Medzvezdna potovanja

Prapok, vesolje, kozmologija, črne luknje...
Odgovori
Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11767
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a vojko »

Bargo je napisal:
Resnično se motim, uporabil sem napačen izraz Vojko. Se opravičujem. Vzamem nazaj tudi, da nimaš domišljije. V tej interpretaciji, pokaš od nje. Bojim pa se, da bova morala kakšno reči, kako razumeva domišljijo !
Opravičilo sprejeto. :lol:
Tale tvoja interpretacija Hawkinga je polna "domišljije". Včasih problemi napiše, da te umanjka ! V tem primeru si presegel samega sebe. Prvo si umestil veliko dodatka, v hawkingovo sporočilo, potem pa ta tvoj lasten dodatek delno ali v celoti zanikal. Tisti zeleni del, pa daje upanje !
Pa povejta že enkrat vidva s problemi vajino interpretacijo Hawkingovega videnja Stika civilizacij, ne da samo leporečita in po malem pljuvata okoli sebe! Kaj in kje sem se zanikal? Bodi konkreten in ne tavaj v megli!
Kaj naj rečem na tole. Vera govori iz tebe Vojko, to še najbolje opiše situacijo ! Seveda s tem ni nič narobe, saj smo vsi verni. Odkrito povedano, se skoraj v celoti strinjam z tvojim komentarjem na "interpretacijo"!
»Vera govori iz mene«? Ne poznam nobene Vere. Poznam pa Silvo, pa Felicitas, pa Eriko, pa… :lol:
Bega me edino prepričanost o korisnosti, vendar to je druga tema. Tvoja interpretacija pa je zelo sporna in jo lahko celo razumemo kot rasistično.
Lahko jo razumeš tudi kot seksistično, kaj jaz morem, če kar »pokaš od domišljije«… :lol:
Problem je, ker je Hawking napisal povsem neutralno in dovolil "domišlji svojo pot", žal je tvoja malce spominja na rasistično. Odkrito povedano, tudi jaz bi podobno zapisal, ko bi me naštaral problemi, bi se skril v mišjo lukno in se pošteno zamislil, kako lahko take bedarije pišem ! Potem pa podal zahvalo, da me je nekdo opozoril ! Hvala "problemi" ! Dobro se je učiti na napakah drugih !
Takšne komunikacije se lahko gresta kar vidva sama, kot sta se že šla. S slaboumnimi opletanji o »skrivanju v mišjo luknjo« in pisanju »bedarij« pa ti svetujem, da bodi zelo, zelo previden. Da si ne bom vzel časa in poiskal strani in strani takšnih imbecilnosti, ki so unikum na tem forumu in katerih nesporni avtor si ti in ti jih pred očmi zaprepadenih forumašev serviral na pladnju z modrim robom in kupo pelina zraven.
Tile zgornji dve povedi, pa si kar za hec napisal, a ne ?
Ne, nič ni bilo hecnega. Zakaj pa ti je šlo na smeh? :lol:

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11767
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a vojko »

NIKKI napisal/-a:
vojko napisal/-a:
Brez oproščanja: kratko a jedrnato, super!
Je to ZF novelo ekraniziral Tarkovski v Stalkerju? Odličen link, sem ga z navdušenjem prebral!
Ja, samo film je pretežno neuporaben! Knjiga je izredna in slovenski prevod je odličen.
Postati moraš pravi stalker in nabirati ništrce, paliličice tiktak, izogibati se moraš komarjevim plešam in veščini žolci itd..
Spet bom citiral H.G. Wellsa:
"Yet across the gulf of space, minds that are to our minds as ours are to those of the beasts that perish, intellects vast and cool and unsympathetic, regarded this earth with envious eyes, and slowly and surely drew their plans against us."
Ob tej priliki, še aktualen vic:
"ej! letos bo kometov k'k češ-so rekel dinozavri "
Knjige nisem bral, jo bom pa zdaj po tvojem namigu gotovo. Hvala!

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a problemi »

vojko napisal/-a:No, potem pa ostane samo druga možnost: boluješ za težjo obliko paranoje.
Sem mislil, da boš prebral bargov post, a vidim da etmu ni tako.

Nič zato, časa imam dovolja pa dajmno:

Ne bolujem za težjo obliko blodnjave motnje. Se pa strinjam, da po koncu te najine debate postavimo kakšno diagnozo, zna biti stvar resnično interesantna.
Zelo originalna pomisel. Bodi dober in mi razloži, zakaj si dal besedo »kopiranje« v narekovaje. Jaz to razumem kot nasprotje od kopiranja.
Napačno razumeš, namreč če bi v tvojem primeru šlo za kopiranje, bi stvar tu pša tam celo izvenela smešno, evndar pri tebi tudi to ni, zato gre zgolj za »kopiranje«.
Ni se mi treba truditi z izmišljevanjem: samo »kopiral« sem tvoje besede o »manevrih« (benti, kot da bi bili na orožnih vajah!).
To da si povsem glup mi je jasno, da pa si totalka glup, pa sem spoznal zdajle.
»Pravilnost in natančnost!« Skoraj prepričan sem, da ne veš, kaj pomenita ta pojma, ali pa jih ne znaš uporabljati v diskurzu. Beri spodaj!
Saj pravim, morebiti to tvoje izmišljevanje koga celo prepriča, mene gotovo ne.

Glede pravilnosti in natančnosti se lahko vrneva k debato o Marxu in zavesti, Dawkinsu in genih oziroma vrstah, antropocebntrizmu in tebi, zgolj reci, ali želiš.
Bejž, jaz sem bil pa prepričan, da gre za nekaj takega. Nezemljani uletijo do Zemlje, pošljejo sela, ta pa prvemu ki ga vidi zapoje:
Najprej sem minuto strmel v ta stavek, napisan v meni sicer nekako znanem jeziku, šele nato sem pogruntal smisel. Popravi me, ampak mislim, da si se trudil povedati tole: »Nezemljani priletijo do Zemlje, pošljejo sla, ta pa prvemu ki ga vidi zapoje:…/ Sem te dobro prevedel?
Ne slabo si prevedel, tako kot si slabo - to je bilo milo rečeno - prevedel Hawkingovo razmišljanje o Nezemljanih.

Pa naj dodam še enkart Romanovo misel, ki jo je anmenil amritu: "Saj sem vedel, da ne boš doumel.".
»Pravilnost in natančnost!« to je moto dneva! Viva pravilnost in natančnost!
Viva!
Poleg tega pa: kako za hudiča bodo Zemljani vedeli, da njihov sel poje? So morda poslušali po interstelarnem radiu njihov top 10?
Kako bodo vedeli? Ti jim boš prevajal, to tako zelo dobro obvladaš.
Na žalost opažam, da tvoje intelektualne kapacitete enostavno ne dosegajo nivoja, ki bi omogočal smiselno diskusijo.
Bejž, kaj takega.
Ja, Sancho, v kontekstu, v katerem teče ta (bolj enosmerna) diskusija sta pojma »civilizacija in inteligenca" sinonima.
Bejž, in kontekst seveda ti določaš ostali pa kimamo? Pa daj ne imej me za bedaka, lepo te prosim.

Ostalo je itak navadno blčebetanje in izmotavnja "intelegintena civiliziacija" ...Tujci ... Inteligenca ... pa o čemu ti belebečeš, človek božji.
Zdaj pa ugotavljaš, da bi bila njihova civilizacija veliko večja, verjetno si mislil višja, ampak OK, kot naša. Kaj želiš reči bi oni imeli program JETI in sprejemnik "SETI III TURBO MAXIMUS". Pa ne me hecat, človek božji, si ti povsem zglajzu.


V dvomu sem, ali si res imbecil, ali namerno potvarjaš in prirejaš moje poste, da lahko potem »obračunavaš« z njimi.
GFlede imbicila imaš pravzaprav prav, zgoilj takšen človbek bi še lahko nadaljeval pogovor s tabo, ampak OK, sem pač imbicil:

Zdaj pa beri zbrano in počasi!
Evo berem počasi. In kaj prebrem?
Prosto po Sanchu pa se bere potem takole:«/… ugotavljaš, da bi bila njihova civilizacija veliko večja, verjetno si mislil višja…/«. Jaz govorim o RAZLIKI ti pa jecljaš o CIVILIZACIJAH! Kaj pa blodiš? Od kod ti je to »uletelo«?? Jaz niti v vročinskem (ali alkoholnem, če ti je bližje) deliriju ne bi zapisal takšne abotnosti, ki mi jo insinuiraš! Za samostalnik »civilizacija« se ne uporablja pridevnika kot je »večja« ali »višja«, Sancho! Saj vendar ne govorimo o kupu gnoja ali o divjem kostanju!
Ja preberem blodnje oziroma sranje in to takšno, da ga že celo večnost nisem imel priliko srečati. Človek najprej napiše: "Sancho, jaz »menim, bi bila razlika med nami in njimi veliko VEČJA (in ne manjša!), ..." in me zdaj skuša prepričati, da je mislil na RAZLIKO in ne na Civilizacije. Pa te bom intelektualcu vprašal, na RAZLIKO v čemu si misli. Razliko v doložini okončnin, dolžino prdca bo dobrem pasulju, ali razliko v tehnološkem napredku. Ampak, glej zlomka tehnološki napredek pri tebi govori napredni/zaostali civilizaciji. Kako zdaj to?
Še naprej pa seveda slej ko prej velja:»Pravilnost in natančnost!« to je moto dneva!
Tudi prav je tako!
Ali želiš reči, da je nekaj kar je dosti bolj usodno istočasno tudi dosti bolj koristno? Ali, kako boš razložil to očitno kontradiktornost?
Seveda, prav to želim reči, trdonja!
Oprostite, mapak tu si ne morem, pa da bne rečem: "Pa ne me j..., ali jaz to resnično berem?"
Ko bomo vzpostavili stik z zelo tehnološko napredno civilizacijo (napredna pa je po definiciji, saj drugače ne bi zmojstrila medzvezdnega potovanja, mar ne?), bo to USODNO za nas. Nič ne bo več tako, kot je bilo pred Stikom. Ker bo skoraj za gotovo šlo za neagresivno, prijateljsko civilizacijo (tu je moja točka razhajanja s Hawkingom!), bo to za nas izredno KORISTNO, saj bomo iz prve roke spoznali stvari, za katere bi sicer potrebovali stoletja ali tisočletja.


:shock:

:lol:
Kje je tu zdaj tvoja »Kontradiktornost«, ha? Ni, ni, »uzela jo magla«…
Na , sorry, ne morem več debatirati, edino kar lahko je :lol:
Ponovno bi se strinjal s tabo, samo, kaj ko si osamljen glas vpijočega v puščavi…
Dosta sam ti pričao, želi me još neko
Vidimo se sad i ko zna kad
Čuj samo nešto što dobro znam
Najbolje se putuje kada putuješ sam. (Partibrejkers)

Ko sem preberal naslednje:
Človek božji, saj si se čisto izgubil, nisi več orientiran! Kaj pa treskaš o kulturi kar na lepem? Govorimo vendar o »tehnoloških civilizacijah«, kar edino šteje v tem kontekstu, Sancho.
sem dojel, da je očitno, da sogovornik nima pojma o pojmu o čemu govori. Takšno vprašanje lahko zastavi zgolj idiot. Z idioti pa ni za zgubljati čas.

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a problemi »

vojko napisal/-a:Knjige nisem bral, jo bom pa zdaj po tvojem namigu gotovo. Hvala!
Pa izvod v slovenskem jeziku najdi, da ne boš čez čas opletal, da sta Obama in Merklova pravzaprav Nezemljana.

Engleski ti je veoma loš! :wink:

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a problemi »

shrink napisal/-a:No, lepo, da problemi tudi sam ugotavlja, da ima očitne probleme. Prosim. :lol:
Nikakor ne, jaz sem kvazi! Ugotovitev je postavil strokovnjak za diplome in psihiatrijo Herr Shrink.

Naj tokrat samo za vas oobjavim ono znano pesmico: Psycho Killer (http://www.youtube.com/watch?v=dJ6fjGS1lRg)

Torej, hvala tovariš Herr Shrink.

Uporabniški avatar
bargo
Prispevkov: 8300
Pridružen: 3.11.2004 22:41

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a bargo »

bargo napisal/-a:Orginal : "If aliens ever visit us, I think the outcome would be much as when Christopher Columbus first landed in America, which didn't turn out very well for the Native Americans."

Priredba : "V primeru da nas, Nezemljani kadar koli obiščejo, mislim, bo rezultat srečanja podoben tistemu, ko Krištof Kolumb prvič pristane na obalah Amerike, kar se ni dobro končalo za domorodne Američane."


Interpretacija : Hawking zagovarja tezo, da je nevarno, če se oglašamo in to primerja s situacijami v zgodovini, ko so naprednejše civilizacije (npr. belci-Indijanci, Evropejci – neevropejci) uničile šibkejše ali pa jih vsaj izkoriščale.

Komentar v okviru interpretacije:
"
Ta njegova teza je ena redkih, s katero se ne strinjam in menim, da bi bil stik s tujo Inteligenco koristen in
ga ne moremo primerjati s stiki različnih civilizacij iz naše zgodovine, ki jih je ločevalo nekaj desetletij tehnološkega razvoja.
Meni se zdi že samo pomisel, da bi se tuja Inteligenca lotila medzvezdnih potovanj, da bi kolonizirala ali »premagala« neko civilizacijo, infantilna (otročja).
Verjetno bo razlika v tehnološkem razvoju ..."
Vojko napisal/-a: Kaj in kje sem se zanikal? Bodi konkreten in ne tavaj v megli!
Saj je vse pobarvano. Samo pogledaš in vidiš, če seveda to želiš ! :shock: Ti se ne strinjaš, sam s seboj !
Vojko napisal/-a: Pa povejta že enkrat vidva s problemi vajino interpretacijo Hawkingovega videnja Stika civilizacij ...
Za probleme ne vem. Sam sem ti povedal, da bi jaz zelo podobno napisal, kot si ti ! Verjetno bi uporabil izraz civilizacije ter asociacijo o "močnejših" in "napadalnih".
Kar se mišje lukne tiče, je bila moja mišja lukna. Nikakor ne nasvet ali poziv, da bi ti moral v to luknjo !

Če pa interpretiram Hawkinga po teh dogodkih, bi rekel, da je izrazil zaskrbljenost, če bi prišlo do takšnega srečanja. Zdi se mi, da dejansko samo to izhaja iz njegove povedi. :oops:
Mislim, da sem to celo prebiral in če se dobro spomnim je govoril o tem, kar si sam povedal. Ni pa uprabljal takšni kombinacij besed, kot ti.

Se pa s teboj ne strinjam, da bi takšno srečanje lahko bilo (samo) koristno. Tako na kratko, bi rekel, da osebno mislim, da bi nas ne prišli samo poučiti, kako lepo je v vesolju in kakšni primitivci smo, ker se gremo vojne !
Predvidevam, da niso "mati tereza" ali Gandi !


Vojko napisal/-a: Japonci so recimo med 2. sv. vojno bili »boljši obdelovalci materialov« (še danes izdelujejo neprekosljive nože in meče, katane), pa so kljub temu izgubili vojno.Nemci so bili v mnogočem boljši od zaveznikov, toda suma sumarum so bili zavezniki tehnološko naprednejši, zato so vojno dobili. Sovjetska zveza je poslala prvega človeka v vesolje, še danes izdeluje najboljše pehotno orožje na svetu, toda suma sumarum so izgubili hladno vojno, ker so bile ZDA tehnološko naprednejše. Itd., ipd.
To je šok zame in ne smeh !(slikica je povedala !) Ne morem verjeti, kako si prišel do takih zaključkov. Ti Vojko, razgledan in učen mož ! Tega zgornjega sploh ne morem komentirati, ker nima smisla. Pač imaš takšno mnenje. Ne morem pa brez tega komentarja. Resnični šok je, ko ugotoviš(proglasiš) zmagovalca hladne vojne ! Mislim, da sem prebiral Shrinka in prevzamem njegove besede : "Sem skoraj s stola padel !"

Če je že kdo zmagal, v hladni vojni, potem smo to ljudje ! Bolje, veliko bolje razum ! Misliš, da so se sovjeti počutili (deklarirali), kot poraženci ? :shock: V času Gorbačova zagotovo ne ! Upam, da danes tudi ne. Imajo še veliko jedrskega orožja in drugega zelo uničujočega orožja. Problem je, da sovjetov ni več, Vojko ! "Poraženci", uničujoče orožje in spomini na hladno vojno ostajajo !? Si mi nagnal strah v kosti, priznam !
Vojko napisal/-a: Da si ne bom vzel časa in poiskal strani in strani takšnih imbecilnosti,...,katerih nesporni avtor si ti...
[/quote]

Če želiš lahko, se bova skupaj smejala ali pa živela, kot pravim sam. :wink: Vse od začetka ti pravim, da sem bolj slabega uma, se pa trudim. Vsaka izboljšava je dobrodošla :wink:
Zadnjič spremenil bargo, dne 7.1.2013 23:37, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a shrink »

problemi napisal/-a:
shrink napisal/-a:No, lepo, da problemi tudi sam ugotavlja, da ima očitne probleme. Prosim. :lol:
Nikakor ne, jaz sem kvazi! Ugotovitev je postavil strokovnjak za diplome in psihiatrijo Herr Shrink.

Naj tokrat samo za vas oobjavim ono znano pesmico: Psycho Killer (http://www.youtube.com/watch?v=dJ6fjGS1lRg)

Torej, hvala tovariš Herr Shrink.
Nikar ne skušajte sedaj zanikati lastnih problemov (t.j. paranoje), g. problemi, to vam gotovo ne bo v pomoč. :lol:

Sicer pa: prosim, še kdaj (drugič). :lol:

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a problemi »

shrink napisal/-a:Nikar ne skušajte sedaj zanikati lastnih problemov (t.j. paranoje), g. problemi, to vam gotovo ne bo v pomoč. :lol:
Herr Shrink, strokovnjak za diplome* na FMF in psihiatrijo, kako naj jaz zanikam svoje težave? Tudi če bi to želel, je moje zanikanje irelevantno. O tem lahko sodi izključno strokovnjak za dilplome* na FMF in psihiatrijo, torej vi Herr Shrink.

S. Žižek, v enem od svojih predavanj, pove nek primer (vic), ki naj mi posluži, da sam povem, kaj se zgodi, če s pacienti nisi previden in jim, bog ne daj, dovoliš, da sami odločajo o svojem stanju in celo zanikajo težave s katerimi se soočajo. Primer oziroma vic gre tako: Nek možakar je zbolel za boleznijo, ki je imela za posledico to, da je možakar mislil oziroma bil prepričan, da je zrno in da ga bodo kokoši pozobale. Po nekajletnem zdravljenju se je stanje tako izboljšalo, da so ga vprašali, ali je še prepričan, da je zrno. Odgovoril je, da ne misli več tako. Vsled tega so se psihiatri odločili in ga odpustili domov. Možakar se je kaj hitro vrnil. Začudeni psihiatri so ga vprašali, pa dobro, saj veš, da nisi zrno, kaj je narobe? On jim je odgovoril, jaz že vem, kaj pa kokoši?

Vidiš, kako zaupati takšnemu pacientu, ki zase trdi, da je dobro oziroma , da nima težav ali problemov.

*prej sem bil nenatančen, namreč pravilno je strokovnjak za diplome na FMF

P.S.

Herr Shrink, strokovnjak za dilplome* na FMF in psihiatrijo, ali niste vi oni dan zase trdili, da nimate težav oziroma problemov? :shock:
Sicer pa: prosim, še kdaj (drugič). :lol:
Vsekakor, še kdaj drugič.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a shrink »

problemi napisal/-a:
shrink napisal/-a:Nikar ne skušajte sedaj zanikati lastnih problemov (t.j. paranoje), g. problemi, to vam gotovo ne bo v pomoč.
Herr Shrink, strokovnjak za diplome na FMF in psihiatrijo, kako naj jaz zanikam svoje težave? Tudi če bi to želel, je moje zanikanje irelevantno. O tem lahko sodi izključno strokovnjak za dilplome na FMF in psihiatrijo, torej vi Herr Shrink.
Da sem "strokovnjak za diplome in psihiatrijo", seveda trdi zgolj g. problemi, ki ima glede prvega očitne paranoične izpade in seveda za tako konstatacijo ni treba biti za karkoli strokovnjak. :lol:
Vidiš, kako zaupati takšnemu pacientu, ki zase trdi, da je dobro oziroma , da nima težav ali problemov.
Seveda jih nimam; za razliko od g. problemov, ki ga daje paranoja, amnezija, pa še kaj bi se našlo. :lol:
Herr Shrink, strokovnjak za dilplome na FMF in psihiatrijo, ali niste vi oni dan zase trdili, da nimate težav oziroma problemov? :shock
A vas daje tudi repetitivnost , g. problemi? :lol:
shrink napisal/-a:Sicer pa: prosim, še kdaj (drugič). :lol:
Vsekakor, še kdaj drugič.
Seveda, g. problemi, na vaše očitne probleme vas bom sproti opozarjal. Obljubim. :lol:

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a problemi »

shrink napisal/-a:Da sem "strokovnjak za diplome in psihiatrijo", seveda trdi zgolj g. problemi, ki ima glede prvega očitne paranoične izpade in seveda za tako konstatacijo ni treba biti za karkoli strokovnjak. :lol:
Ah dajte no dajte Herr Shrink, nikar biti tako skromen, seveda ste strokovnjak za diplome na FMF* in psihiatrijo in to velik strokovnjak, prava avtroriteta, tako na tej kot na oni strani Alp.

* Herr Shrink izpustili ste FMF, z vsem doložnim spoštovnajem, vendar bodite malo bolj natančni
Seveda jih nimam; za razliko od g. problemov, ki ga daje paranoja, amnezija, pa še kaj bi se našlo. :lol:
Herr Shrink, strokovnjak za diplome na FMF in psihiatrijo, tu vas je pa, z vsem doložnim spoštovnajem, verjetno malce zaneslo. Tisto je bilo namreč retorično vprašanje. No, nič ne de, tudi takšne avtoritete ga tu pa tam biksnejo.
A vas daje tudi repetitivnost , g. problemi? :lol:
Herr Shrink, strokovnjak za diplome na FMF in psihiatrijo, tu vas je pa, z vsem doložnim spoštovnajem, verjetno malce zaneslo. Že drugič? No, nič ne de, tudi takšne avtoritete ga tu pa tam dvakrat biksnejo. Namreč, dogovroti je potrebno, ali niste vi oni dan zase trdili, da nimate težav oziroma problemov. Kajti, ste videli v primeru "g. zrna", kaj se zgodi, če strokovnjak ne oceni pravilno - pri tem pa se šteje, da ocena samega sebe ni veljavna, kar je povsem logična, saj je takšna ocena lahko pretirano subjektivna - stanja pacienta. Torej, naj ponovim, ali niste vi oni dan zase trdili, da nimate težav oziroma problemov?
Seveda, g. problemi, na vaše očitne probleme vas bom sproti opozarjal. Obljubim. :lol:
Iskreno hvala za vaš trud.

Naj tu oemnim še, da mi vi Herr Shrink, strokovnjak za diplome na FMF in psihiatrijo, vlivate veliko upanja glede mojega stanja. Nekdo, ki se za vsakim svojim stavkom krohoče, kaže znake izredne genialnosti. Nisem vrhunski pisec in se bojim, da vas ne opišem tako kvalitetno, kot se pričakuje za avtoriteto vašega kova, Herr Shrink, strokovnjak za diplome na FMF in psihiatrijo, zato si bom dovolil to prikazati s sliko. Verjetno pa ne bom veliko zgrešil, saj kot starejši ljudje radi rečejo, slika pove več kot tistoč besed:

Slika

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11767
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a vojko »

Problemi je napisal:


Opomba: napačno napisane besede so v modri barvi!
Ne bolujem za težjo obliko blodnjave motnje. Se pa strinjam, da po koncu te najine debate postavimo kakšno diagnozo, zna biti stvar resnično interesantna.
1.Ni treba čakati do »konca te najine debate«, da postavimo diagnozo. Glede na razvijajočo klinično sliko bi malo razširil svojo prvotno diagnozo. Gre za mešanico preganjalno-interpretativno-megalomanskih blodenj v povezavi s Fregolijevim fenomenom.
Napačno razumeš, namreč če bi v tvojem primeru šlo za kopiranje, bi stvar tu pša tam celo izvenela smešno, evndar pri tebi tudi to ni, zato gre zgolj za »kopiranje«.

2. ???????????????????????????????????????????????????
To da si povsem glup mi je jasno, da pa si totalka glup, pa sem spoznal zdajle.
3.Klinična manifestacija diagnoze pod 1. :lol:
Saj pravim, morebiti to tvoje izmišljevanje koga celo prepriča, mene gotovo ne.
4.Klinična manifestacija diagnoze pod 1.
Glede pravilnosti in natančnosti se lahko vrneva k debato o Marxu in zavesti, Dawkinsu in genih oziroma vrstah, antropocebntrizmu in tebi, zgolj reci, ali želiš.
5.Lahko se vrneva takoj. Katero delo Karla Maya pa imaš pred sabo? SUŽNJI, ČRNI MOŽ IZ GOZDA, ali morda GOZDNI STRAH? Ta zadnja je sedes materiae za zavest! Za antropocentrizem (??) pa ti priporočam PO DEŽELI ŠKIPETARJEV! Odlično čtivo, ti pravim! :lol:
Ne slabo si prevedel, tako kot si slabo - to je bilo milo rečeno - prevedel Hawkingovo razmišljanje o Nezemljanih.
5.Kaj sem pa slabo prevedel iz srbo-hrvaščine, moliću fino? Če ti ni pretežko, seveda.
Pa naj dodam še enkart Romanovo misel, ki jo je anmenil amritu: "Saj sem vedel, da ne boš doumel."
7.Globoka in originalna misel, ni kaj! Za enciklopedijo aforizmov…
Kako bodo vedeli? Ti jim boš prevajal, to tako zelo dobro obvladaš.


8.Na poezijo in petje se slabo spoznam, moram skrušeno priznati. Glede na to pa, koliko pesmic in besedil pesmi si že navedel na tem (poljudnoznanstvenem) forumu, pa sem na tiho bil prepričan, da si ti prava oseba za to. :lol:

Na žalost opažam, da tvoje intelektualne kapacitete enostavno ne dosegajo nivoja, ki bi omogočal smiselno diskusijo.(Vojko)
Bejž, kaj takega.



9.Zakaj se pa čudiš? Zapri usta, brada ti je dol padla! To je samo suhoparno dejstvo, ki te ne bi smelo tako pretresti…
Bejž, in kontekst seveda ti določaš ostali pa kimamo? Pa daj ne imej me za bedaka, lepo te prosim.
10.Ne, Sancho, kontekst je določen s temo, ki jo obravnavamo. Oblikujemo ga vsi, ki sodelujemo v diskurzu. Kar se pa kimanja tiče, bi bilo seveda bogudopadljivo, če bi nespornim dejstvom in resnicam vsaj včasih prikimal, ne pa da se vanje zaletavaš kot bik v redečo cunjo. Memento: dejstva so hudičevo trmasta stvar!
Ostalo je itak navadno blčebetanje in izmotavnja "intelegintena civiliziacija" ...Tujci ... Inteligenca ... pa o čemu ti belebečeš, človek božji.
11.Upam, da tegale »stavka« (to je stavek samo pogojno, če namreč ta pojem raztegnemo na skupek napačno napisanih in semantično nepovezanih besednih elementov) ne bo prebrala tvoja učiteljica slovenščine ali pa profesor »ustnega in pisnega izražanja« na faksu (če ste sploh imeli takšen predmet!). In v tem jezikovnem skrpucalu, ki bi se ga sramoval vsak tretješolček, skušaš očitati drugim, da »belebečejo«!! Teater absurda v najboljši izdaji!
GFlede imbicila imaš pravzaprav prav, zgoilj takšen človbek bi še lahko nadaljeval pogovor s tabo, ampak OK, sem pač imbicil:
12.Bolezen prehaja v akutno fazo. Pisno izražanje postaja vse bolj inkoherentno, tok misli je neurejen in begajoč…Ko sem prvič prebral »imbicil«, sem misli, da gre za »Fingerfehler« pri tipkanju, potem pa sem videl, Sancho, da ne znaš pravilno napisati te domače besede. Piše se imbecil, imbecil. :lol:
Ja preberem blodnje oziroma sranje in to takšno, da ga že celo večnost nisem imel priliko srečati. Človek najprej napiše: "Sancho, jaz »menim, bi bila razlika med nami in njimi veliko VEČJA (in ne manjša!), ..." in me zdaj skuša prepričati, da je mislil na RAZLIKO in ne na Civilizacije. Pa te bom intelektualcu vprašal, na RAZLIKO v čemu si misli. Razliko v doložini okončnin, dolžino prdca bo dobrem pasulju, ali razliko v tehnološkem napredku. Ampak, glej zlomka tehnološki napredek pri tebi govori o napredni/zaostali civilizaciji. Kako zdaj to?
13.Klinična manifestacija diagnoze pod 1. Z rahlim dodatkom ad homine argumentov…
Oprostite, mapak tu si ne morem, pa da bne rečem: "Pa ne me j..., ali jaz to resnično berem?"
14. Resnično, resnično, črno na belem! Tokrat za spremembo ne gre za blodnjavost.
Na , sorry, ne morem več debatirati, edino kar lahko je.
15. Nič hudega, bomo pa malo počakali, da mine…
Dosta sam ti pričao, želi me još neko
Vidimo se sad i ko zna kad
Čuj samo nešto što dobro znam
Najbolje se putuje kada putuješ sam. (Partibrejkers)
16. Potem pa še skromno skrivaš, da nisi connoisseur za petje! (Jor ingliš is not sou bed!) :lol:
/...sem dojel, da je očitno, da sogovornik nima pojma o pojmu o čemu govori. Takšno vprašanje lahko zastavi zgolj idiot. Z idioti pa ni za zgubljati čas.
17.In zdaj, ko si v potu svojega obraza nakracal to bedo od stavka (ne piše se »o čemu govori«, ampak »o čem govori«, ne piše se »ni za zgubljati čas«, ampak »ni za zgubljati časa«), misliš, da moji argumenti veljajo manj, ali kaj? Da so izgubili na teži, če mi rečeš idiot? N-tič: dejstva so hudičevo trmasta stvar…

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11767
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a vojko »

problemi napisal/-a:
vojko napisal/-a:Knjige nisem bral, jo bom pa zdaj po tvojem namigu gotovo. Hvala!
Pa izvod v slovenskem jeziku najdi, da ne boš čez čas opletal, da sta Obama in Merklova pravzaprav Nezemljana.

Engleski ti je veoma loš! :wink:
Preganjalno-interpretativno-megalomanske blodnje v povezavi s Fregolijevim fenomenom so v akutni fazi. Glede na to, da je pacient pričel vpletati v svoje blodnje cenjene državnike, bi dodal diagnozi še - bizarne blodnje. :lol:

Kot sem že napisal v prejšnjem postu: Jor ingliš is not sou bed. Aj mast sej ic ekselent! :lol:

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11767
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a vojko »

NIKKI napisal/-a:
vojko napisal/-a:
Roman napisal/-a:Kaj pa bioinženiring?
To je vrhunska tehnologija! Velja zanj vse povedano še toliko bolj.
A pol sem jaz vrhunski tehnolog? 8) Lani sem kloniral figo!
Vedel sem, da boš takoj razumel poanto... :lol:

To velja tudi ta fige, seveda. Kako pa ti je to uspelo? To je vendar epohalen dosežek! Zakaj tega ne obelodaniš? Morda dobiš celo vabilo v Stockholm... :lol:

Uporabniški avatar
vojko
Prispevkov: 11767
Pridružen: 29.5.2004 15:18
Kraj: LIMBUŠ
Kontakt:

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a vojko »

Bargo je napisal:
Za probleme ne vem. Sam sem ti povedal, da bi jaz zelo podobno napisal, kot si ti ! Verjetno bi uporabil izraz civilizacije ter asociacijo o "močnejših" in "napadalnih".
Kar se mišje lukne tiče, je bila moja mišja lukna. Nikakor ne nasvet ali poziv, da bi ti moral v to luknjo !
Zakaj nisi tega napisal že na začetku debate? Saj se v bistvu strinjava. :wink:
Če pa interpretiram Hawkinga po teh dogodkih, bi rekel, da je izrazil zaskrbljenost, če bi prišlo do takšnega srečanja. Zdi se mi, da dejansko samo to izhaja iz njegove povedi.
Mislim, da sem to celo prebiral in če se dobro spomnim je govoril o tem, kar si sam povedal. Ni pa uprabljal takšni kombinacij besed, kot ti.
Seveda sem jaz povedal s svojimi besedami. Tisto, v čemer se ne strinjam z njim, je njegov strah pred Tujci. Večkrat sem že ekstenzivno argumentiral, zakaj je po moje ta strah neutemeljen.
Se pa s teboj ne strinjam, da bi takšno srečanje lahko bilo (samo) koristno. Tako na kratko, bi rekel, da osebno mislim, da bi nas ne prišli samo poučiti, kako lepo je v vesolju in kakšni primitivci smo, ker se gremo vojne !
Predvidevam, da niso "mati tereza" ali Gandi !
Vidim, da se (v bistu) strinjava. Ne rečem, da ne bi bilo kakšne kolateralne škode, toda ta bi bila zanemarljiva v primerjavi s koristmi. Prepotovati najmanj 4,5 svetlobna leta samo zato, da bi se šli potem z nami skrivalnice z žitnimi krogi, je popoln absurd. Mislim enako: Stik (asociacija na odličen Saganov istoimenski ZF roman!) bo imel za nas neslutene pozitivne implikacije.
To je šok zame in ne smeh !(slikica je povedala !) Ne morem verjeti, kako si prišel do takih zaključkov. Ti Vojko, razgledan in učen mož ! Tega zgornjega sploh ne morem komentirati, ker nima smisla. Pač imaš takšno mnenje. Ne morem pa brez tega komentarja. Resnični šok je, ko ugotoviš(proglasiš) zmagovalca hladne vojne ! Mislim, da sem prebiral Shrinka in prevzamem njegove besede : "Sem skoraj s stola padel !"
Jaz ne morem verjeti, da si tako presenečen. Naj ti obnovim na kratko etiologijo debate!

Tale moj odgovor:
Japonci so recimo med 2. sv. vojno bili »boljši obdelovalci materialov« (še danes izdelujejo neprekosljive nože in meče, katane), pa so kljub temu izgubili vojno.Nemci so bili v mnogočem boljši od zaveznikov, toda suma sumarum so bili zavezniki tehnološko naprednejši, zato so vojno dobili. Sovjetska zveza je poslala prvega človeka v vesolje, še danes izdeluje najboljše pehotno orožje na svetu, toda suma sumarum so izgubili hladno vojno, ker so bile ZDA tehnološko naprednejše. Itd., ipd.

je bil replika na tole problemovo trditev:

So Španci za časa Izabelle bili boljši obdelovalci materialov, so zanali bolje pridobivati surovine od ameriških Indijancev?

Kaj je tu narobe? Zakaj si »skoraj s stola padel«? Pojasni!
Če je že kdo zmagal, v hladni vojni, potem smo to ljudje ! Bolje, veliko bolje razum ! Misliš, da so se sovjeti počutili (deklarirali), kot poraženci ? V času Gorbačova zagotovo ne ! Upam, da danes tudi ne. Imajo še veliko jedrskega orožja in drugega zelo uničujočega orožja. Problem je, da sovjetov ni več, Vojko ! "Poraženci", uničujoče orožje in spomini na hladno vojno ostajajo !? Si mi nagnal strah v kosti, priznam !
A, ne, ni bilo tako! V hladni vojni, s katero označujemo vojaško merjenje moči med tedanjima velesilama SZ in ZDA so enoznačno in v celoti zmagale ZDA. Posledica tega poraza je bil kolaps SZ in celotnega Varšavskega pakta.


Sovjeti se seveda niso »počutili (deklarirali), kot poraženci«; noben poraženec običajno ne prizna svojega poraza, če ni v to prisiljen. Pa to sploh ni pomembno, dejstva govorijo sama zase. To, da imajo Rusi danes jedrsko orožje, popolnoma nič ne spremeni dejstva, da je bila SZ poražena, ker je bila tehnološko inferiorna.

Ja, spomini na hladno vojno pa obstajajo; še sreča, da je ostalo pri hladni vojni, sicer se ne bi imeli česa spominjati…
Če želiš lahko, se bova skupaj smejala ali pa živela, kot pravim sam. Vse od začetka ti pravim, da sem bolj slabega uma, se pa trudim. Vsaka izboljšava je dobrodošla.
Mislim, da bi bil tvoj smeh bolj grenak, ampak pustiva to.
Drugo tvojo ugotovitev pa le upoštevaj, ko koncipiraš odgovore na forumu… :wink:

problemi
Prispevkov: 4931
Pridružen: 24.8.2009 1:20

Re: MEDZVEZDNA POTOVANJA

Odgovor Napisal/-a problemi »

vojko napisal/-a:1.Ni treba čakati do »konca te najine debate«, da postavimo diagnozo. Glede na razvijajočo klinično sliko bi malo razširil svojo prvotno diagnozo. Gre za mešanico preganjalno-interpretativno-megalomanskih blodenj v povezavi s Fregolijevim fenomenom.
OK, imaš prav, diagnoza je natančno postavljena.

Ostane zgolj, da se ti zahvalim, seveda v maniri bolnika, kateri boleha za mešanico preganjalno-interpretativno-megalomanskih blodenj v povezavi s Fregolijevim fenomenom: "Neizobraženi bebček, rasist, evrocentrik in anglofil vojko, teraj se v tri p... materine!". :D

Odgovori