Moč misli....

Nedeljivi. Atomi? Ne, delci!
Knez_
Posts: 9
Joined: 7.7.2013 17:52
Location: Ljubljana
Contact:

Re: Moč misli....

Post by Knez_ » 1.8.2013 13:58

Image

Roman
Posts: 6362
Joined: 21.10.2003 8:03

Re: Moč misli....

Post by Roman » 1.8.2013 14:49

problemi wrote:Jaz si upam trditi, da naš šolski sistem "sproducira" preveliko število premalo/neustrezno izobraženih ljudi.
S tem pač moram strinjati. Eden od vzrokov je negativna selekcija učiteljev in feminizacija pedagoških poklicev, drugi je kajpak neodgovorna strokovna zmeda v političnih krogih, navsezadnje pa pa ga biksajo tudi "pravi" strokovnjaki. (Pri nas se na primer še vedno nismo otresli permisivne vzgoje.)

Ramiz
Posts: 10
Joined: 10.2.2013 18:05

Re: Moč misli....

Post by Ramiz » 1.8.2013 16:35

Sem na strani tistih ki kritizirajo šolstvo. Nikakor brez razlogov. Zgrešeno je v fundamentu-temeljih.Verjemite, da bi rezultati bili povsem drugačni če bi prvo-šolčka v prvih dneh učili(in naučili) kako se posluša, in kako se govori. Po moje, je to alfa in omega pridobivanja znanja. Sistem šolstva v svetovnemu merilu je napačen,ni izključiti da je to namenoma narejeno.G.Tomas Edison je z strani zdravnika in učiteljice predlagan njegovi mami da obiskuje šolo z zmanjšanim poukom ker ni sposoben za redno šolo. Zahvala gre njegovi mami da je danes, nekoč majhni, danes Veliki Edison. Učitelji igrajo vloge dokler se obračajo otrokom. Uporabljajo smešne besede in zvoke. Spuščajo se na nivo otroka. Ne ravnajo z otrokom kot sebi enakim.Nahajajo se v vlogi vzgojitelja in dajanja znanja,ena od najboljuniverzialni vlog. Najbolj važno vprašanje učitelju je "Ali ste v stanju obaviti funkcijo učitelja,da jo obavite zelo dobro in da se pri tem ne indentifikujete z njo,oziroma da ne postanete ta funkcija?"
V glavnem,vse strukture so nestabilne.Današnji šolski sistem je plusvanperfekat (I Can't Get No)Satisfaction./Ne mogu da se zadovoljim/Rolling Stouns/-

User avatar
vojko
Posts: 11501
Joined: 29.5.2004 15:18
Location: LIMBUŠ
Contact:

Re: Moč misli....

Post by vojko » 1.8.2013 18:27

Ramiz wrote:Sem na strani tistih ki kritizirajo šolstvo. Nikakor brez razlogov. Zgrešeno je v fundamentu-temeljih.Verjemite, da bi rezultati bili povsem drugačni če bi prvo-šolčka v prvih dneh učili(in naučili) kako se posluša, in kako se govori. Po moje, je to alfa in omega pridobivanja znanja. Sistem šolstva v svetovnemu merilu je napačen,ni izključiti da je to namenoma narejeno.G.Tomas Edison je z strani zdravnika in učiteljice predlagan njegovi mami da obiskuje šolo z zmanjšanim poukom ker ni sposoben za redno šolo. Zahvala gre njegovi mami da je danes, nekoč majhni, danes Veliki Edison. Učitelji igrajo vloge dokler se obračajo otrokom. Uporabljajo smešne besede in zvoke. Spuščajo se na nivo otroka. Ne ravnajo z otrokom kot sebi enakim.Nahajajo se v vlogi vzgojitelja in dajanja znanja,ena od najboljuniverzialni vlog. Najbolj važno vprašanje učitelju je "Ali ste v stanju obaviti funkcijo učitelja,da jo obavite zelo dobro in da se pri tem ne indentifikujete z njo,oziroma da ne postanete ta funkcija?"
V glavnem,vse strukture so nestabilne.Današnji šolski sistem je plusvanperfekat (I Can't Get No)Satisfaction./Ne mogu da se zadovoljim/Rolling Stouns/-
Ramiz, prej ko se lotiš kritike tako kompleksnega sistema, kot je šolstvo in izobraževanje in trdiš, da je "današnji šolski sistem plusvanperfekat (I Can't Get No)Satisfaction" - mimogrede, piše se : pluskvamperfekt, ker prihaja iz latinskega: plus quam perfectum), je koristno za nivo debate, da se seznaniš z ABC pedagogike, andragogike, vzgojno-izobraževalne teorije in prakse, organizacijo in pedagoškim vodenjem izobraževalnih sistemov, evalvacijo kompetenc, itd, itd.

O jeziku pa iz vljudnosti (tokrat) ne bom rekel nič... :(

Ramiz
Posts: 10
Joined: 10.2.2013 18:05

Re: Moč misli....

Post by Ramiz » 1.8.2013 22:37

Da,jaz sem kritiziral šolski sistem in za tem stojim kot večina ostalih.Ti pa si usmeril vse topove na mojo misel.Verjetno veš da misel ni in ne more biti sinonim resnice.Priznam da sem naredil strojepisno napako,ob tem tudi priznam da slabše obvladam slovenščino in za ta napad sem ti zahvalen in te prosim odpuščanja. Ne razumem tega besednega"bombardiranja". Gospod ti na moj "prispevek" rine naravnost kakor pobesnel bik,ki pritisne roge k tlom in ga more ustaviti mogoče kvečjemu stena. Takemu človeku sem skrajno žolčno nevoščljiv.O tem se ne mislim prerekati z vami,vendar normalen človek mogoče celo mora biti neumen,od kod pa veste ,da ne?
Hvala vam na tem bombaškem napadu,mogoče je to še celo zelo lepo. Če pa me imate za nasprotje normalnega človeka,se pravi človeka,ki je čez potrebo zavesten in kajpak ni prišel iz naročja narave,temveč iz retorte naj mi potem Bog pomaga.Jaz nisem moder,učim od drugih kot ste vi.Moja univerza je zagrebška in nisem imel to zmožnost kot vi da bi končal Wagenhem. Še enkrat ti velika hvala,umaknil se bom tvoji averziji!

User avatar
bargo
Posts: 7915
Joined: 3.11.2004 22:41

Re: Moč misli....

Post by bargo » 1.8.2013 23:18

Ramiz wrote:Da,jaz sem kritiziral šolski sistem in za tem stojim kot večina ostalih.
Se strinjam s teboj. Poslušati in slišati, gledati in videti, brati in prebrati je beta in omega učenja. Motivirati je alfa, a ne? :wink:
Ramiz wrote: Ti pa si usmeril vse topove na mojo misel.Verjetno veš da misel ni in ne more biti sinonim resnice.Priznam da sem naredil strojepisno napako,ob tem tudi priznam da slabše obvladam slovenščino in za ta napad sem ti zahvalen in te prosim odpuščanja.
Ah, preveč osebno jemlješ stvari. Vojko je popravil napako in tako sem sploh lahko poiskal pomen besede, ki si jo uporabil. Veš Vojko je lektor v prostem času in te lahko veliko nauči. :wink:
Ramiz wrote: Hvala vam na tem bombaškem napadu,mogoče je to še celo zelo lepo.
Lepo zagotovo ni, je pa lahko koristno, a ne?
Ramiz wrote: Če pa me imate za nasprotje normalnega človeka,se pravi človeka,ki je čez potrebo zavesten in kajpak ni prišel iz naročja narave,temveč iz retorte naj mi potem Bog pomaga.
hm. Retorte?
Ramiz wrote: Jaz nisem moder,učim od drugih kot ste vi.
Tako je vsi se učimo.
Ramiz wrote: Moja univerza je zagrebška in nisem imel to zmožnost kot vi da bi končal Wagenhem.
Wagenhem?
Ramiz wrote: Še enkrat ti velika hvala,umaknil se bom tvoji averziji!
Mislim, da pretiravaš z averzijo.

Kateri je tvoj materni jezik,Ramiz?

User avatar
vojko
Posts: 11501
Joined: 29.5.2004 15:18
Location: LIMBUŠ
Contact:

Re: Moč misli....

Post by vojko » 1.8.2013 23:38

Ramiz wrote:Da,jaz sem kritiziral šolski sistem in za tem stojim kot večina ostalih.Ti pa si usmeril vse topove na mojo misel.Verjetno veš da misel ni in ne more biti sinonim resnice.Priznam da sem naredil strojepisno napako,ob tem tudi priznam da slabše obvladam slovenščino in za ta napad sem ti zahvalen in te prosim odpuščanja. Ne razumem tega besednega"bombardiranja". Gospod ti na moj "prispevek" rine naravnost kakor pobesnel bik,ki pritisne roge k tlom in ga more ustaviti mogoče kvečjemu stena. Takemu človeku sem skrajno žolčno nevoščljiv.O tem se ne mislim prerekati z vami,vendar normalen človek mogoče celo mora biti neumen,od kod pa veste ,da ne?
Hvala vam na tem bombaškem napadu,mogoče je to še celo zelo lepo. Če pa me imate za nasprotje normalnega človeka,se pravi človeka,ki je čez potrebo zavesten in kajpak ni prišel iz naročja narave,temveč iz retorte naj mi potem Bog pomaga.Jaz nisem moder,učim od drugih kot ste vi.Moja univerza je zagrebška in nisem imel to zmožnost kot vi da bi končal Wagenhem. Še enkrat ti velika hvala,umaknil se bom tvoji averziji!
Če je tole blago, dobronamerno in obzirno priporočilo:

"Ramiz, prej ko se lotiš kritike tako kompleksnega sistema, kot je šolstvo in izobraževanje in trdiš, da je "današnji šolski sistem plusvanperfekat je koristno za nivo debate, da se seznaniš z ABC…/"

napad "pobesnelega bika, ki pritisne roge k tlom in ga more ustaviti mogoče kvečjemu stena" ali "bombaški napad", potem je nekaj hudo narobe z mojimi predstavami o vljudnem javnem diskurzu.

Ostalega tvojega pisanja žal ne razumem, čeprav sem se trudil. Še posebej se mi zdi pitijsko pisanje o nekakšnem človeku, ki po tvoje "kajpak ni prišel iz naročja narave,temveč iz retorte naj mi potem Bog pomaga" in pa omenjanje oz. primerjanje Zagrebške univerze z "Wagenhemom". Kaj je in kje je Wagenhem, Ramiz?

Ramiz
Posts: 10
Joined: 10.2.2013 18:05

Re: Moč misli....

Post by Ramiz » 2.8.2013 9:26

G. Vojko ! Hvala Vam velika za lektorski popravek moje ne-pravopisne slovenščine. Slovenščino občudujem njene dvojine še danes povsem ne dojemam.Priznam da sem jo polagal na univerzi za družbene vede-sociologija (takrat Univerza Edvarda Kardelja)in šestič komaj šest dobil.Mogoče je paradoks "občudujem" in "ne dojemam".
Če pa nekatere zanima moja materinščina nisem prepričan da bom pravilno odgovoril.Rojen sem v Bihaću(BiH)kje sem končal srednjo šolo-kemija.Fakulteto v Zagrebu,potem en študij na univerzi Sarajevo-Beograd-pozneje Ljubljana......Takrat mi je materinščina bila Srbo-hrvaščina,Hrvaščina,Srbščina,natur-Slovenec,slovenščina,Bog pomagaj da bi me razumeli. G Vojko mi ponuja obvladovanje ABC in me ima za analfabeta. Ko pridem v rojstni Bihać,rojaki in prijatelji pravijo "O naš Slovenec je prišel",Tukaj kot natur-Slovenec nisem Slovenec tem več tujec.V takih okoliščinah,ne vem kdo sem.Mogoče je to dobro da ne vem kdo sem.Na koncu koncev,tolmačeni identitet ostaja prisoten tudi takrat ko nekatere funkcije prestanejo biti aktivne.

User avatar
vojko
Posts: 11501
Joined: 29.5.2004 15:18
Location: LIMBUŠ
Contact:

Re: Moč misli....

Post by vojko » 2.8.2013 9:56

Ramiz wrote:G. Vojko ! Hvala Vam velika za lektorski popravek moje ne-pravopisne slovenščine. Slovenščino občudujem njene dvojine še danes povsem ne dojemam.Priznam da sem jo polagal na univerzi za družbene vede-sociologija (takrat Univerza Edvarda Kardelja)in šestič komaj šest dobil.Mogoče je paradoks "občudujem" in "ne dojemam".
Če pa nekatere zanima moja materinščina nisem prepričan da bom pravilno odgovoril.Rojen sem v Bihaću(BiH)kje sem končal srednjo šolo-kemija.Fakulteto v Zagrebu,potem en študij na univerzi Sarajevo-Beograd-pozneje Ljubljana......Takrat mi je materinščina bila Srbo-hrvaščina,Hrvaščina,Srbščina,natur-Slovenec,slovenščina,Bog pomagaj da bi me razumeli. G Vojko mi ponuja obvladovanje ABC in me ima za analfabeta. Ko pridem v rojstni Bihać,rojaki in prijatelji pravijo "O naš Slovenec je prišel",Tukaj kot natur-Slovenec nisem Slovenec tem več tujec.V takih okoliščinah,ne vem kdo sem.Mogoče je to dobro da ne vem kdo sem.Na koncu koncev,tolmačeni identitet ostaja prisoten tudi takrat ko nekatere funkcije prestanejo biti aktivne.
Ramiz, že dobro, ni problema. Kar se slovenščine tiče, ti lahko zaupam: tudi za nas Slovence je težka, kaj šele za tujce!
Sploh pa, nisem niti namigoval, da si analfabet. Tisti stavek "/...da se seznaniš z ABC pedagogike, andragogike, vzgojno-izobraževalne teorije in prakse, organizacijo in pedagoškim vodenjem izobraževalnih sistemov, evalvacijo kompetenc, itd, itd." se je nanašal na strokovne in ne jezikovne prvine tvojega posta. Slednjih sploh nisem komentiral, kot sem izrecno zapisal.
Pa tudi pluskvamperfekt nima kaj dosti s slovenščino... :wink:

Ramiz
Posts: 10
Joined: 10.2.2013 18:05

Re: Moč misli....

Post by Ramiz » 2.8.2013 10:19

Oprosti mi na moji pozabi za odgovor na dva vprašanja tudi če so provokacija.
Retorta je specifične oblike laboratorijske posode............
Wagenhem pa je šola produktivnih študentov v San Diego Unified v Kaliforniji.Več kot 132.000 študentov,z 15 etničnih skupin,več kot 60 jezikov in dialektov,ustanovljena 1854.letni proračun 1.mimilijarda dolarjev......

Ramiz
Posts: 10
Joined: 10.2.2013 18:05

Re: Moč misli....

Post by Ramiz » 2.8.2013 10:24

Oprosti mi na moji pozabi za odgovor na dva vprašanja tudi če so provokacija.
Retorta je specifične oblike laboratorijske posode............
Wagenhem pa je šola produktivnih študentov v San Diego Unified v Kaliforniji.Več kot 132.000 študentov,z 15 etničnih skupin,več kot 60 jezikov in dialektov,ustanovljena 1854.letni proračun 1milijarda dolarjev......

User avatar
vojko
Posts: 11501
Joined: 29.5.2004 15:18
Location: LIMBUŠ
Contact:

Re: Moč misli....

Post by vojko » 2.8.2013 11:24

Ramiz wrote:Oprosti mi na moji pozabi za odgovor na dva vprašanja tudi če so provokacija.
Retorta je specifične oblike laboratorijske posode............
Wagenhem pa je šola produktivnih študentov v San Diego Unified v Kaliforniji.Več kot 132.000 študentov,z 15 etničnih skupin,več kot 60 jezikov in dialektov,ustanovljena 1854.letni proračun 1milijarda dolarjev......
Ramiz, samo dve opombici:

1)Na googlu sem našel samo Wangenheim Middle School v San Diegu, torej ne obstaja "Wagenhem šola produktivnih študentov". Poleg tega pri nas pravimo "študentom" na srednjioh šolah "dijaki"...
2) Vsi vemo, kaj je retorta, Ramiz, poanta je bila drugje. Pozabi, ni pomembno. :wink:

Post Reply