Piramide

Kaj bi bilo, če bi lahko ... ?
Odgovori
picasso
Prispevkov: 17
Pridružen: 1.9.2005 1:43

Odgovor Napisal/-a picasso »

oo:) ste se malo razpisali mi kar paše malo brat:), eno vprašanje ima kdo mogoče doma miniaturo piramide, baje da pozitivno seva, če je narejena natačno v razmerju..
Verjame kdo v ISIS? :)

Uporabniški avatar
Grigorius
Prispevkov: 165
Pridružen: 22.5.2005 21:59
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Grigorius »

Ena varianta je da je bil potop atlantide in se je ISIS rešila in prišla z svojomi ljudmi v egipt... oni so bili za egipčane "bogovi" saj so bili tehnično zelo napredni. Živeli so po nekaj tisoč let, zato so imeli čudovito splošno znanje, ob rojstvu so si spreminjali gene z operacijami, kajti bilo se že tako daleč da so si podaljševali življensko dobo kar sami(saj smo mi že tudi skoraj tako daleč). Zdaj nevem če teorija drži ampak z letami naj bi se tudi uporabljala vecja procentaža možganov. Za egipčane so oni bili "bogovi" in jim je pasalo zato se niso upirali, nasprotno, imeli so se sami za bogove in tako ravnali, ljudem vmes pokazali kak čudež in ei ohranili na oblast. Egipčani so bili primitivci, zato so jih začeli šolat postopoma, 1+1, in to je trajalo stoletja,tisočletja. Zato sem rekel da so posejali... UStvarili so nek povod po katerem se je razvila današnja družba. Keopsova piramida se razlikuje. Je zelo zapleteno zgrajena in dosti stvari je nepojasnjenih, poleg tega vlada skriva vse kar jim pride pod roke. Kdo pa ve, mogoče že imajo celo uganko rešeno... Kdo bi pa dandanes še zaupal nasi? sami so si naredili škandal saj so že prve uradne slike iz lune fejk...
Ker niso vedeli da bo čez 20 let pri vsakem doma računalnik, ki bo 200x močnejši od njihovega superračunalnika tedaj. A BIG MISTAKE
Zgornja zgodbica je kot nalašč zapisana za kritike.
Pa preden začnem kaj je to ISIS (za kaj stojijo tele kratice), no kot zanimivost je to tudi zdravstvena revija :D

Glede kritik:
- Kam so tile bogovi izgnili?
- Zakaj so izgnili?
- Kje točno so živeli - ostanki domov ...
- Kje so ostanki njihove tehnologije?
- Ob rojstvu so si spreminjali gene z oparacijami? (glede na to da imam nekaj znanja iz genetike in biologije celice naj ti povem da je slednje absurd, pa tudi če mi začneš govorit o supertehnologiji - naj ti povem da bi bilo veliko (ampak res veliko) lažje spremenit gene pred rojstvom, pa tudi to b bilo zelo komplicirana zadeva.
- Keopsova piramida se razlikuje? Tukaj me zanima slednje če je res da je tale piramida 10500 stara potem morajo biti tudi vse ostale piramide vsaj toliko stare?! (saj je namreč lepo pokazano kako se je razvijala gradnja piramid?!)

*Glede genetike - popravljana genov naj ti povem da nimaš le 46 DNA molekul, sicer bi bilo tudi to težko kaj prida spreminjati, ampak se da... v jajčni celici imaš 23 DNA molekul oz 46 po oploditvi + 6000 preostalih DNA molekul, zdaj se pa že zakomplicira?! (6000 zato ker imaš približno toliko mitohondrijev -> to je semiavtonomni organel, v katerem poteka krebsov cikel, bolezni imenujemo miopatije; ta organel ima majhno krožno DNA brez histonov in intronov -> to so proteini, ki pomagajo pri pakiranju DNA; torej moraš tudi vse njihove gene sčekiraš + kaj če pride do mutacij med podvajanjem? Tele oragenle se podvojijo posebej in nato se jih polovica preseli na "južni" druga polovica pa na "severni" pol celice med mitozo)

**
Kdo bi pa dandanes še zaupal nasi? sami so si naredili škandal saj so že prve uradne slike iz lune fejk...
A imaš mogoče kakšen članek o tem...?

L.P.

Uporabniški avatar
Grigorius
Prispevkov: 165
Pridružen: 22.5.2005 21:59
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Grigorius »

picasso napisal/-a:oo:) ste se malo razpisali mi kar paše malo brat:), eno vprašanje ima kdo mogoče doma miniaturo piramide, baje da pozitivno seva, če je narejena natačno v razmerju..
Verjame kdo v ISIS? :)
No glih ker sem bil to prašan pri biofiziki (enpar let nazaj) ... (o sevanju). Naj ti kot zanimivost povem, da vsi predmeti sevajo, prav vsi - tla na keterih stojiš, tvoja majca, ti... Bolj kot so topli bolj sevajo in sicer se sevanje linearno veča s temperaturo na četrto potenco. (no enčabo ti bo kdo drugi napisal...)

*Pri tem me pa zanima kaj je to pozitivno sevanje ali pa kaj je negatvno?! :D

L.P.

Uporabniški avatar
mali
Prispevkov: 138
Pridružen: 7.5.2003 18:17
Kontakt:

Re: Piramide

Odgovor Napisal/-a mali »

Zanima me kakšno je vašo mnenje glede piramid.Kdo jih je naredu, kdaj so jih naredili
Erich von Däniken je v eni svojih knjig napisal en lep odstavek, o uporabi materialov, redkih inputov tistega časa, ki pravi nekako takole:
...uporabljali so vrvi (ki jih ni bilo),
klade so valili po hlodih (ki jih ni bilo),
delavci (ki jih v tolikem številu ni bilo)
so se prehranjevali s hrano (ki je ni bilo)
po zvočnikih (ki jih ni bilo) se je razlegal "horuk" delavcem za efektivno delo...
Vse to za grobnico faraona, ki dokončanja gradnje sploh ni dočakal.

genion
Prispevkov: 247
Pridružen: 13.4.2003 17:25
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a genion »

Kakšni antigravitacijski stroji, lepo vas prosim.
Kdo pravi da ima kdorkoli antigravitacijski stroj!!??!!

picasso
Prispevkov: 17
Pridružen: 1.9.2005 1:43

Odgovor Napisal/-a picasso »

Hvala vsem, lepo da smo znova oživeli temo. Dal vam bom samo en link, kjer je res obsezno razlozena zgradba piramide. Lepo je da je ta encikl. priznana in podpira več različnih verzij oz teorij o nastanku piramide itd. Sicer pa na googlu najdes na tone materiala.


[url=ttp://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pyramid_of_Giza]Great Pyramid of Giza[/url]


Par odgovorov na vprasanja:

Kam so odsli tile "bogovi" (ne pozabite da to niso bili bogovi, bili so ranljivi kot mi, ampak umsko zelo napredni, torej na visji stopnji)?

Odsli so. Posejali svojo kulturo in odsli. Nadzorujejo nas nonstop ampak jih ne ogrozamo, zato nas pustijo na miru.

Zakaj so izginili?

Ker pri nas ni interesa, nimamo 0 takega kar še niso videli, kosati se pa ne moremo z njimi.

Kje točno so živeli?

Poznate teorijo o atlantidi? Ena možnost je bila da so bili samosvoja, izolirana civilizacija, ki je živela na svojem otoku, ta razvoj je potekal tisocletja, torej naša predcivilizacija, ki je bila ob potopu na "vrhuncu". Preživeli so se priselili v Egipt. Nimam podrobnih podatkov kje točno naj bi živeli v Egiptu, pomoje v keopsovi piramidi.(itak je priživelih bilo malo - med njimi tudi ISIS). Tu si še sam zastavim vprašanje za vas..

Od kod so prisli?

Iz atlantide ali pa iz vesolja(strmoglavljena ladja).

Kje so ostanki njihove tehnologije?

Keopsova piramida zaenkrat sama in njena notranjost. V njej bi naj bile shranjene informacije, ki so pa itak najvecji zaklad kar si ga clovek lahko predstavlja. Načrti o piramidi, njihova znanost zapisana na posebnih mediji. Lahko se še najde kaj drugega. Kdo pa ve, dokler je tu Bush. Men je cel Egipt sumljiv! Podzemlje in vse skupaj....

Operacije?

Ja na tem področju sem najmanj informiran, ker nisem glih doktor v tem bom prednost dal vam. Grigoriusov post je dokaj zanimiv. Sam pa nevem. Še kaj več bi rad izvedel o spreminjanju genov. Če mi kdo lahko pomaga kar naprej.

Piramide?

Tukaj govorimo o keopsovi piramidi in naj vas opomnim, NE drugih piramid dajat v isto skupino kot keopsovo. Keopsova piramida ni bla narejena zato, da bi bla grobnica.
Sam menim da sploh nima veze s keopsom samim. Prebral sem tudi že da bi naj piramida bla v egiptu že pred egipčani in tako nima opravka z njimi.

Lunine slike?

Še nisi slišal o tem, da naj bi prve slike bile vnaprej posnete v Arizoni? Pozneje je človek ugotovil da so pravzaprav fejki, kajti sence in položaj zvezd naj bi bil čisto drugačen kot pa na luni. Ko bom našel kak zanimiv članek ti dam link, sicer pa maš na googlu vse... Že dolgo nisem o tem razpravljal :)...

Vedite,

ne trdim da je vse prav kar sem napisal, ne trdim da je resnica in ne trdim
da mam za vse to dokaze. Jaz sem si še ustvarjam svoj puzzle lahko pa vam povem eno zanimivost. Moj prijatelj se že s tem in svetovno zgodovino(preučevanjem biblije, misteriji, na tone revij in knjig) ukvarja že 15 let. Sam je istega mnenja kot jaz, prebral je že tolko vsega da lahko o tem govori cel dan brez prekinitve, res ga je lepo poslusat ampak menim da nimamo vsi te srece, da poznamo takega zanimivega cloveka, saj ga niti jaz dolgo ne poznam. To je samo en namig, da bi lahko bilo vse res.
Do 18 leta sem bil ateist, ampak prisel je cas, da bom zacel preucevat biblijo, kajti menim da je res knjiga vseh knjig in je v njej dosti poučnega in resnična, če ne že VSE! Beri med vrsticami, preučuj vsak stavek, pazi ker je dosti stvari v prenesenm pomenu!
Cerkvi same kot ustanove pa ne podpiram, ker dela glih obratno! Ljudje se piflajo sveto pismo, nevejo pa KAJ berejo! :roll:

Živimu v svetu materije, tega se ne zavedamo zadosti dobro. Jaz pravim da je možno

VSE.

Obstaja še kaj drugega ne samo tisto kar mi vidimo.

Uporabniški avatar
mali
Prispevkov: 138
Pridružen: 7.5.2003 18:17
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mali »

Genion napisal/-a:Keopsova piramida pa naj bi bila zgrajena na križišču nekakšnih energijskih črt, ki prepletajo celoten planet (imenovanih po dvema znanstvenikoma). Baje so na te točke po vsem svetu začeli postavljati razne vojaške baze namenjene ekstremnim poizkusom antigravitacije in podobno (celo Philadelphijski eksperiment). Tako so vsaj povedali na naši televiziji.
Pardon! Pardon! Prehitevam. Prehitro sklepam.
Ekstremni poizkusi antigravitacije. Sem takoj pomislil na stroje, priprave, potrebščine....
Kako pa bi se to sicer izvajalo, če ne s stroji?
A telekinetično? Psihokinetično?

Za energijske mreže sem sicer tudi sam slišal. Skozi Cornwall v Walesu gre menda ena takih "zmajevih" črt.


Menim, da bodo čez 10.000 let tudi naši poldnevniki in vzporedniki postali "zmajeve črte", ker bomo takrat veljali za totalno zaostale, saj bo večina materialov, ki jih rabimo danes že segnila in bodo ostali samo kamniti monoliti, ki pa jih naša civilizacija ni zapustila ravno mnogo...

Za enimi predhodniki so ostale vsaj razvaline v Gizi, oz. Kairu, pa vseeno veljajo za kamenodobne. V Bhagavadgiti pa tičijo letalni stroji na živosrebrni pogon, ampak, to itak velja za larifari, saj so bili tedaj ljudje v "kameni dobi".

picasso
Prispevkov: 17
Pridružen: 1.9.2005 1:43

Odgovor Napisal/-a picasso »

hočem več več več več ! :D

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 855
Pridružen: 3.1.2006 22:08

Odgovor Napisal/-a celica »

Glede tega, da so vsi delali piramide, lahko rečem, da so njabolj stabilne.
-tole o orionu sem tud jaz slisal, da so piramide obrnjene proti njem.
-Baje da je razmerje med stranico in višino (ali pa čem drugim), če naj bo piramida lepa, natančno 2pi. To razmerje je tudi pri velikih piramidah.
-Arhitekti menijo da z danasnjo tehnologijo(laserska) nebi bilo mozno tega ponovit(tudi kristalnega skull nevejo ponaredit).
-Kljub temu, da je tak način gradnje logičen, pa je skoraj neverjetno, da bi tako različne civilizacije dosegale tako identične gradbene dosežke. Torej, ce piramide niso posledica nezemljanov, so verjetno že tisočletja nzaj obstajale trgovske povezave med civilizacijami.
-Egipčani so bili primitivci, zato so jih začeli šolat postopoma, 1+1, in to je trajalo
stoletja,tisočletja.
Glede kritik:
- Kam so tile bogovi izgnili?
- Zakaj so izgnili?
- Kje točno so živeli - ostanki domov ...
- Kje so ostanki njihove tehnologije?
- Ob rojstvu so si spreminjali gene z oparacijami? (glede na to da imam nekaj znanja iz genetike in biologije celice naj ti povem da je slednje absurd, pa tudi če mi začneš govorit o supertehnologiji - naj ti povem da bi bilo veliko (ampak res veliko) lažje spremenit gene pred rojstvom, pa tudi to b bilo zelo komplicirana zadeva.
-No glih ker sem bil to prašan pri biofiziki (enpar let nazaj) ... (o sevanju). Naj ti kot zanimivost povem, da vsi predmeti sevajo, prav vsi - tla na keterih stojiš, tvoja majca, ti... Bolj kot so topli bolj sevajo in sicer se sevanje linearno veča s temperaturo na četrto potenco.
-Kam so odsli tile "bogovi" (ne pozabite da to niso bili bogovi, bili so ranljivi kot mi, ampak umsko zelo napredni, torej na visji stopnji)?
-Keopsova piramida zaenkrat sama in njena notranjost. V njej bi naj bile shranjene informacije, ki so pa itak najvecji zaklad kar si ga clovek lahko predstavlja. Načrti o piramidi, njihova znanost zapisana na posebnih mediji. Lahko se še najde kaj drugega.
-Tukaj govorimo o keopsovi piramidi in naj vas opomnim, NE drugih piramid dajat v isto skupino kot keopsovo. Keopsova piramida ni bla narejena zato, da bi bla grobnica.
-Živimu v svetu materije, tega se ne zavedamo zadosti dobro. Jaz pravim da je možno
VSE. Obstaja še kaj drugega ne samo tisto kar mi vidimo.





Tukej sem zbral nekaj vaših misli.
Najbolj popoln stavek na tem forumu je ta:

-Egipčani so bili primitivci, zato so jih začeli šolat postopoma, 1+1, in to je trajalo
stoletja,tisočletja.

in učitelji:
(ne pozabite da to niso bili bogovi, bili so ranljivi kot mi, ampak umsko zelo napredni, torej na visji stopnji)

in o piramidi:
Načrti o piramidi, njihova znanost zapisana na posebnih mediji.
Glede tega, da so vsi delali piramide, lahko rečem, da so njabolj stabilne.

in še materiji:
Živimo v svetu materije, tega se ne zavedamo zadosti dobro.


Res se ga ne zavedamo dosti,ker ne znamo opazovati stvari okoli nas.Materija je tista od katere se nekaj lahko naučimo,saj dejansko ko jo spoznamo,tudi vemo da je tako,vendar samo v tistem času,vse nazaj je zgodovina.
Zakaj so sploh gradili piramide in v kakšen namen se je potrebno najprej vprašat?Vsaka stvar ki jo je naredil človek ima svoj namen,tudi če so to delali nezemljani,a mislim da jih do danes še ni bilo.
Ko ugotovimo namen izdelave in uporabnost,se moramo vprašat za koga je to narejeno.Ko imamo te odgovore vemo zakaj se gre.

Kako bi vi razložili bodočim rodovom,ki so kot egipčani v zgornjem stavku,nek zelo pomemben dogodek ki se bo zgodil čez toliko stoletij ali tisočletij.Boste risali,pisali,itd.

kren22
Prispevkov: 18
Pridružen: 11.12.2005 14:31

Odgovor Napisal/-a kren22 »

Kaj pa piramida v Bosni, ki so jo nedavno odkrili, se že kaj ve od katere civilizacije naj bi bila?

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 855
Pridružen: 3.1.2006 22:08

Odgovor Napisal/-a celica »

Tukaj imaš največ informacij
posebno na omenjenih linkih ki jih imaš na tej strani
Pa še v razpravo se lahko vključiš na forumu

http://piramida.blogger.ba/arhiva/2005/11

Lp.

AlexUS
Prispevkov: 134
Pridružen: 25.3.2005 14:50
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AlexUS »

-Vlada je leta 1997 zaradi čiščenja in rastavriranja zaprli vrata za javnost. Malo pred tem so hoteli egiptologi oz. znanstveniki razkriti skrivnost male sobane, ki se je skrivala v veliki piramidi. Ali so Egipčani s tem le pridobili čas, da bi sami razkrili oz. pospravili dokaze, ki se skrivajo za tem malim jaškom(20x20cm).
-Druga neraziskana soba je soba pod Sfingo. Dokaze o obstoju sobane pod Sfingo je priskrbel ameriški seizmolog leta 1993. Takoj, ko so zaznali sobano, so egipčanske oblasti prepovedale nadaljne raziskave.
Nato so leta 1996 naleteli na luknjo pod zadnjim delom Sfinge. Egipčanske oblasti so še enkrat ustavile vsa raziskovanja.
Leto pozneje so oblasti zopet ustavile delo, tokrat na tunelu, ki je vodil pod Sfingo do starodavnega jaška za vodnjak, oddaljenega 183 metrov. Dela na tem območju so bila kar dolgo zaprta(okoli enega leta).
-Takšno obnašanje egipčanskih oblasti, skupaj z njihovimi obdobji skrivnostnega molka, je botrovalo nastanek številnih govoric in špekulacij. Nastale so serije globalnih zarot o obstoju sobane zapiskov, vpletene so bile tuje vlade, CIA, vplivni poslovni mogotci in egipčanski vladni uradniki!
-Za piramide pravimo, da so stare 4.500 let vendar obstajajo zelo dobri dokazi, da so veliko starejše in jih je potem takem zgradila popolnoma druga civilizacija. Bostonski geolog Robert Schoch in egiptolog John West sta opozorila na erozijo na Sfingi, ki je stara najmanj 8.000 let.
-Skupaj z Grahamom Hancockom sta prikazala, da so piramide in Sfinga poravnane z zvezdnimi sistemi, kakršni so bili pred 10.500 leti pr.n.š., v časih, ko naj bi bila uničena Atlantida. Vsa ta odkritja kažejo na to, da so bile piramide in Sfinga zrgajene tisoč let pred vzponom egipčanske civilizacije. To pomeni, da Gizo niso postavili egipčani ampak nekdo drug-mogoče ljudje iz Atlantide.

Uporabniški avatar
celica
Prispevkov: 855
Pridružen: 3.1.2006 22:08

Odgovor Napisal/-a celica »

Zdravo!
V piramidi so odgovori glavnega in najpomembnejšega človeškega vprašanja,zato tudi taka skrivnost,kar je tudi po eni strani prav.
Lp.

AlexUS
Prispevkov: 134
Pridružen: 25.3.2005 14:50
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AlexUS »

Res je, v piramidi so oz. so bili nedvoumno neki dokazi, kateri so bili že omenjeni v starogrških zapiskih.
Mislim da je Platon neki pisal o tem.

S tabo se ne strinjam ker trdiš da je prav da skrivajo resnico oz. onemogočajo raziskave.
Zakaj?
Dobili bi odgovore na razna vprašnja ki si jih zastavljamo že precej časa; mogoče bi spremenili naše mišljenje o svetu in vsem živem; spoznali resničnost vesolja; na novo napisali zgodovino(mislim da bi bilo to že sedaj nujno).
Odgovore bi dobili tudi tisti ki raziskujejo/mo naša do sedaj še nerazložljiva mesta kot so Velikonočni otoki(velikanske glave), Egipt(piramide), J.Amerika(Maji); o raztrosenosti piramid po vsem svetu, resnico svetih knjig...

Resnica pride na plan tako ali drugače, ali so pomembne informacije ukradene(hacking, vlomi) ali si pomagajo z ranimi prisluškovanji po telefonih ali pa samo poslikajo dokaze; vsekakor jih podpiram.

Kaj poznate kakšnega SLOVENSKEGA egiptologa?
Jaz poznam enega, piše se Mužević.
Ima zelo dobre predstavitve(sem bil na eni-o tem mogoče drugič).

lp

Uporabniški avatar
Japi
Prispevkov: 230
Pridružen: 16.4.2004 17:17

Odgovor Napisal/-a Japi »

OK, ste mi vzbudili firbec, kaj je o piramidah znano kot dokazano dejstvo. Nekaj mojih mnenj:

Piramida je najbolj stabilen objekt - lahko to dokaže kdo s kakšno formulo? Jaz bi prej rekel, da je polkrogla.

Piramide so gradili Egipčani - logično sklepanje, ker so piramide pač v Egiptu in če zanemarimo prisotnost še koga drugega

V piramidi obstajajo hodniki in sobe - dejstvo

konec Atlantide pred 10500 leti - povzeto po zgodbi

Mi kdo lahko dokaže, da če je Atlantida že obstajala, zakaj je morala bit na Zemlji?

Če so lahko rekonstruirali tolko vrst dinozavrov, zakaj je o veliko mlajšjih obdobjih toliko malo znanega?

Odgovori