vojko napisal/-a:Ne, nič ne razumeš!
Zato pa divanim tu.
Me malce čas daje in se bom sprva odzval samo na "bizarno idejo", ki mi jo
spet pripišeš.
Poglej, na to temo sem napisal sledeče:
Smo neke vrste super negativna entropija, a ne?
Vsekakor je naše zmanjšanje entropije zanemarljivo z povečevanjem entropije v vesolju.
Moram te spomniti, da tudi z našim delom zmanjšujemo entropijo v okolju, a ne?
Ja pa ne samo naša. Vse strukture nekaj prenašajo ali bolje, skladiščijo. Energijo!
Žive strukture zmanšujejo entropijo, zato pa je potrebna kompleksnost!
Iz enostavnega v kompleksno, vse do naše izvorne absolutne kompleksnosti ali kako?
Umetna gnojila so toliko umetna, kot je umeten dušik, kalij in fosfor! To je samo dokaz, da aktivno zmanjšujemo entropijo v okolju.
vojko napisal/-a:
Od kod ti pa bizarna ideja, da bi lahko karkoli naredili brez (92) "naravnih elementov"??? Pa saj je jasno, da pri izdelavi umetnih izdelkov uporabljamo naravne snovi! Poanta je v tem, da na njivi ne boš našel računalnika, ki raste kot krompir, niti na hruški žarnice (čeprav ji Nemci rečejo Birne), niti propelerja.
Računalnika ne njivi. HALO!
Če poenostaviva so računalniki sestavljeni iz čipov, tam notri smo zložili "ATOME" v tako lepe strukture, da je veselje. Z delom smo zmanjšali entropijo v OKOLJU, a ne? Enako je z gnojilom, ki služi kot hrana za žive rastline(CILJINI RAZVOJ!), ki spet zmanjšujejo entropijo. Skratka UREJEJAMO PROSTOR in s tem zmanšujemo kompleksnost.
No, spomnil sem se večje sobe in
levega kota, kjer bi se naj zbrale vse molekule zraka! Vidiš to ne gre, ker narava ne dovoli!
Proces je problem, saj se spomniš, a ne?
vojko napisal/-a:
Lahko: negantropija se lahko povečuje le začasno, dokler bitja živijo (Vesolje kot celota se na dolgi rok pokorava Drugemu zakonu), omejeno pa na živa bitja. Pri vseh neživih (izoliranih) sistemih se entropija nenehno povečuje.
Ja, če bi mi izumrli, bi se okolje spet razgradilo (zarastlo!) in s tem bi se povečala entropija in
ker smo še TUKAJ moramo ohranjati staro in izdelovati novo, za kar pa potrebujemo zmeraj več ENERGIJE! Saj je zmeraj več STAREGA, a ne?
Vidiš sedaj, da je potrebno za
naše ustavljanje ENTROPIJE zmeraj več energije?
Mogoče nas je zato zmeraj več! Živali nimajo teh problemov. Brlog se zmeraj najde, a ne?
vojko napisal/-a:
Bargo napisal/-a:Max-u so povedali, da je v fiziki vse že jasno, samo še nekaj malenkosti in naj ne troši svojega talenta za teh nekaj malenkosti, a ne? Danes imamo hologramsko vesolje, M-teorijo, itd
Ja, to mu je rekel njegov profesor fizike iz Muenchna Philipp von Jolly. Ampak kaj želiš povedati?
No, če me sprašuješ:
Jolly se tudi moti!