bargo napisal/-a:Vojko napisal/-a:Ad1) Trikrat sem ti že navedel moje "asociacije", ne bi rad bil diagnosticiran z akutno repetitivnostjo...
Torej 1. ugibanje: Triger
PREPRIČANOST, posledica "TELEKINEZA tipa Uri Geller" !
Prepričanost in vpliv na realnost, dejanskost narave, v kontekstu (lokalne) evolucije?
SSKJ: prepričanje - skupek med seboj povezanih misli, pojmov, sodb
a.) o temeljnih, splošnih vprašanjih sveta, družbe, človeka
b.) zvezi s kakim delom stvarnosti
Prepričanost je mogoča samo v kontekstu evolucije, ki je biološki proces. V procesu nastaja prepričanost, ki se verjetno lahko izrazi in prepozna šele, ko ima prepričani zavest.
V to, da moraš dihati si prepričan in v to nima smisla dvomiti. S tem in podobnimi prepričanji si se rodil. Nekateri so prepričani, da lahko letijo, da so premagali gravitacijo in dokazujejo tako, da skačejo iz VIŠIN brez ustreznih sredstev. Srečajo se s seboj, torej z elektromagnetizmom, vendar takih je vse manj.
Prepričanje v Marxa in njegovo prepričanje je pa že druga zgodba in te vrste prepričanja si zgradimo sami, z izdatno pomočjo okolja. Kultura, Družina, šolski sistem, ..., narava. Še dobro, da imamo svobodno voljo in lahko prepričanje tudi opustimo, čeprav je staro, kot metuzalem.
Večjo vlogo pri pridobivanju in opuščanju ima korist, zato se pri nas še zmeraj besediči o socializmu, z različnimi pridevniki. Vendar pustimo to.
Kot sam praviš, smo vrsta, ki preoblikujemo naše lokalno okolje v katerem poteka evolucija torej morajo naša dejanja imeti tudi nek večji vpliv na evolucijo, kot pa dejanja drugih vrst. Nenazadnje spreminjamo lastnosti določene vrste in tako tudi miške svetijo. Maček Spot se spet smeji, ker mu lajšamo delo.
Naše prepričanje torej vpliva na našo vrsto in ima lahko tudi velike posledice na evolucijo kot tako, ker če razstrelimo planet, potem mogoče preživi samo moj medvedek, Tardigrade
Čisto na koncu pa lahko ugotovimo, da je krščanstvo spremenilo in preoblikovalo vsaj Evropo, če ne že celoten svet.