vojko napisal/-a: ↑2.6.2017 17:18
Bargo je napisal:
Ja, res bizarno!
V čem vidiš posebnost, nenavadnost ali celo čudnost?
Zame je predstava več kot odlična.
SSKJ: bizaren bizáren -rna -o prid. (ȃ) knjiž. ki vzbuja pozornost zaradi posebnosti; nenavaden, čuden: bizarne domislice; bizarne forme v arhitekturi; njegove knjige so polne bizarnih idej / bizarni prividi duševnih bolnikov.
Pojma 'bizarnost' in 'odličnost' se ne izključujeta ...
Gre za povezavo višje ležečega Zürich 408m ali 1338 navpično postavljenih čevljev
Katerih velikosti? 41 ali 42?
in nižje ležečega Milana 121m ali 396 navpično postavljenih čevljev, skozi železniški predor v Alpah, ki sedaj povezuje dve kulturi.
Poglej, čeprav gre za višinske razlike, bi vsaj v eno smer lahko šlo samo od sebe, pa ne gre, je bilo treba zato preluknjati Alpe.
Ajaaaaaa, sem mislil, da ciljaš na tuneliranje skozi zid, brez da bi prevrtali luknjo ...
Seveda, točno na tisto vrsto tuneliranja, kjer energija ne zadošča za prehod skozi zid in se kljub temu zgodi prehod. KAKO za božjo voljo!?
Velikost človeške noge se spreminja, povprečje pač odloča katera mera je
trenutno prava, a ne?
Nitka iz Medzvezdna potovanja
Vojko: Elegantno si izpustil bistveno iz mojega odgovora: znanost se definira kot
-knowledge about or study of the natural world based on facts learned through experiments and observation
-a particular area of scientific study (such as biology, physics, or chemistry) : a particular branch of science;
teologija pa kot: The study of the nature of God and religious belief.
Kakorkoli raztegujemo ti dve definiciji, ju nikakor ne moremo uskladiti: znanost in teologija nimata skupnih točk (kar sicer ve že vsak s srednješolec) in zato teologija NI znanstvena disciplina in teologi NISO znanstveniki. Povedano seveda implicite velja tudi za »določene veje teologije.«
Bargo: Nimata skupnih točk, praviš?
Skupna točka je seveda človek, ki je postavil obe definiciji in nadalje še religiozno verovanje človeka, ki je izšlo iz človeka in le ta se je zgodil/pojavil v naravi, tisti, ki jo preučuje in vse to na podlagi izkustev/izkušanj.
Naj te spomnim, vesolje se veliko hitreje širi zaradi naših spoznanj, saj veš, v samo v 100 letih je namreč naraslo iz ene samcate galaksije na milijarde njih.
Vojko: Dobro, v tem smislu ja. Homo mensura ...
Bargo: Newton se reži in dodaja: "Napak ni v vedi temveč v mehanikih"
Dove Cameron - Genie in a Bottle (Official Video)
I feel like I've been locked in tight
For a century of lonely nights
Waiting for someone to release me
Thinking of rain blowing kisses my way
That don't mean I'm gonna hear what you say
Baby, baby
Oh, woah, woah (my mind is saying let's go)
Oh, woah, woah (but my heart is saying no)
If you wanna be with me
Baby, there's a price to pay
I'm a genie in a bottle
You gotta ask me the right way
If you wanna be with me
I can make your wish come true
You gotta make a big impression
I've gotta like what you do
I'm a genie in a bottle, baby
Gotta catch me the right way, honey
I'm a genie in a bottle, baby
Come, come, come in and let me out