Vedno bolj mi greš na smeh. V tem članku so lepo razmejeni fizikalni argumenti in špekulacije, kar lahko tudi sklepaš iz tega, da se sklene z "CONCLUSIONS AND SPECULATIONS".GJ napisal/-a:Kot, da bi poslušal Calimero-ta..shrink napisal/-a:Resna obravnava bi se morala namreč nanašati na fizikalni članek (ki sem ga navedel)..
Pa kaj jokcaš..
So argumenti, ki si jih navajal resni?
Recimo cvetka kot je tale..shrink je citiral napisal/-a:Iz te ugotovitve so sklepali, da če časovni stroji obstajajo,
Kar je seveda bila čisto nakladanje!
Iz omenjenega citata je razvidno, da celotna teorija stoji na nakladanju in ne na domnevah kajšele, da bi imela neko fizikalno ozadje.
Nakar sledi tole vele fizikalno odkritje..shrink je citiral napisal/-a:..potem verjetno velja tudi nek nam še nepoznan naravni zakon, ki dovoljuje samo konsistentne scenarije potovanj v preteklost, paradoksne pa prepoveduje.
Skratka: Tisto, kar si citiral, je špekulacija, saj ima strukturo: "Če..., potem..." in nihče ni zatrjeval, da je to fizikalni argument.
Za razliko od tega članka, pa so tvoja (in Solomonova) modrovanja čiste špekulacije (oz. po tvoje: cvetke) brez fizikalne vsebine!
Neprestano govoriš, da je časovni stroj na osnovi črvine "pravljica". V omenjenem članku je povsem fizikalno argumentirano, da obstoječi fizikalni opisi/zakoni dopuščajo "sklenjene svetovnice" (ang. closed timelike curves) oz. potovanja v času.GJ napisal/-a:In še in še bi lahko naštevali..
In potem od mene želiš, da ovržem fiziko pravljice, ki trdi da v določenem trenutku velja za nekaj sekund, da je ena enako dva!
Poskusi torej ovreči te argumente!
GJ napisal/-a:Pa saj je to jasno že vsakemu predšolskemu otroku, ti pa se delaš norca iz sebe in fizike in to na javnem forumu Kvarkadabra!
Aha, pa smo spet pri otrocih. Mislim, da je vsakomur, ki tole bere, jasno, kako stvari stojijo. Kratek resume:
Vse se je začelo s posmehovanjem Sašovemu poljudnemu tekstu, ki je povsem korektno navajal izsledke člankov. Potem se je nadaljevalo s citiranjem amaterja, ki verjame v antigravitacijo in ki sesuva te fizikalne izsledke s filozofskimi traktati nanašajoč se na poljudne opise. Nekje vmes je prišlo do ugotovitve, da Polchinski ne premore SCI člankov. Čisto na koncu pa se je izkazalo, da je o napačni logiki možno sklepati brez poglobljenega prebiranja člankov, v katerih je ta logika opisana.
Hja, res je treba premisliti, kdo na tem forumu dela norca iz samega sebe.
Če je zate izjava (ki je bila odgovor na moj poziv k ogledu članka):Si sanjal moj zamah z roko???shrink je citiral napisal/-a:Podobno počneš sam: Dal sem ti povezavo na originalni članek, sam pa si samo zamahnil z roko, češ ni mi treba tega brati, saj že vnaprej vem, da je logika zgrešena.
del sanj, potem se strinjam.GJ napisal/-a:Kakorkoli že obračava in se spuščava oziroma pogabljava v fizikalne podrobnosti morava najprej rešiti obstoječ problem..
Hahaha... To je zgolj tvoje mnenje.GJ napisal/-a: Daj no shrink..
Članek sem skrbno prebral, vendar ni v njem nič novega oziroma otipljivega!
Glede na to, da nisem strokovnjak za gravitacijo oz. STR, je povsem jasno, da bom bolj verjel pogledom strokovnjakov kot pa amaterjem à la Solomon in njegovim privržencem. To sem ti že povedal.Ne shrink..shrink je citiral napisal/-a:Sicer pa upam, da je jasno: Gre za teoretični konstrukt, ki je - glede na trenutno stanje - dopusten in ga zato tudi sam zgolj dopuščam.
Ti nimaš lastnega mnenja, temveč le neko splošno naučeno/priučeno fizikalno mnenje.
Tvoji fizikalni idoli pa ga imajo, ker so si ga prislužili in ča bi veliki Polchinski izjavil, da je dokazal, da si bebček (kar seveda nisi) bi ti to zaradi svojega prepričanja vseeno zagovarjal.
In to je tudi tvoj ključni življenski način do uspeha/kariere!
Sicer pa spet zgolj natolcuješ: Svoje mnenje seveda imam in je takšno, da so me njihove razlage prepričale v to, da gre tem idejam verjeti in sicer vse do takrat, dokler ne bodo na razpolago tehtni kontraargumenti. Argumenti g. Solomona so daleč od tega.
Ti pa je že Roman povedal, da v tvojih razlagah ni niti za naprstnik fizike, zato je tvoje mnenje bolj malo vredno.
Sprašuješ po zakonih? Odgovor je preprost: STR, ki dovoljuje sklenjene svetovnice, do česar se je dokopal že sam Einstein.GJ napisal/-a:Torej, če se vrneva nazaj zgolj na fiziko, ker vidim, da ti je logika pogojena z varovalkami!
Kateri fizikalni oziroma naravni zakon dovoljuje, da en in isti materialni objekt konkrektno obstaja dvakrat v istem času in istem prostoru?
Hahaha. Če se izrazim v tvojem stilu: to lahko kandidira za izjavo desetletja.GJ napisal/-a: Tega jaz v tem članku nisem odkril!
Ko bo Polchinski to vsaj nakazal, vendar ne z izjavami ala tipa '..potem verjetno velja tudi nek nam še nepoznan naravni zakon..', bo imela teorija vsaj neko minimalno fizikalno ozadje, do takrat pa bo pravljica in ne teorija.
Če v tem članku ne vidiš fizikalnega ozadja, potem ti res ni pomoči... Pa tako očitno je navedeno: npr. prostor-čas Minkowskega.
1. Če bi Rozman bil fizik (ali imel doktorat iz fizike), ne bi takšne "flancal" na tem forumu in v svojih umotvorih.GJ napisal/-a: Mimogrede..
(Si sploh ne predstavljam, da bi imel F. Rozman doktorat iz fizike, kaj bi imel shrink dela..)
2. "Cranks are just a fact of life for working physicists.", kar je recimo v zvezi z Rozmanom potrdil zupan, ki je teoretični fizik.