viewtopic.php?p=58157#p58157agata napisal/-a:Da, poiščite komentar.
Preberite bolje: zapisal sem, da je za vas fizikalni koncept širjenja nesmisel.Napačno sklepate-nisem dejala, da se vesolje ne širi, samo vprašala sem kam se širi, to je vse.
In spet neosnovano nakladate o nesmislu, kljub temu da ste dobili pojasnilo in celo odličen poljuden članek na to temo iz Scientific American, ki pomete z vašimi pomisleki, ki seveda niso nič drugega kot šarlatansko nakladanje.Jaz verjamem, da fiziki nekaj vidijo, ampak videti še ne pomeni vedeti. Potrebno je sliko prevesti v govorico in tu se je po mojem zataknilo, saj pojem širjenje uporabljamo za procese, ki potekajo znotraj prostora. Če pa rečemo, da se sam prostor širi in obenem trdimo, da se ne širi nikamor, potem se pa ujamemo v logični nesmisel in zaradi tega sem rekla, da bi bil mogoče za te pojave uporabiti nov označevalec ali pa reči, priznati, da se nekam širi. No ta nekam mene intrigira, zanima, sem radovedna...
A res? A želite, da vas spet citiram?To nikakor ni podcenjevanje fizikalnih spoznanj, ki pa jih je vedno treba prevesti v jezik, v enigmo.
Sprašujte v ustrezni temi.Sicer je pa to zelo zanimiva tematika- v tekstih, ki ste mi jih predlagali, ima prostor obliko balona. Ima torej prostor obod, rob? Če ga ima, kaj je za robom? Je končen ali neskončen? ...