Roman napisal/-a: ↑20.12.2020 17:00
osf napisal/-a: ↑7.12.2020 20:11
Tudi v tem primeru dobis dokaze.
No, poglejmo.
Sibko sevanje ne bo ucinkovalo tako da bo kar unicilo npr. tkiva ampak bo spremenilo delovanje celic (Hessov zakon).
Ce npr. celica deluje optimalno z nihanjem od 20 do 100 mV, ne bo delovala enako ce bo nihanje 40 do 140 mV (volt).
Podobno vsak stroj ki deluje z npr. 98 oktani naj bi se prej pokvaril ce zacnemo tociti 110 oktanov.
V bistvu cas spremeni ucinek, ampak skodo naj bi se stelo enako.
Na podoben nacin se tudi mozgani sirijo z visanjem temperature in ko se lobanja ne dilatira pride do glavobola. Resi se ga tako da se segreje lobanjo in v par minutah glavobol izgine (ce se gre za dilatiranje zaradi em)
Točno, ampak v tem primeru sevanje ni šibko.
Seveda ne, naj bi bilo okoli 400-500 w za m2. Je pa lokalizirano bolj na zunanje stene telesa.
Seveda postanejo čudne zaradi pomanjkanja spanca. Očitno imaš za čudne tudi astronome.
Lahko spijo tudi po dnevi. Morda ker ne spijo ponoci se jim visa kolicina triptaminov v telesu, ampak tale naj bi privedla do razlicnih stranskih ucinkov.
Počakaj, govoriva o škodljivih učinkih. Teh nisi dokazal.
Nisi v stanju dokazati neskodljivosti, lahko se sklices samo na to da ni zanimanja za to da bi razglasili elektricne naprave ipd. kakor nevarne za zdravje.
Vsaka drzava mislim da je izdala zakone ki dolocijo maksimalne volte, ampere in hertze za vsako vrsto strojev. Priporocajo tudi doloceno razdaljo od njih.
To naj bi veljalo za em sevanje vseh vrst, tako da se mi zdi da ti nimas dokazov.
Dodal bi se prirodno radioaktivnost: kako se obnasajo em sile s tem pojavom?
Elektromagnetni nacin je edini ki ga dandanes clovek pojmuje in razumeva.
In uporablja.
Dilatiranje in krcenje teles ima znatno moc. Zid iz armiranega betona zdrobis kakor suh kruh ce znas kako to deluje.
Ne. To že obstaja in ni telepatija. Telepatija je definirana kot prenos informacij brez sredstva.
Brez sredstva ne bo slo. V vsakem primeru sredstva obstajajo, tudi v nematerialnosti.
ce ne zgresim v binarnem kodeksu.
V racunalniskem jeziku.
V primeru materialne izmenjave podatkov bi omenil raztezanje in krcenje teles
To deluje prepočasi, da bi bilo uporabno.
Izjavil si enako idejo kakor pri delovanju ems: sibko ne ucinkuje ker je pocasno. Tako po tvojem tudi pocasen (ne bi rekel) premik teles naj ne bi bil uporaben.
Dvignimo eno celo mesto tekom dneva pa bo znal povedati ce je uporabno ali ne.
Stej tudi da tekom dneva se bo mesto zopet vrnilo v zacetno visino.
Naj bi omenil delovanje motorjev ki bi premikali bate brez onesnazevati? Izredno mocno, ceprav brez pritiska.
ampak mislim da ne bos razumel kako bi to lahko delovalo.
Marsičesa, kar poveš, ne razumem. Vzrokov je lahko več. Da sem neveden ali pa sem preveč buljil v Luno. Ali pa ni vse res, kar praviš.
To moras sam razumeti, saj si rekel da si se bavil s krcenjem in sirjenjem teles.
V vsakem primeru naj bi nematerialno bil potreben vsaj en medij, ki bi lahko bil materialen ali nematerialen.
Precej zmedena trditev, ampak, če prav berem med vrsticami, se strinjam s teboj.
Ni zmedeno, je povedano sinteticno.
Za komunikacijo med dvemi osebami je potreben vsaj en medij. V tem primeru navedem nematerialni medij, ki bi lahko bil npr. pokojna macka subjekta A in B. Subjekt A in B bi rada komunicirala na daljavo in v primeru da bi izpostavila stik s pokojno macko, bi lahko ta prenasala informacije.
Podobno bi lahko veljalo za varianto "materialna ki bi se izrazala v nematerialnosti": en atom bi lahko prenasal informacije tudi nematerialno, ce vzamemo v postev moznost da so organizmi/entitete.
Se en medij bi bil temperatura (ceprav prva dva primera bi delovala vedno s tem medijem). Tudi v nematerialnosti bi lahko temperatura predstavljala edino vez med entitetami (kajti iz te bi bile 'sestavljene') in kot vez bi lahko vzeli zavest. Dve zavesti ki bi delovali ne telepatsko, ampak kakor ena sama zavest. (omenim skupno zavest npr. cloveka. - vse osebe zive ali mrtve bi predstavljale vecjo zavest ki nekateri imenujejo Bog (omenil bi se zivali, atome itd...).
Bedarija. Kakor je bedarija razlaganje interference z uklonom.
Resnica te boli. Poleg tega nisem razlozil samo z uklonom, pomisli na primer pomola.
Pri lucidnih sanjah in višji zavesti pa gre za problem verodstojnosti poskusa in interpretacije.
Zato so potrebni eksperimenti.
Seveda. In ti eksperimenti so bili že večkrat opravljeni, pa naj jim verjameš ali pa ne.
Kdor se s tem ne bavi zal ne utegne dojemati kako bi to sploh lahko delovalo.
Kaj pa tisti, ki se s tem ukvarjajo, pa njihovi izsledki ne potrjujejo tvojih teorij?
Lahko verjames besedam in zapiskom?
Bolje poskusiti ker nekdo nam lahko pove kateri okus ima cokolada ampak ce je ne poskusimo ne moremo znati.
Besede in zapiski so iz enega vidika omejeni ker veckrat je odvisno kaj bi rada povedala zavest in katere pojme najde za razlago. Predvsem ce se gre za nepoznane pojave.
Ti trdis eno, jaz imam steklenicko snovi ki ne omegli pameti in deluje zelo intenzivno. Kaj reci, nimas cokolade in se sam postavljas v dvom.
Saj sem ti ponudil 10 ml za 100 eur, cena je zelo dobra ce stejes da bos imel 10 mg suhe snovi ki bo lahko uporabljena desetkrat priblizno -rocnega dela po 10 eur na uro pac je toliko.
Obstaja metoda, po kateri se da ugotoviti, ali je neka snov res zdravilo ali pa je samo placebo.
Kemijska analiza pove nekaj, ne pa vsega. Poleg tega vzemi v postev da spektroskop ipd. ni receno da identificirajo snov/molekulo.
Ce je ta stroju nevidna, ne reagira z reagenti ali drugimi snovmi ker posnema njihovo delovanje kaj bi rekli? Da snovi ni, ceprav nekaj materialnega je bilo podvrzeno analizam?
Po čem sklepaš, da je to bila pljučnica?
Nisem uporabljal vec kakor paracertamol, ni da nisem sel do zdravnika.Ali mislis da bi antibiotike si predpisal sam?
Prav, očitno je šlo za bakterijsko pljučnico, če se ni zdravnik zmotil. Ampak to še ničesar ne dokazuje.
Seveda dokazuje, poleg tega ob vsakem prehladu ali vrocini sem uporabil zdravilo in ozdravel v rekordnem casu.
Zadnji dokaz: tri osebe v eni hisi (ne govorim o sebi), ena je zbolela za korono. Vse tri osebe so ostale zaprte v hisi tri tedne, ena sama je naredila aerosol z 1 ali manj ml zdravila ker je bila najbolj sibka. Tale oseba ni zbolela, ni kazala bolezenskih znakov.
Menda si se oddaljil od smisla odgovora, ki je bil vezan na t.i. gravitacijo.
Dobro, gravitacija. To se mi pri tvojih nejasnih trditvah pogosto dogaja. Ampak še vedno, ali res misliš, da si s spodnjim karkoli pojasnil ali celo dokazal?
Delec 1 potuje proti vesolju (torej se oddaljue od Zemlje da bos razumel) s hitrostjo 1.
Prehiti ga delec 2 s hitrostjo 100.
Kaj se zgodi?
Upostevajmo da je delec 1 eden (razmerje) in da je delcev 2 znatno vec.
Torej npr. vsako sekundo enko prehiti ena dvojka.
Imam pa občutek, da hočeš z balonom na topli zrak dokazati, da gravitacije ni.
Povezi tale primer s primerom omenjenim v prvih stavkih posta: em + radiacije = ?
Ja, pa odbijajo tudi. Gravitacija telesa samo privlači. Tudi tista, ki nimajo naboja.
Ne, vodik 1H ne.
Potem kakor vedno bi dodal se progresivno gostoto teles od plinov 'navzdol'.
In kako to zavrže gravitacijo?
Odgovarjas brez da bi se spomnil da nisem zavrgel gravitacije, ampak menim da ni tako intenzivna, nima veliko moci. PRedstavljala bi lahko 0,1% vzroka da telesa padajo dol (v smeri Zemlja).
Dobro, da si dal besedico 'tvoja' med narekovaje. In ja, gravitacija deluje tudi na vodik. Cepelini to dokazujejo.
Cepelini dokazujejo tudi da delez prostega vodika (tistega ki ne upostevas, ker si omenil balon napolnjen s H2 - cisto druga rec) privede do nuklearne eksplozije.
Ravno narobe. Fantaziraš ti, ki menda to zmoreš, pa tega ne dokažeš.
No, daj razumeti temperaturo tako misticno kakor se misticno uzivljas v primer dveh rez pa se bos rezal. Ne meni seveda.
Ja, ampak (zelo poljudno) ko se teh telesc nabere dovolj, jih gravitacija zbere na kup in omogoči, da nastanejo atomi.
Ni dokazljivo. Od kod pa bi prihajala ta telesa?
Ah, ja! Nekoc je vse iz nica pocilo in volumen takratnih delcev naj bi bil enak danasnjemu... ...lepa teorija (sploh ne) ampak ni edina in nekateri imajo grdo navado da sprejmejo le eno teorijo in zavrzejo ostale. To ni kvantno, kajne?
Pa bi omenil da bi lahko analiziral Newtonove ideje... ...telepatsko bi se lahko povezal z njim?
In kaj si s tem dosegel, da ko ti zbezi stvar iz povecevalca si postavis duh v mir?
Kakšno zvezo ima to z vsebino najinega pogovora?
Da ko reci zbezijo ocesu zacne delovati tudi fantazija.
Zal sprejemas in razumevas okolje kakor so te pac naucili in ne utegnes se izmikati shem.
V čem pa naj bi bila tvoja shema boljša od moje?
Stari 386 si vrgel v smeti in imas prenosni telefon?
(upam da razumes primerjavo, kajti ne bi rad da bi zacel odgovarjati glede racunalnikov)
Verjameš v naslednje življenje?
Ne, sem uporabil sarkazem napram tistim ki verjamejo da bodo ziveli nestetokrat.
Res pa bi se to lahko zgodilo ce bi prislo do fuzije med materialnostjo in nematerialnostjo. (sedaj tega ni, ker sta loceni ; obstaja nematerialnost? vakuum to dokazuje ; kaj bi pomenila fuzija? to kar je materialno bi lahko bilo po zelji nematerailno in kontra brez omejitev)
Malce si domišljav. Se zavedaš tega? Kritiziraš tisti del fizike, ki je eksperimantalno potrjen. Tudi prav.
Dokazes skoro vse kar zelis. Omenil sem razlago.
Za nealkimista kažeš preveč naklonjenosti alkimiji, zato ti ne morem verjeti.
Imas prav, alkimisti so zelo laznjivi in se radi norcujejo iz ostalih: pomisli na Newtona.
Še vedno čakam na dokaze. To, kar si dosedaj povedal, niso dokazi.
Se vedno cakam da potrosis 100 eur za snov; brez nje ne bo slo se mi zdi.
Tukaj pa sem malce alkimist: ce se dobro sppominjas sem ti ponudil snov za 100 eur in bi jo lahko potem kloniral. Danes pa ti povem da ni receno da se snov da identificirati.
Ti vendar trdiš, da čas ne obstaja, ne jaz.
Tudi metri obstajajo, tudi centimetri.
Lahko bolj hitro ali pocasi dozivljas dogodke
Ne moreš, če časa ni.
Seveda lahko.
O prostoru si rekel samo to, da je lahko nematerialen ali materialen. Nič o tem, kaj naj bi prostor sploh bil. O času si povedal še manj. In ti mi očitaš računalništvo?
Hoh, ta je lepa.
Ti nisi omenil nematerialnosti in zato je tvoj koncept prostora bil se delno prazen. Bodisi v nematerialnem kakor v materialnem imas temperaturo in v materialnem imas atome.
Cesa ne razumes?
O casu ni kaj dosti povedati ce ga ni.
Ampak atomi niso prostor.
Seveda so. So materialni prostor.
Energija ni niti umna niti neumna. Iz neumne energije ne more biti ničesar, saj take energije ni. Zakaj pa bi poslušal nekoga, ki trdi, da izhaja vse iz neke neumne inteligence?
Pojem inteligenca sem uporabil ker ne dojemas pojma temperatura. Kaj pa je neumna inteligenca pa bos povedal, me zanima.
Cudno kako v materialnosti se temperature teles nikdar ne popolnoma izenacijo.
Kako to veš?
Vidim, slisim. Kakor vsi. Upam da si med temi.
Ah, ja sem pozabil... ...energija se zrcali tu pa tam
O kakšnem zrcaljenju govoriš?
Se odbiva.
Virtualno? Saj nisi resen. Z izračunom izpeljemo, kakšna sila deluje med teboj in Zemljo. Kaj je tu virtualnega? In kaj misliš z "bolj zanimivim pojavom"? Ali sprašuješ, zakaj ravno proti sredini Zemlje? Fizika da zelo jasen odgovor. Te zanima?
Potom izracunov se sklicujes na virtualni medij, kajti moras imeti materilani dokaz da tale sila obstaja.
Bolj zanimivi pojav: npr. pulzacija teles aka sirjenje in krcenje v treh dimenzijah (xyz).
No, povej zakaj proti sredini zemlje. Do sedaj drzim v veljavi odgovor ki mi je dal nekdo: ker center Zemlje je pozitiven. (Thau circuli crux orbis non orbis prosunt pravjo)
Zakaj bi to bilo vprašanje? Nobene inteligence ne poznamo, ki ne bi bila odvisna od materije, možganov.
Prej mislis ali prej premikas telo?
Da bom odgovoril delno na vprasanje: brez inteligence ni kock.
Napačen odgovor. Imaš kak dokaz, eksperiment?
Imas zmedene pojme. Materialnost sloni na nematerialnosti, ne kontra. Je dovolj tale dokaz?
"... živo srebro privablja antimonsko seme, magnet pa siderit. In "naša voda" se privlači, da vodi ob bok, ki se nahaja v trebuhu Aresa (železo)"
Resno? In to se ti zdi ugovor k pojavu, da telesa padajo proti sredini Zemlje?
Resno.
Newton je tu uporabljal pojem zivo srebro, bi lahko rekel merkurij. Lahko bi bolj razumljivo rekel voda. Voda gre dol, se segreje in gre zopet gor. Tako ko gre voda gor gre zrak dol.
Kdo naj bi to omogocil? Zelezo.
Sem ti prevedel Newtonov stavek. Si razumel kaj vec?
Najbž je mišljen Newton. Ali mi hočeš predlagati, da ker je z gravitacijo zadel tarčo, bi mu moral verjeti tudi alkimijo? Kako torej, da mu ti verjameš alkimijo, ne pa gravitacije? Nisi dosleden.
Aha, tarca naj bi bila gravitacija.
Menda mislis na Newtonovo tarco ali takratno tarco.
S pojmom in idealizacijo gravitacije je pac z obicajnimi besedami povedal to kar bi brez lazi povedal potom alkimije. Tako mu delno verjamem alkimijo in vidim da potom te je razlaga gravitacije nekam razlicna od obicajne (obicajna = razumljiva masi).
Bedarija. Newton je bil človek in se je v nekaterih rečeh motil, v nekaterih pa je imel prav. To je povsem normalno, tudi Einstein se je motil. Žaljivo natolcevanje pa je trditev, da je fizika kar tako nekritično sprejela teorijo gravitacije. In da to ni prav, ker je bil psihopat?
Vse kar si povedal se lahko razume po lastni zelji. Morda se je motil pri gravitaciji (ali bolje lagal v razlagi) in fizika je slepo sprejela trojanskega konja.
Kaj naj ti razlozim?
Poskusi.
Prevajam alkimijo, kaj bi bilo se potrebnega?
Ah, ja, zdravilo.
Ni ti uspelo. Zakaj bi Newtonva alkimijska prepričanja (za katera je sicer sam spoznal, da niso pravilna)
Saj sem ti rekel da alkimisti se lazejo rade volje. Nimas pa nobenih informacij glede Newtonovega alkemijskega dela, zato si blefiral.
onemogočala veljavo njegovih spoznanj na področju mehanike? Med velikani pa so vsaj Ibn Sina, Kopernik, Buno, Keppler, Galilej, pa še kdo.
Buno ali Bruno?
Si navedel vrsto alkimistov.
Saj ni česa komentirati niti ni nobene potrebe po tem. Ko pa že izzivaš: Rek o pravilih se bere takole: Jaz bom postavil pravila, ti pa jih boš ubogal. Znanost ne postavlja pravil.
Ali je to vic?
Znanost ne samo postavlja pravila, jih diktira. In v imenu znanstva danes novi inkvizitorji onemogocajo evolucijo druzbe.
V 17. stoletju so mislili drugače kot danes. Ampak o mehaniki najbrž misliva enako.
Ne, v 17 stoletju so mislili enako ampak na osnovi takratnih informacij - ki so bile se rahlo vezane na alkimijo, na dualizem duhovnost-znanstvo.
Upajmo v mehaniko, ceprav mislim da uporabljava razlicen jezik.
Nefertiti in Akenaton se igrata z otroci... ...ali so morda Akenaton in Nefertiti otroci in tista dva naj bi bila velikana?
Ne vem, kaj te moti, niti zakaj mi kažeš to sliko.
Ko bi si ogledal tisto 'Newtonovo alkemijsko delovanje', bi povezal pokazano sliko z Newtonovim znanjem, kajti osnovan naj bi bil na staro-Egipcanskem znanju.
Če pomislimo, so tisti otroki nekam majhni napram običajne velikosti otrok...
Umetniška svoboda pač, ali pa moda tistega časa. Kaj želiš povedati?
Moda vseh casov, popaciti volumen starejsi:otrok.
Ni tako. Velikani so omenjeni v vec kulturah in ni govora o cloveku pa niti o marsovcih.