Ne trapaj! Gen je biologija sprejela kot evolucijski koncept že pred skoraj 50 leti (George C. Williams, Adaptation and Natural Selection, 1966).Gen, vojko, gen je pri Dawkinsu temeljna enota biologije oziroma evolucijske teorije in ne organizem ali vrsta. Preberi si da vztrajanje pri organizmu in veri celo smatra za teističen pogled. In to je novega , sodobnega v njegovem pogledu.
V svoji knjig River Out of Eden,(1995, ki jo ti gotovo nisi bral) je Dawkins svojo idejo o genu kot osrednji točki selekcije poglobil, ko je življenje primerjal z reko sorodnih genov, ki teče skozi geološki čas (od to naslov knjige). Dawkins naša telesa imenuje začasni »stroji za preživetje genov«. Ta reka genov pa se lahko cepi v dva rokava, ki predstavljata dve VRSTI, ki zaradi zemljepisne oddaljenosti izgubita možnost medsebojnega spolnega križanja in postaneta tako tudi reproduktivno, ne le geografsko izolirani. Pravzaprav je definicija vrste prav nemožnost spolnega križanje pripadnikov ene vrste s pripadniki druge.
Dawkins (pa tudi nobeden drug resen biolog)nikoli ni napisal neumnosti, ki nam jo skušaš prodati ti kot rog za svečo, da koncept vrste ni več aktualen.
Genetski koncept vrste je dobro razložen v Baker, R. J. and R. D. Bradley. 2006. Speciation in mammals and the Genetic Species Concept. Journal of Mammalogy 87(4):643-662.
We define a genetic species as a group of genetically compatible interbreeding natural populations that is genetically isolated from other such groups. This focus on genetic isolation rather than reproductive isolation distinguishes the Genetic Species Concept from the Biological Species Concept. Recognition of species that are genetically isolated (but not reproductively isolated) results in an enhanced understanding of biodiversity and the nature of speciation as well as speciation-based issues and evolution of mammals. We review criteria and methods for recognizing species of mammals and explore a theoretical scenario, the and explore a theoretical scenario, the Bateson1–Dobzhansky– Muller (BDM) model, for understanding and predicting genetic diversity and speciation in mammals.
Tema o vrstah se na WIKIJU začne takole: In biology, a species is one of the basic units of biological classification and a taxonomic rank. (http://en.wikipedia.org/wiki/Species)
In ti še vedno bledeš o izginotju vrst in dolgočasno »guslaš« eno in isto izmišljotino, ki si jo ustvaril sam v svojih vročičnih blodnjah!?
Seveda sem ga, za razliko od tebe, ki bereš na INTERNETU recenzije Zofijinih ljubimcev.Očitno si ga ti dobro naštudiral. Vidim.
Tebe je strašansko težko »razsvetliti«.To sem pravkar poskušal zgoraj in zdaj mi ne sitnari več! Raje mi kaj »raztolmači« o kulturi nosorogov, Sancho!Lahko pa me ti razsvetliš, lahko mi ti tolmačiš Dawkinsa, izvoli ....
A ne, ne boš se izmazal z nekaj poceni sofizmi. Pleonazem pomeni (pejorativno) gostobesednost, preobilje, zveza dveh ali več pomensko enakih besed (LED dioda, dovolj je reči LED, saj to pomeni: Light Emitting Diode), pretiravanje. Ti si napisal ;«preprost primitiven program«, kar beremo kot: preprost preprost program (v slovenščini) ali pa: primitiven primitiven program (brez prevoda). Dovolj bi bilo reči: »preprost« ALI »primitiven«, nikakor pa ne »preprost« IN »primitiven.Plaonazem si kvečjemu ti, ker primitiven tam pomeni, da ga je moč najti že ob nastanku "živega". Preprost pa pomeni, da ima sistem zgolj eno stanje. Zato zanka (loop). Ampak kaj tebi fiziku to govorim.
Vse ostalo nakladanje je tvoj obupen poskus, da bi se izmazal, ko sem te ujel pri jezikovni »šlampariji«.
Vsekakor; pa ne samo pri meni.Torej pri tebi je zavest: plod visoko razvite organske materije v dialektični povezavi s sociološko-historično komponento.
Navadna zanka, praviš? No, ja…Pri meni pa: Navadna zanka (loop)
Mene tudi, čeprav že vem, pa ne povem…Me prav zanima kaj je bližje (znanstveni) resnici.
Opa, Sancho se je tudi sam javno deklariral za eksperta za »vagonistiko« (za neposvečene v Sanchev čarobni svet vagonov-podvrsta entitet na kolesih v SŽ). Ja, serija L, podserija H-iirs bi me posebej (in najine bralce) zanimala! Ampak omeji se na štiriosne, z napisom »wagon lit«, če je možno, da ne bo preobširno, ker vemo, da je tvoje znanje o vagonih enciklopedično…Kakšni skriti talenti se vse skrivajo v tebi, Sancho!Bebček, tudi o teh, tudi o teh, ti lahko tolmačim, zgolj povej kateri te zanimajo, serija T, ali serije H, I, K, L, mogoče podserije T-aad, mogoče H-iirs. Zgolj povej.
Kako prav je imel shrink!
Preberi si vseh 28 definicij. In si jih prepiši ter obesi na zid, da ne boš kar naprej spraševal!Izvoli še enkrat: Kaj je zavest?
Sancho, spet ti je zmanjkalo argumentov, kar je bilo seveda za pričakovati, in si začel staro lajno ad hominem. Veš, Sancho, dejstva so trmasta stvar, nikakor nočejo izginiti, če rečeš: »Všššššššššššššc!, ali pa kričiš:«Idiot, idiot, idiot, idiot!«Nekaj kar se razvija mi reče . Idiot me hoče prepričati, da se z leti zavest razvija: "jaz sem", je pri petdesetih le ta veliko bolj razvit kot pri dvajsetih. Živela marksistična znanost!
Predvsem pa, nikakor ni iz priloženega »izčitati«, da bi bil tvoj »jaz« pri »petdesetih veliko bolj razvit kot pri dvajsetih«. Prej obratno… In prognoza je negativna…