Prosta energija večja pri škrobu ali aminokislini?
-
- Prispevkov: 22
- Pridružen: 7.1.2016 13:32
Prosta energija večja pri škrobu ali aminokislini?
Vprašanje iz učbenika biologije: Katera molekula vsebuje za žive organizme več proste energije: molekula škroba ali molekula aminokisline? Gledal sem po internetu, da imajo tako ogljikovi hidrati (škrob) kot beljakovine (aminokisline) približno isto hranilno vrednost, to je okoli 17kJ/g. Tako da po tej plati bi morali imeti obe molekuli isto proste energije. Po drugi strani rastline shranjujejo energijo v obliki škroba, tako da po tej plati bi lahko imel več proste energije škrob. Ali bi lahko kak biolog to malo razjasnil?
-
- Prispevkov: 22
- Pridružen: 7.1.2016 13:32
Re: Prosta energija večja pri škrobu ali aminokislini?
A je še kdo živ na tem forumu ali je že vse pokosila morilska pandemija?
Re: Prosta energija večja pri škrobu ali aminokislini?
Glede na to, da ti na prejšnje vprašanje ni nobeden odgovoril, očitno ni strokovnjaka s področja biologije, ki bi obiskoval ta forum.One-trick pony napisal/-a: ↑18.11.2020 11:28A je še kdo živ na tem forumu ali je že vse pokosila morilska pandemija?
Na žalost je veliko strokovnjak ta forum zapustilo že kar nekaj časa nazaj. Samo upam lahko, da se jih nekaj vrne.
Edini nasvet, ki ti ga lahko trenutno dam je, da se posvetuj s profesorjem ali pa poišči odgovor na kakšnem drugem forumu (tudi tujejezičnem).
Lp
-
- Prispevkov: 22
- Pridružen: 7.1.2016 13:32
Re: Prosta energija večja pri škrobu ali aminokislini?
Ok, hvala. Bomo še malo počakali.