Celostna snov fizike

Ko tudi učitelj ne more pomagati...
Uporabniški avatar
pilot
Prispevkov: 234
Pridružen: 2.7.2009 20:27

Re: Celostna snov fizike

Odgovor Napisal/-a pilot »

C je malce zarjavel(grafike nima vključene) in bi bilo res bolje če bi učili python. Vendar še vedno, za začetnika mislim da je C še vedno najboljši začetek. Tako si se primoran naučiti estetsko oblikovati program da ga znaš brati poleg tega pri C-ju nisi preobremenjen z preveliko število funkcij, kot jih ima python. V C-ju vse kar rabiš je okoli 10 ukazov in to je to. Ko se najprej naučiš C in potem preklopiš na python pa ugotoviš da je programiranje lahko ena res lepa stvar, šele potem lahko ceniš python-a.

Urejevalik ne dela? Kateri OS pa imaš?

Najbolje je če uporabljaš ta urejevanik in si ga nastaviš kot je napisano na strani ki so tudi nastavljene na računalnikih FMF saj ko boš pisal kolokvij boš pisal ravno programe z tem urejevalnikom in z nastavitvami kot je napisano na strani. Drugače pa mislim da je urejevalnik zelo spodoben za brezplačno verzijo.
Najbolj pomembno pri urejevalniku je to da ko natipkaš kako neumnost ti urejevalnik pove v kateri vrstici je neumnost in kakšnega tipa je error, to je vse.

Če pa res hočeš imeti top stuf pa obstaja Sublime Text urejevalnik za vse programske jezike ki so kadar koli obstajali, samodejno dopolnjevanje besed, oklepajov, majhna velikost, in še in še. Vendar je plačljiv a se splača, saj ti bo res poenostavil življenje. Uporablja ga res veliko profesionalcev. :wink: Mislim da obstaja prenosljiva verzija tako da ga imaš lahko na ključku in se potem zmeniš z asistentom med kolokvijem da boš pač uporabljal ta program.

dgruden
Prispevkov: 1
Pridružen: 5.7.2017 18:57

Re: Celostna snov fizike

Odgovor Napisal/-a dgruden »

Anže98 napisal/-a:
1.6.2013 22:07
nevtron mogoče ti bo koristil tale link: http://www2.arnes.si/~jzaloh/Skripta.pdf :)
Bi lahko prosim tole kdo upladoal (potrebujem za maturo). Thx

Odgovori