Razpis za promocijo znanosti, družine in zakonske skupnosti

Razprave o najrazličnejših razpisih ...
Uporabniški avatar
zupan
Član strokovnega sveta Kvarkadabre.
Prispevkov: 141
Pridružen: 30.9.2002 9:18

Odgovor Napisal/-a zupan »


Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

Očitno se Janša boji poraza na volitvah in za afere/nepravilnosti na teh resorjih išče odgovornost v ministrih samih, ki so seveda pohlevno podali odstopne izjave.

Sicer upam, da bodo zamenjave ministrov kaj koristile (še posebej na resorju za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo), ampak žal bodo stolčke po vsej verjetnosti spet zasedli politiki enake barve: na MVZT se obeta Ljudmila Novak, sicer evroposlanka NSi. Če pa bodo slučajno nastopile menjave resorjev med koalicijskimi partnerji, potem vsaj upam, da bo MVZT prevzela kaka druga stranka.
Zadnjič spremenil shrink, dne 30.8.2007 19:32, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
shrink
Prispevkov: 14610
Pridružen: 4.9.2004 18:45

Odgovor Napisal/-a shrink »

Zupan: Janša je ocenil, da potrebuje več manevrskega prostora

"Predsednik vlade se je odločil za delno rekonstrukcijo vlade. Ocenil je, da potrebuje več manevrskega prostora in zato sem ponudil svoj odstop. To je normalen postopek v demokracijah, ko vodja ekipe oceni, da celota kot ekipa potrebuje nove igralce," je v izjavi medijem svoj odstop pojasnil minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Jure Zupan. Na novinarsko vprašanje, ali je popustil pritiskom univerz in Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), pa je odgovoril negativno.

"Mi nismo popustili pod nobenim pritiskom. Ministrstvo funkcionira tako kot je funkcioniralo do sedaj in bo funkcioniralo tudi naprej, pod mojim ali kakršnim koli drugim vodstvom. Dejstvo pa je, da je predsednik vlade kot vodja ocenil, da ekipa potrebuje nekaj novih spodbud," je dejal Zupan.

Na vprašanje, ali kakšno stvar ocenjuje za napako, pa je odgovoril: "Če bi ravnal ves čas pravilno in perfektno, potem bi bil verjetno nadnaravno (pa bi moral biti, saj je po njegovo teologija osnova znanosti :lol: ) dober. Jasno je, da imamo vsi napake in gotovo so bile stvari, ki bi jih lahko ali bi jih danes naredil drugače, vendar pa so vsi projekti, ki smo jih začeli, kvalitetni in potrebni, celo nujni za Slovenijo."

Uporabniški avatar
Marsovec
Prispevkov: 74
Pridružen: 7.6.2006 15:13

Odgovor Napisal/-a Marsovec »

Marsovec napisal/-a: PS: Nedavno so na straneh MVZT objavili še dva zanimiva nova razpisa:
- izbor lokacij novih e-šol
- izbor izvajalca za razvojno podporni center za odprto kodo
Stavim, da bo večina denarja iz prvega razpisa šla v katoliške šole ali v šole z ravnatelji iz kroga NSi, za promocijo odprte kode pa bo izbrano neka čudna nova ustanova brez referenc (razen recimo blagajnika, ki bo g. Mirko Krašovec), izviseli pa bodo Lugos, Kiberpipa, SloTech in podobni.
No, tudi razpis za odprto kodo dobiva zanimiv epilog - skoraj tako, kot sem napovedal. Preberite http://www.dnevnik.si/novice/tehnologije/266849/


Odgovori