Saladin napisal/-a:Če je teorija eksperimentalno preverljiva, je pač fizikalna. Vse ostalo je filozofsko nakladanje
Vključno z teorijo bran?
Teorije kvantne gravitacije so preverljive, pa čeprav še ni na voljo eksperimentov.
Saladin napisal/-a:Če se gremo poenostavljanja imaš res talent metanja najrazličnejših stvari v isti koš.
Ne nakladaj. Ves čas ti dopovedujem, da fizikalnih teorij in filozofsko-religioznih nakladanj ni za metati v isti koš, ti pa mi sedaj (na ne vem kakšni izrojeni osnovi - mogoče pa ima prste vmes tvoj logični talent

) to celo pripisuješ.
Saladin napisal/-a:Pravzaprav sem počaščen, da me mečeš v isti koš z razmišljanji in prepričanji nobelovih nagrajencev
Zgolj tvoje bedasto prepričanje (beri zgoraj). Tvoj umotvor pa tako in tako ni vreden počenega groša.
Saladin napisal/-a:Sam sem nakazal vse možnosti, kam bi lahko šla debata, ti pa v 11 straneh nisi še nič konstruktivnega povedal.
1. Vsekakor nisem nakladal 11 strani, kot to počneš sam, saj sem se le sem pa tja oglasil.
2. Sploh ne mislim razpravljati v zvezi s tvojim umotvorom; oglasil sem se zgolj zato, da opozorim na tvoje zmote v zvezi s fizikalnimi teorijami in da jasno povem, da tvoj umotvor ni v ničemer fizikalen. In seveda enako menijo tudi ostali, ki so se do sedaj oglašali. Dovolj konstruktivno?
Saladin napisal/-a:Če je vse itak filozofija, potem se umakni iz debate.
Spet tipično ukazovanje značilno za velemislece. Takim odgovarjam: komentiral bom, kolikor me bo volja in kolikor se mi bo zdelo potrebno.
Saladin napisal/-a:shrink napisal/-a:logika ali matematika sama po sebi ne garantirata pravilnosti.
Pa kdo govori o garancijah? A je fizikalno "možno"?
Ravno o garanciji si govoril:
Saladin napisal/-a:To pomeni, da čeprav nimaš orodja za direktno fizikalno dokazovanje relanosti takšne teorije - imaš vsaj orodje da sformuliraš potencialno realno teorijo.
Še enkrat: matematika/logika ne more garantirati "potencialno realne (beri: pravilne) teorije".
Saladin napisal/-a:Morda pa je moj model Boga res lesen - seveda tega ne boš nikoli ugotovil, ker bi se za to moral majčkeno potrudit in majčkeno filozofirat.
Aha, tipično za velemislece: s filozofiranjem bi radi dokazali obstoj Boga.
Saladin napisal/-a:Skrivanje in zmerjanje je seveda lažje

1. Heh, če bi se skrival, se ne bi oglašal.
2. Tipično za velemislece: kritiko občutijo kot zmerjanje.