Roman napisal/-a: ↑30.3.2020 12:10
Nisem sicer razumel, kaj meniš z interaktivnimi informacijami (morda dvosmerno komunikacijo?) in kaj so mediatorji, ampak očitno imaš v mislih neke skrivnostne in nedokazljive medije, ki naj jih znanost ne bi poznala.
Vidiš, hvališ se da obvladaš svoj spomin pa zgleda da ni prav tako. Pojem interaktivnih informacij sem ti že razložil in sem tudi razložil da je bil 'ustvarjen' pred leti zato da bi se lahko uporabilo izraz za informacije ki se lahko pridobiva ko se komunicira na nematerialen način.
Da ne boš vrtel, bom podčrtal da besede niso nematerialne in energetske variante komunikacije niti (glej delovanje tehnoloških naprav npr.)
Kakor interaktivne informacije bi lahko omenil tiste ki naj bi lahko bile tudi tebi 'bližnje', oz. pridobljene med t.i. sanjanjem na primer.
Materija se pojavlja v dveh oblikah, v masni in energijski obliki. Pri tem se ena oblika včasih pretvori v drugo obliko. Morda pa te moti to, da je energij veliko vrst in niso enake med seboj. Potencialna energija (zaradi gravitacije) in kinetična energija (zaradi hitrosti) sta nekaj drugega kot elektromagnetna energija.
S tem nisi nič povedal če ne da se znanstvo bavi samo z materialnimi pojavi. V vsakem primeru variant energije ki si jih omenil se gre za pojave ki se lahko razdeli na tri osnovne faktorje.
Kar mi ne bi šlo je sicer pojem gravitacije, saj so raznorazne razlage še daleč od tega da bi razložile da so npr. zemeljska telesa prisotna kakor planet in v okolici planeta zaradi privlačnosti med atomi.
Zato pa trdim, da je energija materialna oziroma pojavna oblika materije.
Ko si naštel potencialno energijo, kinetično in elektromagnetno si naštel sposobnosti.
Če zate so sposobnosti nekaj materialnega, prav tako.
Jaz tega ne bom rekel in ostanem mnenja da ni dokazov za materialnost energije ampak da obstaja energija kakor dokaz da materialnost oz. bolje atomi imajo določene sposobnosti.
Ja, v demokracijah imajo množice moč. Pri tem sploh ni pomembno, ali razumejo problem in ali so se vdale šarlatanskim in hujskaškim nastopačem. Nekatere ljudi je izjemno lahko zmesti in prestrašiti.
Še vedno ni mi jasno kako naj ne bi povezali umrljivost zaradi raka z uporabo umetnega ems.
Tvoj vidik je zgrešen. Sodobni avtomobili imajo bistveno manjši izpust CO2 kot avtomobili izpred dvajsetih let. Sodobni računalniki imajo bistveno manjšo porabo električne energije in manjše elektromagnetno sevanje ob večji zmogljivosti. Takih primerov je še veliko.
Torej po tvojem novi avtomobili ne bi škodili toliko kakor stari zaradi izpustkov CO2?
No, CO2 je problem, ampak ems so tudi velik problem, morda še večji.
Novi računalniki porabijo sicer manj elektrike, ampak delujejo z uporabo višjih vibracij (Hz). Tudi tukaj vidim problem.
https://www.cancer.gov/about-cancer/cau ... fact-sheet
To mi je bilo odgovorjeno? Pa je to sploh res?
Misli kar hočeš.
Se ti zdi, da naravno sevanje pa teh motenj ne povzroča?
Ko bi se spomnil da sem ti že napisal da v nekaterih primerih lahko naravni ems povzročajo motnje ne bi tega vprašal.
Bistveno pa je da tvoje vprašanje nima logike, saj se je šlo za primer umetnih ems ki bi motili naravne.
Dobro da sem se tvojega obračanja navadil in ga vzel kakor tvojo značilnost.
So že poskušali, pa jim ni uspelo.
Z grdimi načini so že poskusili?
Zadnja večja vojna je bila druga svetovna vojna in ne bi rekel da se je šlo za čiščenje planeta.
Ni problem recikliranje, problem je proizvodnja smeti. Vseh smeti ni mogoče reciklirati, narava pa je pri reciklaži klonila že daleč nazaj. Problem je prenaseljenost planeta.
Vse smeti je mogoče reciklirati in problem je recikliranje, kajti v tale ciklus so se postavile osebe katerih ni mar da se bistveno reciklira ampak da se okoli tega ustvari ekonomski ciklus.
Prenaseljenost planeta je dejstvo, ni problem. Kako se bo to rešilo pa je uganka, morda zaradi nasičenosti z umetnimi ems bomo postali sterilni in problemov ne bo več.
https://www.emfresearch.com/emfs-male-fertility/
Oglasi se ob naslednjem večjem izpadu dobave električne energije.
Vprašaj kakega proizvajalca elektrike če je proizvodnja te res problem. Zalogovniki energije pa so problem.
Se strinjam. Pa tudi ne jemlješ resno naravnih zakonitosti.
Ja, in takrat je že prepozno.
Mors vincit omnia.
Prepozno ni dokler bo lahko del prebivalstva ostal nespremenjen oz. živ.
Bom lahko omenil vrtenje magnetnega propelerja v prisotnosti pozitivnega pola akumulatorja. Akumulator se ne prazni (razen obicajnega praznjenja kateremu je podvrzen), magnet se ne izrabi.
Pa si to preizkusil?
Lahko bi tudi omenil poskuse ki so zelo lahki, ampak bom raje pustil da poskusiš ali da ugibas kako naj bi to delovalo.
Če pod preiskusil misliš na dejstvo da sem tole varianto podal večjemu proizvajalcu dobrin v zameno ne-denarja in mu pokazal v obrisih delovanje ki sem ga predhodno preiskusil, ja.
Po drugi strani pa ni res, da moje razumevanje ne sovpada s kvantnim delovanjem. Kaj na primer ne sovpada?
Ker ne upoštevaš vseh možnih variant in so tvoji odgovori odvisni od zbiranja podatkov ki so zate bolj privlačni in sovpadajo z neko linearno vrsto znanja.
Za izračunavanje odgovorov v vsakdanjem svetu povsem zadoščajo metode klasične fizike.
Niti od daleč. Metodi klasične fizike zadoščajo za formuliranje odgovorov v zvezi s pojavi in dogodki ki so fizičnega značaja. Niso pa vedno točni.
Kako pa misliš, da je prišlo do družbenih ureditev, v katerih smo danes?
Potom kriterijev mogočnih o osebnosti ki naj bi vodile maso. Povsem nepotrebno.
Ne. Povedati bi moral, kako so zboleli, kakšno diagnozo in zdravila so dobili, kako so bili poškodovani in kaj bi se zgodilo, če ne bi bili zdravljeni. Ni dovolj, da govoriš z bolnikom, ki ni zadovoljen z izidom zdravljenja in svoje težave pripisuje zdravnikom.
Saj to je bistvo, nekateri sploh niso zboleli pa so bili psihično prisiljeni jemati tabletke ki so onemogočile vsakdanje sposobnosti, spolnost in jih pretvorile v pol-zaspane subjekte.
Če pod diagnozo šteješ pojem psihoza, bom rekel da je psihoza značilna za tiste ki jo diagnosticirajo.
Neakteri pa so res poškodovani in zdravljenje s takimi 'zdravili' ni rešilo prav nič, poškodovalo jih je še več.
Rekel bi da take droge (ker se gre za droge) bi lahko uporabili v primeru kriminalcev ki so kaj storili in tako bi onemogočili njihove zlobne želje. Tega pe se še od daleč ne dela, kajti kdor npr. stori kaj hujšega gre koncati v ječo kjer bo lahko jedel, pil in se nadaljno organiziral s podobnimi osebami.
Ne poznam jih.
Živiš izoliran?
Tiste, ki jih poznam, sicer ne morejo živeti povsem normalnega življenja, vendar nekako živijo in to življenje je bistveno boljše od tistega brez zdravil.
?
Ne vem, toda ti trdiš, da tako znanje obstaja. Si izmišljuješ?
Ideogrami in umetnine imajo pomen. Raumevati pomen teh strogo alfanumerično se mi zdi nezadovoljivo.
Ja, to bi bilo zanimivo. Vendar menim, da teoretiki zarot vse skupaj preveč napihujejo.
Saj sem ti že prilepil link vatikanskih arhivov. Pojdi tja, pa začni brati in iskati med tonami in tonami rokopisov in knjig. Saj je vstop možen.
Saj takrat še ni strjena.
Še greš naprej? Meni pripisuješ neznanje pa nadaljno trdiš stvari ki niso resnične.
Kaj zdaj boš rekel da si imel v mislih določeno fluidnost krvi ki je podobna krvavici?
Lepo te prosim malo resnosti in objektivnosti. Če v nekaj sekundah se ne poskrbi za izliv krvi ali če se zgreši strel, kri ni več tekoča kakor je bila prej in ne izteče če ne v manjši količini. Zato pršute ne moreš potem narediti, ker niso vredni nič in lahko zasmrdijo. Obenem meso prašiča je spremenjeno in ne v boljše.
Ko bom poskusil z napačno interpretacijo? Ravno napačna interpretacija je plod fantazije in še nekaterih drugih psihičnih dejavnikov.
Sprašuj se raje če je tvoja interpretacija napačna ali delno napačna.
Fantazija je sad preoblikovanja spominov, ne vidim zakaj naj bi bila primerljiva z interpretacijo.
Razlikovati moraš med zavestjo, ki je rezultat procesov v možganih, in lokacijo, kjer čutimo, da smo. Procesov v možganih ne čutimo.
Ni rečeno da je zavest rezultat procesov v možganih. Smo in to nam je dano razumeti, kje smo pa je navada ki se ustvari med materialnim bivanjem. Če vzamemo v poštev da ostanemo prisotni še po materilanem bivanju pa bi rekel da tudi med materialnim bivanjem lahko preiskusimo nematerialno obliko s tem da se zavedamo da smo.
Je in ni. Nezavest je samo odsotnost zavesti
Nepopolno in ploščato.
podzavest pa je cela kopica procesov, ki se jih ne zavedamo in se odvijajo pod zavestjo. Uganka je, ker se podzavesti ne zavedamo. Ni pa uganka, da poleg zavesti deluje tudi podzavest, v kateri se dogajajo nagoni, interpretacije občutkov, pomnenje in še marsikaj.
Tem izjavam ti je bilo že odgovorjeno. Podzavest ni rečeno da je vezana samo na naša delovanja, oz. bolje naša delovanja bi lahko predstavljala samo ščepec teh.
V tem kontekstu ne razumem prislova "naše". Kaj bi pomenilo, da naše telo je ali ni naše, in naša zavest je ali ni naša?
Če po smrti obstajamo še, telo ni naše.
Glede zavesti pa bi lahko odgovoril da če pod tale pojem uvrščaš samo dejstvo da smo, ja, je edino kar je našega. Če pa uvrščaš pod tale pojem celo količino procesov in karakteristik, ne.
Kaj bi imel od tega? Alkemija je zabloda.
Torej Newton je blodil, potem tudi gravitacija je blodnja.
Svetoval sem ti Givaudana zato. Ni alkimist in njegove razlage so znanstvenega značaja.
Zgolj po tvojem smislu za humor.
Ne bi rekel samo mojega.
Seveda je. To je splošno uveljavljena interpretacija pojava rdečega premika.
To še ne pomeni nič.
Morda z gradnjo novega in večjega sinhrotrona v Cernu bodo opazili kaj novega. ... čeprav mislim da ne.
Pa kaj se vendar izmišljuješ? Če vesolje utripa, pomeni, da se periodično nekaj časa širi, nekaj časa pa krči. Zdaj se pač širi in nisem ničesar kršil.
Omenil si dilatacije atomov. To zadošča.
Omenjaš spremembe v volumnu celotne materialnosti in hočeš jih primerjati z meritvami manjših enot, ki so vsaj fizično dosegljive?
Aha. Ampak za kaj gre pri tem temperaturnem valovanju? Kaj ima temperaturo in kam valuje?
Vprašanje bi bilo kaj nima temperature. Kam naj bi valovalo pa ne razumem. Valovanje bi lahko bilo lahko bilo tudi statično, čeprav bi lahko rekli da vsako telo ima določeno valovanje in se tisto valovanje širi okrog njega.
Če ne želiš uporabljati pojmov, ki jih uporablja ves znanstveni svet, potem moraš začeti z definicijami. Pri tem seveda tvegaš, da se mi tvoje definicije ne bodo zdele smiselne. Najbrž jih zato skrivaš.
Spet pozabljaš da sem ti že omenil kaj lahko spada pod pojem temperatura in da je ne moremo ne upoštevati tudi v nematerialnosti. Zaradi tega znanstveni načini upostevanja zgolj materialnosti niso zadovoljivi.
Ja, lahko pride iz spomina v zavest kasneje. Ampak dokler je samo v spominu, sa tega ne zavedamo.
Da vidimo: če v skrinji imamo več vrst zelenjav in mesa se večkrat ne spomnimo kaj je vsega v njej. Zato vsako toliko pregledamo kaj je v skrinji in osvežimo spomine. V primeru da bi vsaka zelenjava in vrsta mesa predstavljali vrsto spomina, lahko rečemo da so nekateri vedno prisotni ker znamo da so, nekateri pa niso vedno prisotni ker ne znamo ampak so.
Ne bi rekel da dokler so samo v spominu se jih ne zavedamo. Tvoja vizija ni popolna.
Ni.
Je.
Lahko, ni problem. Trdim, da se ne zavedamo tistega, kar je v zalogovniku. Za zavedanje spomina se mora informacija iz zalogovnika prekopirati v zavest.
Kako? Tako da gre zavest v zalogovnik?
Kaže, da tega ne bom nikoli razumel.
Še ne razumem kaj ti ni jasno v primeru nematerialnosti.
Ja, opisal si, kako prizadevni prostovoljci po svoje prevajajo in interpretirajo znanstvene trditve, ki so potem posredovane neukemu bralcu, da si ustvari svoje mnenje.
Tudi v knjigah piše podobno in pojmi ne sovpadajo v več točkah.
Za znansveni jezik to ne velja.
Saj si sam rekel da je prevajanje problem, zdaj pa si poješ besede. To krši tvojo izjavo glede linearnega načina podajanja misli.
S šumniki nimam težav, problem sta sintaksa in semantika.
Imaš probleme s sintakso in semantiko?
Roman napisal/-a: ↑30.3.2020 12:26
bargo napisal/-a: ↑29.3.2020 23:29
Roman, bo pojasnil KAJ je medij za potovanje svetlobe
Ne, Bargo bo pojasnil, zakaj se mu je zataknilo v 19. stoletju, ko so ugotovili, da eter kot medij za svetlobo, ne obstaja.
Če je tisti eter temperatura, ima povsem prav.