Venus Project

Argumentirane razprave o filozofskih vprašanjih.
Roman
Prispevkov: 6486
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Re: Venus Project

Odgovor Napisal/-a Roman »

Nikomur ne dajem niti ne jemljem možnosti izbire. Aktiven sem takrat, ko obstaja možnost, da se kaj spremeni na bolje. Z nemogočim pa se niti ne želim ukvarjati.

silvester1234
Prispevkov: 389
Pridružen: 30.3.2010 11:01

Re: Venus Project

Odgovor Napisal/-a silvester1234 »

Družba mora biti le dovolj nerazvita (džungelski indijanci...), pa že živi ta projekt. Ko pa pridemo v območja civilizacije, pa udari vsa degeneriranost,
ki jo le-ta prinese s seboj. Domorodci dajo take ljudi v osamo, oz. jim pomagajo, če se da. Vsekakor jim onemogočijo njihov vpliv na zdravje družbe.
T.i. civilizirani ljudje, pa degenerikom mnogokrat omogočijo politični, ali pa ekonomski vpliv. S tem se veča kritična masa le-teh, kar seveda
reflektira v sodobnih družbah. Denar je eno od sredstev vpliva, ki se mu civilizacija ne more upreti. Samo motivi uporabe so različni, imajo pa
skupni imenovalec:"Ljubezen do denarja". Zato, pa so zelo majhni izgledi, da se bo človeštvo znebilo denarja, vsekakor pa ne v doglednem času.

Uporabniški avatar
Kaibutsu
Prispevkov: 39
Pridružen: 21.5.2010 18:12

Re: Venus Project

Odgovor Napisal/-a Kaibutsu »

Mogoče mi ni čisto jasno, za kaj gre. Mi lahko nekdo razloži v čem je razlika med idejo tega projekta in idejo anarhije, poleg fancy vzdevka?

Uporabniški avatar
Marko008
Prispevkov: 35
Pridružen: 9.9.2009 21:53
Kraj: Ruše

Re: Venus Project

Odgovor Napisal/-a Marko008 »

Čeprav koncept in ideja ni slaba,samo je Jacque Fresco že res stari dodl,ima 95 let.Kdo ga bo pa pol vodil naprej.
Ker v družbi brez denarja+na surovinah izdelana ekonomija bi mi kar pasala in ne smao meni pomojem kar vsakomur,nič več skrbi z denarjem,živcev in srca,politikov in njim nezaupanja.Čeprav bi rad imel še kakšno delo zraven,bi vsaj imel mir.Danes si zelo lahko revček,težko bogataš,bogataši se plazijo okrog revežev in reveži okrog bogatašev,vsak dobi kaj rabi..

Današnja družba nebi rekel,da je slaba,ampak je korupcija in pohlep prevelik,preden se takšen svet lahko uresniči,bo treba te dve stvari prvo ljudem izbit iz glave.

Odgovori