sstone napisal/-a:Sej to ni praktični primer, je eden izmed mnogih testiranj, ki so jih opravljali.
Ja, testiranje, ki po moje kaže na zaletave in neumne morilce. Preveliko obešanje na trenutno (pozitivno) stanje psihe ali kaj podobnega.
V eni oddaji sem zasledil, da se v morilca razviješ že v "predrojstvenem" obdobju, potem če imaš še "srečo" ti še okolje pomaga in imamo hanibala
Jaz bi rekel da je vsak novorojenec v bistvu morilec, oziroma ima zmožnost ubijanja...saj smo v bistvu živali, ne. "Normalna" vzgoja v današnji recimo zahodni družbi pomeni učenje povezave neugodja z ubijanjen. Zato lahko v drugačnih, primitivnejših kulturah ubijejo sovražnika brez pomislika prej in potem. Ubijanje je za nas tu negativno, tako so nas zdresirali (da se počutimo grozno že ob misli da uboj). Napačna vzgoja (dresura) pa je kriva za nastanek psihopatov, ki ubijajo (vsi psihopati nimajo ubijalskih nagnenj). Navadni morilci pa so napačno vzgojene zabite barabe (recimo tisti ki ubijejo prodajalca v trgovini med ropom).
Tisti, ki jih trenutne razmere prisilijo v uboj (tu pridemo v poštev vsi), pa se tudi razlikujejo po doživljanju tega uboja, po vesti. Ali imaš Raskolnikova ali pa takega, ki z ubojem doživi očiščenje.