Mucenje zivali

Človek kot stroj, o flori in favni...
Uporabniški avatar
Grigorius
Prispevkov: 165
Pridružen: 22.5.2005 21:59
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Grigorius »

To da gre marsikomu (milijonom) na kitajskem za golo-preživetje je dejstvo, vseeno mi pa ni jasno kaj se dogaja v glavi takšnega človeka - ker to je vseeno precej krut umor, sneti kožo mrtvecu ni takšen psihični problem ampak to ... ne vem če te pusti brez motenj ... pa tudi v boju za preživetje so se ljudje zmeraj bolj oddaljevali od umora - meči - sulice - loki & puščice - pištole - vodene rakete - zmeraj hitreje ubijamo in zmeraj bolj oddaljeni smo od žrtve - to kar tale dela je korak nazaj ...

L.P.

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

Če bi takemu človeku šlo za preživetje njega in njegove družine, bi vseeno lahko žival pokončal preden ji sleče kožo. Sadizem se kaže v dejanjih kot je to da odrto živo žival vrže na kup k ostalim. Pa mislim tudi da sem na posnetku slišal smeh.

Jebeš ti zanašanje da jih bo že enkrat doletela kazen od česarkoli... kazen hočem biti jaz.

Mimogrede, kaj si mislite o tem? - http://www.pitbullproblem.tk/
Je kaj na tem?

Uporabniški avatar
Grigorius
Prispevkov: 165
Pridružen: 22.5.2005 21:59
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Grigorius »

Jean Paul Sartre (Za zaprtimi vrati) pravi da so pekel ljudje okoli tebe. Bolj kot o tem razmišljam, bolj ugotavljam da je prav človek tisti ki si je izmisnil najbrutalnejše psihofizično mučenje prav človek je lahko največji sadist največja zver vseh zveri. Žal zgodovina to potrjuje, pravtako kakor dejanja, ki smo jih sposobni.

L.P.

čudak
Prispevkov: 4
Pridružen: 15.9.2005 19:04

Odgovor Napisal/-a čudak »

ko vidim tako početje me je sram, da sem človek. Tudi pri nas raznorazni sprevrženi kmetiči koljejo živali na zelo krut način, zato niso krivi samo kitajci ampak celo človeštvo je še zelo primitivno. Mislim, da bo kmalu napočil čas, ko nas bo to udarilo nazaj.

Uporabniški avatar
Rok Osolnik
Prispevkov: 63
Pridružen: 23.8.2005 13:17
Kraj: Srednja vas
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rok Osolnik »

Ko sem gledal ta posnetek, mi je postalo slabo, bil sem šokiran cel dan... Grozno.

Ali ne delajo tega vsi, ki se ukvarjajo s temi stvarmi?
Kolikor sem jaz slišal to naredijo zaradi tega, da je (kao) koža boljša, neki v povezavi z adrenalinom?

lajka
Prispevkov: 1
Pridružen: 2.10.2005 17:21

Odgovor Napisal/-a lajka »

Po vsem tem, kar sem tu prebrala si sploh ne upam pogledati posnetka. Pa sej zakaj bi ga? Še danes imam živ spomin na posnetek ubijanja živali z elektro šoki, ki sem ga po tv-ju videla še kot mali otrok. Po vsem tem me je prav sram, da sem del tega glupega, morilskega, sadističnega, brezčutnega in koristoljubnega človeštva.

Sej počasi nam narava vrača: ptičja gripa, parkljevka, bolezen norih krav,...
Res pri tem umre veliko živali, ampak so tudi človeške žrtve. In hvala bogu, da so, ker človek začne drugače misliti šele, ko gre le-njemu za življenje.

In kaka je razlika med tem, da opici razbiješ glavo in ji izsrkaš možgane in tem, da pošlješ kuglo svinji v glavo? V vsakem primeru ubiješ nedolžno bitje, ki živi prav tako kot vsi mi. In potem jo POJEŠ!!! HALO??? Kolikor je to kruto in grozno, je po eni strani prav smešno, da je človek še vedno tak idiot.

Pa sej nima smisla o tem govorit, ker se na žalost ne bo nikoli spremenilo.

genion
Prispevkov: 247
Pridružen: 13.4.2003 17:25
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a genion »

In kaka je razlika med tem, da opici razbiješ glavo in ji izsrkaš možgane in tem, da pošlješ kuglo svinji v glavo? V vsakem primeru ubiješ nedolžno bitje, ki živi prav tako kot vsi mi. In potem jo POJEŠ!!! HALO??? Kolikor je to kruto in grozno, je po eni strani prav smešno, da je človek še vedno tak idiot.
V primeru svinje gre za to da je ne mučiš! Svinja po strelu v glavo pade v šok ali celo umre in ne čuti bolečine - se ničeser ne zaveda. To je najbolj human način ubijanja za prehrano.
... in potem jo poješ - seveda! Teorije pravijo, da je prednik človeka (neko bitje v Afriki, pred 3 milijonov leti) bil uspešnejši od svojih konkurentov (drugih opici podobnih človečnjakov) v večini zato, ker se je prehranjeval z mesom!

Zakaj je bolj humano jesti rastlino (ki je tudi živo bitje), kot žival??????

P.S.
KAj bodo rekli vsi ti vegetarjanci, ko bo cez cas zaradi prevelikega onesnaženja hranilna vrednost rastlin vedno bolj upadala. Koliko trave bo potem potrebno pojesti, da ne bodo shirali?

toni
Prispevkov: 1
Pridružen: 15.11.2005 10:40
Kraj: thin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a toni »

Poglejte,na svetu se dogaja na miljone svinjarij vsak dan.Marsikje sedaj verjetno mučijo tudi ljudi.Tega mi tukaj ne bomo preprečili ,zato je debata brezvezna.

mirtelo
Prispevkov: 138
Pridružen: 20.4.2004 8:25

Odgovor Napisal/-a mirtelo »

Debata je brezvezna????

Indijanski pregovor pravi: Sveta nismo podedovali od svojih prednikov, ampak smo si ga sposodili od svojih otrok!!

Jaz vsaj čutim odgovornost do svojih otrok.

Torej debata ne mora biti brezvezna. Mogoče res ne bomo naredili ničesar, pa vsaj reči je trba odločno: NE TO NI TO!!!

santa
Prispevkov: 17
Pridružen: 6.10.2005 11:40
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a santa »

vse to samo zaradi tistih ki take stvari kopujejo
da bi take dobil v roke sam za par sekund pa bi jim blo žal da so se sploh rodil, pa tiste ki to kupujejo tudi
žalostno ni kaj ampak taki smo ljudje vse za denar :evil: :evil:

Dedal
Prispevkov: 148
Pridružen: 7.1.2006 15:33

Odgovor Napisal/-a Dedal »

Najprej lep pozdrav vsem skupaj.
Nekateri menijo da je dotična debata brezvezna.Zakaj? Zato, ker itak tega, kar se dogaja ne moremo spremeniti.Zaradi takšnega mišljenja ne moremo ničesar spremeniti. Naše prizadevanje za zmanjšanje zla verjetno ne bi pustilo, kakšnih globalnih, vidnih posledic, mogoče tudi dolgoročno ne bi spremenilo človeštva na boljše, vendar to ne pomeni, da vržemo puške v koruzo in si rečemo "jebat ga, itak nč ne mormo nardit".Če bi vsi ljudje bili takšnega mišljenja, bi svet bil še slabši, zlo bi se manifestiralo še v večjih količinah, še več krutosti, brutalnosti in nesočutja. A misliš, da so temnopolti sužnji rekli, itak nič ne moremo naredit za to, da nas ne bodo zatirali, izkoriščali, mučili, zapirali, pretepali, sovražili in ravnali z nami skrajno nečloveško in nepravično, ko so se po dolgem obdobju suženjstva rešili izpod belčevskega jarma.Resignacija ni še nikoli prinesla ničesar dobrega. Kdor dopušča in tolerira zlo, ko bi ga lahko preprečil ni prav veliko boljši od tistega, ki ga povzroča. In če misliš da posameznik, NE MORE spremeniti ničesar, ti prešerno nasmejan povem, da se motiš. Posameznik LAHKO spremeni svet na boljše.Mahatma Gandhi, Rosa Parks, Martin Luther King Jr. Nelson Mandela, Che Guevara so tisti, ki SO v veliki meri vplivali na boljši danes, mi smo pa tisti, ki se lahko potrudimo za boljši jutri. Gandhi je rekel: "Sami moramo biti spremembe, ki jih želimo videti v svetu.". Takšne debate so pogoj za spremembe; najprej moraš imeti zastavljene cilje, šele potem iščeš sredstva, in s čem bi si lahko boljše zastavil cilje, kakor s takšnimi debatami, kjer se "zbiramo" navadni podobnomisleči posamezniki in razpravljamo o preperečih problemih našega bistva - ČLOVEČNOSTI.
In pri problemu pitbulla gre ravno za to, za PROBLEM ČLOVEKA.
Človek je edina žival, ki je sposobna sovraštva, sadizma, okrutnosti in zla. Kako smo lahko ljudje po eni strani dobrotniki, altruisti, človekoljubi, plemenita živa bitja sposobna ljubezni, solidarnosti, dobrote ter nesebične pomoči, a po drugi strani morilski stroji, mučitelji, klavci otrok, množični uničevalci, paraziti, nosilci zla in trpljenja. S takimi patološkimi primerki postaja človeštvo čedalje večji izrodek evolucije in s to vednostjo tudi mene postane sram, da SEM človek, da sem del tega norega, bolanega, iztirjenega rodu, ki mu tako ponosno pravimo človeštvo.Pa vseeno, ne bom sedel križem rok,češ da tako je in tega se ne da spremeniti, temveč se bom trudil ,in to,da ti ni vseeno za to kar se dogaja, je prvi korak na poti do cilja, do boljšega jutri, do lepšega sveta.Drugi korak pa je, da nekaj naredimo za to...............In potem bo človeštvo korakalo samo.

Uporabniški avatar
mriz
Prispevkov: 2036
Pridružen: 13.5.2004 23:52
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a mriz »

Ja, ampak kako rešit problem v tej temi?

Osebno ne morem bojkotirat krzna, ker se s tem ne bo nič spremenilo (količnina kupljenega krzna z moje smeri bo ostala na nuli).

Lahko pa si zrihtam letalsko karto, vzamem svojega punisherja in na tistem trgu naredim pokol. Ampak, s tem bom postal enak kot oni, kar pa po eni strani lahko sprejmem.

bianko
Prispevkov: 578
Pridružen: 15.12.2002 17:00

Odgovor Napisal/-a bianko »

Pejmo se na Kitajsko razstrelit.

Uporabniški avatar
mit
Prispevkov: 38
Pridružen: 4.6.2006 20:28
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a mit »

:shock: :x o moj bog....tisti posnetek že pa presega vse meje če mene kdo kaj vpraša....sam ga nisem bil zmožen gledati do konca ker se mi je ker sem kar obnemel ob misli kako morajo vse te živali trpeti...ko jim na živo delajo.....res groooza :x

Mafijec
Prispevkov: 472
Pridružen: 12.12.2005 21:36

Odgovor Napisal/-a Mafijec »

genion napisal/-a:P.S.
KAj bodo rekli vsi ti vegetarjanci, ko bo cez cas zaradi prevelikega onesnaženja hranilna vrednost rastlin vedno bolj upadala. Koliko trave bo potem potrebno pojesti, da ne bodo shirali?
Offtopic: Zaradi onesnaževanja so rastline bolj kalorične (več \(CO_{2}\) v zraku).

Odgovori