Najpametnejši človek
Re: Najpametnejši človek
Hja, ravno zanj, bil je mala mal'ca (če pa ni nehal utrujat', kako bi pri teh letih morala imeti vsaj 5 otrok)
Ja, veš kak je to, ko delaš pa ni rezultatov, a ne? Delaš samo za užitek.KsanTipa napisal/-a:Hja, ravno zanj, bil je mala mal'ca (če pa ni nehal utrujat', kako bi pri teh letih morala imeti vsaj 5 otrok)
Tudi človek je storilnostno naravnano bitje.
No, v ekonomiji gre to takole:bargo napisal/-a:Ja, veš kak je to, ko delaš pa ni rezultatov, a ne? Delaš samo za užitek.KsanTipa napisal/-a:Hja, ravno zanj, bil je mala mal'ca (če pa ni nehal utrujat', kako bi pri teh letih morala imeti vsaj 5 otrok)
Produkcija oz. produktivnost deluje po mini-max načelu: s čim manj vloženega napora, sredstev in časa doseči maksimalni output. To velja za vse vrste produkcije, razen za 'produkcijo' ljudi. Tu velja načelo: maxi-min - maksimalno vloženi napor, sredstva in predvsem maksimalno trajanje in minimalni rezultat...
ja Vojko, se strinjam .........
Veš, sprašujem se kako je z ponovljivostjo? Poleg bigbanga je tudi to neponovljivo. Torej maksimalno trajanje, rezultat = 0, ko je rezultat>0 je mogoče opaziti napihovanje.vojko napisal/-a:No, v ekonomiji gre to takole:bargo napisal/-a:Ja, veš kak je to, ko delaš pa ni rezultatov, a ne? Delaš samo za užitek.KsanTipa napisal/-a:Hja, ravno zanj, bil je mala mal'ca (če pa ni nehal utrujat', kako bi pri teh letih morala imeti vsaj 5 otrok)
Produkcija oz. produktivnost deluje po mini-max načelu: s čim manj vloženega napora, sredstev in časa doseči maksimalni output. To velja za vse vrste produkcije, razen za 'produkcijo' ljudi. Tu velja načelo: maxi-min - maksimalno vloženi napor, sredstva in predvsem maksimalno trajanje in minimalni rezultat...
Bargo je napisal:
Posrečena primerjava. Vsak človek je novo, neponovljivo vesolje. Zdaj razumeš, zakaj Hawking govori o 'baby-universes'...Veš, sprašujem se kako je z ponovljivostjo? Poleg bigbanga je tudi to neponovljivo. Torej maksimalno trajanje, rezultat = 0, ko je rezultat>0 je mogoče opaziti napihovanje.
To ne, ker napihuje se z leti samo.vojko napisal/-a:Bargo je napisal:
Posrečena primerjava. Vsak človek je novo, neponovljivo vesolje. Zdaj razumeš, zakaj Hawking govori o 'baby-universes'...Veš, sprašujem se kako je z ponovljivostjo? Poleg bigbanga je tudi to neponovljivo. Torej maksimalno trajanje, rezultat = 0, ko je rezultat>0 je mogoče opaziti napihovanje.
Počasi dojemam zakaj je Linde tako navdušen ?
No, več sreče (in manj apetita) prihodnjič.KsanTipa napisal/-a:Hja, ravno zanj, bil je mala mal'ca (če pa ni nehal utrujat', kako bi pri teh letih morala imeti vsaj 5 otrok)
No, pa da se vrnem k temi, zanimiva sta mi tudi Mengele in Joseph Lister, pa potem Virginia Apgar, z njimi bi recimo naredila intervju
hvala, bom poročala .............shrink napisal/-a:No, več sreče (in manj apetita) prihodnjič.KsanTipa napisal/-a:Hja, ravno zanj, bil je mala mal'ca (če pa ni nehal utrujat', kako bi pri teh letih morala imeti vsaj 5 otrok)
Mogoče te bo zanimalo tole: Stuart Hameroff - Consciousness is More than ComputationKsanTipa napisal/-a:No, pa da se vrnem k temi, zanimiva sta mi tudi Mengele in Joseph Lister, pa potem Virginia Apgar, z njimi bi recimo naredila intervju
@Vojko tole priporočam tebi: The quantum nature of consciousness
Odlično! Za razliko od nekaterih jaz izredno visoko cenim Penrosa. Po moji laični oceni je eden največjih matematikov in eruditov v fiziki. To seveda ne pomeni, da ima vedno v vsem prav. Ta lastnost je pridržana samo onemu z belo kapico v Rimu...bargo napisal/-a:Mogoče te bo zanimalo tole: Stuart Hameroff - Consciousness is More than ComputationKsanTipa napisal/-a:No, pa da se vrnem k temi, zanimiva sta mi tudi Mengele in Joseph Lister, pa potem Virginia Apgar, z njimi bi recimo naredila intervju
@Vojko tole priporočam tebi: The quantum nature of consciousness
Se strinjam, prof. Penrose je posebne vrste znanstvenik, znanstvenik-umetnik, tudi o tem je že tekla debata.vojko napisal/-a: Za razliko od nekaterih jaz izredno visoko cenim Penrosa. Po moji laični oceni je eden največjih matematikov in eruditov v fiziki. To seveda ne pomeni, da ima vedno v vsem prav.
Takih z kapico je kolikor češ, večinoma si jo sami nadenejo, da jim je toplo. Naj te spomnim na ekonom lonec in gibanje.vojko napisal/-a: Ta lastnost je pridržana samo onemu z belo kapico v Rimu...
Kvantna zavest je še vedno psevdoznanost, pa ne glede na to, ali se z njo ukvarja anestezist Hameroff ali fizik Penrose.
Ko računaš naračunaš 0, ko meriš zmeraj nameriš nekaj (masa,delec) in ne pozabi, da se praviloma začne z metafiziko.shrink napisal/-a:Kvantna zavest je še vedno psevdoznanost, pa ne glede na to, ali se z njo ukvarja anestezist Hameroff ali fizik Penrose.