Literatura za predmet Analiza II

Razprave o knjigah ...
Odgovori
WhiteSmith
Prispevkov: 2
Pridružen: 1.12.2014 18:44

Literatura za predmet Analiza II

Odgovor Napisal/-a WhiteSmith » 1.12.2014 19:00

Pozdravljeni!

Na vas se obračam (upam, da sem na pravem forumu->temi) po ideje, predloge za literaturo, ki jo potrebujem pri predmetu na univerzi Analiza II. Pri predavanjih vajih se namreč težko znajdem iz svojih lastnih zapiskov, saj so le malokrat berljivi... Predmet zajema predvsem funkcije z večimi spremenljivkami [f(x,y,z,...)] ter kompletno analizo funkcij ter njihovih grafov (odvodi, integrali, parcialni odvodi, iskanje stac. točk., iskanje ekstremov, prerezi oz. nivojnice, Taylorjeva vrsta, Graf Beta, graf Gama...). Zanima me, kakšno literaturo (predvsem v knjižni obliki) mi predlagate? Knjiga je lahko slovenska ali angleška. Želel pa bi, da je nazorna (s primeri), težavnost se stopnjuje od lažjih do težjih primerov, zraven je tudi teorija, vendar pa je poudarek na reševanju primerov oz. nalog. Prosil bi vas, da mi predlagate literaturo, ki je dostopna v Sloveniji (knjižnice s kakšnim linkom na Cobissu, razne knjigarne ter spletne prodajalne knjig).

Za vaše odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem ter vas lepo pozdravljam!

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14398
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Re: Literatura za predmet Analiza II

Odgovor Napisal/-a shrink » 1.12.2014 19:16

Dandanes ima že skoraj vsak univ. prof. matematike svojo skripto dostopno v elektronski obliki, tako da poglej malo skripte profesorjev iz FMF, ki sicer tudi predavajo po drugih fakultetah in imajo prirejene skripte tudi zanje.

Drugače je klasična literatura v slovenščini za analizo za nematematike še vedno Vidavova (Višja matematika 1), za zbirko nalog bi pa še vedno priporočal kakšnega Demidoviča (v angleščini ali srbohrvaščini).

Če slučajno študiraš na FMF, pa tam itak prodajajo celo paleto skript, učbenikov, zbirk nalog itd. (da ne omenjam že prej omenjenih verzij v elektronski obliki):

http://www.dmfa-zaloznistvo.si/cenik.htm#mf

kar tudi najdeš skoraj v vsaki knjižnici.

WhiteSmith
Prispevkov: 2
Pridružen: 1.12.2014 18:44

Re: Literatura za predmet Analiza II

Odgovor Napisal/-a WhiteSmith » 1.12.2014 22:25

Hvala za hiter odgovor. Tale Višja matematika 1 zgleda zelo primerna. Študiram pa na FERI, Maribor in kolikor vem, prof., ki nam predava Analizo II nima svoje skripte. Zato sem se obrnil na forum.

Hvala še enkrat in LP.

Odgovori