filozofski forum

Predstavi spletno stran, ki te je navdušila!
Odgovori
Uporabniški avatar
Hinko_Gnito
Prispevkov: 23
Pridružen: 17.6.2004 13:30
Kontakt:

filozofski forum

Odgovor Napisal/-a Hinko_Gnito »

Ne vem, če je na tem forumu prepovedano oglaševati druge forume, pa vseeno bi rad, da bi to obvestilce ostalo.

In sicer smo se filozofi (končno!) skoncentrirali na enem forumu, hkrati pa smo postali kot srednjeveški vampirji, ki nujno rabijo svežo kri.

Verjeli ali ne, tam boste našli res ogrožene primerke mislecev, ki si mislijo, da materija ne obstaja, da so elektroni samo teoretični instrumenti za razlaganje pojavov in da še vedno obstajajo univerzalije, ki so bolj realne kot atomi. Imamo enega, ki si celo misli, da ni dokaza, ki bi dokazoval, da svet ni nastal pred petimi minutami!

Rabimo tudi nekoga, ki nas po podučil o sodobni fiziki, predvsem pa da bo pokazal, da zna misliti, ker nekaj se trudimo, pa nam ne gre najbolje.

lep pozdrav

HG

moderator
Prispevkov: 165
Pridružen: 5.2.2004 10:01

Odgovor Napisal/-a moderator »

Hinko, pozabil si podati povezavo do vašega foruma.

Nikakor ni prepovedano, celo zaželjeno je, saj imamo oddelek "Zanimive spletne strani", kamor sem prestavil temo.

Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Tako je, če si pozabljiv :) :

http://filozof.pavliha.net/index.php

Uporabniški avatar
Hinko_Gnito
Prispevkov: 23
Pridružen: 17.6.2004 13:30
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Hinko_Gnito »

Če misliš, da je Platon pisal o t.i. platonski ljubezni in se ukvarjal z raziskovanjem takšnih in drugačnih jam.
Če se ti je zdelo, da je bil Aristotel nek nesramno bogat grški ladjar in da se je Epikur ukvarjal z vrtičkanjem.
Če si kdaj iskal na policah drogerije Ockhamovo britev, pa je nisi našel, si pa našel Leibnizove piškote.
Če se ti zdi nepošteno, da je Kartezij ukradel Descartesu idejo za koordinatni sistem v matematiki.
Če misliš, da je bil Karl Marx eden od komedijantov bratov Marx, da ti bo logični pozitivizem dal pozitiven pogled na življenje in da je Searlova kitajska soba oblika posebne storitve, ki vključuje trojček lepotic z Daljnega vzhoda.
In če predvidevaš, da bo študij filozofije prispeval k tvoji duhovni rasti in iskanju najvišje Resnice…


…potem je zadnji čas, da te povabimo na filozofski forum, te obdelamo in ti izperemo takšne ali drugačne nesmisle iz tebe. Nič več nismo pavlihe, ampak smo postali prav fini müsleci. Ker smo presegli kvoto dodeljenega prostora na strežniku na katerem smo gostovali, smo se morali preseliti na nov naslov. Ta je http://www.mislec.net.

Delovanje foruma je prilagojeno filozofski skupnosti, četudi le-ta ni najbolj številna. Ker pa se je v dobrem letu in pol delovanja nabralo kar veliko tem z odprtimi filozofskimi razpravami, lahko vsakdo najde kakšno temo, ki mu najbolje leži. Primer: da napišeš o vegetarijanstvu ali pa o obstoju Boga, ti ni treba študirati filozofije, prav tako pa lahko vsak poglobi znanje s svojega študijskega področja (npr. moderne fizike, logike, književnosti, zgodovine, politike,…). Če pa ne najdete kaj zase, lahko odprete kakšno novo temo, le navdušiti nas morate s svojimi izvirnimi idejami. Skratka ne gre samo za filozofsko skupnost, ki bi zajemala samo profesionalne in pa bodoče filozofe, pač pa gre za skupnost, ki si je zadala popularizirati filozofski kritični in ustvarjalni način mišljenja. Ne samo kritizirati oziroma sesuvati, kar zna vsak, pač pa tudi ustvarjati in prispevati lastne bolj ali manj izvirne ideje.

Na filozofskem forumu boste našli tudi sklop z dodanimi povezavami filozofskih vsebin v slovenščini in angleščini, oglasne deske nekaterih filozofskih društev in organizacij (FNM, Zofijini, ŠFD) in kotiček z mednarodnimi debatami, za katerega upam, da bomo še popularizirali v bližnji prihodnosti.

Kar pa je pomembno – filozofski forum ni lastnina nobenega posameznika in nobenega društva, nobene ideološke ali pa politične skupine. Gre za odprt prostor izmenjave mnenj, v katerem težimo k izgradnji čim bolj logično in z resničnimi premisami podprtih argumentov. Gor boste našli tako levičarje kot desničarje, modre in ne-modre, majhne in visoke, obrite in ne-obrite,…

Dobrodošli ste vsi, ki bi radi prispevali k višji ravni in kvaliteti sporočanja na medmrežju.

forum Filozofi :arrow: mislec.net

Se tipkamo,

Hg

Uporabniški avatar
Hinko_Gnito
Prispevkov: 23
Pridružen: 17.6.2004 13:30
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Hinko_Gnito »

Še moj, bolj zasebni:

http://filozofi.mojforum.si/filozofi.html

Je pa bolj baza filozofskih besedil za pokušino, kot pa da bi imel neke res debaterske ambicije. Za slednje je še uni zgoraj.

Odgovori