Uf koliko mesa bi pa ta dala. Postal sem lačen
Vzreja živali za zakol
Re: Vzreja živali za zakol
Hanuman ima najbrž raje tiste shirane krave, katerim se lahko klanja...
mriz napisal/-a:Hanuman ima najbrž raje tiste shirane krave, katerim se lahko klanja...
Samo res, Hanuman.. Od kod ti ideja, da so krave svete zivali?
Ideja iz njegovih sv. spisov.NoSee napisal/-a:mriz napisal/-a:Hanuman ima najbrž raje tiste shirane krave, katerim se lahko klanja...
Vem, vem...ampak me zanima, ce se sploh zaveda v koliksni meri je pod vplivom privzetih idejshrink napisal/-a:Ideja iz njegovih sv. spisov.NoSee napisal/-a:mriz napisal/-a:Hanuman ima najbrž raje tiste shirane krave, katerim se lahko klanja...
No sign of clarity.
NoSee, koliko pa se ti (ali pa, konec koncev jaz), zavedaš v kolikšni meri si pod vplivom privzetih idej. Pa da ne bo pomote nisem nagnjen k sprejemanju česar koli kot svetega, tako tudi krav ne, vendar mislim, da smo vsi mi pod vplivom privzetih idej, takšnih ali drugačnih.NoSee napisal/-a: Vem, vem...ampak me zanima, ce se sploh zaveda v koliksni meri je pod vplivom privzetih idej
No sign of clarity.
Vsi smo pod vplivom privzetih idej, tako se kultura sploh lahko ohranja. Če pa postavimo vprašnje ali se nekdo tega zaveda ali pa ne, že implicitno zavzamemo stališče, ki takšno razlikovanje sploh omogoča. To je gledišče, ki se postavi nad to dualnost samo.Problem pa vidim v tem, na osnovi česa postavljamo kriterij, ki to razlikovanje določa, če smo pa vsi v istem "kotlu". Vendar pa se kultura ohranja tudi tako, da te sprejete ideje modificira, nekateri to pripisujejo evoluciji,nekateri razrednemu boju.. Poraja se vprašanje svobodne volje. Menim pa, da se ljudje, ki verjamejo v svetost bolj zavedajo, da so pod vplivom tradicije, kot pa ljudje, ki živijo v desakraliziranem svetu.
Lepo povedano.agata napisal/-a:Vsi smo pod vplivom privzetih idej, tako se kultura sploh lahko ohranja.
Res, nekaj je na tem. Popolnoma desakraliziran objektiven svet pomeni tudi popolno slepoto za pulz tradicije, ki generira takšen način gledanja na svet.agata napisal/-a:Menim pa, da se ljudje, ki verjamejo v svetost bolj zavedajo, da so pod vplivom tradicije, kot pa ljudje, ki živijo v desakraliziranem svetu.
To ugotavljam z vsako mislijo, izbiro, dejanjem..problemi napisal/-a:NoSee, koliko pa se ti (ali pa, konec koncev jaz), zavedaš v kolikšni meri si pod vplivom privzetih idej. Pa da ne bo pomote nisem nagnjen k sprejemanju česar koli kot svetega, tako tudi krav ne, vendar mislim, da smo vsi mi pod vplivom privzetih idej, takšnih ali drugačnih.
Vem, da sem pod vplivom, kot vsak. Ampak mnogi se tega pri sebi ne zavedajo.
Memes in action:)
Ideology in action.NoSee napisal/-a:Memes in action:)
Akcija!problemi napisal/-a:Ideology in action.
Grem kupit malo perutnine, ki je celo zivljenje prebila v hangarju in kletki.
Telo potrebuje beljakovine, vsaj tako so me naucili.
Kaj pa, ce bi raje tofu?
Hmm...
Dober tek.NoSee napisal/-a: Akcija!
Grem kupit malo perutnine, ki je celo zivljenje prebila v hangarju in kletki.
Telo potrebuje beljakovine, vsaj tako so me naucili.
Kaj pa, ce bi raje tofu?
Hmm...
Pa nikar ga ne biksi, vztrajaj na zgodovini oziroma tradiciji dobre papice in ne nasedaj tem New Age ideološkim trikom, ki ponujajo tofu.
Dol z brezkofeinsko kavo!
Dol z Zero Colo!
Dol z travo, ki ne zadane!
Hvala! Btw..Tudi tofu mi je vsecproblemi napisal/-a:Dober tek.
Pa nikar ga ne biksi, vztrajaj na zgodovini oziroma tradiciji dobre papice in ne nasedaj tem New Age ideološkim trikom, ki ponujajo tofu.
Dol z brezkofeinsko kavo!
Dol z Zero Colo!
Dol z travo, ki ne zadane!
Verjamem, tudi moja partnerica ga z veseljem malica. Tisto je bila šala. Resnično nimam nobenega nagnjenja določati ljudem kaj naj bodo jedli.NoSee napisal/-a:Hvala! Btw..Tudi tofu mi je vsec
Sala ali ne, ni dalec od resnice.. Mnogo ljudi zivi s predsodki, podobnimi tistemu v sali.problemi napisal/-a:Verjamem, tudi moja partnerica ga z veseljem malica. Tisto je bila šala. Resnično nimam nobenega nagnjenja določati ljudem kaj naj bodo jedli.