
Pridružen: 30.11.2004 0:05

Re: Very soon...

Odgovor Napisal/-a sstone »

TechnoShaman Level 3 napisal/-a:Ufa... my favorite topic :mrgreen:

Moja groba ocena (tko od oka) pravi, da se človeška evolucija konča približno 21. Decembra 2012 ob 21:12:22 (plus-minus ena sekunda). :P .. ok šalo na stran, glede ure mal blefiram.

Nekaj silnic, ki kažejo tja:
  • Tehnološka singularnost - trenutek, ko nastopi "učenje" (lahko tudi tak AI) z nekončno hitrostjo in bomo vedeli vse kar se vedet da.
  • End of Time by Maya - Mayi imajo zanimiv koledar, ki se konča ravno na ta dan.
  • TimeWave Zero - Fraktalna valovna funkcija. Povezava mayskega koledarja s kitajskim I-Ching (the book of changes), ki jo je iznašel Terrence McKenna ter naj bi bil "čas sam". Konvergira, oči-vidno zakaj, na omenjen dan.
  • Konec z Zemljinimi naravnimi resorsi - študija porabe nafte in drugih dobrin zemlje naj bi pokazala, da bomo leta 2012 izčrpali Zemljo.
  • Galactic Equinox - naš sončni sistem prečka galaktični ekvator. Field-Reversal, Pole-Shift,... naslednja ledena doba.
  • Spontaneous Enlightenment - jst popizdim nad vojnami na svetu in se odločim, da grem raj pogledat kako se majo v Q-continuumu. ;)
(ok, zadnje alineje ni treba jemat tolk resno...)

Vprašanja dobrodošla. 8)
Zemljinih naravnih resorsov ne bo konec do 2012, to 100% ne, maji so mrbit pisali koledar in so preden so propadli in odmrli uspeli sproti napisat samo do leta 2012(al pa so samo do tam prišli, ker so itak vedli da jih ne bo več takrat, tako kot nas ne bo najbrž do 45783487 n.š.), o kaki povezavi majskega koledarjs s kitajskim govorimo, če se takrat konča. Zaradi "šiftanja" polov pa res ne bo prišlo do ledene dobe, če bo do nje prišlo bo prišlo po naravni poti in ne kr v enem dnevu, seveda jo mi lahko pospešimo in naredimo hujšo z našim pridnim onesnaževanjem, ampak vseeno ne kr čez noč. Če se bo zgodilo pa se pač bo, ma jaz močno močno dvomim.

Jah, kaj naj rečem, v neskončnost najbrž ne bomo mogli živet, razen, če vesolje nima začetka, potemtakem mogoče tudi konca nima. Vse je prišlo in odšlo oz. se razvilo v nekaj naprednejšega. Kaj pa smo mi toliko posebnega(razen to da smo daleč največji bebci in da se šolamo, delamo ko zmešani do penzije in pol umremo), da bi živeli večno. Jaz upam, da bom lahko še vsaj naslednjih 20 let lahko vozil turbodizla in užival v klimatizirani kabini, pol bo pa že cajt za kako letečo stvarco mogoče.
DIESEL forever :lol: :lol: :lol: :lol:
Aja in seveda užival med lizanjem sladoleda(to je essential).

Roman
Prispevkov: 6598
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Napovedovanje konca sveta je bilo vedno moderno, še posebej ob koncu kakega tisočletja (in to ravno po našem koledarju). Eni radi strašijo, drugi so radi prestrašeni.

Poučen je primer s skupinama "Težki časi" in "Zeta talk", ki so napovedali zamenjavo polov in druge kataklizme za maj 2003. Ni tega nihče opazil? Njihovi ostanki še vedno strašijo po netu:
http://www.zetatalk3.com/thub.htm
http://www.zetatalk3.com/slovene/thub.htm

Odgovori