teorija o nastanku velikega poka

Prapok, vesolje, kozmologija, črne luknje...
spaceboy

teorija o nastanku velikega poka

Odgovor Napisal/-a spaceboy »

pozdravljeni!
zanima me kaj mislite o moji teoriji o nastanku vesolja:

Kot vemo so nekateri znanstveniki mnenja da se snov, ki izgine v crni luknji, pojavi v beli luknji. (crne luknje pozirajo snov, bele jo bruhajo). Bela luknja naj bi bila od crne oddaljena v prostoru in casu.

[KAJ PA CE JE BELA LUKNJA MESTO VELIKEGA POKA?
[/b]
to bi razlozilo zakaj je iz nic nastalo vesolje. bela luknja se je odprla in zacela bruhati snov. na zacetku je snov strnjena(ogromna gostota snovi - isto kot preden izgine v crni luknji). potem se vesolje siri.... dalje poznamo zgodbo:)
to se lahko ponavlja v neskoncnost.


prosil bi da komentirate to teorijo. ni popolna ampak ce bi jo izboljsal bi bila mozna.

Hvala,
Vojko

bianko
Prispevkov: 578
Pridružen: 15.12.2002 17:00

Odgovor Napisal/-a bianko »

To naj bi pomenilo po tvoji teoriji,da se vesolje pretaka kot pesek v peščeni uri.Če tvoja teorija drži potem ti Nobelova nagrada ne uide.

Franko
Prispevkov: 174
Pridružen: 15.1.2003 23:35

Odgovor Napisal/-a Franko »

Torej ena malenkost ti podere celotno teorijo...najprej...reče se beli vrelci(samo tako mimogrede)...beli vrelci sploh ne obstajajo...oz....ni dokazov da bi bili, za črne luknje pa obstajajo dokazi. Meni je še vedno najbolj všeč teorija po kateri eksplodira črna luknja.

bianko::D...beli vrelci/črne luknje naj bi bili prehodi med deli vesolja, oz. 'kvadranti' če hočete. Se pravi namesto da bi potovali 500 let, bi lahko šli v črno luknjo in prišli vem v belem vrelcu, na čisto drugem koncu vesolja....ampak to je samo teorija...fantazija.

Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

ne pa ne kr to treba dokazat:)

any ideas? :)

Franko
Prispevkov: 174
Pridružen: 15.1.2003 23:35

Odgovor Napisal/-a Franko »

Za dokaz je treba najprej najti veli vrelec, šele po tem lahko dokazujemo naprej. Torej, črna luknja naj bi imela v sebi sinularnost...kar pa že samo po sebi preprečuje vstopanje in izstopanje v enem kosu.

Za dokaz belega vrelca, bi morali najti v vesolju zelo veliko količino delcev, ki prehajajo iz neke točke(takega 'radarja' pa še nimamo).

spaceboy

Odgovor Napisal/-a spaceboy »

gdo pa govori o izstopanju v enem kosu?

Franko
Prispevkov: 174
Pridružen: 15.1.2003 23:35

Odgovor Napisal/-a Franko »

A veš kaj pomen v enem kosu? Se pravi da prideš ven živ. Kaj ti bo če prideš ven kot juha elementarnih delcev.

Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Franko prosim preber topic. Sj ne govorim o potovanju skozi crno luknjo ampak da gre snov noter in se pojavi v belem vrelcu. Pri velikem poku se je ustvarila "juha elementarnih delcev" ki se je potem razkropila po vesolju.

Franko
Prispevkov: 174
Pridružen: 15.1.2003 23:35

Odgovor Napisal/-a Franko »

Ostali smo pri dokazovanju obstoja belih vrelcev. Ker smo torej brez radarja oz. senzorja za bele vrelce, bi ga bilo treba fizično najti, se pravi da gremo v črno luknjo in izstopimo, v enem kosu. Potem lahko naprej dokazujemo.

quentaa

////////////////////////////////////////////////////////////

Odgovor Napisal/-a quentaa »

No tudi jas imam teorijo o nastanku vesolja-snovi v prostoru:oglejmo si obnašanje vode,ki jo segrevamo.Vidimo,ko bo temperatura dosegla neko mejno vrednost bo voda zavrela,nastajati bojo pričeli mehurčki pare.Vidimo pa,da imajo ti mehurčki večjo energijo kot tekoča voda v okolici in s tem tudi primerno manjšo gostoto.Sedaj pa to prenesimo v prostor kjer se nahaja vesolje zmaso.Vidimo,da je samo po sebi umnevno da ima masa nekega objekta v vesolju mnogo večjo energijo kot na videz prazna okolica.Sedaj pa vzemimo takšno glediše,kot,da masa v vesolju predstavlja mehurčke,okolico pa zapolnjuje eter.Masa pa ima manjšo gostoto kot eter zato ga ispodriva.In eter ima relativno zelo veliko gostoto,če vzamemo širjenje svetlobe skozi prostor in njeno hitrost.No vsi verjamejo,da eter ne obstaja.No jas sedaj mislim,da je prostor z etrom obstajal že od prej in da je do nastanka mase prišlo zaradi zelo močnega udara energije,kar je povzročilo nastanek mehurčkov etru.No kot sem povedal je to zelo teško dokazati ravno zaradi lastnosti etra,ker nima neposrednega vpliva na maso.Sem pa prišel do nečesa kar bi lahko bilo popoln dokaz za obstoj etra in nekaterih mojih teorij.V bistvu,mi se nahajamo v tem dokazu in ga ravno zaradi njegove nerazumljivosti ni videl nihče.To je sila gravitacije.ki pa se skozi prostostor ne širi na osnovi gravitonov in zato trdim da ti ne obstajajo.Še nekaj vprašli se boste ali je vesolje zaprto ali odprto.No imamo posodo v kateri segrevamo vodo in je neprodušno zaprta.Vidimo da mehurčki ne bojo nastajali ker se voda ne bo imela kam širiti,ker ima na voljo ravno toliko prostora kolikor ga določa njen volumen.Naprej pa lahko sedaj sami sklepate.

PS:silo gravitacije bom definiral pod naslednjim vprašanjem kaj je gravitacija.

Franko
Prispevkov: 174
Pridružen: 15.1.2003 23:35

Odgovor Napisal/-a Franko »

Če prav razumem je to klasična teorija velikega poka. Tisti 'močni udarni val' si predstavljam kot veliki pok. 'Eter' je pač tisto kar je zunaj našega vesolja. Ne rezumem pa kaj praviš o gravitonih, ti delci so zaenkrat samo v teoriji, nihče še ni dakazal da obstajajo.

grofaty
Prispevkov: 32
Pridružen: 11.5.2003 15:43

Odgovor Napisal/-a grofaty »

Pozdrav,

Debato o beli luknji lahko preberete tudi na Slovenskem astronomske forumu http://forum.orion-drustvo.si/viewtopic.php?t=207

Zanimiva vprasanja z odgovori o crni in beli luknji so tudi na Nasini spletni strani "Ask the astronomer" http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_a ... holes.html

Lp,
Grofaty

Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Gravitoni so tako kot fotoni definirani kot valovanje in naj bi bili nosilci gravitacije.Sedaj pa definirajmo valovanje malo bolj od blizu.Zato si za PRIMERJAVO oglejmo valovanje vodne gladine.Ko voda vzvalovi je lepo vidno da se valovanje širijo navzven.Če sedaj postavimo sredi teh valov čoln,vidimo,da bojo valovi čoln odrivali vstran od središča izvora valovanja(TO JE SAMO PRIMERJAVA).Torej,če sedaj definiramo gravitone kot gravitacijske valove,vidimo,da bi se objekti v vesolju v resnici odbijali in ne privlačevali.Ker ša se le privlačijo,pomeni,da bi se morali valovi širiti iz zunanjosti proti notranjosti.No do tukaj je še vse lepo in prav,dokler ne vidimo,da takšna vrsta valov,ki bi se širili od zunaj navznoter,ne obstajajo.Obstaja še druga možnost,da se v vesolju in okrok planetov nahaja neka nevidna-prozorna snov,ki bi lahko proizvajala valovanje med planeti,kar bi planete tiščalo skupaj.Ampak,da se valovanje proizvede,mora biti ta snov vzbujevana.No zato se takoj najde rešitev:to valovanje vzbuja masa trdne materije.No sedaj če se masa nahaja v tej prozorni snovi,mi povejte kako je sploh mogpče,da bi masa to snov vzbujala daleč vtran ni ne blizu okrok same sebe,da bi se valovi širili navznoter proti masi,ker sedaj masa objekta predstavlja središče.Vemo pa,če se valovi širijo v celotnenem obsegu proti skupnemu središču,da morajo biti vzbujeni od zunaj.No,tudi ta razlaga je spodletela.To pomeni,da gravitoni kot nosilci gavitacije ne obstajajo.Edina razlaga je kompresijski vrtinec etra,ker to tudi edino do popolnosti razloži zakaj se svetloba,ko potuje mimo masivnega objekta,upogne.Upam,da je sedaj razumljivo kaj so gravitoni in zakaj ne morejo obstajati.

Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Pozabil sem se podpisati.To zadnje sem poslal quentaa,

quentaa

////////////////////////////////////////////////////////////

Odgovor Napisal/-a quentaa »

Pravim,da je bil eter pred v.pokom,ne pa,da je zunaj vesolja.In,da je masa nastala na po doben način iz etra kaokor nastanejo mehurčki v vodi(primerjava),ko je prišlo do extremnega energestkega udara.Sedaj pa poskusi povezati vse te dele teorij,kar semjih opisal pod različnimi vprašnji,v eno,razen tistega ne kar je pod tehniko.

Odgovori