Religija
Re: Religija
Sam si to besedo realnost predstavljam drugače, kot ti.
Realnost je zame vse, kar obstaja v svetu. Je del našega vsakdana.
Heh, če obstajajo religije, to nikakor ne pomeni, da je to, kar pravijo, del realnosti.roberto11 napisal/-a:Sam si to besedo realnost predstavljam drugače, kot ti.
No, če se že moram, se odločim za religija brez boga. Bolj življenjska filozofija, kot kaj drugega.
Z realnostjo že, s človeškim *razmišljanjem* pa bolj malo (:shrink napisal/-a:Religije nimajo z realnostjo nobene zveze.roberto11 napisal/-a:Odprt um, je um ki se ne poistoveti z nobeno religijo, ampak vse religije sprejme kot del te realnosti in človeškega razmišljanja.
Če ni ničesar, ne boš tega nikoli izvedel.silvester1234 napisal/-a:Kaj je resnica bomo izvedeli po smrti, če je karkoli na tem. Če je,
bomo že doživeli razkritje. Če ni ničesar, bo pa tudi irelevantno vse skupaj.
To se pa strinjam. Trditi, da neke vrste "bog" oz. stvarnik zagotovo obstaja je na istem nivoju ignorance kot trditi, da zagotovo ne obstaja.Saladin napisal/-a:Ateisti se imajo zelo radi za znanstveno objektivne. V resnici pa je zgolj agnosticizem fizikalno objektiven.
Razen, seveda, če vzamemo bogove trenutnih vodilnih religij po svetu. V teh primerih se mi pa zdi malce manj ignorantsko triditi, da bog ne obstaja, kot trditi, da obstaja tako očitno človeško ustvarjen, dobesedno otročji bog.
Ravno obratno: religijo si je izmislil človek, realnosti pač ne.Kaibutsu napisal/-a:Z realnostjo že, s človeškim *razmišljanjem* pa bolj malo (:shrink napisal/-a:Religije nimajo z realnostjo nobene zveze.roberto11 napisal/-a:Odprt um, je um ki se ne poistoveti z nobeno religijo, ampak vse religije sprejme kot del te realnosti in človeškega razmišljanja.
Ateisti, ki so hkrati naravoslovci, niti približno ne trdijo kaj takega. Za agnosticizem pa sem že dejal, da ne more imeti zveze s fiziko, z znanstveno metodo in znanostjo nasploh.Kaibutsu napisal/-a:To se pa strinjam. Trditi, da neke vrste "bog" oz. stvarnik zagotovo obstaja je na istem nivoju ignorance kot trditi, da zagotovo ne obstaja.Saladin napisal/-a:Ateisti se imajo zelo radi za znanstveno objektivne. V resnici pa je zgolj agnosticizem fizikalno objektiven.
Saj. Svetovne religije so del realnosti (ne pravim, da je njihova vsebina realna) in po tem ima realnost veliko več veze z religijo, kot pa beseda "razmišljanje", če se razumemo.shrink napisal/-a:Kaibutsu napisal/-a:Kaj pa trdijo? In zakaj pa ne?Saladin napisal/-a:Ateisti, ki so hkrati naravoslovci, niti približno ne trdijo kaj takega. Za agnosticizem pa sem že dejal, da ne more imeti zveze s fiziko, z znanstveno metodo in znanostjo nasploh.
Pa ni mišljeno napadalno, res me zanima.
shrink napisal/-a:Ravno obratno: religijo si je izmislil človek, realnosti pač ne.
Tudi realnost je odvisna od človekovega načina razmišljanja.Ravno obratno: religijo si je izmislil človek, realnosti pač ne.

Od posameznika je odvisno kako bo videl realnost.
Zakaj potem vsa živa bitja ne vidijo iste realnosti ?
Ja, zgolj po mnenju šarlatanov.roberto11 napisal/-a:Tudi realnost je odvisna od človekovega načina razmišljanja.Ravno obratno: religijo si je izmislil človek, realnosti pač ne.![]()
Še ena neumnost. Realnost je za vse enaka.Zakaj potem vsa živa bitja ne vidijo iste realnosti ?
Zaznavanje realnosti je odvisno od načina razmišljanja, mogoče, realnost sama bolj težko (;roberto11 napisal/-a:Tudi realnost je odvisna od človekovega načina razmišljanja.![]()
Zakaj potem vsa živa bitja ne vidijo iste realnosti ?
Shrink
Kako pa to veš..si bil v prejšnjem življenju riba ?

Da nisi ti v tem življenju riba -_-
Ne..jaz sem CENZURA, kot pravi Shrink...Kaibutsu napisal/-a:Da nisi ti v tem življenju riba -_-

Beri odgovor Kaibutsu.roberto11 napisal/-a:Shrink