Eksplozija v Tangusku-Sibirija

Zanima me...
AlexUS
Prispevkov: 134
Pridružen: 25.3.2005 14:50
Kontakt:

Eksplozija v Tangusku-Sibirija

Odgovor Napisal/-a AlexUS »

Lep pozdrav!

Zanima me kaj si mislite o tej eksploziji ki se je zgodila v letu 1908?
Čeprav je bilo napisanih veliko razlag, se mi zdi da so vednomer zadeli v prazno.
Zakaj?
Dejstvo je da v letu 1908 niso poznali atomskega orožja oz. orožja ki bi privedlo do tako močne eksplozije.
Prav tako bi težko vključil kakršno koli razlago v zvezi z padlim NLPjem.
Tudi razlaga o padlem meteorju sem mi zdi čedalje bolj nesmiselna.

Zakaj temu primeru takrat ni nihče posvetil pozornosti?
Raziskave so se začele šele leta 1921!
Kaj pa udarna svetloba?
Tiste dni so v Londonu ob polnoči lahko ob naravni svetlobi prebrali Times, nočne fotografije Stockholma in nekaterih ruskih mest pa so bile videti take, kot bi jih posnel sredi dneva.

Sam imam nekaj razlag katere bom posredoval 14 dni po objavi te teme.
Vesel pa bom vsakršnega komentarja in vaših razlag!
:D

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

Razlage bom komentiral, ko jih bom prebral. Prav, pa čez 14 dni.

Uporabniški avatar
KLEMCH
Prispevkov: 31
Pridružen: 28.3.2005 14:43
Kraj: Zagorje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KLEMCH »

Če je bila eksplozija tako močna da je osvetljila oddaljeni London in ljudje danes ne vedo nič o tem sumim da je tu nekdo nekaj prikril.Vidim možno zaroto.

Uporabniški avatar
Aniviller
Prispevkov: 7263
Pridružen: 15.11.2004 18:16

Odgovor Napisal/-a Aniviller »

Mislim, da kamorkoli pogledas, vidis razlago, da je padel asteroid, celo velikost (~100m) navajajo. Poleg tega se zdaj nimamo naprave, ki bi oddala toliko energije.
<--Sem slisal tudi, da je moznost da je nekdo delal elektricne poskuse na atmosferi ampak se mi zdi malce pretirano. Bi bilo najbolje da nekdo napise, ce kaj ve!-->

AlexUS
Prispevkov: 134
Pridružen: 25.3.2005 14:50
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AlexUS »

Lep pozdrav

Vidim da ni nekega velikega interesa spoznati resnico o tem fenomenu.
Očitno je mnoge prepričala teorija o padlem asteroidu, druge o padlem NLPju...
Ne dolgo nazaj, so ruski znanstveniki ugotovili, da bi naj leta 1908 padla vesoljska ladja zunajzemeljskih bitij. Na mestu, kjer naj bi bilo središče udarca, bi naj odkrili predmet za katerega trdijo da je ostanek plovila. Znanstveniki, člani tangujskega društva za vesoljske pojave, so skrivnostno najdbo poslali v analizo v sibirsko mesto Krasnojarsk, kjer naj bi potrdili njihove ugotovitve.

Moja razlaga skrivnostnega udarca 1908. Sam sem jo poimenoval "Etrova eksplozija"(kaj več o Etru pa drugič, na drugem forumu). Teorijo(če ji lahko tako rečem) sem napisal leta 2000.

(Tangusk, Sibirija, 30.6.1908)
-Vednomer se pojavlja vprašanje o veliki eksploziji v Tangusku. Ljudje ki poznajo ta dogodek, si ne znajo predstavljati, kaj je povzročilo to eksplozijo. Govorilo se je, da bi naj bil meteor, NLP, atomska bomba ali še kaj bolj absurdnega. Atomsko bombo lahko kar izpustimo, saj je takrat, še niso poznali.
-Najnovejše raziskave so pokazale, da bi naj to eksplozijo povzročil majhen komet ali meteor in ne vesoljsko plovilo ali črna luknja, kot so sprva nekateri mislili. Profesor Alex Zolotov(vodja odprave v Tangusko leta 1908) je izračunal, da je moral imeti neznani predmet, kakršenkoli je že bil, dobrih 40 metrov premera, da je eksplodiral pet kilometrov nad tlemi in da je imela eksplozija moč štiridesetih megaton, kar je dvatisočkrat več kot v Hirošimi.
Že od samega začetka se mi je zdel odgovor malce prelahek, a se mi je kasneje nasmehnila sreča.
-Odgovor na samo vprašanje o veliki eksploziji v Tangusko, sem dobil povsem naključno z interneta. Dokument sem imel kar dolgo na računalniku, tudi samo vsebino celotnega dokomenta sem poznal, a sem ga šele sedaj uvidel. Da ne bom prehiteval z odgovorom na skrivnostno uganko, se najprej spomnimo na dan eksplozije in na reakcijo ljudi.
-Tridesetega junija 1908 so prebivalci vasice Nižne-Karelinsk v osrednji Sibiriji na severo-zahodni strani neba nenadoma opazili dolgo modrikasto belo črto. Črta, ki je bila sprva samo majhna svetla točka, se je daljšala in daljšala, dokler ni po desetih minutah segala že čez celo obzorje. Ko se je spustila do tal, se je spremenila v grozeč oblak črnega dima. Nekaj sekund zatem je odjeknila strahovitna eksplozija, od katere so se tresle hiše. Prestrašeni vaščani so popadali na kolena, misleč, da je nastopil dan poslednje sodbe. Njihov odziv ni bil prav nič pretiran, saj so bili priča največji znani naravni katastrofi v vsej zemeljski zgodovini(kolikor so jo pač takrat poznali). Če bi predmet, ki je povzročil tako imenovano »veliko sibirsko eksplozijo«, na zemljo padel nekaj ur prej ali pozneje, bi mogoče pristal na kakšnem gosteje poseljenem območju in povzročil na milijone smrtnih žrtev.
Čeprav je bila vasica Nižne-Karelinsk več kot tristo kilometrov oddaljena od »mesta padca«, je bila eksplozija tako silovita, da je s streh metalo opeke. Transsibirski vlak se je ustavil, ker je bil strojevodja prepričan, da je iztiril, seizmografske naprave v mestu Irkutsk pa so zabeležile trk, ki je spominjal na močan potres. Tako vlak kot mesto, sta bila od eksplozije oddaljena kakih 1300 kilometrov. Njegov udarni val je kar dvakrat obkrožil Zemljo, preden je zamrl, na vreme severne poloble pa je še dolgo opazno učinkoval. Tiste dni so v Londonu ob polnoči lahko ob naravni svetlobi prebrali Times, nočne fotografije Stockholma in nekaterih ruskih mest pa so bile videti take, kot bi jih posnel sredi dneva.
Najbolj je bilo čudno v zvezi z sibirsko eksplozijo, da ji nihče ni posvečal posebne pozornosti. Sibirski časopisi so sicer poročali o padcu neznanega predmeta, toda drugam se novica ni razširila. Vremenoslovci so se čudili nenavadnim vremenskim pojavom, a niso našli vzroka zanje. Ta dogodek so začeli raziskovati šele leta 1921, ko je Lenin izdal ukaz, da mora Sovjetska zveza postati vodilna znanstvena velesila v svetu.
-Prebrali ste lahko da se je dogodek zgodil leta 1908, a raziskovati so ga začeli šele leta 1921. Edino vprašanje je, kako so ljudje(npr. v Londonu) sprejeli ta neverjeten dan oz. dneve brez začudenja?! Največje presenečenje je ta odstavek: »Tiste dni so v Londonu ob polnoči lahko ob naravni svetlobi prebrali Times, nočne fotografije Stocholma in nekaterih ruskih mest pa so bile videti take, kot bi jih posnel sredi dneva.« Obnašanje je bilo kot bi ta pojav bil le del narave, kateri se pogostokrat pripeti(A NAŽALOST NI, BIL JE HUJŠI KOT KADARKOLI PREJ!).
Po letu 1921, je bilo veliko zanimanje za to neverjetno eksplozijo, a niso našli odgovora. Pisali so razne teorije a so bile več-manj sprejete.
V spodnjem odstavku pa opisujem le nekaj ključnih delov dokumenta ki sem ga naključno odkril. Spodaj napisano je le del podobnosti in logičnosti, ki naj bi sovpadal z prej navedenim primerom(veliko eksplozijo). Napravo, ki bi naj povzročila takšno veliko eksplozijo naj bi odkril Nikola Tesla.
-…Poskus z tako veliko količino energije, bi lahko bil zelo nevaren. Toda izračuni so pokazali, da je Luna bila na njeni prejšnji poziciji, etrov objekt lahko udari Sibirijo, toda ljudje živijo tam. Šel sem v knjižnico in začel preučevati informacije naseljenosti Sibirije. Informacij je bilo zelo malo, toda kakorkoli že, videl sem da tukaj ni skoraj nič ljudi. …
…Če bi jaz naredil napako v mojih izračunih, bi lahko etrov objekt energije udaril vzhodneje. Zaradi tega nisem bil v labarotoriju, ampak dve milji ven iz tega mesta. …
…Edina razlika je ta, da je bliskajoča žoga vidni objekt etra. Vidljivost bliskajoče žoge je flourestenčna, ki se razprostrira po zraku. …
…Ko sem se vrnil, sem labaratorij našel nedotaknjen, tu je bil le močan vonj po ožganem v ozračju. In zopet sem bil presenečen, da nisem poznal rezultatov mojega poizkusa. In šele kasneje sem bral o nenavadnem fenomenu v časniku, in dojel kakšno nevarno orožje sem ustvaril. Seveda sem pričakoval da bo zelo velika eksplozija. A to ni bila eksplozija-bila je prava katastrofa! Po tem poizkusu sem se odločil da bom obdržal ta dogodek skrit dokler ne umrem. …
…Jaz sem celo hvaležen Einsteinu in ostalim zaradi tega ker s svojimi teorijami vodijo človeštvo stran od te nevarne poti kateri sem sledil. In mogoče je to njihova edina zasluga. Predvidevam da čez sto…
-Podobnost prvega in drugega članka je definitivna. Resda pri drugem članku ni nikjer datuma a to ne predstavlja problema, ker od leta 1908 do leta 1928 ni bilo nobenega podobnega fenomena(razen kasneje, ko so na severnem polu in južnem polu ter v tihem morju preizkušali atomske bombe). Ko je bila knjiga najdena je bila stara, preperela in napis je bil zelo slabo viden(tudi dokaz starosti, da ne gre za trik nekega manijaka).
-S tem lahko na kratko zaključimo to skrivnost, da je za eksplozijo kriv nori načrt Nikola Tesle. Vse to pa je le del nekakšne nove teorije(kakršne še nisem nikjer zasledil) o »Velikem poku v Tangusku«!

:D

Uporabniški avatar
KLEMCH
Prispevkov: 31
Pridružen: 28.3.2005 14:43
Kraj: Zagorje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KLEMCH »

A nam lahko posreduješ še nekaj informacij o tem orožju? Pa malo bolj razloži.Ker drugače ne bom nič razumel :(

Uporabniški avatar
Pentium
Prispevkov: 431
Pridružen: 10.11.2003 19:59
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pentium »

Oh, Tesla... Kaj vse so mu že in mu še bojo pripisali?

1. Zakaj se je umaknil 2 milji stran od laboratorija, če je eksplozija pretresla celo Sibirijo?
2. V laboratoriju je bil vonj po zažganem... Hočeš reči da je "bombo" upravljal iz laboratorija?
3. Če je bil London osvetljen, bi verjetno kdo kaj posumil.
Jaz sem celo hvaležen Einsteinu in ostalim zaradi tega ker s svojimi teorijami vodijo človeštvo stran od te nevarne poti kateri sem sledil.
Stari dobri znanstveniki. Malo verjetno, da je posvetil celo življenje izumljanju nečesa, kar je poskušal kasneje skriti.

Kdo je napisal tisti dokument? V katerem jeziku je? Kje si ga naključno našel?

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

Sam sem jo poimenoval "Etrova eksplozija"(kaj več o Etru pa drugič, na drugem forumu).
Upam, da ni govora o etru (t.i. odlikovanem koordinatnem sistemu), katerega je enkrat za vselej ovrgel Michelson-Morleyev eksperiment. :D

max
Prispevkov: 10
Pridružen: 25.6.2005 15:49

Odgovor Napisal/-a max »

dobra oddaja o Tanguski je bila na Discovery-ju pred kakega pol leta.
Možne teorije so glede na posledice, ki jih je povzročil ,padec meteorita ,ki je eksplodiral v zraku in eksplozija naravnega plina, katerega je v okolici veliko.

AlexUS
Prispevkov: 134
Pridružen: 25.3.2005 14:50
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AlexUS »

Pred kratkim sem gledal oddajo o eksploziji v Tangusku leta 1908(zadnje informacije).
Prvo kar me je razveselilo je to, da so ovrgli misel o padcu meteorita. Eksplozijo v Tangusku so povezali z atomsko eksplozijo v Hirošimi in Nagasakiju. Seveda leta 1908 niso poznali atomske bombe, tako da je tudi ta teorija zaključena(čeprav večina vojaških-znanstvenih iznajdb pridejo v javnost-če sploh pridejo-šele po preteku 30/40 let).

Sem pa izvedel da je neka posebna skupina raziskovalcev, ki so šli raziskovati bolj na svojo roko, šla iskati na kraje kjer drugi niso. Se pravi izven območja poka, kjer so našli del meteorita, ter del nekega neznanega predmeta. Tako so potem zaključili, da bi naj zares letel proti zemlji ogromen meteorit, ki bi lahko dobesedno uničil zemljo. Ko se je približal na (x) km se je v njega zabila neznana sonda, ki je povzročila eksplozijo meteorita. Meteorit se je razdrobil ter povzorčil vidne posledice, pri udarcu pa se je sprostila svetloba, katera je bila vidna 3 dni(kjer so lahko v Londonu ob polnoči brali časopis kot podnevi). Teorijo so zaključili, da bi naj nad človeštvom bdela neka izvenzemeljska oz. nam neznana nacija ki bi naj zaščitila človeštvo pred katastrofo.

Koliko je v tem resnice, pa tudi sam ne vem.
Saj veste, tudi če so trdni dokazi kateri ne sovpadajo v človeško prepričanje(znanost), jih je nemogoče vmestiti v javne razlage.

Sam pa še vedno najbolj verjamem v teorijo, ki sem jo zapisal na začetku tega foruma.
Zakaj? Ker je logična, sprejemljiva, ter sovpada v zapiske, ki so bili napisani nekje v času eksplozije.

Roman
Prispevkov: 6600
Pridružen: 21.10.2003 8:03

Odgovor Napisal/-a Roman »

AlexUS napisal/-a:Prvo kar me je razveselilo je to, da so ovrgli misel o padcu meteorita...
... kjer so našli del meteorita, ter del nekega neznanega predmeta.
To dvoje mi ne gre skupaj. Očitno je samo to, da ti je pri znanstvena fantastika zelo pri srcu.
Koliko je v tem resnice, pa tudi sam ne vem.
Ja, le kdo bi to vedel?
Saj veste, tudi če so trdni dokazi kateri ne sovpadajo v človeško prepričanje(znanost), jih je nemogoče vmestiti v javne razlage.
To pa ni res. Le poglej, koliko trapastih "znanstvenih" novic prihaja v javne medije. Proti lahkovernosti je znanost zares nemočna. Ljudje verjamejo, kar jim paše, dejstva in dokazi ne igrajo nobene vloge.

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 858
Pridružen: 3.1.2006 22:08

Odgovor Napisal/-a celica »

No prebral sem vse kar je tukej napisanega in se pridružujem Romanu.
Mam pa tudi svojo razlago,glede na pisanje ki ste ga pisali tukaj,ker primera ne poznam se nanašam na vaše informacije.
Možen je bil preskok medplanetarne energije ( v grobem - kot pri streli)seveda nisem ekspert samo razmišljam.Pri takih energijah se spremeni struktura materiala in je z lahkoto dobiti materiale kateri niso vsakdanji na zemlji.Da pa so bila mesta osvetljena - ne vem če je bilo to res,pa recimo da je bilo,je pa posledica neprevodnosti poti po kateri je ta energija prišla,verjetno je ob samem dotiku z zemljo prišlo do odboja te energije katera je ostala v nekaterih delih našega neba.Podobne materiale bi verjetno dobili pri zaporedni sprožitvi atomske bombe.Ok tolk.
Lp.

nejko
Prispevkov: 19
Pridružen: 15.12.2006 13:54

Odgovor Napisal/-a nejko »

Malo z zamudo, toda ta članek je bil objavljen v reviji Življenje in tehnika. Priložene so bile tudi slike. Če jih najdem jih pošljem.

Sicer pa je ta katastrofa tudi mene fascinirala saj je 30 megaton :?: :shock: veliko energije.

Drugače pa je moje mnenje tako, da je ta eksplozija bila naravnega vzroka ne pa kakšnega orožja ali nlp-ja.

NIKKI
Prispevkov: 743
Pridružen: 24.3.2006 20:22

Odgovor Napisal/-a NIKKI »

Moj prijatelj Korado Koroljevič s Hrvaške je sodeloval v ekspediciji na območje Tunguske. Nedvoumno so dokazali, da je šlo za eksplozijo meteorita visoko v atmosferi. Podobne eksplozije so še kar pogoste. Npr.. 8. februarja 1994 (glede letnice nisem prepričan) je prišlo do meteoritske eksplozije 20 km nad Genovo. Priča iz Istre je pravila, da je čutila toploto na roki! Če bi se to zgodilo na višini pod 10 km potem bi bila severna Italija zradirana. Na srečo je ozračje dovolj gosto, da ustavi manjše in manj goste kose!
Kogar te stvati zanimajo na preišče glasilo WGN od International Meteor Organization (IMO). Lepo prosim, da nehate s Woodoo science! :roll:

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

NIKKI napisal/-a:Lepo prosim, da nehate s Woodoo science! :roll:
Določenih osebkov (tudi na tem forumu) še tako očitni dokazi ne prepričajo. Kaj "čmo": Nekatere bolj kot eksplozija meteorita fascinira "preskok medplanetarne energije". :lol:

Odgovori